10 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 8.10.2021 – Mariana nu s-a prezentat, dar a votat

Scris de: L.J. | pdf | print

8 October 2021 19:31
Vizualizari: 4850

* Dupa ce ca s-a facut de rasul unei tari intregi, incasand cel mai puternic vot impotriva dintre toate motiunile de cenzura postdecembriste, acum Florin Citu risca sa mai ajunga o data de doi lei. Si chiar din cauza propriului partid. Click aici ca sa va amuzati si dumneavoastra!


* Daca pana acum una dintre perlele industriei producatoare romanesti tragea sa moara, acum a aparut o nesperata raza de speranta. Click aici ca sa vedeti daca noua manevra are sanse sa readuca firma pe profit!


* Observam ca de cel putin 24 de ore incoace se tavalesc in chinuri fel de fel de oficine de propaganda #rezist – atat din Romania, cat si din strainatate. Tineti minte cum, spre cinstea ei, Curtea Constitutionala a Romaniei a spus ca decizia CJUE privind SIIJ nu este mai presus de legea fundamentala a Romaniei? Ei bine, un gest asemanator de demnitate, dar la o scara mai mare, a fost facut de Curtea Constitutionala a Poloniei, care le-a spus un „flit” apasat politrucilor de la Bruxelles, explicandu-le ca legea fundamentala poloneza si deciziile Curtii Constitutionale de la Varsovia nu pot fi calcate in picioare dupa bunul plac al unuia sau altuia dintre birocratii bruxellezi. Aceste decizii ale Tribunalului Constitutional al Poloniei (caci aceasta este denumirea oficiala a institutiei) vizeaza atat mecanismul de transfer al judecatorilor, cat si libertatea presei si drepturile homosexualilor. Gasiti mai multe detalii pe Digi24.ro. In fine: ceea ce vrem sa spunem este ca speram ca lectia de demnitate poloneza sa ajunga si la urechile judecatorilor constitutionali de la Bucuresti.

 


* Lucruri tare ciudate se intampla in CSM-ul condus de Bogdan “Jelly” Mateescu. Ia uitati ce ne-a semnalat cineva! In ordinea de solutionata postata pe site-ul Consiliului apare ca la ultima sedinta a Sectiei pentru judecatori, din 7 octombrie 2021, ar fi fost exprimate 10 voturi. Adica de catre toti cei 10 membri ai Sectiei. Problema este ca cel putin unul dintre ei nu a fost vazut la respectiva sedinta. Este vorba despre Mariana Ghena. Astfel, in inregistrarea sedintei Sectiei pentru judecatori pot fi identificati:

-Bogdan Mateescu, Gabriela Baltag, Evelina Oprina - toti trei prezenti in sala de sedinte (foto 1 si 2);

-Lia Savonea, Simona Marcu, Margareta Nicoleta Tint, Andrea Chis, Mihai Balan si Corina Corbu - toti conectati online, din birourile lor (foto 3).

De altfel, asa cum se vede si in pozele de mai jos pe transmisia online se observa doar sapte ferestre, cu chipurile celor sase judecatori conectati din birouri si imaginea cu Bogdan Mateescu aflat in sala, alaturi de judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina.

Deci in total noua membri ai Sectiei: trei in sala, sase online. Nu se vede in schimb Mariana Ghena. Nu s-a prezentat nici in sala de sedinte, nici online. Cu toate acestea, conform ordinii de zi solutionate, ar fi fost exprimate 10 voturi, desi pe inregistrarea sedintei sunt vazuti doar noua membri. Unde o fi fost asadar Mariana Ghena?

E posibil ca Ghena sa nu se fi putut conecta, dar din cate am vazut noi de-a lungul timpului acest lucru nu s-a intamplat, si suntem convinsi ca CSM are IT-isti priceputi. Si chiar daca avea probleme cu conectarea, Mariana Ghena putea sa coboare in sala, alaturi de Mateescu, Baltag si Oprina. In aceste conditii, lipsa Marianei Ghena de pe inregistrare ne face sa ne intrebam daca nu cumva judecatoarea si-a exercitat votul fara sa fie prezenta la serviciu. Si daca nu a fost la serviciu, nu a fost nici conectata online, atunci cum a votat? Pe mail, ca doar Mateescu mai obisnuieste sa faca asemenea consultari? Si e legal sa votezi de la distanta?

Oricum te-ai uita, din orice unghi, vezi doar fetele a noua membri, dar numarul de voturi e de 10. Noi doar ne punem intrebari, nu acuzam. Poate insa ca ar fi bine ca Inspectia Judiciara sa se sesiseze din oficiu ca sa lamureasca ce s-a intamplat, ca acum nu credem ca Mateescu o va sesiza, desi, repetam, e sportul sau preferat. Cat despre Mariana Ghena, nu ne-ar mira ca aceasta sa nu fi fost la CSM, dar sa fi votat, atat timp cat ea nu a avut nicio jena sa aresteze o femeie nevinovata si gravida in 8 luni.

Si inca ceva: oricine este nemultumit de o hotarare adoptata de Sectia pentru judecatori a CSM din 7 octombrie 2021 poate cere dovada prezentei Marianei Ghena la sedinta.


* Vedeti aici inregistrarea sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM din 7 octombrie 2021

* Cititi aici ordinea de zi solutionata a sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM in care apare ca au fost exprimate 10 voturi

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Anticoruptia date 9 October 2021 10:27 +46

Cica se pregateste DNA ul sa faca o vizita pe la CSM, sa mai ridice niste inscrisuri, sa mai bea o cafea, sa mai audieze un martor.... :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva