17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 7.06.2023 – Suplimentare cu noi cereri de pensionare

Scris de: L.J. | pdf | print

7 June 2023 17:35
Vizualizari: 7886

* Se anunta mare scandal in SUA. O platforma de criptomonede a fost data in judecata, iar acuzatia este ca ar fi castigat cateva miliarde de dolari nelagal. Click aici ca sa cititi.


 

* Ministerul Transporturilor continua investitiile pentru cresterea capacitatii de tranzit si a sigurantei pe Canalul Sulina. Totul in conditiile in care Canalul Sulina tocmai a inregistrat un nou record istoric, de 476 nave in luna mai 2023. Ce masuri ia Ministerul Transporturilor, aflati de aici.


* Ne bucura ce citim pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 8 iunie 2023.


Judecatoarea Sabina Adomnitei (foto) este propusa pentru delegare in functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti. Adomnitei ar urma sa il inlocuiasca pe judecatorul Ovidiu Nastase-Richiteanu, in cazul caruia se propune incetarea delegarii in functia de vicepresedinte. Credeti-ne nu este deloc o mutare rea. Sabina Adomnitei e o judecatoare curajoasa, care respecta legea si care nu se teme sa judece corect. Dovada pentru cele afirmate sunt atacurile venite de-a lungul vremii din partea propagandistilor #rezist care se prezinta drept ziaristi.


* Am dezvaluit in editia de marti, 6 iunie 2023, ca in plina dezbatere despre pensiile magistratilor, intr-o perioada in care se intentioneaza inclusiv cresterea varstei de pensionare a acestora, Sectia pentru judecatori a CSM urmeaza sa voteze dintr-un foc eliberarea din functie prin pensionare a zece judecatori (click aici pentru a citi). Ei bine, in doar 24 de ore situatia s-a schimbat.

Si s-a schimbat in sensul in care lista cu pensionari a crescut. Mai exact, in loc de zece solicitari de iesire la pensie, pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori figureaza 14 asemenea cereri (vezi facsimil). Nou-intratii sunt:

- judecatoarea Nicoleta-Ioana Constantin de la Curtea de Apel Bucuresti, in prezent inspector la Inspectia Judiciara;

- judecatoarea Mihalea Pasca de la Tribunalul Prahova, in prezent inspector la Inspectia Judiciara;

- judecatoarea Steliana Oprita de la Tribunalul Bucuresti;

- judecatoarea Carmen Salomee Rata-Alexandrescu de la Tribunalul Brasov.


Altfel, pe aceeasi ordine de zi figureaza si revocarea unei hotarari prin care fusese aprobata o cerere de pensionare. Este vorba despre pensionarea judecatorului Daniel Surdoiu de la Tribunalul Gorj.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 8 June 2023 01:55 -1

-vor aparte partile prin csm cu doleantze!

# Mya date 8 June 2023 14:06 +2

Eu propun sa dati magistratilo salariu minim pe economie pensie sociala si sa va judece Ciolacu,Budai, Simonis cu facultati la apelul de seara, la faciultati fantome si atunci vedeti voi cei care de cativa ani huliti judecatorii sava fie rusine. Mergeti 10 zile sa lucrati la o instanta din tara la o judecatorie sa lucrati si dupa aia vorbim. Instanta de judecata nu este parlamentul unde daca vrei mergi daca nu te duci in Dubai cu iubita ca banii vin oricum.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva