20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AL DOILEA DOSAR PENTRU PROCURORUL BUSE – Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pe procurorul Ionel Buse de la PJ Brezoi, acuzandu-l de grava neglijenta si insubordonare: „Cu incalcarea dispozitiilor legale, a solicitat Garzii Forestiere Valcea 2 persoane cu atributii de control, iar Ocolului Silvic Clabucet 10 persoane, pe perioada nedeterminata, in vederea participarii la acte de urmarire penala... A comunicat unor jurnalisti date nepublice privind actele de urmarire penala”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

17 September 2023 12:11
Vizualizari: 3188

Procurorul Ionel Buse (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi revine in lumina reflectoarelor. Ajuns celebru pentru suspendarea disciplinara de 6 luni primita definitiv din partea Inaltei Curti pentru un impresionant pomelnic de ispravi – suspendare care va expira in luna noiembrie (click aici pentru a citi) –, magistratul are acum un nou dosar.Mai exact, Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara, acuzandu-l de urmatoarele abateri disciplinare prevazute de art. 271 din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

- s) teza a II-a: „exercitarea functiei cu grava neglijenta”;

- l) teza a II-a: „nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.

Concret, Buse este acuzat de faptul ca ar fi solicitat fara temei echipe de control de la Garda Forestiera Valcea si de la Ocolul Silvic Clabucet pentru participarea la activitatile de urmarire penala. In plus, Inspectia Judiciara sustine ca magistratul ar fi scurs in presa informatii nepublice.


Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:


„Actiune disciplinara BUSE IONEL, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brezoi pentru nerespectarea:

- art.271 lit.s) teza a II-a coroborat cu art.272 din Legea nr.303/2022 (pana la data de 16.12.2022, aceasta fiind prevazuta de art.99 lit.t) teza a II-a din Legea nr.303/2004), constand in fapta procurorului Buse Ionel care, cu incalcarea dispozitiilor legale, prin adresa F.N. din 16.10.2022, a solicitat Garzii Forestiere Valcea sa desemneze 2 persoane cu atributii de control, iar prin adresa nr.777/P/2022 din 01.11.2022 a solicitat Ocolului Silvic Clabucet sa puna, la dispozitia unitatii de parchet, personalul silvic din cadrul ocolului, respectiv 10 persoane, pe o perioada nedeterminata, in vederea participarii acestora la efectuarea unor acte de urmarire penala;

- art.271 lit.l) teza a II-a din Legea nr.303/2022 (pana la data de 16.12.2022, aceasta fiind prevazuta de art.99 lit.m) teza a II-a din Legea nr.303/2004), constand in fapta aceluiasi procuror care, cu incalcarea obligatiilor cu caracter administrativ privind relatia sistemului judiciar cu mass-media, in luna noiembrie 2022 a comunicat unor jurnalisti de la publicatiile on-line www.60m.ro si www.presshub.ro, date cu caracter nepublic, privind actele de urmarire penala efectuate in dosarele nr.736/P/2022 si 777/P/2022 ale Parchetului de pe langa Judecatoria Brezoi.

Comentarii

# DODI date 17 September 2023 14:37 0

Te pui cu acoperiții? Ei știu că au ”acoperitre” din partea șefilor lor pentru orice încălcări ”deontologice” (sau mai puțin logice!) pe care le fac în interesul Noii securități. Din acestă cauză fac aceste abateri și nu (Doamne ferește!) din cauza unei crase lipse profesionale!

# santinela date 17 September 2023 15:27 0

Un "demn" reprezentant al parchetarilor si ne mai miram de ce increderea romanilor in asftel de institutie este sub nivelul marii !

# parerea mea date 18 September 2023 07:52 0

STIMA NOASTRA SI MANDRIA ..... SIGURANTA SI INCREDERE . Un pas "pe loc" pentru pastrarea "PRIVILEGIILOR" CELOR CARE DETIN ROMANIA - indiferent de proprietatea asupra bunurilor. STATUL SUNTEM NOI ! SI TOATE SI TOTI SUNT AI NOSTRII! Citire de la un clasic in viata" EU POT SA FAC ORICE" - si fac! Exemple arhicunoscute. Pentru "santinela" - mai precis "GROAPA MARIANELOR".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva