24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VASILICA DAT IN VILEAG – Judecatorii din CSM contrazic alegatiile lui Danilet: “In ce priveste afirmatia potrivit careia CSM ar fi refuzat sa ia masuri pentru a contracara OUG 7. Solicitarea de avizare a fost transmisa cu o zi inainte de adoptare. Consiliul a fost lipsit de posibilitatea de a exprima un aviz... Cu referire la alegatia conform careia membrii Consiliului ar fi refuzat sa apere reputatia profesionala a magistratilor caracterizati 'sobolani'... CSM a hotarat apararea independentei”

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 February 2019 19:27
Vizualizari: 5732

Judecatorii din Consiliul Superior al Magistraturii au raspuns alegatiilor facute de vestitul Vasilica Danilet (foto), cel care in aceste zile indeamna magistratii din tara sa protesteze impotriva legii pe care sunt obligati sa o aplice si sa faca greve, lucru interzis de lege. Vasilica Danilet si-a devoalat planul in cursul diminetii de vineri, 22 februarie 2019, cand a anuntat ca se va incerca revocarea unor membri ai CSM, asa cum el insusi a fost revocat in trecut, fiind pus la loc de CCR, asa cum Tribunalul Cluj ar fi hotarat in unanimitate. In acelasi timp, acelasi Vasilica a lansat o serie de acuzatii la adresa CSM. In cele ce urmeaza, va prezentam alegatiile lui Vasilica si raspunsul judecatorilor din CSM.


Astfel, Vasilica Danilet sustine ca: “Membrii CSM au refuzat sa apere reputatia profesionala a magistratilor caracterizati drept 'sobolani' in cadrul mitingului din iunie 2018”.

In realitate, arata judecatorii din CSM: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat apararea independentei sistemului judiciar, apreciind ca discursurile unor lideri politici din cadrul intalnirii publice mentionate au pus sub semnul indoielii corectitudinea derularii procedurilor judiciare, afectand in mod grav independenta sistemului judiciar. De asemenea, s-a subliniat ca afirmatiile facute in cadrul unei emisiuni TV din data de 10.06.2018, de catre presedintele Camerei Deputatilor, sunt de natura sa genereze presiuni cu privire la modul de instrumentare a unei cauze penale. Cele retinute de Plenul Consiliului au fost aduse la cunostinta publicului printr-un comunicat de presa din data de 5 iulie 2018, comunicat care reitereaza solutia adoptata prin Hotararea Plenului nr. 779/2018”.

Tot Vasilica Danilet acuza ca: “Judecatorii din CSM au refuzat sa adopte masuri pentru a contracara adoptarea si efectele OUG nr. 7/2019”.

In realitate, arata judecatorii din CSM:Solicitarea de avizare a proiectului acestui act normativ a fost transmisa Consiliului la data de 18.02.2019, cu o zi inainte de adoptarea ordonantei de urgenta. In aceste conditii, Consiliul a fost lipsit de posibilitatea reala de a exprima un aviz”.

Nu in ultimul rand, Vasilica Danilet a pretins ca: “Membrii CSM au refuzat sa solutioneze cererea de aparare a reputatiei profesionale a magistratilor insultati de unii avocati pe treptele Palatului de Justitie la protestul anterior”.

In realitate, arata judecatorii din CSM: Nereala este si afirmatia ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii ar fi refuzat sa solutioneze cererea de aparare a reputatiei profesionale a magistratilor insultati la un protest desfasurat in fata Palatului de Justitie din Bucuresti. Dimpotriva, cererea de aparare a reputatiei profesionale, vizand aceste aspecte, este in prezent pe rolul Sectiei pentru judecatori, care urmeaza a se pronunta tinand seama si de constatarile realizate in urma verificarilor efectuate de Inspectia Judiciara“.

Asadar, aveti grija magistrati in legatura cu ce informatii va livreaza cei care vor sa va scoata in strada ca sa protestati impotriva legii, sa declansati greve nelegale si sa semnati revendicari false!

Iata comunicatul Sectiei pentru judecatori a CSM:

“Avand in vedere unele afirmatii neverificate si nereale prezentate in spatiul public, de natura a induce o perceptie gresita asupra rolului si implicarii Consiliului Superior al Magistraturii in problemele care privesc activitatea sistemului judiciar,

In scopul informarii corecte, atat a magistratilor, cat si a opiniei publice in general,

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunostinta publica urmatoarele:

1. In ceea ce priveste afirmatia potrivit careia Consiliul Superior al Magistraturii ar fi refuzat sa ia masuri pentru a contracara adoptarea O.U.G. nr. 7/2019, sunt necesare urmatoarele precizari:

Solicitarea de avizare a proiectului acestui act normativ a fost transmisa Consiliului la data de 18.02.2019, cu o zi inainte de adoptarea ordonantei de urgenta.

In aceste conditii, Consiliul a fost lipsit de posibilitatea reala de a exprima un aviz.

Demersurile legislative realizate anterior de Consiliul Superior al Magistraturii au vizat clarificarea unor dispozitii legale referitoare la admiterea la Institutul National al Magistraturii, promovarea in functii de executie a judecatorilor si procurorilor si promovarea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si au respectat principiul separarii carierelor.

Pe de alta parte, dispozitii din actul normativ in discutie care au suscitat interesul opiniei publice, referitoare la organizarea si conducerea Ministerului Public, nu au fost propuse de Consiliul Superior al Magistraturii.

In acelasi timp, Consiliul Superior al Magistraturii urmeaza sa consulte judecatorii si procurorii cu privire la prevederile acestui act normativ, pentru a-si fundamenta pozitia pe care o va sustine in procedura parlamentara referitoare la aprobarea ordonantei de urgenta.

2. Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a avut pozitii ferme fata de manifestarile publice cu potential de afectare a independentei justitiei:

In concret, cu referire la alegatia conform careia membrii Consiliului ar fi refuzat sa apere reputatia profesionala a magistratilor caracterizati drept 'sobolani' la un miting din luna iunie 2018, precizam ca in sedinta din data de 04.07.2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat apararea independentei sistemului judiciar, apreciind ca discursurile unor lideri politici din cadrul intalnirii publice mentionate au pus sub semnul indoielii corectitudinea derularii procedurilor judiciare, afectand in mod grav independenta sistemului judiciar. De asemenea, s-a subliniat ca afirmatiile facute in cadrul unei emisiuni TV din data de 10.06.2018, de catre presedintele Camerei Deputatilor, sunt de natura sa genereze presiuni cu privire la modul de instrumentare a unei cauze penale. Cele retinute de Plenul Consiliului au fost aduse la cunostinta publicului printr-un comunicat de presa din data de 5 iulie 2018, comunicat care reitereaza solutia adoptata prin Hotararea Plenului nr. 779/2018.

Tot astfel, prin comunicatul dat publicitatii in 14 august 2018, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, in baza rolului constitutional al acestei autoritati, si-a manifestat sustinerea pentru magistratii implicati in derularea procedurilor judiciare, astfel incat activitatea desfasurata sa se realizeze in stricta concordanta cu legea, iar independenta si impartialitatea justitiei sa nu fie afectate, nici la nivel subiectiv si nici obiectiv. in acest sens, s-a lansat un apel public catre toate institutiile si autoritatile publice de a se manifesta echidistant pana la finalizarea procedurilor judiciare, pentru ca astfel de atitudini sa nu poata constitui elemente de presiune externa ori interna in activitatea judiciara.

Nereala este si afirmatia ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii ar fi refuzat sa solutioneze cererea de aparare a reputatiei profesionale a magistratilor insultati la un protest desfasurat in fata Palatului de Justitie din Bucuresti. Dimpotriva, cererea de aparare a reputatiei profesionale, vizand aceste aspecte, este in prezent pe rolul Sectiei pentru judecatori, care urmeaza a se pronunta tinand seama si de constatarile realizate in urma verificarilor efectuate de Inspectia Judiciara.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii isi reafirma disponibilitatea de a contribui la corecta informare a opiniei publice cu privire la aspectele care privesc activitatea sa si a instantelor judecatoresti”.

Vedeti mai jos cum Vasilica Danilet indemna magistratii sa iasa la proteste si anunta ca Tribunalul Cluj a decis suspendarea activiatii:


Comentarii

# Valter Cojman date 23 February 2019 05:36 +5

La puscarie cu infractorul Danilet!!!

# Baran Gheorghe date 23 February 2019 12:25 +5

Se folosesc de "suspendare " sa nu zică greva. E acelasi lucru. Au invatat de la Kovesi ca a colabora nu este totuna cu a coopera .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva