15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACHITARI DISCIPLINARE PE LINIE – Sectia pentru judecatori a CSM a respins actiunile disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva a patru magistrati. Niciuna dintre acuzatiile Inspectiei Judiciare impotriva judecatorilor Marinel Florea de la Curtea de Apel Timisoara, Nicolae Liposchi de la Judecatoria Brad, Elena Prahanca si Raluca Baciu de la Judecatoria Beius nu a fost confirmata de CSM

Scris de: G.T. | pdf | print

15 November 2023 14:59
Vizualizari: 3227

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (foto) a respins intr-o singura zi toate actiunile disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva a patru magistrati. S-a intamplat miercuri, 15 noiembrie 2023.


 

Solutiile au fost pronuntate in doua dosare. Intr-unul era vizat judecatorul Marinel Florea de la Curtea de Apel Timisoara, iar in cel de-al doilea judecatorii Nicolae Liposchi de la Judecatoria Brad, Elena Prahanca si Raluca Baciu de la Judecatoria Beius.

Astfel, Sectia pentru judecatori a CSM a respins actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva lui Marinel Florea de la Curtea de Apel Timisoara pentru abaterea disciplinara constand in exercitarea functiei cu rea-credinta (abatere prevazuta de art. 99 lit. s) teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

In ceea ce-i priveste pe judecatorii Nicolae Liposchi de la Judecatoria Brad, Elena Prahanca si Raluca Baciu de la Judecatoria Beius, Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a respins actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara pentru comiterea abaterii constand in exercitarea functiei cu grava neglijenta (abatere prevazuta de art. 99 lit. s) teza a II-a din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara in dosarul judecatorului Marinel Florea de la Curtea de Apel Timisoara (dosar 18/J/2023):


Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Florea Marinel Dumitru - judecator in cadrul Curtii de Apel Timisoara pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. s) teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca neintemeiata. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


Iata minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara in dosarul judecatorilor Nicolae Liposchi de la Judecatoria Brad, Elena Prahanca si Raluca Baciu de la Judecatoria Beius (dosar 18/J/2023):


Respinge actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Liposchi Nicolae - judecator in cadrul Judecatoriei Brad pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. s) teza a II a din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca neintemeiata.

Cu majoritate,

Respinge actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva doamnelor Prahanca Emilia Elena si Baciu (fosta Szilagyi) Raluca Meda - judecatori in cadrul Judecatoriei Beius pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. s) teza a II a din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca neintemeiata. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie şi Justitie.

Cu opinie separata doar in sensul admiterii actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva doamnelor judecator Prahanca Emilia Elena si Baciu (fosta Szilagyi) Raluca Meda pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. s) teza a II a din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor”.

Comentarii

# santinela date 16 November 2023 06:09 +3

Incet ,incet, si sectia asta pentru judecatori de la CSM s-a transformat in "cooperativa Nufarul" dupa chipul hidos si asemanarea gretoasa a celei pentru parchetari ! Sa va stea in gat mizeriile astea de hotarari.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva