20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

A TRAS LA ORDIN IN 1989 SI E REVOLUTIONAR – Cititi declaratia olografa a Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Nitu, care a recunoscut ca in decembrie 1989, in timp ce era militar in termen la o unitate de Securitate, a mitraliat casele din jurul Televiziunii si un elicopter. Pentru marea isprava, procurorul Nitu a fost recompensat cu 8000 mp de teren, in timp ce era seful Parchetului Judecatoriei Ploiesti (Declaratia)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

16 July 2013 15:19
Vizualizari: 22055

 

Actualul Procuror General al Romaniei Tiberiu Nitu (foto) este posesor al certificatului seria FD nr. 04201 din 16.11.1996 de Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 – Remarcat prin Merite Deosebite, desi in decembrie 1898, in timp ce era militar in termen la UM 0596 Bucuresti – la ordin – a tras in casele din jurul Televiziunii Romane, precum si asupra unui elicopter care survola zona, in zilele de panica si diversiune de atunci. Fara a face o legatura cu Tiberiu Nitu, amintim ca multi oameni nevinovati au fost ucisi in respectiva zona, in casele lor, de gloante trase la intamplare... Cum se impaca ideea de revolutionar remarcat prin merite deosebite (care presupune o actiune voluntara de ati risca viata pentru daramarea regimului comunist), cu faptul ca in realitate Tiberiu Nitu s-a „remarcat” la revolutie tragand la ordin, in calitate de militar in termen, asupra unor cladiri apartinand unor civili, precum si asupra unor elicoptere – ramane ca opinia publica sa cantareasca. Cert e ca desi in Romania au existat revolutionari cu miile intial, iar apoi cu zecile de mii, Tiberiu Nitu a reusit performanta de a primi 8000 m.p. de teren in baza certificatului de revolutionar dobandit, lucru reusit de putini revolutionari autentici. Mai mult, Tiberiu Nitu a primit terenul dupa anul 2000, perioada in care devenise prim procuror al Parchetului Judecatoriei Ploiesti.


Declaratia de tragator a lui Tiberiu Nitu - fragmente

Subsemnatul Nitu Tiberiu Mihail..... posesor al certificatului seria FD nr. 04201 din 16.11.1996 de Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 – Remarcat prin Merite Deosebite, in legatura cu contributia si participarea mea la Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 declar urmatoarele:

Pe data de 28.09.1989 am fost incorporat la UM 0596 apartinand Ministerului de Interne... pe data de 02.12.1989 am fost trimis sa efectuez serviciul militar la Compania I-a a unitatii, Garda Televiziune. Arat faptul ca Compania I-a avea ca misiune paza si apararea a trei obiective de o importanta deosebita in Bucuresti, respectiv Televiziunii Romanie, Casa Radio si Palatul Telefoanelor. Eu am fost repartizat la Corpul de Garda al Televiziunii.... ziua efectuam serviciul de santinela pe perimetrul Televiziunii, in programul 6 ore cu 6 ore, iar noaptea nu mai intram in Corpul de Garda, ci stateam pe acoperisul cladirii corp Studiouri. In noaptea de 21/22.12.1989 am tras cu arma din dotare peste Calea Dorobantilor, in casele situate pe aceasta strada. Arat faptul ca am primit ordin sa tragem in aceste cladiri intrucat acolo ar fi teroristi. Personal, in momentele cand nu se tragea din partea noastra, am auzit zgomote de focuri de arma dinspre acele cladiri...

Pe data de 22.12.1989, orele 11.30.12.00 au trecut pe deasupra Televiziunii cele doua elicoptere in care se afla familia Ceausescu. Dupa un timp foarte scurt, nu mai tin minte exact, am deschis portile Televiziunii, astfel incat revolutionarii care protestau la porti au intrat in Televiziune. In acele momente eram in curte si m-am imbratisat cu civilii care ne multumeau ca nu am tras in ei.

In noaptea de 22/23.12.1989 am fost tot pe acoperisul Corp Studiouri si impreuna cu civili, care nu stiu de unde, dar unii aveau si arme, am tras in cladirile situate pe Calea Dorobanti, vis-a-vis de Televiziune.

In dimineata zilei de 23.12.1989, tot in jurul orelor 12.00... a trecut deasupra noastra un elicopter... gloantele trase din elicopter au trecut la circa 5-7 metri de talpile noastre muscand din acoperisul cladirii. Arat faptul ca noi eram in pozitia culcat, cu capul spre Calea Dorobantilor. Am tras si noi in elicopter, nu stiu daca l-am atins, dar acesta s-a indepartat foarte repede...

Arat faptul ca in perioada 16.12 – 24.12.1989 m-am aflat tot timpul in sediul Televiziunii si nu am fost implicat in luptele de strada ori in alte actiuni de represiune a populatiei, dimpotriva, asa cum am aratat mai sus, am permis accesul liber al revolutionarilor in Televiziune pe data de 22.12.1989 si nu a decedat nimeni cu aceasta ocazie. Atat declar, sustin si semnez personal, cele relatate de mine corespund adevarului” - Nitu Tiberiu Mihail (Declaratia olografa, integrala, a lui Tiberiu Nitu o puteti citi atasata la finalul articolului)

Generalul Dan Voinea i-a dat in scris lui Nitu ca nu a luptat impotriva Revolutiei

La 19 martie 2007, in timp ce instrumenta marele dosar al crimelor din decembrie 1989, nr. 97/P/1990 instrumentat la Sectia Parchetelor Militare, generalul magistrat Dan Voinea (procurorul acuzarii din procesul sotilor elena si Nicolae Ceausescu de la Targoviste, din 25 decembrie 1989) i-a emis procurorului Tiberiu Nitu un „certificat de buna purtare” in care l-a informat:

Urmare a cererii dvs va facem cunoscut ca din dosarul nr. 97/P/1990 rezulta ca in luna decembrie 1989, in calitate de militar in termen la UM 0596 Bucuresti apartinand Ministerului de Interne, ati primit misiunea ca impreuna cu colegii din unitate sa formati un dispozitiv de paza a cladirii Televiziunii romane, ocazie cu care ati efectuat mai multe activitati ordonate in acest sens, respectiv: scotociri in cladirile din zona si ati executat trageri la ordin spre anumite cladiri din care se executa foc. Din cercetarile efectuate pana in prezent rezulta cu nu ati organizat activitati, nu ati actionat, nu ati instigat si nu ati luptat, sub nicio forma, impotriva Revolutiei”.

Mai adaugam ca in data de 22 noiembrie 2012, la CSM, cu prilejul audierii lui Tiberiu Nitu, care candida pentru functia de Procuror General al Romaniei (pentru care a primit aviz negativ la acea data), seful de atunci al PICCJ Daniel Morar l-a intrebat cu subinteles pe Nitu: „Ne puteti explica cum ati obtinut cei 8.000 de metri patrati?”, dupa care vicepresedinta CSM Oana Haineala l-a intrebat la randul ei: „Cand ati formulat aceasta cerere, ocupati o functie de conducere in Ministerul Public?” Ambele intrebari au starnit indignarea candidatului Tiberiu Nitu, motiv pentru care, in motivarea avizului negativ, CSM l-a catalogat pe acesta drept „irascibil”, concluzionandu-se despre acesta ca are: „un autocontrol scazut, o rezistenta scazuta la stres, irascibilitate, o scazuta capacitate de mobilizare si adaptare la interviu, precum si o spontaneitate redusa”.

* Cititi aici declaratia lui Tiberiu Nitu in care recunoaste ca a tras la ordin in casele din Dorobanti, in calitate de militar in termen

* Cititi aici „certificatul de buna purtare” dat lui Tiberiu Nitu in 2007 de procurorul militar generalul Dan Voinea

Comentarii

# Revolutia, altfel date 16 July 2013 15:31 +2

http://wikileaksdemures.blogspot.ro/2012/06/timshel-ii-revolutiunea.html

# unul din lumea cea mare date 16 July 2013 15:39 +12

la ce sa te astepti la un tembelois cu ,,fapte deosebite de vitejie,, asteptati un pic si o sa vedeti cit de bine calca pe urmele lui kovesi,morar,macovei!!!!!! v/ati mira? eu nu si pun pariu cai clonat si xeroxat!!!!!!! ce naste din pisica soareci maninca...cu alte cuvinte ce este napirca de napircarii o sa se tina (nu o sa/i ajunga curul lui basescu sa/l pupe!!!putintica rabdare stimabililor)

# POLO.NICU date 16 July 2013 16:50 +7

:D deja nu-i mai ajunge. Si nu-i singurul care sta la coada. La pupat curu.

# erica date 17 July 2013 06:47 +5

nu poatr sa-l urmeze pe Morar ,dar sigur poate sa traga la ordin !

# unul din lumea cea mare date 17 July 2013 12:48 0

va dati seama unde s/a ajuns in justitia romaneasca!!!!??cind ii fac napirci si vipere doamne ce se mai baloneaza si dau semne cu rosu!!!!!!cind le spun ca numai de napircarii se tin iar se ofusca ca vezi doamne din cauza lor apune si rasare soarele,cind le spun ca/s mai rau decit po******tia infractoare din penitenciare iar se supara. nenorocita aia de haineala de ce tine palma la napircile ei corupte????ma/sa a ajuns ghicitoare cu ghiocul,cu bobii,cu cartile!!!!!!!vipera dracului cu sarmalele in cap,pe ma/ta de ce nu o judeca ca pe tigancile din buftea???arde/v/ar focu si alege/s/ar prafu de voi toti cu justitia voastra cu bobi carti si ghiocuri ca asa dati si deciziile ,alergati oamenii cu bibliile,tiganeste,mincav/ar buba neagera!!!!!!auzi!!!!!procuroare sa mearga la ghicit la ma/sa si umbrarescu sa o scoata de la dna,si se jura ca nu fura!!!!

# livia date 17 July 2013 13:34 +2

Nitu a mitraliat casele din jurul televiziunii,case in care erau batrani, femei, copiii,adica Nitu a tras in civili,doar pentru a fi cat mai multi morti in dexc.1989 si astfel spionii sovietici asemeni lui Basescu Traian, Silviu Predoiu ,Melescanu , dar si kgb-istii lui iliescu ion au reocupat Romania.Iata unde sunt teroristii din dec.1989! Atras si-ntr-un elicopter,elicopter in care puteau fi camarazii lui.

# unul din lumea cea mare date 16 July 2013 15:41 +1

erata ,,ca/i,,

# costica date 16 July 2013 16:13 +8

Când a tras a făcut-o din proprie inițiativă sau la ordin? La zvonistica ce a existat atunci te miri cum de au rămas în picioare clădirile din zonă. Cei care au lansat zvonuri și au incitat la violență au fost trași la răspundere?

# Istratie date 16 July 2013 17:39 +3

Demn urmaș al republicanilor de la *unspce* februarie dl.Nițu *a aruncat cu pistoale la rivoluție* drept care, a primit *fitanție, ceferticat* ș\'apoi, dacă în actul I, la teatru, apare un pistol, el va trage în actul III. Dl. Nițu l-a primit  în septembrie și a tras in decembrie. Cârcotașilor. 

# după război, mulți viteji s\'arată date 24 July 2013 22:12 0

Măcar ăsta are curajul să spună!

# anonim date 18 November 2013 18:03 0

:lol:a tras dupa liberare , o  fi tras cum trag cinii latraturi la luna

# Magistrat date 16 July 2013 17:40 +12

Mare louser acest nitu...nu știe sa lege 2 cuvinte... A ajuns acolo unde este...datorita prieteniei cu ponta si cazanciuc..... Păcat... Asta e justiția...cititi declarațile domniei sale in legatura cu liceul bolitineanu....pentru asta eu as cere demisia....si- :sad: au cam dat in cap ponta cazanciuc haineala si basescu cu nominalizarea lui...Rusine... sunt oameni mult mai pregătiți care știu sa reprezinte magistrații

# avocat BB-52 date 16 July 2013 20:50 +4

In 2004 cand s-au preschimbat certificatele de revolutionari gen. Voinea in momentul in care lua declaratii in vederea preschimbarii certificatelor de revolutionari la un revolutionar care a participat la retinerea, conducerea si predarea sotilor Ceausescu l-a intrebat pe acesta daca in data de 22.12.1989 cand i-a retinut pe sotii Ceausescu impreuna cu colegii lui au avut mandat de retinere sau arestare a sotilor Ceausescu. Desi revolutionarul respectiv i-a spus ca intr-o revolutie ordinea sociala, juridica este data peste cap si nu trebuia sa aibe mandat ptr. retinerea si conducerea sotilor Ceausescu , gen. Voinea a refuzat sa ii ia declaratia respectiva dupa care revolutionarul respectiv l-a reclamat la comisia de abuzuri a Parlamentului pe gen. Voinea si in sfarsit dupa o luna doua revolutionarul a fost chemat si i s-a luat declaratia respectiva, timp in care gen. Voinea nu a mai recunoscut faptul ca i-a reprosat revolutionarului respectiv ca trebuia sa aibe mandat de retinere sau/si arestare. Culmea este ca adevaratii revolutionari care s-au remarcat prin fapte deosebite au fost hartuiti, de unele institutiil si autoritati ale Statului si sunt si in continuare. As fi tare curios sa stiu ce grad are d-nul proc. Nitu la ora actuala intrucat unii revolutionari adevarati au fost izgoniti, prigoniti si fortati sa plece din armata si alte institutii ale Statului iar in prezent unii dintre aqdevaratii revolutionari nu li se permite sa profeseze unele activitati liberale cum ar fi profesia de(notar/avocat/executor etc) gasinduli-se fel si fel de noduri in papura.

# un nene date 16 July 2013 22:31 +4

Nu mai e nevoie sa-l caracterizeze cineva pentru ca o face foarte bine el insusi, prin faptele lui. Daca nu era prim-procuror, mai devenea revolutionar in termen? E o mizerie pentru care ar trebui sa raspunda. Civil, adica sa plateasca impozitele de care a fost scutit din \'96 incoace si sa dea inapoi terenul sau contravaloarea lui. Disciplinar, ca magistrat care numai de onestitate nu a dat dovada. Penal, nu stiu daca nu s-au prescris mizeriile pe care le-a facut, dar incadrari se gasesc pentru un mic concurs.

# virgil date 16 July 2013 23:10 +3

si mai doriti adevarul despre decembrie 1989, mineriada din 1990 si altele... a fost pus acolo sa inmormanteze problemele de tot, altfel e usor santajabil...pentru oameni ca el, doamna kovesi, cedo nu exista si nici pentru cei care l-au numit!!!

# santinela date 17 July 2013 10:22 +3

Domnule PONTA cum drac se face ca in posturi cheie gasiti numai trogloditi.Procuror General si \"revolutionar\" ? Te pomenesti ca ia si pensie.Asta ar fi culmea.Toti au tras ca la nunta in timpul \"deranjului\" din decembrie si sint acum mari revolutionari.Rusine !

# o fi prea tarziu? date 17 July 2013 12:45 +1

stimati \" colegi\" de conversatiune, cred ca sunt unul care nu a stiut sa profite de pe urma participarii la revolutie. Sincer, nu mi-ar fi stricat si mie un teren acolo de 1000-2000 m.p.Cand s-a declansat totul aveam in vizita un var minor ,15 ani, si mi-a fost teama sa-l las sa plece singur spe Bucuresti. Am plecat din Ploiesti cu un autobuz pus la dispozitia celor care vroiau sa mearga la Televiune. Pana sa ne apropiem de Otopeni, am fost opriti de \" patrule\" care ne-a dat jos din autobuz spunand ca l-a Otopeni e ambusacada. Am traversat un sat/comuna pana la calea ferata unde astepa un tren . In tren erau tot felul de insi cu banderole tricolore ( unii dintre ei pareau de 4-5 clase ,scuzati n-am alta apreciere) si ne verifcau buletinele celor ce urcam in tren sa nu fim securisti. De la gara(G.N) am plecat pe jos pana la televiune , eram un grup destul de mare si compact. Cat am stat la televiziune am trait experienta catorva rafale trase nu se stie de unde Cred ca daca voiau sa ne casapeasca o putea face fara nici o problema. Am ramas in Bucuresti cred ca 2 sau 3 zile. Am fost si la Universitate si la Sala Palatului, si aici am \"experimentat\" rafalele de mitraliere .Am inoptat la parintii varului minor si noaptea se auzeau,la Sf.Vineri, rafale de artilerie,cred. Oare , sunt si eu erou al Revolutiei din 1989. Sunt un om / un roman care n-a stiut sa profite, asta e...

# Aritmeticu date 17 July 2013 13:02 0

\"actiune voluntara de ati risca viata\" - corect ar fi \"a-ţi risca viaţa\". E grea aritmetica!

# avocat traditional date 17 July 2013 13:08 0

Mai fratilor,daca postati pe net,faceti-o in cunoasterea situatiei.Faptul ca Nitu este revolutionar nu este nici un bai.Si altii ca el sunt facuti revolutionari desi si-au ijndeplinit ordinele de serviciu/front etc.cei mai multi,insa,tot soldati, nu sunt revolutionari,fie ca nu au fost facuti fie ca nu au vrut.Este adevarat ca Nitu a fost in dispozitivul televiziunii si a facut ce qa scris Voinea(cu Voinea este o alta treaba,nu trebuie crezut ot ce spune,.El a actionat cum a batut vantul.Desi stie de teroristi,a afirmat ca este o legenda chestia cu ei.Minte,pentru ca terristi au fost.Cine au fost ei este o alta problema))Este adevarat ca in perioada aceea inspre televiziune s-a tras din c asele invecinate.este adevarat ca armata a tras si ea.Dar de aici la a fi revolutionar este cale lunga.Oricum,Nitu nu este nici nelegal si nici fraudulos facut revolutionar.Si eu am foast in situatia lui Nitu dar nu m-am facut revolutionar.In legatura cu functia lui,il cunosc foarte putin si habar nui am ce eticheta sa ii dau.Oricum sa nu credeti ca daca l-a pus acolo Ponta,ii face jocurile.Pe moment alt personaj face jocurile in justitie.Aveti putintica rabdare,vorba romanului: \'om trai si \' om vedea.PS.Televiziunea ,,a fost aparata,, si de securitate si dfe armata,inclusiv parasutisti ded la faimosul batalion din Buzau/In televiziune au tras teriristii/divesionistii care apartineau altor formatiuni armate.Povestea este mai lunga si astept intrebari pentru a rtaspunde.PPS Am revenit pe plaiurile mioritice si sunt disponibil la orice discutie.

# nedumeritu date 17 July 2013 14:27 0

traiasca Securitatea ! Si noi stam aici si chibitam ,ne dam cu parerea ,facand planuri , fiind mani******ti sa participam la discutii diverse ,ba chiar sa iesim in strada ,daca se poate ,cand toate lucrurile sunt aranjate ,existand de fapt coabitarea securitatii cu romanii de 23 de ani ...e jalnic !!!

# elena date 19 July 2013 13:36 0

ma mir ca nu le este rusine,jur ca i-asi impusca pe toti,o troaca de porci toti,au distrus tara asta si au certificate de revolutionari,care revolutie?si lumea inca se lasa mani******ta de toti nenorocitii inclusiv de biserica.rusine

# REVOLUTIONAR INDIGNAT-PTR. ELENA date 20 July 2013 14:11 +1

FUFOOOOOOOOOOO ai putea sa impusti pe mata si taticul tau ca te-a facut proasta si dobitoaca. Unii revolutionari chiar si-au riscat viata ca sa ai tu unele drepturi. Faptul ca REVOLUTIA a fost confiscata de niste nenorociti care au fost si sunt la putere nu sunt de vina adevaratii revolutionari JAPITO PENALA. Sau mai bine impuscate tu

# unul din lumea cea mare date 21 July 2013 00:43 +1

pentru ,,REVOLUTIONAR INDIGNAT-PTR. ELENA,,//mai bine ,,impusca/te tu,, ai inteles acum cum se scrie? lasa cleampa ca nu trebuia nimeni dintre asa zisii revolutionari sa mai primeasca drepturi in AFARA DE CEI CARE AU FOST RANITI SI FAMILIILE CELOR OMORITI.ceilalti au participat ca o indatorire cetateneasca.cred ca recompensa a fost pentru toata lumea care a participat ca AU SCAPAT CU VIATA

# REVOLUTIONAR INDIGNAT-PTR. unul din lumea CEA MARE date 23 July 2013 08:02 +1

Mai JEGOSULE unde erai tu cand eu eram printre focuri de arma de mi-am riscat viata si familia. Erai in afara in serviciul \"unora\" sau sub pat la tine iti tataia curul . JIGODIE ce esti de securist sau ce oi fi acum ti-a venit glas. Asa ca impuscativa voi tu si cu japita sau \"occidentala\" de ELENA-Nenorocitilor ce sunteti scoateti capul ca ciupercile dupa ploie sau e valabila zicala \"dupa razboi multi viteji se scola\" Tu si cu Elena sunteti niste nenorociti care ati profitat de riscul altora ca noi si acum ne spuneti sa ne impuscam. Impuscativa voi cu tot neamul vostru de jigodii. Daca v-as cunoaste v-as suci capul la spate NENOROCITILOR cu toate ca am impresia ca sunteti niste handicapati psihic si nu ar trebuii sa imi pun mintea cu voi. Cacatii dracului ce sunteti

# Cum se scot castanele cu mana altora date 23 September 2013 18:44 0

Acelasi Tiberiu Nitu, revolutionar luptator remarcat prin fapte deosebite, numit procuor general al Romaniei in urma \"faptelor deosebite\" formuleaza, tot la ordin, recurs in interesul legii impotriva Legii 341/2004. Cat de revolutionar este acest procuror general, care mentioneaza ca Legea 341/2004 este o lege ordinara? O lege, care nu are prioritate in fata Legii 285/2010, pe care o numeste lege speciala, un recurs care obliga revolutionarii ca sa primeasca indemnizatiile la nivelul anului 2010, acum si in veci, oameni care au ajuns acum la 60 de ani sau peste 60 si care au ca principala preocupare bolile si medicamentele. Problema este cum de, un militar in termen la trupele de Securitate a primit certificatul de revolutionar \"luptator cu merite deosebite\". Dar CULMEA este ca desi este asa, domnul procuror general nu este printre cei care sunt acuzati in instanta ca au fost militari in termen, au sub 14 ani sau au certificate cu duplicat!

# Carp III date 6 December 2013 12:38 0

Militar in termen pe naiba! Era din scoala de ofiteri de rezerva MI (!?! ca nu erau decat doua atunci), in cadrul plutonului de securitate (toti au iesit sublocotenenti conform livretelor militare), dupa care si-a vazut de viata civila ca ofiter in rezerva, la dispozitia ofiterilor de legatura ai securitatii. Nu e clar inca daca nu cumva, dupa 1992, a ajuns sa fie ofiter pe deplin acoperit al noului SRI, avand acum gradul de colonel, scos din nou in rezerva la obtinerea functiei de procuror general. 

# krudus date 19 March 2015 09:33 0

Am scris de multe ori despre Doru Maries , cel mai vestit grevist al foamei din toate timpurile, ca este un impostor pervers. In declaratia olografa a lui Nitu Tiberiu se poate observa usor ca scrie pe verticala, cu pix albastru Asoc 21 Dec Batistei 24. Ma gandesc poate ca Maries a stiut ca Nitu a tras la Revolutie.Dar in cine ?Am fost militar in termen si stiu ca doar soldatii beti au tras de frica, de plictiseala, de curiozitate, din diverse motive, inclusiv pentru ca unii erau imbecili.In 15 ianuarie am predat toata munitia, 120 de cartuse.Am semnat in Registru pentru cate cartuse am predat.Cine a predat mai putin de 120 cartuse a fost pedepsit cu cate o vergea de arma aplicata la palma, pentru fiecare cartus lipsa de catre plutonierul de comanie Glisca.Il intreb pe Maries, pe acest impostor care nu amuncit niciodata in viata lui, de ce tace cand stie ca Nitu, e revolutionar???..militarii si-au facut datoria fata de tara sa fie limpede, ei nu pot fi declarati revolutionari.Civilul

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva