2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANCHETATORII LUI KOVESI DAU REPLICA – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie denunta presiunile facute de propaganda lui Kovesi in frunte cu presedintele Iohannis: “Ofensiva fara precedent si o presiune extrem de periculoasa asupra magistratilor implicati in derularea procedurilor judiciare in curs... Atacuri grave si total nefondate la adresa independentei procurorilor care-si desfasoara activitatea cu profesionalism si obiectivitate”

Scris de: G.T. | pdf | print

14 February 2019 19:00
Vizualizari: 7518

Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul PICCJ, condusa de procurorul Gheorghe Stan (foto), a reactionat dupa atacurile disperate lansate atat de propaganda lui Kovesi din presa, cat si de propaganda lui Kovesi din politica, in frunte cu presedintele Romaniei Klaus Iohannis si presedintele PNL Ludovic Orban. Sectia de anchetare a magistratilor denunta presiunile facute asupra procurorilor cauzate de simpla citare a fostei sefe DNA Laura Kovesi, pentru ca acesteia sa ii fie adusa la cunostinta calitatea de suspect intr-un dosar in care este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa.


Intr-un comunicat de presa dat publicitatii joi seara, 14 februarie 2019, sectia speciala din PICCJ atrage atentia ca acuzatiile lansate de propagandistii lui Kovesi din media si politica reprezinta un atac grav si nefondat la adresa procurorilor care isi desfasoara activitatea cu profesionalism si obiectivitate. Aceleasi atacuri reprezinta o ofensiva fara precedent la adresa procurorilor implicati in proceduri judiciare.

Prezentam comunicatul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie:

“Cu privire la afirmaliile lansate in spaliul public, in cursul zilelor de 13 si 14 februarie 2019 de mai multe publicalii on-line, posturi de televiziune si factori politici, prin care se fac speculaltii si sunt realizate asocieri politice cu privire la activitatea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie, in contextul citarii unei persoane in calitate de suspect, intr-un dosar aflat pe rolul Sectiei;

Conducerea acestei structuri atrage atentia asupra pericolului creat de astfel de atacuri grave si total nefondate la adresa independentei procurorilor care-si desfasoara activitatea in cadrul Sectiei cu profesionalism si obiectivitate.

Acreditarea ideii ca procurorii din cadrul Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie actioneaza ca 'pluton de executie' si ca aceasta Sectie 'se dovedeste o maciuca in mainile puterii politice', reprezinta o ofensiva fara precedent si o presiune extrem de periculoasa asupra magistratilor implicati in derularea procedurilor judiciare in curs.

Precizam, clar si raspicat ca procurorii din cadrul Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie procedeaza intotdeauna la aplicarea intocmai a legii, indiferent de calitatea persoanei vizate, de dosarele penale instrumentate, asigurand respectarea drepturilor procesuale ale acestora, inclusiv a prezumtiei de nevinovatie, crearea acestei structuri de parchet fiind tocmai o garantie a independentei magistratilor si, nicidecum un instrument de represiune asupra acestora, astfel cum, in mod tendentios si nefondat, se afirma de anumite in voci in spatiul public.

Atragem atentia asupra faptului ca orice incercare de intimidare a procurorilor in activitatea pe care acestia o desfasoara reprezinta presiuni si ingerinte nepermise in activitatea procesual penala, sens in care facem apel la toti reprezentantii partidelor politice si a formatorilor de opinie la adoptarea unei atitudini decente si rezervate, libertatea de exprimare trebuind a fi mentinuta in limitele rezonabile ale unui discurs public moderat si echilibrat”.

Comentarii

# Gilu date 14 February 2019 19:22 +13

Pnl , aparatorul tortionarilor ! Am auzit ca o sa cereti repararea memoriei celor care l - au intemnitat pe Ionescu - Quintus ... Cat de penibili sunt comunicatorii pnl la televizor , nici nu poti sa - i scuipi , ti se rupe inima nu de ei, ci de cat de jos sunt dispusi sa se coboare semeni de - ai nostri ...Usristii si ciolosistii , sunt un fel de intre consomol si hitlerjugend , nu merita atentie , latra si ei saracii ...

# DODI date 14 February 2019 19:45 +4

Ciolanis ca reprezentant al sistemului, în disperarea manifestă a acestora, ne demonstrează necesitatea existențeii acestei secții și, mai ales, importanța scoaterii ei de sub influența nefastă a DNA, respectiv a tractoristului. Din această cauză, și nu numai, se impune de urgență scoaterea ei totală de sub influența nefastă a curățătorului de haznale tractoristul venit din ALBA LUX.

# tatiana date 14 February 2019 19:37 0

Atrageti atentia atat reprezentantelor staine acreditate in Romania cat si Administratiei prezidentiale.

# Pintea date 14 February 2019 19:46 +3

Dar presedintele, in ce calitate le ordona procurorilor sa faca ceva ce contravine atributiilor lor, adica sa asculte de comanda unui om politic pt. a scurta procedura de cercetare a coruptei?? Asta nu este un trafic de influenta public? El nu ia in considerare si o certa condamnare a acesteia sau trimiterea in judecata, crede ca daca el zice ”scurt”, totul se incheie in 12 ore si țarina odioasa e fericita si zambitoare! Ăștia sant normali la cap, sau disperarea ii face sa isi piarda controlul? Kovesi a ajuns mai presus de lege, mai presus de orice institutie, e ceva sacru! Chiar atat de prost sa fie presedintele asta care nu mai are limite, incat sa nu isi dea seama ca este compromis cu sustinerea oarba a acestei odioase?

# Edelweiss - fost suspect, inculpat, condamnat, ppl. date 14 February 2019 19:56 +5

Buey procurorii de la SIIJ, Io* n-am văzut nici clanța facultății de drept dară am parcurs de 2 ori poteca de la suspect, inculpat, condamnat și apoi PPL. Inclusiv sub măsura preventivă a controlului judiciar am fost. Ș-atunci, față de impertinența Lulutzei, care exercită presiuni asupra organelor de UP cu scopul evident de A SE SUSTRAGE URMĂRIRII PENALE, Io* zic că sunt întrunite circumstanțele descrise la art. 202, alin (1) Cod de procedură penală și SE IMPUNE DE URGENȚĂ LUAREA MĂSURII PREVENTIVE A CONTROLULUI JUDICIAR FAȚĂ DE SUSPECTA KOVESI CODRUȚA-LAURA! La treabă, domnilor procurori! Foote-ți-i un control judiciar cu interdicția de a părăsi municipiul București, cu interdicția de a comunica cu părțile și cu interdicția de a nu comunica direct, indirect cu anumite persoane sau grupuri de persoane anume desemnate de organul judiciar (art. 215, alin. 1-3 C.p.p.)

# Edelweiss - Iwory Tower Prophet date 14 February 2019 20:39 +1

Porphecya serii de Valentine's Piz-Day: am stat să mă cuget bine și CRED că mâine, 15 feb. 2019, cu sau fără preentare la SIIJ, LULUTZA ÎȘI PRIMEȘTE ORDONANȚA DE CONTROL JUDICIAR. :eek: Cu interdicția de a părăsi țara! :eek: :eek:

# M... Klemm ! Exprim o opinie politica, nu-i injuratura ... date 14 February 2019 22:56 +2

conform presedintelui Palton-Voda , zis si Retardila marele ficus. Todorel s-o faca directie de investigare ca sa capete o si mai mare independenta ! 8)

# Fara penali date 15 February 2019 02:41 +1

Fara penali in Parlamentul European !!!

# Adina Ap date 15 February 2019 04:35 +1

Nu înțeleg de ce unii au prioritate la solutionare rapida fata de altii. Eu am formulat plângere penală împotriva unor magistrati si a membrilor CSM de mai bine de un an, a trecut pe la Parchet de Curte de Apel, DIICOT si e pe Sectia de investigare de la PICCJ acum. Nu au fost respectivii nici măcar suspendati din functie si scosi de la locul infractiunii, unde stiu din surse sigure ca au sustras probe chiar in dosarele lor si figurează f. bine pe site-ul Min. Just., public nu au apărut nici minime măsuri de bun simt pentru o ancheta decenta si profesionistă. De ce ar avea Ghita, care se sustrage de la exec mandate condamnat cu închisoare prioritate si public cine-i tine trena de infractor condamnat totusi deja de judecători? La el, "locul de muncă" e stabilit pe viată, si nu la o soc.com..., ci in Penitenciar. Sa aștepte la rând, ca la altii s-a depășit termenul pentru tergiversarea procedurilor la urmărire penală sau judecata in instanta. La închisoare infractori...

# Alex date 15 February 2019 08:17 +5

Respect pt noua secție și curaj..... Avem cu voi o șansă să înceteze abuzurile.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva