24 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 11.02.2021 – Ban si Tatiana sunt morti fara copiute. Doamne, fereste: Ban citeaza din Ban. Mateescu e zbir

Scris de: L.J. | pdf | print

11 February 2021 18:59
Vizualizari: 3838

* 2020 nu a fost un an negru pentru toti. In pofida prabusirii economice provocate de pandemia de Covid, unii au terminat anul pe plus in comparatie cu 2019. Da, s-a intamplat in Romania. Unde si cum, cititi aici.


* Ne minunam zilele trecute ca se umple Romania de autostrazi. Era vorba despre un anunt despre realizarea unei autostrazi prin Moldova. Na, ca intre timp a mai aparut o autostrada. Nu va entuziasmati, caci, desigur, e doar pe hartie. Puteti afla de aici mai multe detalii.

 

* Distractie mare cu procurorii Cristian Mihai Ban si Tatiana Toader din CSM. Asa cum era de asteptat, Ban si Toader au luat cuvantul in sedinta Plenului CSM in care s-a discutat avizul pentru desfiintarea SIIJ, ocazie cu care si-au expus opinia privind necesitatea desfiintarii acestei Sectii. Parerea lor, fiecare e liber sa gandeasca asa cum doreste si sa spuna ce vrea, si bine ca e asa. Ce ne-a atras atentia (si nu doar noua, caci si mai multi magistrati ne-au semnalat acelasi lucru) este ca Ban si Toader si-au citit discursul de pe hartie. Bine, „discurs” e mult spus, caci alegatiile lui Ban si Toader au semanat mai mult a compunere de scoala generala, citita cu intonatii doar pe alocuri, in rest robotic. Daca nu ne credeti, uitati-va pe inregistrarea sedintei, mai spre finalul dezbaterilor! Dar nu doar atat, caci acelasi procuror Cristian Mihai Ban a citat din...Cristian Mihai Ban. Va dati seama ce personaje populeaza CSM? In final, sa mai amintim un lucru: e normal ca Ban sa fie pentru desfiintarea SIIJ, atat timp cat e cercetat de SIIJ in vreo sase dosare.


* Poate o sa va surprinda destainuirea noastra, dar stiti ca mereu va spunem adevarul. Trebuie sa il felicitam pe presedintele CSM Bogdan Mateescu pentru modul in care a condus sedinta Consiliului in care s-a discutat desfiintarea SIIJ. Ferm, sigur pe el si cu mult calm, fortand practic fiecare membru sa vorbeasca la subiect, stiut fiind ca unora de pe acolo le place sa se auda, desi nu spun nimic. Si, ca sa dam exemple concrete, am apreciat momentul in care Bogdan Mateescu a dispus intreruperea legaturii cu procurorul #rezist Bogdan Pirlog, care se lamentase ca sedinta a durat prea mult. Sau momentul in care Bogdan Mateescu i-a atras atentia procurorului Cristian Mihai Ban ca vorbeste prea mult si ca are posibilitatea sa trimita un memoriu membrilor CSM in care sa-si expuna ideile. Sau cand l-a pus la punct pe ministrul Justitiei Stelian Ion, care o luase putin pe langa subiect si incerca o diversiune. Excelent, Bogdan! Cand e de criticat, il criticam (am facut-o de nenumarate ori si probabil o s-o mai facem), dar il laudam cand este cazul. Acum, Bogdan, hai cu berea si cafeaua pe care te-ai laudat ca ni le dai! Nu de alta, dar ti se termina mandatul in CSM si tot nu te achiti de datorie.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# hyperion date 12 February 2021 14:23 0

sa punem de-o atostrada subterana ca deaspra solului sunt deja prea multe. Viitorul e pe urmele bursucilor cu pensii speciale.

# maxtor date 13 February 2021 05:01 0

proc. siij sunt sub autoritatea ministrului justitiei (merci tudorel toader de re-amintire...) -omu' vrea sa scape de o raspundere,simplu.https://www.luju.ro/static/smiles/confused.gif -o fi "procurorul european" sub autoritatea m.j.?! asta e cand te increzi prea mult in cedo, pe langa judecator stapanul bantustanului trimite si procuror;apucaturi imperiale,europeni 100%.

# Dragu Doina date 15 February 2021 08:23 0

Cat mai multi ca Bogdan Mateescu !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva