24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 10.03.2020 – „Coronaficusul” Iohannis inghite-n sec cu anticipatele

Scris de: L.J. | pdf | print

10 March 2020 18:37
Vizualizari: 6444

* La Curtea de Apel Constanta, este scandal cat cuprinde. Fostul presedinte al instantei i-a facut actualului presedinte doua plangeri la CSM. Intr-una dintre ele, si-a luat brigada mare, de 25 de colegi. Bomboana de pe coliva este ca cei doi judecatori au fost contracandidati la cel mai recent concurs pentru sefia CA Constanta. Gasiti aici toate detaliile taraboiului.


* In „Romania nor-ma-la”, presedintele Klaus Iohannis (sau „Coronaficusul”, cum i se spune mai nou pe Internet) sta pitit de patru zile incoace si nu sufla un cuvintel despre epidemia de coronavirus, chiar daca fisa postului spune ca el, si nu altcineva, este cel din capul statului. Vineri, ati vazut ce a facut Werner: s-a dus sa planteze niste pomisori (ca sa aiba Schweighofer ce sa taie, zic gurile rele), apoi a cam iesit de pe radar, limitandu-se doar la o postare pe Facebook de 8 martie si la anuntul ca semnase niste decrete. Deci treburi pe care le putea face de oriunde – inclusiv de la Miami Beach sau din Tenerife. Tocmai de aceea, internautii l-au blagoslovit cu urmatoarea caricatura, care circula intr-o veselie pe Facebook: „A plecat coronavirusul? Vreau anticipate!” Ia ganditi-va: a spus el, Werner, „a fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie (n.r. a lui Ponta) sa se produca”. Ce-l retine acum sa spuna: „Voi organiza alegeri an-ti-ci-pa-te, cu riscul de a se infecta jumatate de Romanie de coronavirus”? A, da – aveti dreptate: sunt prea multe cuvinte.

Altminteri, acelasi Klaus Iohannis isi ia o stachie (la pachet cu propriul guvern) chiar din principalul bazin electoral al PNL: romanii din strainatate. Mai precis, Asociatia Romanilor din Italia a lansat marti un comunicat, in care acuza regimul Iohannis ca acum nu da doi bani pe diasporezi, desi in campanii electorale Werner si ai lui alearga cu limba de-un cot sa le ceara voturile:

Situatia este grava. Guvernul Romaniei nu gestioneaza bine aceasta criza, pune in pericol chiar si schimburile economice cu al doilea partener comercial, solidaritatea in aceste situatii ar fi fost apreciata daca guvernul Romaniei si-ar fi trimis reprezentantii aici, sa discute si cu italienii, si cu noi, romanii. Sa intelegem ca romanii din strainatate sunt buni numai la alegeri, cand sunt chemati sa voteze cum li se cere? In rest, pot sa moara, nu intereseaza pe nimeni? Guvernul de la Bucuresti ar fi trebuit sa-i intrebe pe italieni: cu ce-i putem ajuta? Cum gestionam nevoile comunitatii de romani din Italia? Nimic din toate acestea. (...)

Acum, cand inca nu este prea tarziu, presedintele Romaniei – votat coplesitor in Diaspora – ar putea sa intervina si sa vina la Roma, sa discute cu inalte autoritati italiene si sa revizuiasca, eventual, masurile luate pripit, la ceas de seara. Asta, desigur, daca nu a intrat – chiar si domnia sa – in carantina”
.
* La Consiliul Superior al Magistraturii, ambele sectii au adoptat cate un set de recomandari pentru instante, respectiv parchete, astfel incat sa nu se inmulteasca numarul de persoane infectate cu virusul gripei noi. Foarte bine – speram ca avocatii si partile sa asculte de vocea ratiunii si sa se conformeze recomandarilor.


Gasiti mai jos comunicatul CSM:


In vederea prevenirii raspandirii la nivel national a infectiei cu Coronavirus SARS-CoV-2, tinand seama de necesitatea unei abordari coordonate in privinta acestei situatii, care sa asigure o implementare unitara a masurilor de catre toate instantele si parchetele din Romania, avand in vedere si masurile instituite de catre Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta constituit la nivelul Guvernului Romaniei,

La data de 10 martie 2020, Sectia pentru judecatori a adoptat Hotararea nr. 191 prin care au fost stabilite, cu caracter de recomandare, o serie de masuri de organizare a activitatii instantelor si care poate fi accesata aici.

La aceeasi data, Sectia pentru procurori a emis o circulara catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si parchetele de pe langa curtile de apel, cuprinzand recomandari aplicabile la nivelul unitatilor de parchet si care poate fi accesata aici.

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 10 March 2020 20:15 +9

Partea ... bună :eek: a Covidului se evidențiază prin bețele în roate pe care or să le primească multe dintre planurile oculte ale Naziștilor Wallachi. Oare se mai amăgește careva dintre Eminențele Cenușii din Pădure, CEO ai laboratoarelor persuasiunii și manipulării, că la viitoarele alegeri o să se mai îmbulzească lumea ca să pună mâna pe acea ștampilă linsă de toți neisprăviții? #Haidibremăleși? După cum la fel de adevărat este că n-or să mai aibă nevoie naziștii să dea purcoi de ordonanțe, în domeniul pensiilor, ca să se rostuiască părălutze disponibile pentru ajutoare de stat acordate băncilor, companiilor energofage sau pentru cumpărat bombițe ruginituri și avionașe putregaiuri. Problema deficitului bugetului systemului de pensii se pare că o va rezolva eficient poștașul Covi. Poștaș care sună întotdeauna de două ori atunci când vine: o dată sună că a adus pensia și a doua oară sună să avertizeze poporul: „Fugițiiiii, vi(n) rușiiiii!”

# carcotas date 10 March 2020 20:15 +8

Ce nu au vrut sa faca din omenie, din respect pentru justitiabili, adica sa fixeze estimativ ore anume pentru strigarea cauzelor, trebuie sa faca acum onorabilii, de frica sa nu crape. O criza, un pas inainte!

# Edelweiss - Ivory Tower Eismann date 10 March 2020 21:08 +3

Mey, dar parcă n-are nici o atracție Covidul ăsta wallachian. :-? Ian dacă ar apărea câteva mortăciuni să vezi ce pasionant ar deveni COVI! Mai ceva ca un Latin lover Casanova. Să vezi atunci ce „lipici” la public ar avea știrile. Să vezi atunci rating, șer și rici până-n vârful cumulonimbușilor. :roll: post-sciptum: ”Vlem o Țală ca afală” (scandează Mim în sincron cu mâța ei, bătând cu ciudă cu piciorul pe podele) „Să ne luăm Țala înapoi!” răspund mii de simpatizanți ai Plăvannului, întorcându-se ACASĂ târâș pe coate și genunchi, trecând frontierele pe sub vămi. :lol:

# DODI date 10 March 2020 22:43 +13

A trebuit să apară moară niște oameni (de coronavirus) pentru ca diasporezii să se prindă finalmente ce fel de tembel au votat. Vorba ceea: Ce-și face omul cu mâna lui (și la vot) nici dracul nu poate desface. Totuși din această dilemă ne-ar putea salva Parlamentul cu suspendarea tembelului. Doar dacăp acoperiții din toate partidele ar... lipsi de la ședința respectivă.

# Edelweiss - Ivoly Towel Plophet date 11 March 2020 03:00 0

Următoarele țări care vor fi puternic afectate de Covi vor fi… Grecia și Egiptul. În logica bizară a evenimentelor: China, Persia, Roma. Civilizații milenare, cu un uriaș aport la istoria universală. ‘coz „Cineva se joacă cu pulverizatorul” după cum a afirmat Matteo Slavini (Rröemenika poate dormita liniștită. În toată istoria ei n-a însemnat altceva decât un areal bun de spoliat, trecut prin ștolurile potcoavelor de tot felul de neamuri migratoare, vânturate ca pleava de Crivăț și briza mării și apoi adunate din spuma mizerabilă a Dunării).

# Florins date 11 March 2020 10:27 +10

Pentru Asociatia Romanilor din Italia: Bai, imbecililor! Ati fost decisivi in alegerea de doua ori a Plavanului si o data a lui Petrov; ne faceti un mare bine ramanand acolo unde sunteti! Poate la viitoarele alegeri veti fi mai putini si mai putin decisivi! Lozinca voastra era: ‘ubi bene ibi patria’! Sau ati uitat, ne-no-ro-ci-ti-lor?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva