4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AL DOILEA DOSAR PENTRU ”REGINA” - Sorin Blejnar si fostul lui consilier disparut, Codrut Marta, au fost pusi sub invinuire de catre procurorii DIICOT Brasov pentru o evaziune fiscala care se ridica la 22.000.000 lei. Spaga ceruta de Blejnar: 3.000.000 euro

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

1 august 2012 16:00
Vizualizari: 11267

 

Dupa ce a fost invinuit in dosarul de la DNA, fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar este urmarit penal, incepand din 1.08.2012 intr-un dosar al celeilalte structuri speciale de parchet, DIICOT. Procurorii DIICOT Brasov au inceput urmarirea penala in cazul fostului sef al ANAF Sorin Blejnar si a fostului consilier personal, Codrut Marta. Ei sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat. In cursul zilei de 1 august, Blejnar a fost audiat la de anchetatori si i s-au prezentat acuzatiile. In acest dosar, grupul organizat care ar fi fost sprijinit de Blejnar si Marta este format din Cecilian Morcov, Andrei Kelemen, Peter Sztufliak, Claudiu Monea, Dorel Ciobanu si Salvatore Cuccina, care au avut legaturi transfrontaliere, in interiorul grupului de crima organizata existand cetateni italieni, maghiari si romani suspectati de afaceri ilegale cu combustibil si de evaziune fiscala.


Afacerile ilegale cu miros de motorina

Activitatea infractionala a gruparii fost sprijinita de catre invinuitii Codrut Alexandru Marta (38 de ani) si Sorin Blejnar (41 de ani), precum si de catre inculpatii Monea Claudiu si Ciobanu Dorel, din cadrul DJAOV Brasov, sustin procurorii. La aceasta ora se cauta legaturile pe care gruparea le avea cu mai multe persoane din directia vamala. Potrivit DIICOT, membrii gruparii au obtinut beneficii financiare considerabile prin sustragerea de la plata accizei aferente cantitatii de peste 5.000 tone de motorina achizitionata in regim suspensiv, combustibil comercializat pe piata interna. Motorina era achizitionata in regim suspensiv de la plata accizelor, urmand a fi livrata intracomunitar in Polonia. In realitate, combustibilul era revandut prin statiile de distributie de carburanti sau direct utilizatorilor finali, pe teritoriul Romaniei.

3.000.000 euro urmau sa fie virati intr-un cont din strainatate drept rasplata!

DIICOT informeaza ca "in sarcina invinuitilor Marta si Blejnar se retine ca au acordat sprijin grupului infractional organizat in operatiunile de obtinere a autorizatiei de antrepozit fiscal si au blocat orice control sau inspectie fiscala la societatile comerciale utilizate de catre membrii gruparii, care ar fi putut conduce la stabilirea situatiei fiscale complete si corecte a antrepozitarilor. In aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 22.000.000 lei, reprezentand TVA si accize". Blejnar ar fi pretins 3.000.000 de euro spaga, bani ce urmau au-i fi virati intr-un cont din strainatate, se arata intr-un referat al DIICOT. Aceste indicii provin din interceptari intre diverse persoane implicate in gruparea de crima organizata.

Interesant este ca in timp ce pe numele lui Codrut Marta si a lui Sorin Blejnar sunt invinuiri si la DNA si la DIICOT, instanta a lasat-o pe sotia lui Marta, acuzata de proxenetism cu prostituate de lux in libertate, consierand ca nu mai prezinta pericol public.

Blejnar a transmis, intr-o conferinta de presa din 31 august 2012, ca e prieten de 30 de ani cu Codrut Marta. Fostul sef al ANAF a explicat ca a fost ”o victima a trusturilor de presa si a politicienilor, pentru ca am deranjat. Cat a fost referendumul s-au amplifciat atacurile la adresa mea, a familiei mele...”

 

Comentarii

# tara mea, unde ai ajuns? date 1 august 2012 18:08 +9

Mi se pare genial ca tipul asta a condus FISCUL ROMANESC!

# reformare in pejus date 1 august 2012 20:14 +6

O "credibilizare" mai mare a statului de drept prin numirea acestui domn la carma fiscului, nici ca se putea! Deh, reforma statului!

# VALICA date 1 august 2012 20:13 +1

BLEJNAR , NU VA FACE O ORA DE INCHISOARE , DEOARECE ARE INALTA PROTECTIE DE LA PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU , STAPINUL ABSOLUT AL ROMANIEI. NU DEGEABA A JUCAT HORA CU JEFRAY FRANKS DE LA FMI. JUSTITIA ESTE DATOARE LUI TRAIAN BASESCU , DEOARECE A PRIMIT CADOU PENSIILE MAGISTRATILOR DE MULTE ORI MAI MARI DECAT SALARUL. ASTFEL LA IASI , SALARUL CEL MAI MARE IN JUSTTITIE ESTE DE 3660 DE EURO PE CAND PENSIA CEA MAI MARE A FUNCTIEI RESPECTIVE ESTE DE 5000 DE EURO PE LUNA , CONFORM CJP IASI.

# astazi, legendele Iasiului date 1 august 2012 20:17 +3

Ce vorbiti! Salariul este de 1300 de euro in cazul majoritatii de 60% a magistratilor, 20% au sub si vreo 20% ceva peste. Sa nu mai elucubram, salariile magistratilor romani sunt umilitoare. V-ati batut joc de magistrati. Cu totii.

# Mr.John date 1 august 2012 21:46 -2

Era vorba de cel mai mare, nu de toate salariile, draga legenda a Iasului. Si inca ceva, nu ne-am batut joc de magistrati ci, ei isi bat joc de justitiabili. Zilnic.

# bataia de joc date 1 august 2012 22:39 +3

Da, unii magistrati si-au batut joc de oameni. Iar societatea si-a batut joc de toti magistratii. Structural, sistematic, fara logica.

# unul mai prost date 11 septembrie 2012 10:20 0


Citeza pe astazi, legendele Iasiului
Ce vorbiti! Salariul este de 1300 de euro in cazul majoritatii de 60% a magistratilor, 20% au sub si vreo 20% ceva peste. Sa nu mai elucubram, salariile magistratilor romani sunt umilitoare. V-ati batut joc de magistrati. Cu totii.
Ce vorbesti domne ??? In conditiile in care 70% din romani lucreaza pe minimul pe economie, adica ceva de genul 200 de euro, tu numesti 1300 o batjocura ? E bine domnuuu ?... nu e bine domnu, nu e bine deloc!

# sisi date 5 august 2012 08:09 -3

Ce spui tu este exact, este ceea ce stiu si eu - si stiu bine, ma refer la prima fraza a comentariului tau. Restul, cu pensiile si salariile magistratilor, mi-e necunoscut ... si mi-e greata de toate astea

# de ce mintim??? date 1 august 2012 22:32 +2

Era vorba! Era vorba sa fim cinstiti. Nu exista la Iasi un salariu de 3660 Euro. Maximum 1700 de euro. Si ala, un caz daca il cauti cu lupa pe cel mai batran, cel mai inalt in rang etc. De ce mintim incontinuu? Ne face bine? 

# TataMare date 1 august 2012 23:33 -2

Verificati in declaratiile de avere ce salarii au magistratii din Iași: http://emap.csm1909.ro/site/Statements.aspx

# TataMare date 2 august 2012 00:30 -2

Verificati in declaratiile de avere ce salarii au magistratii din Iași: http://emap.csm1909.ro/site/Statements.aspx

# lege de salarizare separata pt Iasi date 2 august 2012 11:11 +3

Nu au cum sa aiba cei din Iasi mai mult decat prevede legea pt toti magistratii din tara. Verificati legea unica de salarizare si vedeti cat au! In declaratiile de avere la rubrica salarii SUNT TRECUTE SI DREPTURILE SALARIALE RESTANTE de aia va da atata! Daaaaaa.

# Codrut (Marta) date 2 august 2012 12:58 0

DNA, DIICOT si alte "organe" iau fata romanilor cu maruntisuri. Inca mai spera ca ii "scoate" Basescu. Cind vor debloca Dosarul Petrom (81/P/2010), in care se afla "crema" Mafiei institutionalizate din Romania, putem spera ca vom fi si noi "ca afara". Pina atunci, suntem tot "viermii" Elenei (Lupescu, Ceausescu, Udrea, Basescu, etc.).

# ara_m date 11 septembrie 2012 10:38 0

de ce toti directori si sefii de serviciu din cadrul anafsunt atat de bogati? nu i-si pune nimeni problema asta , cum au ajuns la asemenea averii din "salariul de bugetar". declaratiile lor de avere sunt impresionante . pana si cel mai "amarat sef de serviciu dintrun sector are o avere impresionanta" . nu se sezizeaza nimeni? pentru ce mai stau in functii ...... ( retorica intrebare.. nu?)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva