17 ianuarie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 26.11.2021 – Bobi le multumeste lui Cosmin si Narcis

Scris de: L.J. | pdf | print

26 noiembrie 2021 18:22
Vizualizari: 4550

* Inca nu s-a domolit agitatia prilejuita de formarea noului guvern Nicolae Ciuca (si in randurile partizanilor, si intr-ale adversarilor), dar, dincolo de aceasta fierbere, ramane de rezolvat o problema cat se poate de importanta. Iar un ministru a iesit deja la rampa in acest sens. Click aici pentru detalii!


* Stiti dumneavoastra ROMATSA (Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian)? Aceasta regie autonoma se ocupa cu siguranta zborurilor. Dar nu despre obiectul ei de activitate vorbim acum, ci despre faptul ca, in ciuda unei situatii economice dezastruoase, ROMATSA o tine tot intr-o veselie cu cheltuielile. Daca vreti sa va enervati si dumneavoastra, dati click aici.


* Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Bogdan Mateescu, le-a multumit vineri, 26 noiembrie 2021, unui anume Cosmin si unui anume Narcis. Dar nu numai lor. Prilejul il constituie lansarea de catre CSM a site-ului ReJust.ro, care contine motivari a numeroase hotarari judecatoresti de peste tot din tara. Un fel de ROLII.ro, dar cu imbunatatiri inspirate de Jurisprudenta.com: la fiecare dosar se vede parcursul lui, exact ca pe Portal.just.ro. Singura noastra nemultumire tine de secretomania portalului: nu apare niciunde numele judecatorilor sau numarul integral al dosarului, desi acestea sunt publice. In rest, pana acum n-avem prea multe de comentat, insa daca e vreo problema o s-o semnalam. Dar sa nu mai lungim vorba: dati click aici ca sa va faceti cont si apoi sa navigati liber printre hotarari!

 

 

Iata mai intai ce a scris Bobi pe Facebook:

Un portal nou, mai eficient si gratuit, accesibil tuturor.

Sunt foarte mandru de aceasta realizare.

Multumesc baietilor care au lucrat, Cosmin si Narcis si tuturor celor care i-au ajutat!

Si conducerilor instantelor care au contribuit prin demersurile lor la incarcarea bazei de date care se va updata zilnic.

Sper sa ajute profesionistii dreptului si pe toti cetatenii.

Va rog si eu sa intrati si sa ne comunicati eventuale sugestii pentru analiza ulterioara”.


Prezentam si comunicatul CSM:

Lansare portal ReJust, https://rejust.ro

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a dispus astazi lansarea portalului ReJust, o aplicatie conceputa si dezvoltata pentru a permite cetatenilor si profesionistilor dreptului accesul gratuit si mult mai facil la hotararile judecatoresti pronuntate de judecatorii, tribunale si curti de apel si lanseaza invitatia de a accesa aplicatia si de a transmite sugestii de imbunatatire, in vederea definitivarii proiectului.

Suplimentar fata de celelalte solutii informatice de jurisprudenta, portalul ReJust ofera gratuit:

- acces personalizat, pentru fiecare utilizator, la jurisprudenta instantelor nationale, care cuprinde in prezent peste 26 de milioane de hotarari judecatoresti si incheieri;

- posibilitatea de salvare a documentelor in contul utilizatorului, pentru accesarea ulterioara;

- posibilitatea de vizualizare a celorlalte documente emise in acelasi dosar, inclusiv a hotararilor judecatoresti pronuntate in caile de atac indreptate impotriva unei hotarari deschise spre vizualizare;

- posibilitatea de filtrare a rezultatelor utilizand mai multe criterii, mult mai adecvate pentru activitatea profesionistilor dreptului, inclusiv tipul solutiei si tipul documentului sau nivel instanta;

- acces suplimentar pentru judecatori constand in vizualizarea numarului de dosar in cadrul caruia a fost pronuntata hotararea deschisa spre vizualizare, urmand a se oferi pentru acestia, in cel mai scurt timp, acces integral in format neanonimizat la intreaga jurisprudenta.

- Totodata, la dezvoltarea aplicatiei s-a avut in vedere respectarea tuturor hotararilor Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la publicarea jurisprudentei in format anonimizat si la exceptarea de la publicare a hotararilor pronuntate in dosarele avand caracter confidential.

Aplicatia se actualizeaza zilnic, astfel incat cele mai noi solutii vor putea fi accesate in timp util.

Portalul a fost prezentat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii si, in acord cu buna cooperare interinstitutionala, presedintilor Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, precum si directorului Institutului National al Magistraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii va continua sa se implice in crearea si dezvoltarea de instrumente apte sa faciliteze accesul cetatenilor la justitie prin cresterea gradului de informare, constientizarea drepturilor acestora si dezvoltarea culturii juridice. In acelasi timp, va continua sa puna in aplicare cele mai bune solutii tehnice care sa raspunda necesitatilor specifice in desfasurarea activitatii de catre judecatori, procurorii si toti ceilalti profesionisti ai dreptului, parteneri in infaptuirea actului de justitie.

Presedintele Consiliului multumeste public personalului Consiliului Superior al Magistraturii si al Tribunalului Arges pentru dezvoltarea acestui proiect exclusiv prin resurse proprii”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Parerea mea de bebelus date 26 noiembrie 2021 18:43 +180

Primul Bebelus al Justitiei, cu un chip straniu de bebelus matur ce uraste insa bebelusii adevarati, si-a dovedit nivelul de cultura si civilizatie. Ba baiatule....de la nivelul tau de presedinte al CSM nu poti sa zici ca le multumesti "baietilor" care au lucrat, decat daca esti "tovaras" cu ei. Scuipa semintele din gura, ca nu esti pe stadion sa lucrezi cu baieti si fete. Poti sa lucrezi cu domni, cu specialisti, cu IT-isti cu etc-isti. Dar nu cu baieti. Iar ai citit din cartile scrise de galeriile de fotbal....Rusine celor care au ales asa ceva in CSM si in functia asta. <img src=ops:' />

# Edelweiss - Ivory Tower Sender date 26 noiembrie 2021 19:56 +126

Ce că_cat vorbiți prostii aici despre țiganiada jurisprudențială a lui matileț. Cum intri să creezi cont și mergi la e-amil să-l validezi, apare „Asteptati, se validează contul” care se învârte la infinit simultan cu notificarea „a apărut o eroare în rularea aplicației, repornește” dai pe repornește și imediat ți-o iei în freză „internal server error” :eek: Băi, o fi făcut și matileț un șmen pe câteva sute de mii de euroi și și-a plătit informal câțiva amici de savarine. Dați-o dracului de treabă!

# @Edelweiss date 26 noiembrie 2021 21:54 +135

Cand lucrezi cu "baieti" sau "baietii tai" asa se intampla. Gen instalatorul Vasile sau faiantarul Giga sau parchetarul Gogu.....am eu un baiat de le stie cu serverul, stie si cu instalatii sanitare, e bun si pe electrice, repara si masini second-hand aduse din Germania. Are Bobita niste baieti brici. :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.01.2022 – Operatiunea "Buda in Cotet" a intrat in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva