21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ADMITERE IN MAGISTRATURA – INM a publicat rezultatele la proba de verificare a cunostintelor juridice. Din 929 de candidati, doar 65 au fost declarati admisi. Primii clasati au obtinut 85 de puncte, iar cel mai mic punctaj a fost 11. Candidatii ramasi in concurs se lupta pentru cele 26 de posturi de judecatori la judecatorii si 10 posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii. Urmeaza proba de verificare a rationamentului logic (Lista)

Scris de: L.J. | pdf | print

5 September 2014 17:33
Vizualizari: 18220

S-au aflat primele rezultate la concursul de admitere in magistratura, sustinut de juristii cu 5 ani experienta. INM a publicat vineri, 5 septembrie 2014, lista candidatilor admisi dupa prima proba a examenului. Este vorba despre verificarea cunostintelor juridice.

Astfel, la aceasta proba au luat parte 929 de candidati. Dintre acestia, doar 65 au fost declarati admisi, reusind sa obtina, in urma testului grila sustinut, minimum 70 de puncte. Cel mai mare punctaj l-au avut Raluca Nicoleta Anghelus si Simona Georgiana Prichindel, care au obtinut 85 de puncte.


La polul opus, candidatii cu cel mai mic punctaj au fost Madalina Daniela Bratu si Mariana Padurean, cu cate 14 puncte, si Cornelia Veronica Postoaca, aceasta obtinand 11 puncte.

Urmeaza verificarea rationamentului logic

Urmatoarea proba va fi cea de verificare a rationamentului logic. Aceasta se va desfasura in data de 14 septembrie 2014, iar la ea vor lua parte doar cei declarati admisi la testul de verificare a cunostintelor juridice. Lucrarile se noteaza cu “admis” sau “respins”, iar pentru a fi declarati admisi la aceasta proba, candidatii trebuie sa raspunda la minimum 30 de intrebari din cele 100. Cele doua probe – de verificare a cunostintelor juridice si de verificare a rationamentului logic – reprezinta prima etapa a concursului. Nota obtinuta va fi suma notelor obtinute la cele doua probe: 70% - testul grila de verificare a cunostintelor juridice si 30% testul grila de verificare a rationamentului logic. Potrivit INM, “sunt declarati admisi in etapa a II-a candidatii admisi la fiecare dintre cele doua probe, in ordinea descrescatoare a notei obtinute la prima etapa, in limita dublului numarului de locuri scoase la concurs, atunci cand acesta este mai mare de 100, respectiv in limita triplului numarului de posturi scoase la concurs, atunci cand acesta este mai mic sau egal cu 100”.

Dupa acest moment, va incepe etapa a doua a concursului de admitere in magistratura. Este vorba despre sustinerea unui interviu. Candidatii vor trebui sa elaboreze in scris o analiza cu privire la subiectul extras, pe care sa o sustina oral. De asemenea, candidatii vor trebui sa faca o analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifica profesiei. Vor fi declarati admisi cei care au obtinut nota minima 7. Sustinerea interviului va avea loc in perioada 6 – 14 octombrie 2014.

Concursul se va organiza pentru ocuparea a 26 de posturi de judecatori la judecatorii si 10 posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii.

*Cititi aici lista cu candidatii la concursul de admitere in magistratura declarati admisi dupa prima proba

Comentarii

# Valeriu Mangu date 5 September 2014 21:22 -3

Articolul " O lege care aruncă în aer rezultatele alegerilor din afara granițelor pentru funcția de Președinte al României" (I) - (III), pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# SFATURI PENTRU TINERII MAGISTRATI date 5 September 2014 21:36 -8

Sfat pentru tinerii magistrati : Luati exemplu EROII ROMANIEI MODERNE ! Vrem O STATUIE DEDICATA EROILOR JUSTITIEI ROMANE : ! Laura Codruta Kovesi, Livia Stanciu , Monica Macovei ,Daniel Morar, Oana Haineala, Horia Georgescu, Ionut Matei , CAMELIA BOGDAN, MIHAI MIHALCEA , PROCUROR EMILIAN EVA , EXPERT AURELIA NICOLAE Ghica, Danilet,Tulusi, Papici,Mariana Alexandru, medicul legist Mihai Onciu, etc si ultimul pe lista cu voia dumneavoastra TRAIAN BASESCU CARE AU REDAT DEMNITATEA UNUI NEAM INTREG!!! GLORIE VOUA NEINFRICATILOR ! INJURATURILE NU V-AU TULBURAT, SCUIPATURILE NU V-U OPRIT , AMENINTARILE NU V-AU CLINTIT , MANA NU V-A TREMURAT ! DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE !

# remember date 5 September 2014 23:09 0

[quote name="SFATURI PENTRU TINERII MAGISTRATI "] Sfat pentru tinerii magistrati : Luati exemplu EROII ROMANIEI MODERNE ! Vrem O STATUIE DEDICATA EROILOR JUSTITIEI ROMANE : ! Laura Codruta Kovesi, Livia Stanciu , Monica Macovei ,Daniel Morar, Oana Haineala, Horia Georgescu, Ionut Matei , CAMELIA BOGDAN, MIHAI MIHALCEA , PROCUROR EMILIAN EVA , EXPERT AURELIA NICOLAE Ghica, Danilet,Tulusi, Papici,Mariana Alexandru, medicul legist Mihai Onciu, etc si ultimul pe lista cu voia dumneavoastra TRAIAN BASESCU CARE AU REDAT DEMNITATEA UNUI NEAM INTREG!!! GLORIE VOUA NEINFRICATILOR ! INJURATURILE NU V-AU TULBURAT, SCUIPATURILE NU V-U OPRIT , AMENINTARILE NU V-AU CLINTIT , MANA NU V-A TREMURAT ! DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE ![/quote] Jegosii mentionati mai sus(cu exceptia basului) sunt magistrati???Eu cred ca sunt niste golani si galance de pripas, rusinea si duhoarea bassului securist!!!Eu ma rog sa dea cancerul cat mai repede in ei(chiar si cancerul provocat, de cine??de serviciile canceroase). :lol: :lol: :lol: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> 8)

# s date 6 September 2014 13:42 +1

Iti reamintesc: spanzuratorile sunt mai ieftine.  :lol:

# unul din lumea cea mare date 8 September 2014 00:57 -1

ptr remember si ,,s,,//si napalmul mai eficient!!!!

# Avocatul31 date 5 September 2014 21:41 +3

câtă vreme nu există criterii de performanță,responsabilitate,utilitate ci doar o punere generalizată pe căpătuială,nu contează inteligența magistratului,nu contează el...decât in sens negativ,vezi indivizi precum stanciu,haineala sau morar,sunt unelte vorbitoare,nu oameni,poate sunt buni tehnicieni,dar in CSM nu au sigur ce cauta,sa protejeze traditia magistratului care ia bani fara sa facă nimic...mersi de asemenea prestatii,meritati cate o spaga de zeci sau sute de mii de euro,atunci.Dacă vă doriți functia de CSM-ist ar trebui sa renuntati la oricare alta din sistem,ca este conflict de interese...la fel ca si in cazul primarilor...de ce sa fie politici...ca oameni nu sunteti oricum am luao,niste ******i mizerabili...poate,in cel mai bun caz.

# pol date 6 September 2014 08:37 +2

Intrebarea 1-Ce cantitate de whiski este necesara pentru ca 4 cuburi de gheata sa inceapa sa pluteasca usor?; Intrebarea a doua: Ce cantitate de vodka poate consuma o femeie fara sa se ameteasca, stiind ca aceasta are 54 kg, 1,54 m si 58 de ani?; si intrebarea finala: Ce solutie se poate pronunta in cazul in care a inceput urmarirea penala pentru disparitia unei barci de peste 35000 TDW stiind ca valoarea sa nu a fost amortizata integra? Pentru nota 10 se poate raspunde direct la intrebarea "Cand are imunitate faptuitorul unei fapte prevazuta de legea penala?"

# ASOCIAŢIA VICTIMELOR MAGISTRAŢILOR NU SE LASĂ! date 6 September 2014 11:14 +1

Asociaţia Victimelor Magistraţilor din România (A.V.M.R.), a cărei înfiinţare ca persoană juridică a fost refuzată abuziv de judecătorii Cărpiniş Petre-Dănuţ de la J.S.4 Buc. şi Mateescu Andreea, Mărăşoiu Nicoleta şi Stanciu Melania de la T.B., are soluţionarea cererii de revizuire în 12.09.2014 la Jud.Sect. 4 Buc., C.sp.PJ, cam. 312, ora 10,30, dosar nr. 22389/4/2014. Preşedinte A.V.M.R., Neagu Rodica (tel.0213368837). :lol:

# A.V.M.R. A CÂŞTIGAT LA CEDO DE LA STRASBOURG date 6 September 2014 11:20 +1

Adăugăm anunţului A.V.M.R. anterior că asociaţia noastră a câştigat procesul împotriva Statului român la CEDO motiv pentru care am formulat cererea de revizuire despre care am vorbit.Preşedinte A.V.M.R., Neagu Rodica.

# ADEVARUL date 6 September 2014 18:39 +2

PĂI TOȚI ROMÂNII SUNTEM VICTIMELE MAGISTRATILOR GRABITI,INCOMPETENTI,VANDUTI,ETC.SA NU NE MIRAM CA UDMR-UL INCEARCA SI EI SA PAPE O BUCATA DIN PLACINTA DEVENITA ACUM ROMANIA...CE FACETI VOI STAT IN STAT?SUNTETI MAI RAI DECAT MARCO BELA :-) VĂ SUSTIN TOATE INITIATIVELE,CU DRAG.

# ASOCIATIA ASTA TOT DIN OS DE VARAN E SLOBOZITA ! date 7 September 2014 09:47 +2

Deh bine a gandit waranul de ce sa astept de la autoritati si sa nu-mi fac eu organizatii cu nume pompoase ,,,,care dau impresia de asociatii serioase...oficiale ...si care sa-mi apere interesele fata de justitie-dusmanul meu de moarte....asa a procreat posturi tv, situri de lumea justitiei. asociatii din astea penibile...asociatii ale magiustratilor...alea rele...fsciassuri...care AU UN SINGUR SCOP:NU APARAREA POPORULUI SAU A JUSTITIEI ....CI PROSTIREA POPORULUI , MANI******REA LUI SI APARAREA WARANULUI

# Ioan date 7 September 2014 10:57 +1

Văd magistrații ca pe niște creaturi care se hrănesc cu suferința și sângele oamenilor,fiind ți dumneata din sistem știi bine asta,ce nu știi și nu îți doresc să aflii este experința de justițiabil,de român aflat la cheremul unor nesimțiți care profită de tine.Cât despre varan...dobitocu nu a făcut nimic pentru a lupta împotriva nepăsării-a mafiei judiciare-dintr-un motiv simplu,cancerul judiciar îl observi când ai de clarificat sau rezolvat ceva cu sistemul mafioto judiciar,doar atunci te trezești că în loc de judecători te judecă escrocii care...manipulează si joacă după cum l-i se cântă.Așa că lasă tu pe varan unde este și gândește-te la rolul pe care îl ai în perpetuarea starii de fapt de care profită actualii nomenclaturiști judiciari,bine?sau mai zine ceva de varan si antena 3 sa radem,iar cand o sa ne ducemnoi la procese si dam peste mafia din instante...o să te băgăm de unde ai iesit,dacă nu folosește discursul tău antivaranist...la nimic.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva