22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 9.05.2024 – Decizia judecatorilor ICCJ dintr-un dosar istoric, mentinuta in revizuire

Scris de: L.J. | pdf | print

9 May 2024 20:15
Vizualizari: 4086

* Guvernul Ciolacu nu vrea sa acorde o facilitate fiscala pentru o anumita categorie de romani. Daca va regasiti in aceasta categorie, aflati dand click aici.


* Cand auziti de Gheorghe Flutur, probabil ca va ganditi la un scandal in care a fost implicat presedintele Consiliului Judetean Suceava. De data aceasta, vorbim despre o masura benefica luata de politician. Asadar, click aici!


* Decizia judecatorilor Valerica Voica, Constantin Epure si Alin-Sorin Nicolescu (foto) de la Inalta Curte de Casatie si Justitie de a-i achita definitiv pe securistii Marin Parvulescu si Vasile Hodis pentru presupusa implicare in omorarea inginerului Gheorghe Ursu (ICCJ mentinand astfel sentinta judecatoarei CAB Mihaela Nita) a fost confirmata joi, 9 mai 2024, de catre Curtea de Apel Bucuresti.Amintim ca Lumea Justitiei a scris pe larg despre achitarea celor doi ofiteri de Securitate, explicand de ce Parchetul General a confectionat un rechizitoriu care arata mai mult a tratat de istorie decat a act de acuzare si de ce colonelul Hodis si maiorul Parvulescu ar fi putut fi condamnati daca procurorii s-ar fi miscat mai repede, in conditiile in care urmasii lui Gheorghe Ursu au depus plangeri penale inca din anul 1990 (click aici pentru a citi).

Revenind: joi, 9 mai 2024, magistratul CAB Mircea-Catalin Pavel a respins cererile de revizuire formulate atat de catre Andrei Ursu si Olga Ursu-Stefan (copiii disidentului anticomunist), cat si de catre procurorii Laura-Adriana Popescu, Razvan-Horatiu Radu si Laurentiu Sorescu de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (vezi facsimil).


Iata minuta sentintei nr. 92/2024 din dosarul nr. 7229/2/2023:

 In temeiul art. 459 alin. (5) C.pr.pen. respinge, ca inadmisibile, cererile de revizuire formulate de PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE si de revizuentele-parti civile URSU ANDREI HORIA si URSU STEFAN OLGA impotriva sentintei penale nr. 196/F/17.10.2019 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I penala, definitiva prin decizia penala nr. 238/A/27.07.2023 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia penala.

In temeiul art. 275 alin. (2) C.pr.pen. o obliga pe fiecare revizuenta-parte civila la plata sumei de 100 de lei catre stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. In temeiul art. 275 alin. (3) C.pr.pen. cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea cererii de revizuire formulate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie raman in sarcina statului.

Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronuntata azi, 9.05.2024, prin punerea minutei la dispozitia partilor si a procurorului prin intermediul grefei instantei”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!


sursa foto: Gorjonline.ro

Comentarii

# Avocat Nicolae Trăistaru date 9 May 2024 20:43 +44

Cererea de revizuire promovată de PICCJ este INADMISIBILĂ. Procurorii menționați supra au încercat să scrie pagini de istorie a fostei Securități denaturând adevărul juridic (prin copierea de pasaje din diverse articole semnate de persoane care în mod sigur erau elevi/pionieri în anii ”80) și ignorând hotărâri judecătorești definitive prin care milițienii vinovați de decesul inginerului Ursu Gheorghe Emil au fost condamnați definitiv la câte 20 de ani închisoare și obligați să plătească părților civile daune morale în cuantum de 1.000.000.000 lei (ROL). Eșecul procurorilor din cadrul PICCJ era previzibil prin semnalarea acestora că cererea de revizuire dorește restabilirea adevărului istoric, nicicum a adevărului juridic în speță.

# Cetateanul date 9 May 2024 21:34 +30

Acum destui ani, când școala se făcea la Stoicescu cu Profesori nu cu epigoni, pentru mult mai puține nu treceai anul. PS Din nefericire mult prea mulți, închipuiți profesioniști, vor merge a căuta sensul "epigoni lor" la dicționarul de ortopedie. Deh... vremea manelelor în toate. :lol:

# Ioana M. date 10 May 2024 18:35 +1

Doar nu o sa creeze un precedent.Ca tortionatii securisti sa plateasca vreodata.Cati or mai trai , azi. E valabila expresia :"La vremuri noi, tot noi !"

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva