20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ADMITERE IN INM – Candidatii inscrisi la examenul de intrare in Institutul National al Magistraturii au aflat primele rezultate. Dintre cei 3896 de candidati care au sustinut proba de verificare a cunostintelor juridice, doar 352 au fost declarati admisi. Au existat candidati notati cu 0. Prima etapa a concursului se va incheia cu proba de verificare a rationamentului logic, apoi urmeaza interviul (Lista)

Scris de: L.J. | pdf | print

5 September 2014 19:41
Vizualizari: 22558

Au fost publicate primele rezultate la concursul de admitere in Institutul National al Magistraturii. INM a facut publice vineri seara, 5 septembrie 2014, punctajele obtinute de candidati la proba de verificare a cunostintelor juridice. Dintre cei 3896 de candidati care au luat parte la aceasta proba, doar 352 au reusit sa obtina minimum 70 de puncte si astfel sa fie declarati admisi. Ceea ce inseamna ca un procent de 9% din candidati va sustine urmatoarea proba.


Cel mai mare punctaj a fost obtinut de Mihai Andrei Gheorghe, 91 de puncte, urmat de Anca Raluca Sas, 90 de puncte, si Livia Nicoleta Borta-Iacob, cu 89 de puncte. In schimb, pe ultimele locuri s-au situat Iolanda Oana Stancalia, Irina Maria Guguianu si Ioana Georgiana Crisan, cu 0 puncte.

Peste 4000 de candidati s-au inscris la concursul de admitere in INM

Urmatoarea proba va fi cea de verificare a rationamentului logic. Aceasta se va desfasura in data de 14 septembrie 2014, iar la ea vor participa doar candidatii care la prima proba au fost declarati admisi, dupa ce au obtinut minimum 70 de puncte.

Dupa proba de verificare a rationamentului logic va incepe cea de-a doua etapa a examenului. Candidatii ramasi in concurs vor sustine ultima proba din concurs, constand intr-un interviu, aceasta urmand sa se desfasoare in perioada 26 septembrie – 5 octombrie 2014. De asemenea, candidatii vor trebui sa elaboreze in scris o analiza cu privire la subiectul extras si sa il sustina oral. In cadrul acestei etape, candidatii vor avea de efectuat si o analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei. Vor fi declarati admisi cei care au obtinut nota minima 7.

Dupa cum se stie, la concursul de admitere la INM s-au inscris 4.073 de candidati, dintre care 4.028 au putut sa participe la prima proba, ceilalti fie neindeplinind conditiile cerute, fie retragandu-se din concurs. Concursul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 160 de locuri de auditori de justitie, din care 80 de locuri sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator, iar 80 de locuri pentru ocuparea functiei de procuror.

*Cititi aici lista cu rezultatele obtinute la proba de verificare a cunostintelor juridice de candidatii la concursul de admitere in INM

Comentarii

# ADEVARUL date 5 September 2014 20:02 +2

POATE ASISTĂM LA PRIMUL EXAMEN PE BUNE DIN ISTORIA INM-ULUI... :-)...NU MĂ POT GÂNDI CÂȚI BANI OR MAI FĂCUT CAPII JUSTITIEI,DACĂ NU ESTE AȘA...SIGUR CĂ NU EXISTĂ UN CSM REAL,FORMAT DIN MEMBRII SOCIETAȚII CIVILE,CI UNUL DE FORMĂ...MAGISTRATI DE MAGISTRATI...EI SUNT TARATI GENETIC DE MULT,URMASII DIRECTI AI DINOZAURILOR,NU CRED SA EXISTE O SECTA MAI ERMETICĂ DECAT MAFIA JUDICIARĂ...IN CARE BASISTII S-AU INFILTRAT CU ATATA SUCCES INCAT PARE CĂ SUNT DOAR O FORMĂ A CĂRUI FOND SI ESENȚĂ E MAGISTRATUL CRIPTOCOMUNIST-VAMPIR.

# Roxana date 6 September 2014 00:22 -1

Se pare ca cei de la UBB Cluj tin topul.

# Carote date 6 September 2014 19:46 -1

Roxana vezi sa nu mori naivă,ubb-istii nu fac decat sa tocească,nu sunt câtusi de putin creativi,stagiatura nu ii dezmorteste...sunt nascuti magistrati morți...ceilalti nici macar nu-ti dai seama ca sunt ceva,fiti magistrati prin vocatie,placere,profesionalism,nu interes!

# Justitie adevarata! date 6 September 2014 09:43 -2

Aia cu o trebuiau admisi, pai ce dracu nu mai au astia oameni pentru dosare gen Telepatia!

# omul negru date 6 September 2014 19:55 -3

Daca ajungea intr-o Instanta NORMALA dosarul Telepatia probabil magistratul ii dadea cu el in cap procurorului,tare...sa-i sune apa in cap...si ii zicea...porcule,uita-te cum areti,curge slanina pe tine,esti un automat,un cyborg programat de basescu sa faca rau,o sa te scot din priza,o sa te arunc la fier vechi,ai incalcat a treia regula a roboticii,automatule de pisat.

# ASOCIAŢIA VICTIMELOR MAGISTRAŢILOR NU SE LASĂ! date 6 September 2014 11:07 +6

Asociaţia Victimelor Magistraţilor din România (A.V.M.R.), a cărei înfiinţare ca persoană juridică a fost refuzată abuziv de judecătorii Cărpiniş Petre-Dănuţ de la J.S.4 Buc. şi Mateescu Andreea, Mărăşoiu Nicoleta şi Stanciu Melania de la T.B., are soluţionarea cererii de revizuire, după câştigarea procesului la CEDO de la Strasbourg, în 12.09.2014 la Jud. Sect. 4 Buc., C.sp.PJ, cam.312, ora 10,30, dosar nr. 22389/4/2014. Preşedinte A.V.M.R., Neagu Rodica (tel.0213368837).

# CE-I DEN OS DE WARAN , TOT LA RELE DE INFRUPTA date 6 September 2014 12:28 -3

Da nu spune nimeni cine e tatal ! Tatal e varanul puscarias, si cand ai tata puscarias....te astepti numai la rele ...fa fel ca fassciassul care e tot din os fe varan pohlavit , si carele ambele dempreuna NU DE POPOR CI DE SOARTA WARANULUI SE INGRIJESC

# PENTRU ASOCIATIA AIA CU...CEDO C-AM BAGAT MAUSUL GRESIT date 6 September 2014 13:50 -1

Poate nu s-a inteles dar prostarea mea la asociatia asta de deasupra se refera! Deh bine a gandit waranul de ce sa astept de la autoritati si sa nu-mi fac eu organizatii cu nume pompoase ,,,,care dau impresia de asociatii serioase...oficiale ...si care sa-mi apere interesele fata de justitie-dusmanul meu de moarte....asa a procreat posturi tv, situri de lumea justitiei. asociatii din astea penibile...asociatii ale magiustratilor...alea rele...fsciassuri...care AU UN SINGUR SCOP:NU APARAREA POPORULUI SAU A JUSTITIEI ....CI PROSTIREA POPORULUI , MANI******REA LUI SI APARAREA WARANULUI

# golanel date 6 September 2014 12:43 +2

Stati linistiti ca voi platiti taxa de inscriere si tot cine trebuie ia examenul.Nu ma mira ca tot copii de magistrati iau examenul probabil ca"inteligenta si spaga" se mostenesc.Eu nu am incredere in examenele de la INM care au colturile lucrarilor nesigilate ca sa stie cei ce sorteza lucrarile cum fa" jocurile".Si ne mai miram ca in sali peste ani o sa ne judece unii care sunt lihniti sa isi scata lovelele cheltuite cu acest examen si sunt pusi pe praduiala.Acesta este sistemul judiciar romanesc si acesta este schema sa pe scurt.

# stan date 6 September 2014 16:39 +1

ca exista frauda la aceste examene este o certitudine dovedita prin depistarea unor candidati cu fituici.CE FITUICA PUTEA AVEA UN CANDIDAT IN AFARA DE  GRILELE REZOLVATA ca doar nu conspecta ala pe fituica toata materia ca nu avea cum sa gaseasca subiectele in sala.PROBLEMA CEA MAI GRAVA ESTE CUM AU AJUNS ACESTE GRILE REZOLVATE LA CANDIDATI,SI MAI GRAV CA IN AFARA UNOR STIRI DE PRESA VAGI ALCEVA NU S-A MAI COMUNICAT CU PRIVIRE LA CEI DEPISTATI SI MASURILE LUATE.DE CE ? CINE PUTEA FURNIZA ACESTE INFORMATII IN AFARA UNORA DIN SISTEM.ASA CA SA NU NE MAI MIRAM DE RATEURILE DATE DE INM-ISTI IN SALI.

# Zvonea date 6 September 2014 16:53 +3

pai daca doar 9% au fost admisi..tineri, cu cunostinte proaspete, va dati seama ce ar fi daca astazi, Reforma in Justitie ar incepe cu un Examen sever, pe post, a tuturor Magistratilor din Romania..!!! cu varste inaintate care nu au macar habar ca s-au schimbat Codurile...dinozauri securisti sau scursuri ale acestora, ar ramane Parchetele si Judecatoriile goale..!!

# George date 6 September 2014 17:55 +16

Pentru Zvonea si stan - candidatii nu vin cu fituicile pregatite. Nu e prima data cand se descopera fraude, si nu are cum sa fie nici ultima. Din 4000 de candidati normal ca nu sunt toti la fel de bine pregatiti, si ca in orice grup eterogen, unii sunt corecti si altii nu. Nu mai generalizati, pentru ca in proportie de 99,99% examenul este corect. Eu nu am nicio ruda in sistem, nici fini sau nasi nici prieteni si am intrat din a doua incercare. Dupa ce am invatat desigur ca un nebun. In situatia mea sunt fost preoti, fosti jandarmi, oameni simpli care au invatat si au reusit. Doar incompetentii cred ca mereu e vina altcuiva ca ei nu pot sa realizeze ceva. Sau ca jocurile sunt facute. Nu pot sa spun ca e perfect sistemul de admitere, dar e printre cele mai corecte posibil de la noi din tara. Ma astept la minim 10 voturi negative

# Oana date 6 September 2014 22:12 0

George, cum a fost programul tau de invatat? Cum te-ai organizat?

# Oana date 6 September 2014 22:11 +1

George, cum a fost programul tau de invatat? Cum te-ai organizat?

# marian date 7 September 2014 18:27 -3

Ai vazut ca baiautul nu ti-a mai raspuns ca nici ca are cum ca a intrat a doua oara pe bani.Mai termina George cu morala ca ori esti securist ori esti baiat de bani gata ,ori de magistrat.Nu vezi ca nu poti sa raspunzi la o intrebare simpla.

# George date 8 September 2014 14:10 +6

Oana am invatat timp de 4 luni non stop. Codurile trebuie sa le stii pe de rost, asta e prima cerinta. Si cartile sunt bune daca autorii sunt cei recomandati, dar fara coduri nu faci nimic. Eu citeam zilnic codurile.  PS am 27 de ani nici teoretic nici practic nu aveam cum sa fiu securist. Ah, si repet... nu am avut nici subiectele, nici alte surse de inspirație si nici nua rude sau prieteni in sistem. E foarte important sa iti gasesti o motivatie pentru care sa inveti. E un test si al nervilor si il trece cine e mai hotarat. Succes tuturor care au trecut de prima proba

# BI date 7 September 2014 11:50 +3

Observ de mai bine de 9 ani că Bota și ai lui nu au încredere în niciun examen. Toate sunt trucate în opinia lor. Nimic mai fals. Eu am susținut cel puțin 10 examene în vederea ocupării onor posturi fie la privați fie la stat, unele le-am câștigat altele nu. În unele cazuri erau aranjate, în altele nu. În concluzie cine învață de nota 9 ori mai mult nu are cum să fie eliminat prin fraudare, doar cei slab pregătiți sunt eliminați. Ader la cele spuse de George. Într-o situație am mers la examinatori înainte de examen și le-am spus că voi veni blindat de tehnică de ascultare- minune mare, nici nu s-a încercat fraudarea examenului. O pregătire temeinică va da rezultate odată și odată. Chilipirul oferit de Bota te ține în așteptare de 10 ani fără niciun rezultat.

# avi, cocostirbu date 7 September 2014 13:19 0

avi CW Ctin cocsatu fara dinti, avem incredere in documentele noastre de infiintare si in Legea 3/48 de desfiintare!

# nicu date 20 June 2016 20:57 0

imi poate spune cineva daca au existat candidati admisi la inm care au trecut de varsta de 40 ani? Oare are rost sa mai candidez la aceasta varsta?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva