8 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 28.01.2022 – Freamat mare printre avocati

Scris de: L.J. | pdf | print

28 January 2022 17:40
Vizualizari: 6668

* Credeati ca s-a terminat balamucul cu facturile la energie si gaze? Ei bine, nu! Nebunia continua, iar din nou Guvernul Ciuca este tras de maneca sa dea banii promisi. Cine o face si de ce, aflati de aici.

 

* Veste soc in constructii. CEO-ul companiei de constructii care a tinut afisul zeci de ani in Romania a demisionat. In joc sunt mize mari. De la dosare penale la DNA cu martori denuntatori, pana la neintelegeri la varful companiei. Pe principii, pe bani? Despre cine este vorba si care efectul acestei plecari neasteptate cititi aici.


* Incercarea CSM de a dizolva portalul de jurisprudenta rolii.ro pentru a-l inlocui cu propriul portal, rejust.ro, risca se se intoarca in mod grav impotriva Consiliului Superior al Magistraturii. Auzim ca este freamat mare printre avocati, unii fiind de-a dreptul revoltati de decizia CSM, in conditiile in care nimeni nu poate explica de ce este gresit sa existe doua portaluri de jurisprudenta. Mai ales ca rejust.ro se dovedeste pana acum mai complicat in a gasi informatia dorita. Dar avocatii mai au o nemultumire. Si anume aceea ca CSM vrea sa desfiinteze ROLII de la sine putere, desi Uniunea Nationala a Barourilor din Romania este la randul ei membru fondator, alaturi de Consiliul Superior al Magistraturii. Cu alte cuvinte, avocatii acuza ca au fost pusi de CSM in fata faptului implinit, fara ca in prealabil sa existe o consultare cu UNBR pentru desfiintarea ROLII.

Pe de alta parte, exista voci care sustin ca seful CSM Bogdan Mateescu l-a dus de nas pe presedintele UNBR, avocatul Traian Briciu, in momentul in care i-a prezentat proiectul ReJust (UNBR chiar a aplaudat aparitia site-ului), fara sa ii spuna de fapt ca planul era desfiintarea ROLII unde UNBR este membru fondator. Si aceiasi avocati acuza acum tacerea lui Traian Briciu in fata atacului CSM impotriva ROLII. Chiar asa: oare de ce tace UNBR?


* Mare dreptate are avocata Ingrid Mocanu. In contextul scandalului amintit mai sus, cel privind desfiintarea ROLII, Ingrid atrage atentia asupra unui alt fenomen periculos. Si anume disparitia dosarelor de pe portalurile instantelor. “Secretizati tot! Hotarari, sedinte, ca oricum portalul instantelor nu mai are nimic in el... se sterge tot. Acum inchideti si rolii... justitia secreta e cea mai buna forma de justitie... in statele de drepti... desigur”, scrie Ingrid Mocanu (vezi facsimil). Si fix asa este. Lumea Justitiei a mai atras atentia asupra a ceea ce se intampla in prezent, cu dosarele care sunt sterse pe banda rulanta de pe portalurile instantelor. Chiar ne-am interesat de ce se intampla asta, dar am primit doar explicatii neconvingatoare. Ca GDPR, ca arhivarea dosarelor etc... Cine sa ii creada?

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.08.2022 – CSM lucreaza peste program pentru Gluga

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva