22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 25.05.2023 – Judecatoarea care l-a lasat liber pe procurorul Lia, facuta sefa

Scris de: L.J. | pdf | print

25 May 2023 19:30
Vizualizari: 8301

* Romanii care vor sa isi calculeze impozitul din veniturile cripto, adica din afacerile cu criptomonede, au la indemana un instrument. Tocmai ce s-a lansat “Binance Tax Romania”. Cum functioneaza acesta, vedeti aici.


* Au fost declansate doua anchete privind posibila trucare a unor licitatii organizate de CNAIR. Vorbim despre anchete ale Consiliului Concurentei, nu despre dosare penale. Iar daca vor fi gasite vinovate, firmele risca amenzi uriase. Aflati de aici ce anume se intampla.


* Noi schimbari la nivelul functiilor de conducere de la Curtea de Apel Bucuresti. De data aceasta, nu este vorba despre posturi de la varful instantei, ci despre conducerile Sectiei a IX-a contencios administrativ si fiscal si Sectiei a IV-a civile. Astfel, incepand cu 1 iunie 2023, presedintele Sectia a IX-a va fi judecatorul Viorel Georgeana, delegat pe functie de Sectia pentru judecatori a CSM. In ceea ce priveste Sectia a IV-a, aceasta va fi condusa, tot cu delegare si tot cu 1 iunie 2023, de judecatoarea Mirela Zina Udrea, in prezent presedinta a Tribunalului Giurgiu.


* Si ca tot vorbeam de delegari. Judecatoarea care l-a lasat liber pe procurorul Sorin Lia (foto), de la Parchetul Judecatoriei Corabia, mare activist #rezist, a fost facuta sefa.


Ne referim la judecatoarea Cristina Simona Craciunoiu, care incepand incepand de vineri, 26 mai 2023, va ocupa, cu delegare, functia de presedinte al Sectiei penale si pentru cauze cu minori a Curtii de Apel Craiova. O mutare ce are loc la doua saptamani dupa ce Craciunoiu a refuzat sa il aresteze pe Sorin Lia in dosarul de abuz in serviciu in care acesta fusese retinut de Parchetul Curtii de Apel Craiova (click aici pentru a citi), solutie care ulterior a fost mentinuta si de Inalta Curte (click aici pentru a citi).Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 25 May 2023 21:09 +3

Deci ce se vede de dupe gard: paradeală, bătaie de joc din partea unora și dispreț din partea altora, nufărul aka protecție, salarii și beneficii fără număr, program de voie, sindicalism și politichie. Cam așa vede populimea profesiunea. :) PS Cât despre atacuri la wecereu... să ne trezim... or crescut salarul înalților fix acu la peste 30 deci si 0,6 tot iese pensiunea peste 18k. Deci vorba șoricului case closed....și mucles cu lăcrimile de crocodil cu falimenți și alte alea :)

# maxtor date 25 May 2023 22:37 +1

-lia era cu infractiuni in scîrbici, nu (se mai) impunea arestarea (preventiva, luju a mancat partea asta)

# Gabriela Ungureanu date 26 May 2023 08:53 +1

Dacă familia mea nu ar fi avut parte de “ dreptatea” justiției care din lucruri mari face …. nimic iar din nimic face bici as fi crezut ca lumea vorbește prostii . Sotul meu după 36 De Aviație și mii de ore zburate in folosul României și al romanilor - salvând mii de vieți omenești a fost aruncat in închisoare cu mare ușurintă pentru “ abuz “in serviciu și o așa zisa paguba de 2116 lei . Da, 2116 lei !!!

# DODI date 26 May 2023 16:39 0

Nu ne miră nimic. Luând exemplul tembelului de la 3coceni (care și-a promovat pupincuristele în funcții nemeritate doar pentru că i-au prestat lui personal niște servicii!) așa și judecătoarea Cristina Simona Crăciunoiu și-a primit ”binemeritata” răsplată pentru deserviciile aduse justiției române. Și ne mirăm de ce toate merg cu dosul în țara noastră? Atunci când începând cu șeful statului promovezi nulități nu poți avea pretenții de calitate, de bun simț și de respect de la asemenea exemplare. Iar efectele se văd și vor avea bătaie lungă: pentru câteva generații de aici încolo.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva