24 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 28.09.2022 - Scutea face programul in Parlament

Scris de: L.J. | pdf | print

28 September 2022 19:29
Vizualizari: 5879

* Un judecator a murit la mai putin de 4 ani dupa ce se pensionase. Dumnezeu sa-l odihneasca! Cum se numeste magistratul si ce functii a detinut in instanta la care a functionat aflati facand click aici.


* Prabusirea lirei sterline nu este vazuta atat de pesimist in Regatul Marii Britanii. Aflam ca englezii s-au orientat rapid, cumparand masiv o moneda digitala. Specialistii afirma ca investitiile au crescut cu 1.100% dupa scadera monedei nationale. Care sunt cifrele exacte, cititi aici.


* S-a dezmeticit si Nicusor! Dupa ce s-a grabit cu achizitia tramvaielor prevazute a fi cumparate pe un calendar bine stabilit pe care nu a vrut sa il respecte pentru ca apartinea administratiei precedente, primarul Capitalei s-a trezit cu tramvaiele in depozite si fara sine pe care sa circule. Schema este simpla: tramvaiele cumparate sunt prevazute sa circule pe sine inalte, iar Bucurestii au preponderent sine mascate! Din pricina asta, Nicusor a prevazut o licitatie de cateva sute de milioane de euro pentru a schimba sinele de tramvai. Ati pomenit asa ceva? Daca vreti sa aflati la cat se ridica monstruoasa suma din licitatie si pentru ce perioada este prevazuta investitia, dati click aici.


* Scutea face programul in Parlament. Deja nu mai este un secret pentru nimeni ca procurorul general al Romaniei Gabriela Scutea le face orarul procurorilor din Parchetul General, mustrandu-i daca vin mai tarziu de 8 si pleaca mai devreme de ora 16 din sediul PICCJ. Ochiului vigilent de procuror nu ii scapa nicio intrare sau iesire din parchet (si nu e gluma). Ei bine, dupa ce i-a terorizat pe procurori prin Parchetul General, Scutea a trecut strada in Parlament si s-a apucat sa ii certe pe parlamentarii din comisia parlamentara speciala care dezbate Legile Justitiei pentru ca... nu vin la program. Ati citit bine! In timpul dezbaterilor pe noua Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor propusa de ministrul Justitiei Catalin Predoiu (in a patra zi de dezbateri) Gabriela Scutea s-a infoiat in fata parlamentarilor, certandu-l pe deputatul Iusein Ibram ca in timp ce "noi lipsim de la munca de patru zile" venind in Parlament la dezbateri, acesta trage chiului. Ei, dracie!

Asa suparata a fost Gabriela Scutea (vizibila pe filmarea din sedinta Comisiei juridice) pe deputatul Iusein Ibram incat a propus ca acesta sa fie decazut din dreptul de a mai depune amendamente la Legile Justitiei pentru ca are astfel de initiative dar nu se deranjeaza nici macar sa vina in Parlament sa le sustina.


Ce o fi suparat-o mai tare pana la urma? Ce propune deputatul sau faptul ca nu a vinit la comisie? Urmarindu-i preocuparile curente, am crede mai degraba ca Scutea are nervi ca nu a venit parlamentarul la munca.

A, si sa nu uitam: lui Scutea nu ii pica bine nici "expozeurile" (ca sa o citam) deputatului Dumitru Coarna.


* Stati pe faza joi, 29 septembrie 2022! Caci Sectia pentru judecatori in materie disciplinara are o sedinta interesanta: are trei dosare, iar toate trei le vizeaza pe judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu, ambele de la Curtea de Apel Bucuresti.

Prima dintre cauze se refera la ambele magistrate, iar urmatoarele doua la cate una dintre ele (vezi facsimil).

Iata lista abaterilor disciplinare de care le acuza Inspectia Judiciara (conform art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

- h teza I: „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”;

- m: „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”;

- o: „nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”;

- r: „neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”;

- t teza I: „exercitarea functiei cu rea-credinta”;

- t teza a II-a: „exercitarea functiei cu grava neglijenta”.

Ce sa zicem... Le dorim mult succes.Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva