22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADMITERE IN MAGISTRATURA SI INM – Sute de candidati au sustinut a doua proba. Iata subiectele si baremele la testul de verificare a rationamentului logic. Urmeaza interviul (Documente)

Scris de: E.D. | pdf | print

9 September 2013 12:11
Vizualizari: 10258

Cea de-a doua proba din cadrul exemenelor de admitere in magistratura si la Institutul National al Magistraturii a avut loc duminica, 8 septembrie 2013, la Universitatea Romano Americana. Este vorba despre testul de verificare a rationamentului logic. Pentru a fi declarati admisi la proba de verificare a rationamentului logic, candidatii trebuie sa raspunda corect la minimum 30 de intrebari din cele 100.


La aceasta proba au luat parte doar candidatii care fusesera declarati admisi la testul de verificare a cunostintelor juridice. Este vorba despre 112 de candidati la examenul de admitere in magistratura si 388 de candidati la examenul de admitere la INM.

Initial, la concursul de admitere in magistratura, pentru ocuparea celor 70 de posturi de judecator la judecatorie, prima proba a fost sustinuta de 1.205 candidati, care indeplinisera conditiile de intrare in examen. Dintre acestia, in urma probei eliminatorii si dupa solutionarea contestatiilor, in concurs au mai ramas doar 112.

In ceea ce priveste examenul de admitere la INM, mii de candidati s-au inscris pentru cele 200 de posturi de magistrat scoase la concurs, 100 de judecator si 100 de procuror. Prima proba, cea de verificare a cunostintelor juridice, a fost sustinuta, in 25 august 2013, de 3.832 de candidati, dar dintre acestia doar 388 au fost declarati admisi. In concurs au mai ramas insa doar 388.

Ultima proba din concurs, consta in sustinerea interviului si este programata in perioada 1-9 octombrie 2013. La aceasta proba candidatii vor trebui sa elaboreze in scris o analiza cu privire la subiectul extras si sa il sustina oral. Tot la proba interviului, candidatii vor trebui sa faca analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei. Rezultatele finale la concursul de admitere in magistratura vor fi afisate in data de 11 octombrie 2013.

Nota obtinuta la concurs va fi suma notelor obtinute in cele doua etape, calculata cu o pondere de 75% nota de la prima etapa si 25% nota de la proba interviului.

* Cititi aici subiectele si baremele de la proba de verificare a rationamentului logic de la examenul de admitere la INM

* Cititi aici subiectele si baremele de la proba de verificare a rationamentului logic de la examenul de admitere in magistratura

Comentarii

# ADEVARUL date 9 September 2013 13:04 +2

MAGISTRATUL ROMAN DINOZAUR SAU MAI TANAR IN PROFESIE,ARE ROLUL PRINCIPAL ASIGURAT IN TRAGEDIA ROMANILOR-FIIND EL INEFICIENT,CORUPT PANA IN MADUVA OASELOR SI PARALEL CU JUSTITIA,GARANTEAZA ORICUI DORESTE SA PROFITE DE ROMANIA POSIBILITATEA DE A-SI FACE NUMARUL.CAND VEZI CA HOTII CU GULERE ALBE SE CER SINGURI IN PUSCARIE,IAR NAIVI PRECUM PONTA VINDE TEZAURUL TARII PE REDEVENTE RIDICOLE,TE POTI GANDI CA AI DE-A FACE CU NISTE PROSTI DE DAU IN GROPI,DAR NU ESTE ASA,ROLUL LOR ESTE CONSFIINTIT DE CATRE MAGISTRAT-IAR PENTRU ACEASTA ITI MULTUMIM NENOROCITULE,IUDA CARE IN LOC SA ITI EFICIENTIZEZI ACTIUNILE TE COMPLACI IN ROLUL DE MAFIOT.VOI JUDECATORII SUNTETI VINOVATI LA PROPRIU DE CRIME IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN,NISTE JEGURI,NISTE CARPE CARE VA VINDETI TARA IN TIMP CE POZATI IN VAJNICI APARATORI AI DREPTATII.NU MERITATI PENSIILE PE CARE LE INCASATI NICI 1% DIN SUMELE RESPECTIVE,SCARBELOR. :-x

# Lily date 9 September 2013 13:17 +1

Ponta naiv? Esti d-ta naiv, Adevarule, daca esti convins de asta :-?

# Vox populi date 9 September 2013 13:26 +1

Dacă un urangutan atinge cu o vorba vreunul dintre distinsii jurnaliști ai luju, e banat. Cu astfel de exprimari ca cea de mai sus vad ca nu aveți nicio problema. Cât timp moderarea este selectiva si unidirectionala, se cheamă cenzura domnilor jurnaliști. Multe succesuri in continuare si sper sa nu aveți vreodată nevoie de un îneficient, corupt, carpa, etc.

# ADEVARUL date 9 September 2013 13:22 -2

TU CUM IL VEZI PE PONTA?

# valcea date 9 September 2013 19:00 +4

Totusi, nu se sesizeaza nimeni in privinta zmeilor din Valcea. LUJU vrem putina atitudine!!!

# Vl date 11 September 2013 19:37 0

nu doar ca nu se sesizeaza dar se pare ca nici dupa ce sunt sesizati nu sunt interesati. eu am facut plangere la dna.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva