23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ABUZ SUB MARGARETA – Directoarea economica a CSM Rodica Zaharia-Motoc a fost inlaturata nelegal din functie. Curtea de Apel Bucuresti a obligat CSM sa o reincadreze: “Obliga CSM sa plateasca reclamantei o despagubire egala cu diferentele dintre veniturile obtinute si drepturile salariale corespunzatoare functiei, de la data incetarii raporturilor de serviciu si pana la reincadrarea efectiva, precum si actualizarea acestora cu indicele de inflatie” (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 April 2021 13:09
Vizualizari: 7760

Lumea Justitiei a atras atentia de nenumarate ori asupra modului gresit si extrem de slab in care judecatoarea Margareta Nicoleta Tint (foto), zisa “Nicol”, a condus CSM, insa iata ca o confirmare cat se poate de clara a managementului defectuos a venit din partea Curtii de Apel Bucuresti. Instanta care a devoalat un abuz comis in CSM sub mandatul de mare sefa al judecatoarei Tint.


 

Concret, Curtea de Apel Bucuresti a constatat saptamana trecuta, in 23 aprilie 2021, ca directoarea economica a CSM Rodica Zaharia-Motoc a fost inlaturata nelegal din functie. In acest sens, judecatorul CAB Victor Hortolomei a decis anularea hotararii Plenului CSM nr. 129 din 25 mai 2020 prin care s-a respins solicitarea Rodicai Zaharia-Motoc de mentinere in functie si dupa implinirea varstei de pensionare (hotarare luata cu 6 voturi pentru mentinere, 10 impotriva si 2 nule). De asemenea, judecatorul Victor Hortolomei a dispus anularea Hotararii Plenului CSM nr. 142 din 9 iulie 2020 prin care s-a stabilit eliberarea din functie a Rodicai Zaharia-Motoc incepand cu data de 12 iulie 2020 (hotarare luata cu 12 voturi pentru eliberare din functie si 6 impotriva).

Nu in ultimul rand, prin decizia pronuntata saptamana trecuta, CSM a fost obligat la plata unor despagubiri catre Rodica Zaharia-Motoc egale cu diferentele dintre veniturile obtinute si drepturile salariale corespunzatoare functiei de director al Directiei economice si administrative, de la data incetarii raporturilor de serviciu si pana la reincadrarea efectiva pe functia detinuta anterior, precum si actualizarea acestora cu indicele de inflatie de la data scadentei fiecarui venit salarial lunar si pana la data platii efective.

 

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti din 23 aprilie 2021 (dosar 2461/93/2020):

 

“Solutia pe scurt: Admite in parte actiunea completata (rezultata in urma disjungerii). Anuleaza Hotararile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nr. 129/25.06.2020 si nr.142/09.07.2020. Obliga paratul CSM sa emita o Hotarare prin care sa dispuna mentinerea reclamantei in functia de director al Directiei economice si administrative. Obliga paratul CSM sa plateasca reclamantei o despagubire egala cu diferentele dintre veniturile obtinute si drepturile salariale corespunzatoare functiei de director al Directiei economice si administrative, de la data incetarii raporturilor de serviciu si pana la reincadrarea efectiva pe functia detinuta anterior, precum si actualizarea acestora cu indicele de inflatie de la data scadentei fiecarui venit salarial lunar si pana la data platii efective. Respinge in rest actiunea completata (rezultata in urma disjungerii).

Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare; recursul se poate depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntarea se face prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedura civila, azi, 23.04.2021. Document: Hotarare 676/2021 23.04.2021”.


* Cititi aici Hotararea Plenului CSM nr. 129 din 26 mai 2020

* Cititi aici Hotararea Plenului CSM nr. 142 din 9 iulie 2020

Comentarii

# Ioana M. date 27 April 2021 14:41 +1

Aha...poate inteleg si domnii judecatori, pe pielea lor, cum se poate intoarce in functie (nu are legatura cu speta de fata) un angajat care a abuzat de functie, a incalcat prevederile deontologice, morale, legea....De ex. o educatoare violenta sau un medic acuzat de malpraxis sau ca a batut colegii sau un directoras care a abuzat de functie si a incalcat legea ...

# Lachi date 28 April 2021 08:28 +17

Intreb si eu ,cei 12 membri care au votat ptr eliberarea din functie vor plati drepturile salariale ptr aceasta persoana care a castigat in instanta ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva