4 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANII DE TEROARE SE INTORC – Presedinta Tribunalului Timis Adriana Stoicescu si sefa UNJR Dana Girbovan devoaleaza mizele desfiintarii SIIJ: „Cat de corect poti sa judeci cand stii ca procurorul tau de sedinta poate incepe maine urmarirea penala impotriva ta, in baza unui denunt formulat de un condamnat pe care tu, judecator corect, l-ai trimis dupa gratii?… Se doreste revenirea la vechile practici de presiune asupra judecatorilor si, implicit, de control asupra justitiei”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

28 decembrie 2019 17:23
Vizualizari: 9838

Miza desfiintarii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie este una dubla: pe de o parte revenirea la presiunile pe care DNA le exercita asupra judecatorilor si procurorilor incomozi, iar pe de alta parte ingroparea abuzurilor deja savarsite de catre Directia Nationala Anticoruptie si nu numai impotriva acestor magistrati. Avertismentul a fost lansat pe Facebook in seara de vineri, 27 decembrie 2019, de catre judecatoarele Adriana Stoicescu (foto stanga) si Dana Girbovan (foto dreapta), la scurt timp dupa ce guvernul Ludovic Orban a adoptat memorandumul propus de ministrul Justitiei Catalin Predoiu, privind sustinerea desfiintarii SIIJ (click aici pentru a citi).



In primul rand, Adriana Stoicescu – presedinta Tribunalului Timis – aminteste de binecunoscutele cazuri in care procurorii DNA de sedinta le deschideau dosare judecatorilor in dosarele carora intrau pur si simplu pe baza unui denunt facut de un detinut condamnat de catre acesti judecatori. De altfel, toata aceasta stare nefireasca de lucruri era posibila pur si simplu din cauza ca sefii marilor parchete erau numiti pe baza unor simple trocuri politice, iar nu in urma unor proceduri transparente si bazate pe competenta, adauga judecatoarea Stoicescu.

Sefa Tribunalului Timis atrage atentia si ca eliminarea SIIJ le va da din nou ocazia procurorilor aserviti politic sa-i vaneze aiurea pe adversarii mai-marilor zilei, fara ca paraditorii sa dea socoteala.

La randul ei, Dana Girbovan – presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania – invoca epocalul raport al Inspectiei Judiciare, pe care Lumea Justitiei vi l-a prezentat in serialul „Magistratura sub cizma DNA (click aici pentru a citi) si care a demascat abuzurile DNA la adresa nu doar a numerosi judecatori si procurori din toata tara ci si impotriva aproape tuturor membrilor CSM din legislatura 2011-2017.

Nu in ultimul rand, sefa UNJR aminteste ca insasi Comisia de la Venetia s-a pronuntat laudativ la adresa mecanismelor de functionare a SIIJ (independente de jocul politic), institutia straina recomandand in cel mai rau caz regandirea sectiei speciale, iar nu distrugerea ei.


Iata mai intai postarea Adrianei Stoicescu:


Intr-o tara in care oamenii mai au incredere doar in Zana Maseluta si in care, in curand, staborul va redeveni o optiune, nimeni nu vorbeste despre adevarata miza a desfiintarii sectiei speciale.

Aceea de a ingropa definitiv abuzurile savarsite impotriva magistratilor incomozi.

Si de a o lua de la capat, eventual…

Intre tipete politicianiste si pareri emise la un pahar, niciun profesionist nu a iesit sa explice ce a insemnat si ce poate insemna, conferirea competentei de cercetetare a magistratilor unor procurori care, in acelasi timp, sunt parti in cauzele deduse judecatii.

Nimeni nu spune ca, ani de zile, de fapt, s-a incalcat flagrant dreptul la o instanta impartiala si independenta.

Cat de corect poti sa judeci cand stii ca procurorul tau de sedinta poate incepe maine urmarirea penala impotriva ta, in baza unui denunt formulat de un condamnat pe care tu, judecator corect, l-ai trimis dupa gratii?

Cat de impartial te poti pretinde cand ti se poate flutura, ani la rand, dosarul de urmarire penala pe numele tau, daca dai cumva semne de prea multa independenta?

Faptul ca exista oameni care nici macar nu au citit raportul inspectiei judiciare, dar sustin cu vehementa desfiintarea sectiei, arata cat de superficial gandim.

Politicienii par a nu intelege ca independenta si impartialitatea judecatorilor sunt mai importante decat orgoliile meschine si trebuie sa ramana deasupra intelegerilor si minciunilor politicianiste, a jocurilor de culise.

Nu am fi ajuns aici daca justitia nu ar fi fost, de mai bine de 20 de ani, obiectul trocului murdar al tuturor partidelor politice.

Cand numirea procurorilor de rang inalt s-a facut pe principiul unu de la mine unu de la tine, la ce sa te astepti?

Daca cineva isi imagineaza ca politicienii isi doresc, prin desfiintarea sectiei, apararea independentei magistratilor, se inseala amarnic.

Ei isi doresc continuarea luptei anticoruptie pe hartie, garantata doar impotriva adversarilor politici , cu largul concurs al unor judecatori redusi la tacere.

Caci nu va mai avea nimeni timp sa se gandeasca la dreptate si aplicarea legii, la corectitudine.

Vom fi ocupati sa pronuntam solutii potrivite, menite sa ne asigure linistea si libertatea.

Urmatorul pas va fi desfiintarea inspectiei judiciare, reintoarcerea la inspectorii judiciari din cadrul ministerului justitiei, tribunalele populare conduse de oamenii puterii.

Totul cu largul concurs al celor care nu citesc si fac politica, desi ar trebui sa citeasca si sa nu faca politica.

Noapte buna, democratie si stat de drept!”


Redam si mesajul Danei Girbovan:


Prin desfiintarea SIIJ se doreste, din nou, controlul asupra justitiei

Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) este singura structura de parchet complet in afara controlului politic. Acesta e motivul pentru care politicul doreste cu ardoare desfiintarea sa.

Sefii PICCJ, ai DNA si ai DIICOT, precum si sefii de sectie ai acestora, unde se vor intoarce dosarele cu magistrati daca SIIJ va fi desfiintata, sunt numiti politic, de catre Presedintele Romaniei la propunerea Ministrului Justitiei.

Este inadmisibil ca se ignora ostentativ motivul principal pentru care SIIJ a fost creata: modul in care dosarele cu magistrati erau instrumentate, in special de catre DNA, devenise o presiune reala asupra judecatorilor.

Este deja de notorietate ca in repetate randuri procurori DNA au anchetat judecatori pentru ca nu au fost de acord cu solutiile pronuntate, ca au incalcat secretul deliberarii judecatorilor, ca au deschis din oficiu dosare judecatorilor si le-au tinut deschise cu anii.

In fostul CSM, de exemplu, aproape toti membrii aveau dosare la DNA. Raportul Inspectiei Judiciare - si el ingnorat, in ciuda faptului ca a fost validat de Plenul CSM - este dovada clara in acest sens.

Este inadmisibil ca nu se discuta despre motivele pentru care o parte importanta a judecatorilor au sustinut infiintarea SIIJ, iar explicatia nu poate fi decat una singura: se doreste revenirea la vechile practici de presiune asupra judecatorilor si, implicit, de control asupra justitiei.

In ceea ce priveste Memorandumul elaborat de Ministerul justitiei, nu doar ca acesta ignora opiniile exprimate de judecatorii Inaltei Curti de Casatiei si Justitiei, ai Curtii de Apel Bucuresti - judecatorii care simt cel mai puternic presiunile, avand competenta in dosare ce vizeaza politicienii de la varful puterii - sau ai altor curti de apel din tara, dar prezinta trunchiat si, punctual, chiar eronat pozitia Comisiei de la Venetia cu privire la SIIJ.

Astfel, Comisia de la Venetia apreciaza modalitatea de numire a procurorilor in noua sectie: "Este vorba in special de implicarea CSM in numirea procurorului sef al Sectiei, precum si a procurorilor din cadrul Sectiei, prin intermediul unui concurs de proiecte organizat de o comisie speciala infiintata in cadrul Consiliului. Acelasi mecanism este preconizat si pentru revocare. Participarea plenului (i.e. judecatori si procurori) este importanta intrucat Sectia, desi va fi condusa de un procuror sef, va investiga atat procurori cat si judecatori.

86. De asemenea, indicarea cu precizie in legii a criteriilor (inclusiv cel putin 18 ani vechime in functia de procuror) si a conditiilor procedurale pentru selectarea celor mai buni candidati asigura cateva garantii importante de calitate si, sa speram, de impartialitate pentru numirile in aceasta sectie sensibila."

Cu toate ca implicarea Plenului CSM este explicata si laudata de Comisia de la Venetia, acest argument - al implicarii Plenului - este folosit de ministrul justitiei Catalin Predoiu ca motiv de desfiintare a SIIJ.

De asemenea, expertii Comisiei de la Venetia recomanda expres Guvernului sa "Regandeasca propunerea de infiintare a unei structuri de parchet separate pentru investigarea infractiunilor comise de judecatori si procurori; recurgerea la procurori specializati, combinata cu mecanisme procedurale de protectie efective, pare o alternativa adecvata in aceasta privinta".

Or, Guvernul nu isi propune sa "regandeasca" nimic, cu atat mai mult sa vina in contrapondere cu mecanisme procedurale de protectie efectiva, ci pur si simplu doreste desfiintarea SIIJ si revenirea la status quo-ul initial, adica la presiunile asupra judecatorilor.

Comentarii

# Edelweiss -Ivory Tower Resident date 28 decembrie 2019 17:49 +4

Jos rândunica și zburătorul mare! (sau incapacitatea rozătoarelor de magistratură de a se autoanaliza obiectiv) Citeam zilele astea o poziție a unui jude din Kolonia Penitenciară și Experimentală Rröemenika. (zilele astea fiind aceste zile de anestezie a conștiinței civice, răgaz bahic în care se promovează și se desfășoară o uriașă campanie de manipulare și diversiune la adresa Ordinului Rodentia cu Bavețică.) Așadar, ce spunea acest jude care, dacă altă dată era un lider de opinie respectat și apreciat, de această dată observ că reacția sa a fost primită cu multă răceală, dezaprobare sau chiar cu mânie. Păi, declama în tonuri patetice și cu lăcrămi crocodilești aceeași placă de vinil zgâriată de-atâta utilizare argumentativă: „Nu toți magistrații sunt la fel” O fi, mey! Numai că surprinzător, reacția opiniei publice nu a mai fost așa de convingătoare în ceea ce privește percepția empatică a mesajului judelui smiorcăit. De ce oare?

# Edelweiss -Ivory Tower Resident date 28 decembrie 2019 17:49 +4

Fiindcă sătui de-atâta ipocrizie câtă a fost nevoită să suporte din partea Ordinului Rozătoarelor de Lux, AGORA s-a autoimunizat față de asemenea spiciuri lacrimogen-zaharisite. Opinia publică nu mai are nevoie să CREADĂ ceva atâta timp cât ȘTIE că acest cor de lamentări ale magistraților nu poate fi altceva decât dovada propriei neputințe a magistraților de a se autoanaliza obiectiv. Când vine vorba de necinste, de corupție, de ticăloșie, FIECARE, dar absolut FIECARE magistrat se pitulează iute la adăpostul confortabil al unui automatism: Nu EU SUNT CEL corupt / ticălos / neom ci CELĂLALT ESTE NELEGIUITUL. Fiecare magistrat se crede pe el Sfânt și deviază automat incidența acuzei către cel de lângă el. Iar cel de lângă el se crede aidomă de neprihănit și arată cu deștul către următorul de după el. NIMENI NU-ȘI ASUMĂ STATUTUL DE NELEGIUIT ARĂTÂND NECONDIȚIONAT CĂTRE MEGIEȘUL PROFESIEI.

# Edelweiss -Ivory Tower Resident date 28 decembrie 2019 17:50 +3

Până la urma urmei situația e de un haz involuntar, aidoma unei goelete aflată în plină furtună, navigând amețitor pe ape tulburi și învolburate. Singura șansă de salvare a goeletei este coborârea velelor cele mai din susul arborilor. Atunci, căpitanul goeletei, pe jumătate beat de însemnătatea funcției, cu ochii ațintiți în habitaclul busolei înnebunite de panică, își scoate din gură pipa din chihlimbar dominican, întoarce capul și ordonă secundului: „- Jos rândunica și zburătorul mare” Secundul ia act de ordinul primit, confirmă c-un stereotip „Ai, ai, sir!” , pune palma-n cur și se întoarce către următorul după el în ierarhia echipajului: ofițerul de cart, căruia-i ordonă: „- Jos rândunica și zburătorul mare” (ofițerul de cart): „Ai, ai, sir!” (cu palma-n cur, întorcându-se către boțman (șeful de echipaj): „- Jos rândunica și zburătorul mare” (boțmanul): „Ai, ai, sir!” (aidoma, scărpinându-se în cur, întorcându-se către un sailor: „- Jos rândunica și zburătorul mare”

# Edelweiss -Ivory Tower Resident date 28 decembrie 2019 17:52 +3

Ei, cam așa ceva e și cu asumarea Ticăloșiei și Nelegiuirii judiciare: Dacă le pui într-un șir pe toate aceste subordine, infraordine, suprafamilii și familii din Ordinul Rodentia Magistrata, or să înceapă juzii de contencios să arate către colegii civiliști. Aceștia la rândul lor vor aține deștul acuzator către colegii penaliști. Penaliștii, cei mai infecți șobolani ai întregului ordin, firește că vor arăta către porcii spinoși din prokuratură. Aceștia, porci spinoși, firește că-i va durea fics în pluă de acuza juzilor penaliști și vor arăta mai departe către grefieri. Grefierii la rândul lor vor face pe-a nizaniul în cor și vor pasa acuza către aprozi și agenții procedurali. I tak dalee, i tak dalee, aprozii vor azvârli culpa către șoferi, șoferii către cărăuși iar cărăușii către… portarul Păun. Portar Păun care și el va fi tentat să privească în spatele lui, în tentativa disperată de a pasa anatema Promiscuității judiciare.

# Edelweiss -Ivory Tower Resident date 28 decembrie 2019 17:52 +1

Dar cum în spatele Portarului Păun se afla o populație egală numeric cu cea din spatele musului de pe goeletă, n-a avut ce face și a pus privirea în pământ, rușinat de ÎNTREGUL CANCER ale cărui metastaze au cuprins întreg sistemul judiciar. Odată identificat VINOVATUL pentru starea deplorabilă a systemului judiciar wallach, celelalte rozătoare ale ordinului pe loc au pus-o de un tribunal popular, cu participarea întreg șeptelului Ordinului Rodentia, frenetic scărpinându-se în cur. Tribunal popular care l-a înfierat pe portarul Păun cu mânie proletară, hotărând drept pedeapsă diminuarea remunerației acestuia cu suma de 2 lei și 45 de bani, pe o perioadă de 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile. ----------- Atâta-i povestea. Fără epilog! Niciodată povestea systemului judiciar românesc n-o să aibă dezlegare sau izbăvire! în loc de morală: JOS RÂNDUNICA ȘI ZBURĂTORUL MARE!

# Edelweiss -Ivory Tower Resident date 28 decembrie 2019 17:54 +2

ex libris: în mod cu totul imaginar, se poate deduce că goeleta asta a rozătoarelor din magistratură e o superbă navă, cu linii excepțional de elegante, ca parcă desenate de-un Da Vinci în zi de inspirație stimulată cu ayahuasca. Arborii navei erau cei mai înalți arbori (etici) care existau pe fața Pământului. Velatura goeletei era de-un alb imaculat, divin, asemenea neprihănirii Adevărului Adevărat. La prova goeleta avea drept talisman un berbece de coliziune reprezentând-o pe Zeița Themis, având privirea acoperită c-o mască piraterească, cu capul înainte, despicând valurile cu țâțele rubensiene întrezărindu-se din decolteul generos deranjat, ținând balanța pitulată în spate și ațintind înspre înainte un colț de narval matusalemic, pe post de Sabie a Dreptății. Însă, ce păcat că goeleta „Goddess Themis” nu avea deloc echipaj UMAN ci... ERA POPULATĂ DOAR DE ȘOBOLANI, ȘOARECI, HÂRCIOGI, POPÂNDĂI, PORCI SPINOȘI și tot felul de alte rozătoare.

# Edelweiss -Ivory Tower Resident date 28 decembrie 2019 17:54 +2

Spurcăciuni chițăite, cu incisivi nesătui care, prin însăși conformația lor morfo-biologică, nu puteau avea deprinderile și aptitudinile necesare cățărării pe arboradă în vederea coborârii rândunicii mari și a zburătorului mare. Tot ce știau să facă rozătoarele iresponsabile era să stea pitulate în cală și în cambuză în vreme de cumplită furtună și să ronțăie proviziile goeletei. Chiar și proviziile cotei de încredere publică și de bună-notorietate.

# Edelweiss - Ivory Tower Miserupist date 28 decembrie 2019 18:02 +7

Nota autorului: Stimați duomni magistrați, (băi rozătoarelor), faceți-vă singuri curățenie pe goeletă! Agora nu poate să vă rânească vouă mizeriile. Nici măcar nu mai poate discuta public despre jegul și harababura de pe goeleta „Goddess Themis” că se chitesc vreo câteva rozătoare ciumate care să ne manufactureze dosare penale pentru „ultraj judiciar” și „hărțuire” comise… prin postări pe paginile online ale ziarelor (fără pic de relaționare directă și fără pic de mijlocire prin ceea ce e consacrat de practica unitară anterioară a fi un „mijloc de comunicare direct”) Pe urmă, după ce-și efectuează închisoarea nemeritată, plebea trebuie să umble iarna prin omeți, pe la CCR, să pună în discuție constituționalitatea de facto a articolului 206, cu implicație asupra lui 279 Cod penal. Nu mai bine vă râniți voi singuri rahatul, vă îmbăiați, vă parfumați, vă îmbrăcați în haine noi, de sărbătoare și APOI veniți în fața agorei? Părerea mea!

# Ca inainte de 1989: UNII sunt mai egali decat RESTUL ? date 28 decembrie 2019 18:14 +1

Constitutia Romaniei - revizuita si republicata 2003 - ART. 47 - Nivelul de trai - (1) Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de TRAI DECENT. Noul Cod fiscal - Legea 227/2015 - valabil 2019 - ART.3 - Principiile fiscalităţii - Impozitele şi taxele reglementate de prezentul cod se bazează pe următoarele principii:… c)justeţea impunerii sau echitatea fiscală asigură ca SARCINA FISCALA a fiecărui contribuabil să fie stabilită PE BAZA PUTERII CONTRIBUTIVE, respectiv în funcţie de mărimea veniturilor sau a proprietăţilor acestuia; „Statul şi revoluţia. Învăţătura marxistă despre stat şi sarcinile proletariatului în revoluţie“ V. I. Lenin, 1917 - Capitolul al V-lea - Bazele economice ale dispariţiei treptate a statului - 4. Faza superioară a societăţii comuniste… “De la fiecare după capacităţi, fiecăruia după nevoi!” …“de la prima fază a societăţii comuniste la faza superioară a acesteia...??

# Oricine date 28 decembrie 2019 18:18 +4

Dincolo de punctele de vedere prezentate, adevărații magistrați trebuie să prezinte și soluții. Sunt sau ar trebui să înțeleagă că sunt a a treia putere în stat și ar fi cazul să înceteze a se mai văicări ca niște biete bătrâne cărora le-a furat tarca, puii de sub cloșcă.

# imun/teanu date 28 decembrie 2019 18:27 +4

Antecedente avem. Prezoane desfacute la roti. Doamnei Pivniceru intai, apoi si Doamnei Gabriela Baltag. De fapt metodele vechi. Nici nu s-au mai sinchisit sa camumfleze. Cum si judecatorul Stan Mustata, dus "perfect medical" la "plimbarea din urma", sa nu mai poata vorbi /macar in cazul lui, clar!, sa se mimat o cercetare, vinovatiile premeditate fiind de necontestat /s-a (mai) "dezvaluit" ceva?, macar cate grade au mai primit executorii. Si nu degeaba asa, pe fata fatis (pleonasm necesar), ci, sa se bage bine la cap! Si nu e inca "noaptea cutitelor lungi", a represiunii in masa. Doamnele judecatoare curajoase sunt condamnate deja, si la pedeapsa suprema!, chiar daca eradicata legal intr-o forma fardata, ca sa se si stie de pilda. Instantele?, pai!, Vasilica din porbagaj, Camelia Bogdan, Zdreanta, Onea, pana la Gigi (amoroso?) Popovici sau Marius Iacob, de (tot!) Lulutza instrumentat din Bruxelles. Avocat?, Catalin, cu si baroul lu' taticu' nevestei lui. Cum se vede-n... famiGlie.

# Orbeala: Marea Asumare Nationala = Marea Adunare Nationala date 28 decembrie 2019 18:34 +2

Liberalii de azi... mai rau decat comunistii de ieri (in comunismul de ieri unii erau mai egali decat restul-azi e la fel) ... aia macar mimau majoritatea.... astia de azi si-o asuma fara s-o detina ! Regimul numara militaresta voturile... rezultatul iese la ordin: intocmai si la timp!

# adrian date 28 decembrie 2019 18:46 +8

E ca o jungla,scapa cine poate.Romania nu e o tara normala.In Sibiu am vazut o cladire,jumatate este a politiei si jumatate a securistilor.Intra si ies pe aceeasi poarta.Fac dosarele impreuna.Dar in Bucuresti cum o fi?PICCJ este la etajul 3 iar la doi sunt securistii,care au tras fire in tavan si au ajuns in birourile procurorilor.Ionut Botnaru se intalneste cu securisti la restaurant.Mananca impreuna,beau impreuna si pun la cale magarii,aleg tinte.

# VIKY date 28 decembrie 2019 19:03 +13

Postarile pe Facebook nu rezolva nimic, lumea citeste si trece mai departe la alte postari. Daca voi, magistrati, nu sunteti in stare sa gasiti o solutie pentru stoparea desfintari SIIJ, nu va ramane decat sa va dati demisia, si sa lasati locul celor care au curaj sa infrunte sistemul ticalos.

# N.MARIN date 28 decembrie 2019 19:23 +2

daca presedintele tarii a avut tupeul sa iasa in strada sa protesteze si nimeni nu i-a facut nimic, atunci de ce judecatorii si procurorii cinstiti si corecti de ce nu ar avea voie sa iasa inpreuna cu noi sa ia pozitie inpotriva acestor ticalosi? intreb

# Jemapel Costel date 28 decembrie 2019 19:30 +6

Intre 2 comunicate pe feisbuc si zero actiuni de contracarare a actiunilor ministrului pierdoiu, sa nu uitati sa-i multumiti lui tauriceanu, reevaluatorul orbanului, si maestrului minciunilor puiemonta. Asa cum aveati de gand sa iesiti pe treptele tribunalelor pentru morman asa ar trebui sa faceti si in cazul desfiintarii siij daca stiti atat de bine ca va afecteaza personal. Nu mai asteptati de la mamaligile psd sa intervina in favoarea siij pentru ca n-or s-o faca, le e prea frica sa nu care cumva sa-i huiduiasca drogatii cu portavoci pe strada. Deocamdata asta e nivelul tarii, asta e tot ce poate oferi in materie de guvernanti sau ca s-o citez pe doamna Cerva.. un guvern de idioti.

# Zamolxes date 28 decembrie 2019 21:10 0

Cata "LINISTE" la P.S.D !?. Cumva a "decedat" si noi NU stim , de ne racim gura la luju.ro degeaba.!? Dar voturi la anu VOR.

# TIPA date 28 decembrie 2019 21:17 +7

E TIMPUL CA MAGISTRATII SA PUNA LA PUNCT SECURISTII SI SLUGILE LOR TRADATOARE .MAGISTRATII SUNT FORTA ,INSA NEMERNICII DE SECURISTI AU SPECULAT LIPSA DE REACTIE A MAGISTRATILOR SI S-AU SUIT CU BOCANCII PESTE EI. NU VA FIE TEAMA CA NU VA TAIE NIMENI NICIUN PRIVILEGIU. IN REALITATE ,NEMERNICILOR LE ESTE FRICA DE MAGISTRATI SI DE POPOR.LUATI ATITUDINE, OPUNETI-VA DESFIINTARII SIIJ FACETI GREVE , EXECUTATI CATIVA SECURISTI SI COZI DE TOPOR SECURISTE SI AVETI LINISTE CU CRETINII. CURAJ CA VOI SUNTETI FORTA NU EI.

# Alex din Brasov date 28 decembrie 2019 21:25 +2

Dupa desfiintarea S.I.I.J: JUSTITIA devine hartie igienica si aia de proasta calitate!

# Ultimul, să lase lumina aprinsă.... date 28 decembrie 2019 22:01 +1

..... Ultimul să lase lumina aprinsă,.. Oricum nu mai are rost să facem economie! Magistrații care tipă după drepturile lor de a fi deasupra tuturor, sunt doar niște lași fricoși și ipocriți, care fac justiție doar cu cei simpli și fără putere sau influența! Timpu trece, leafa merge, pensia vine repede! Și ce leafă, și ce drepturi, și ce ditamai pensia!..... De-aia vă "goniți" copiii să studieze pe afară, cu scuza că sunt vai de mine, dotați și interesați, în realitate, îi ascundeți de propriile frici pe care le aveți privitor la viitorul lor aici, atât prin ce semănați în societatea românească de azi pentru mâine, și de teama razbunarilor!

# TIPA date 29 decembrie 2019 00:01 0

SIIJ NU VA FI DESFIINTATA.

# "Parlamentarii-Cameleon" si "Marea Asomare Nationala" date 29 decembrie 2019 01:53 +2

Electoratul a fost tradat de intregul Parlament deoarece Legislatia elaborata de Parlament nu prevede alegeri anticipate in cazul Parlamentarilor care isi dau demisia din Partidul pe listele caruia au candidat asa cum se intampla in cazul Primarilor... Legea este discriminatorie deoarece permite continuarea mandatelor palamentarilor-cameleon care reusesc astfel sa aduca la putere un Parlament cu alta culoare politica decat cea votata de catre cetateni = REZULTA ASTFEL CA INTREG PARLAMENTUL ACTUAL ESTE UN PARLAMENT-CAMELEON! Asa se aduce la putere un nou tip de Dictatura: Dictatura Marii Asumari Nationale - Guvernul adus la Putere de catre Parlamentul-Cameleon isi impune vointa prin asumarea raspunderii in mod repetat in fata intregului Parlament-Cameleon sfidand astfel vointa electoratului care stabilise prin vot o alta formula politica de guvernare... Tradarea Electoratului de catre Parlametarii-Camelon a instaurat in Romania Regimul Dictaturii Marii Asumari Nationale PseudoLiberale

# nae din dealul feleacului date 29 decembrie 2019 06:12 +1

D-LE Jemapel Costel,e corect ce spune D-na Av.Cerva-un guvern de idioti-dar ce te faci cu ce spunea P.Tutea:"iata de ce am facut eu 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti;asta numai eu eram in stare"!Statul actual e controlat antidemocratic(stat anti-lege)in toate structurile sale rezultat din dialectica marxista care este construita astfel incit sa se poata demonstra orice concluzie formulata inainte de orice demonstratie(prof.Yolanda Eminescu)Situatia actuala e blocata iremediabil si NU mai suporta frica,mila sau ALT BLAT prin schimbari minore.Exista doar o solutie:Recreerea din temelii a Statului Roman Democratic bazat pe LEGE si DREPTURI.Ar fi cu cine:Av.Cerva,Dan Chitic,A.Pavelescu,C.Liviu Popescu,...Judecatorii G.Baltag,A.Stoicescu,D.Girbovan,A.Toporascu,...Politicienii Fl.Manole,L.Plesoianu,V.Catarama,...Academicieni,Profesori Univ....SI NOI CETATENII .Ramine doar CINE SA NE ADUNE LA UN LOC!

# Oarecine date 29 decembrie 2019 06:33 +1

Modificarea frecventă a legilor este DOVADA faptului că sunt prost făcute. Magistrații știu asta dar preferă să tacă atâta timp cât nu-i vizează pe ei. Acum îi vizează dar tot or să tacă pentruca le-a pătruns în fire acest comportament.

# escu date 29 decembrie 2019 09:37 +7

Să strigăm cu toți în cor: PNL/PDL, JOS LABELE DE PE JUSTIȚIE! RESPECTAȚI REZULTATUL REFERENDUMULUI PE CARE JOHANNIS ȘI VOI L-AȚI INIȚIAT ȘI SUSȚINUT cu atâta vehemență. Sau rezultatul referendumului este valabil numai când PSD este la guvernare?

# gherghina date 29 decembrie 2019 10:23 0

Desfiintarea SIIJ,punerea eterna in discutie,succesiv si nu conexat,prin diverse proiecte aiuristice privind eliminarea,taxarea,impozitarea covarsitoare a pensiilor speciale si de serviciu(ex.proiectul USR,proiectul PNl,proiectul Teodorovici,proiectul Liviu Pop,si ,mai nou,al UDMR,cf.presei, de impozitare a tuturor pensiilor speciale,depus dupa avizul Comisiei de munca din Camera Deputatilor din decembrie 2019,ultimele doua cu 90%,inclusiv pt.militari,SRI,politie,etc),canalizarea urii asa-zis populare impotriva magistratilor,vehementa nejustificata impotriva lor,nu reprezinta decat un atac concentrat si concertat asupra puterii judecatoresti,subordonarea totala a magistratilor, prin constrangeri financiare si penale( revenirea la competenta DNA),cu consecinta directa a eliminarii oricarei urme de democratie!Cine nu intelege asta,va simti curand,pe propria piele,distrugerea uneia dintre puterile Statului!Statul de drept va deveni Stat de drepti!

# Neamul lui Bicilis date 29 decembrie 2019 10:55 +2

Doamnelor, va admir! Insa vreau sa stiu ce ati facut: Atunci cand s-au facut simularile pe Coduri? Atunci cand s-au semnat protocoalele (eu stiam despre aceste anomalii din presa vremii)? Atunci cand colegii dvs. judecatori/procurori erau urmariti, anchetati, arestati, umiliti (vrajeala cu independenta nu tine, este alterata de protocoale)? Atunci cand zurlia Stanciu acorda credit nelimitat procurorilor? Atunci cand politicienii v-au vandut iluzii? Atunci cand ati validat rechizitorii intocmite nelegal (ce normal ca v-au dat batai de cap cu motivarile)? etc. Lasati vrajeala! Scuturati-va de rapciuga precum calul lui Fat-Frumos, creati o coeziune la nivelul magistratilor si plecand de la respectarea demintatii umane, a prezumtiei de nevinovatie, pune-ti Justitia pe picioare. Toti satrapii ce au clamat dreptatea sociala, in fapt emanand atrocitati, au disparut din istorie! SIIJ trebuie sa existe...dar mai trebuie sa si functioneze! Degeaba citesti daca nu intelegi! Succes!

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 29 decembrie 2019 11:47 +4

Excelentă opinia userului ULTIMUL SĂ LASE LUMINA APRINSĂ: „Magistrații care tipă după drepturile lor de a fi deasupra tuturor, sunt doar niște lași fricoși și ipocriți, care fac justiție doar cu cei simpli și fără putere sau influența!”. Excelent. Căci „vitejia” acestor poltroni ipocriți și impostori se aseamănă cu vitejia milițienilor de la „brigada antipătrunjel”. Cum și ăștia din justiție se dau căpcăuni doar cu fraieri, pruoști, calici și babe care vând pătrunjel, propun să introducem o nouă licență artistică: JUSTIȚIA ANTIPĂTRUNJEL. (e vorba de justiția aia recompensată cu sume ce încep de pe la 3.500 de euro lunar și se isprăvește pe la 7.000 – 7.500 de euro lunar per capită de rozătoare judiciară. Evident, părăluțe smulse cu anasâna fiscală exact din batista deznodată a acelor babe ce… vând pătrunjel evazionist.)

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 29 decembrie 2019 12:54 +1

”Wallachian Games of Thrones” (identifică manipularea). Zilele astea am rupt o păreche de tastaturi încercând să creionez evidenta vizibilitate a fabuloasei operațiuni de manipulare la care este supus ”Ordinul Rodentia Magistrata” și întreg systemul „Justiției Antipătrunjel”. Așadar, abia acum se conturează toate piesele acestui puzzle psihedelic prin care rozătoarele de magistratură sunt decredibilizate, supuse oprobiului public în vederea transformării lor în cea mai detestată categorie profesională. Teza principală a acestui abscons joc al manipulării și persuasiunii stă într-un INTERES OCULT. Al cui o fi acest interes, poate fi lesne de intuit, motiv pentru care nu mai detaliem, ca să evităm ruperea a încă unei tastaturi. Așadar pentru realizarea acestui scop ocult, sunt necesare întrunirea unor circumstanțe favorabile: a) Anestezierea opiniei publice (sau eludarea atenției opiniei publice)

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 29 decembrie 2019 12:55 +3

b) Disciplinarea corpului magistraților și aducerea lor la ascultare prin metoda pavlovian-măgărească a arătării simultane a bâtei și a morcovului din vârful bățului. b1) – MORCOV: „dacă sunteți cuminți, păpați tot din farfurie, nu faceți clanța mare și se continua cu systemul inchizitorial de paradeală judiciară, ordonat de … stăpânii câmpului tactic „Justiție”, atunci veți beneficia de toate avantajele materiale, de toate privilegiile pe care le are casta voastră de Semizei refurbished.” b2) – MĂCIUCĂ: „dacă sunteți obrăznicuți și începeți cu pruostii dintr-alea cu ”rulesoflaw” sau cu luxuri teoretice din categoria drepturilor și libertăților fundamentale, atunci nenea plotoneru o să se supere și o să vă taie și pensioarele alea de prostovani speciali, salariile alea oripilant de nesimțite și părăluțele de deconturi a medicamentelor în valoare de 40 de lei și multe altele.

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 29 decembrie 2019 12:56 +1

Bașca vreo cătușiadă DNA prin care vreo 120 de juzi or să fie cazați în niște stabilimente penitenciare, ca să învețe și ei, și mai ales colegii lor prin exemplaritatea pedepselor aplicate, cam cum anume se pedepsește în Kolonia Penitenciară înfumurarea neascultării necondiționate a Stăpânirii. Implementarea acestui plan a debutat cu faza b2 – MĂCIUCA – modulul persuasiv cu impactul cel mai șocant la adresa rozătoarelor de magistratură: iminența pierderii sau ciuntirii uriașelor avantaje și privilegii oligarhice. Această fază inițiatică fiind menită de a anestezia corpul magistraților, de a le induce o stare de perplexitate paraplegică și mai ales de a le aminti că mai aproape de blăniță le este cămașa propriilor privilegii, nicidecum haina socială guvernată de principiile rulesoflaw, ale prevederilor constituționale și ale Convenției CEDO.

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 29 decembrie 2019 12:57 +1

Prin această ofensivă persuasivă șoc, magistratul în individualitatea sa este determinat subliminal să se izoleze, să nu aibă inițiative, să nu se asocieze, să îți renege instinctul de solidaritate. Prin enunțarea premisei tăierii pensiilor, magistratura a devenit o uriașă incintă izobară în care se află 7.500 de entități în stare de repaus total, fără nici un pic de entropie și fără nici un fel de activitate browniană. Booon! Următoarea fază a fost faza b1) - cea referitoare la desființarea SIIJ. Aceasta a fost amplu pregătită perceptiv, prin bombardamentul mediatic susținut prin intermediul Unităților militare de Presă și a publicațiilor asociate. Teza desființării SIIJ comportă în substratul ei o dublă valență: și cea de morcov în vârful bățului și cea de măciucă judiciară. - Morcov în vârful bățului fiind pentru sutele și miile de magistrați zornăitori pe treptele instanțelor, beggari conjuncturali ai unui eurocent pe treptele Parlamentului european (#donemoasilvupleaneurosent!

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 29 decembrie 2019 12:58 +3

Morcov suculent fiind mai ales pentru miile și miile de paraditori protocolari, pasionați ai „datului la temelie” și ai „arsului ca pe șoareci”, care au început să aibă frisoane simțind clinchetul inconfundabil al unor cătușe nichelate, croite din oțel trainic. E grăire aici atât de cei care deja își au sintetizate potlogăriile și matrapazlâcurile în niște frumuseți de dosare la SIIJ, dar mai ales este grăire de miile și miile de undercoveri, ale căror stele de pe epoleți încep să se reliefeze inconfundabil dedesubtul robei. - Măciucă judiciară constituind pentru cealaltă categorie de magistrați – categoria minoritară a magistraților onești, decenți, dedicați profesiei ce și-au ales-o. Prin desființarea SIIJ se afirmă, în mod indirect, revenirea la sistemul înjugării întregii magistraturi prin intermediul secției de anchetă a magistraților din DNA, prin deschiderea unor halucinante și fabulatorii dosare penale tuturor magistraților ce (încă) mai păstrează o brumă de independență.

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 29 decembrie 2019 12:59 +1

Pentru ca în final, ultima fază fiind faza a), cea a anestezierii opiniei publice. Dacă în cazul magistraților a fost necesară o anesteziere de tip activ, prin promovarea prezumtivei tăieri a privilegiilor, în cazul agorei, anestezierea s-a produs de la sine. Păi, când este melteanul rrumân cel mai anesteziat, cel mai sedat? În perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales între Crăciun și Anul nou, perioadă în care sedativele lui Bachus și tranchilizantele lui Dionysos își fac efectele în mod permanent. Cine draaqu (Doamne Iartă de așa vorbe la Crăciun!) să mai fie atent la acea fatidică zi de vineri 27 decembrie, când pe la ceasurile îndătinate briganzilor și hoților de cai – orele 20.00 - trupa de saltimbanci și bufoni guvernamentali ai caraghiosului sică mandolină s-a adunat HOȚEȘTE ca să adopte memorandumul celui mai peltic și sâsâit dintre saltimbanci. Asta a fost toată povestea! Izi laic a pis a cheic!

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 29 decembrie 2019 13:00 +1

Și atât de vizibil din înaltul diafan al Turnulețului Ivoriu și aseptic în care sălășluiesc spiritele obiectivate ale analiștilor independenți. E la fel de vizibilă operațiunea „Rodentia Anesteziata” & „Agora Sedata” pe cât de vizibil este Marele Zid din Chitai privit din stratosferă. Finalitatea acestui uriaș joc psihedelic, comandat, organizat și desfășurat de la cel mai înalt nivel statal? (palatul Cotroceni) Păi, cam niciuna! C-așa-i cutuma JOCULUI, de a nu produce nici un fel de consecințe transformatoare radicale. Nici pensiile nu se vor tăia, nici SIIJ nu se va desființa. Ea va fi „reorganizată”, blindată cu o conducere ascultătoare și cu un personal obedient SCOPULUI OCULT, iar SIIJ va deveni cea mai desăvârșită măciucă judiciară ce a putut fi creată vreodată de o orânduire distopică. Corpul profesional al magistraților va deveni cea mai hulită și detestată categorie profesională iar înfăptuirea actului de justiție va deveni doar un concept utopic, un LUX TEORETIC.

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 29 decembrie 2019 13:01 +2

În fapt, așa cum enunța un comentator, justiția va deveni doar un fel de hârtie igienică, nu de cea mai bună calitate. Iar Agora, nemaiavând nici un punct de tangență cu sulul de hârtie igienică grosieră al celor 7.500 de argați și slugi din magistratură, va încerca să se delimiteze și să evite secția „Justiție antipătrunjel”, soluționându-și raporturile juridice prin înțelegeri amiabile, negociate direct sau în prezența vreunei autorități locale, alta decât autoritatea judecătorească: primar, popă, învățător, mediator, stabor, bulibașă, cumătru, Sfatul bătrânilor satului, Adunarea generală a pițipoancelor, Conciliul General al microHitlerașilor domestici etcaetera, etcaetera. Asta e! Operațiune implementată în mod reversibil față de planificarea necesarului circumstanțial!

# Oarecare date 29 decembrie 2019 13:03 0

Doamnei judecător Adriana Stoicescu vreau sa ii spun ca un om din sistem ca la dumneaei la tribunal se judeca dosare fără a fi citite înscrisurile depuse de părți la dosar.Or acest lucru este ff grav pentru un magistrat, o fac din lene sau din neștiința de carte.Salarii mari au, condiții bune de munca au ce le lipsește ?Constiint probabil.Va doresc multă sănătate și sa ramaneti la fel ca și pana acum ,dreapta.La mulți ani!

# Pintea date 29 decembrie 2019 15:58 +1

Insa de ce trebuie sa judeci corect? Comanda trebuie sa fie considerentul principal! Nu asta este religia si credinta lui johannis? Nu trebuie ca lui sa i se faca pe plac in primul rand, si atunci SIIJ sa zboare? Puterea judecatoreasca sant numai judecatorii nu si procurorii, asa ca se inverseaza puterile in stat: procurorii devin o FORTA, iar judecatorii trebuie sa se indoaie. Numai ca procurorii nu sant o forta prin faptul ca indeplinesc un act de justitie corect, ci pt ca devin un instrument de forta care santajeaza, implinesc porunci, claseaza, achita pe cine trebuie, fac dosare penale cui trebuie, ei sant UTILI! De asta are nevoie SITEMUL: de oameni utili, nu de oameni integri, demni ca d-na Garbovan de ex. Asa ca SIIJ incurcă planurile presedintelui si ale celor care l-au pus in functie, de aceea se inlatura o piedică!

# Faracatuse date 29 decembrie 2019 18:16 +2

Hai ca e bine. Ma bucura sufletalul când văd prapadenia și cum hastagSS și o ia in bot pe propriul vot. Așa sa facă, așa trebuie. Aveți grija ce vorbiți după 2 beri, va saltă ăștia ca pe spice :)

# adrian date 29 decembrie 2019 19:06 0

Nu prea inteleg...adica procurorul de sedinta cere judecatorului sa dea o pedeapsa cu executare,judecatorul o da,condamnatul face denunt si procurorul de sedinta incepe urmarirea penala in cazul judecatorului care l-a bagat la inchisoare pe acel inculpat,la comanda procurorului de sedinta?

# Lechi date 30 decembrie 2019 09:33 0

Salut. Un individ major isi alege o traiectorie profesionala cam pe la 18 ani , daca nu cumva este impins de la spatr de catre parinti. In ambele situatii , din start , se cam stiu avantajele si dezavantajele din viitor. Stie ca daca se face magistrat, militar, va avea restrictii pentru a-si lua in second job. Stie ca statul, care reprezinta societatea , il va plati cat poate de bine ,dar avand eventual grija ca si palmasul sa aiba ce pune pe masa . Numai ca,omul, de cand s-au inventat banii , a. devenit tot mai egoist , si continua asa, nu stiu pana cand . Cine este special intr-o societate ? Orice piesa defecta intr-o masina , duce la nefunctionatea ei; Teoreticieni si birocrati au definit care este cosul minim de venit pentru ca fiecare individ sa aiba in trai decent. Individul care are venituri sub traiul decent, ii va acuza si o si face, de lacomie pe cei care au de 10 ...100 de ori peste acest nivel. Perceptia , desigur este evidenta, cand ne referim la bugetari.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2021 – Werner iar s-a tras in poza cu Corbu. Lui Citu & co. le crapa capul dupa solutia din dosarul 10 august

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva