28 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALELUIA – Judecatoarele Adina Ponea, Adela Vintila si Claudia Visoiu de la Inalta Curte au pus cruce tentativei DNA de anulare a hotararii CSM care a scos la iveala monstruoasa operatiune prin care 3000 de magistrati au fost monitorizati si intimidati cu dosare fabricate de parchetul anticoruptie. ICCJ a mentinut sentinta judecatoarei Doina Visan de la Curtea de Apel Bucuresti (Minuta si Sentinta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 December 2021 17:21
Vizualizari: 8278

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pus cruce tentativei DNA de a ascunde abuzurile comise impotriva a mii de magistrati. Este vorba despre incercarea DNA de a anula raportul Inspectiei Judiciare si a hotararii CSM prin care a fost scoasa la iveala monstruoasa operatiune de monitorizare si intimidare a 3000 de magistrati cu dosare penale fabricate de DNA, multe dintre ele in colaborare cu SRI, in perioada in care parchetul anticoruptie a fost condus de Laura Kovesi (foto).


 

Concret, judecatoarele Adina Ponea, Adela Vintila si Claudia Visoiu de la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti au respins definitiv marti, 7 decembrie 2021, recursul formulat de PICCJ impotriva sentintei nr. 570 din 9 aprilie 2021, pronuntata in dosarul 7433/2/2020, de judecatoarea Doina Visan de la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti. O sentinta prin care a fost respinsa actiunea DNA de anulare a Hotararii Plenului CSM nr. 225 din 15 octombrie 2019 si a Raportului Inspectiei Judiciare 5488/IJ/2501/DIJ/1365/DIP/2018 care au constatat abuzurile parchetului anticoruptie impotriva magiostratilor.

Mai exact, este vorba despre hotararea Plenului CSM (click aici pentru a citi) prin care s-a aprobat Raportul Inspectiei Judiciare privind “Respectarea principiilor generale care guverneaza activitatea Autoritatii Judecatoresti in cauzele de competenta Directiei Nationale Anticoruptie vizand magistratii sau in legatura cu acestea” (click aici pentru a citi).


DNA s-a facut de ras


Asa cum Lumea Justitiei a prezentat in exclusivitate, la fond, judecatoarea Doina Visan a admis o exceptie invocata de Consiliul Superior al Magistraturii (parat in dosar) privind prescriptia dreptului material la actiune.

In acest sens, judecatoarea Visan a constatat ca termenul de 6 luni pentru introducerea actiunii privind anularea hotararii CSM si a raportului Inspectiei Judiciare a inceput sa curga la data de 21 februarie 2020 si s-a implinit la 23 octombrie 2020. Or, cererea de chemare in judecata formulate de DNA a fost inregistrata pe rolul Curtii de Apel la 21 decembrie 2020, deci la doua luni dupa interventia prescriptiei dreptului material la actiune (click aici pentru a citi).


Vom reveni cu minuta ICCJ

Comentarii

# M date 7 December 2021 18:42 +206

felicitari doamnei judecatoare Visan. felicitari judecatorilor ICCJ care a demonstrat ca inca mai sunt si judecatori cinstiti in aceasta instanta, referitor la aceasta cloaca din DNA imi este scarba sa le mai pronunt numele. pana la urma daca tot ai un sef de stat infractor, tupeist ordinar cum dracu sa fie procurori din subordinea lui?. poate vreodata da domnu sa se schimbe ceva sa vina vremea sa procedam cum face acum doamna presedinta Maia Sandu. atunci sa va vad ticalosilor

# DODI date 7 December 2021 20:17 +217

Fraierii de noi: credeam că PORCurorii de la DNA nu știu drept. Ori ei nu au noțiuni elementare de aritmetică. Ca să nu mai vorbim de lipsa totală de bun simț și de celelalte noțiuni elementare care definesc noțiunea de OM.

# Cetateanul date 7 December 2021 23:52 +6

Wow! Ce soluțe! Și de mâine se întâmplă ce? PS Nouă? Nu! Spălată cu perwoll!...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2022 – Ministerul Justitiei tine scorul la Campionatul Mondial de Fotbal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva