12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANOMALIE CU BARONUL LAMBORGHINI – Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, forteaza alegerea intr-o functie pe care nu are voie sa o ocupe. DNA a prelungit controlul judiciar fata de Dumitrescu, cu inca 60 de zile. Masura prevede interdictia de a exercita functia de sef al CJ Prahova. Iulian Dumitrescu este acuzat de o luare de mita de circa trei milioane euro

Scris de: L.J. | pdf | print

29 May 2024 19:55
Vizualizari: 2145

Directia Nationala Anticoruptie a prelungit in urma cu cateva zile cu alte doua luni controlul judiciar fata de presedintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu (foto), in dosarul in care este acuzat ca ar fi luat o mita de 16,21 milioane de lei (echivalentul a peste 3 milioane de euro).Partea dura pentru politicianul liberal (poreclit „Baronul Lamborghini”, din cauza masinii pe care o conduce) este ca masura controlului judiciar presupune inclusiv interdictia de a-si exercita functia. Asadar, Dumitrescu vrea sa obtina un nou mandat la alegerile locale din 9 iunie 2024, desi nu are voie sa isi exercite functia pentru care candideaza, respectiv de presedinte al Consiliului Judetean Prahova. O anomalie din punctul nostru de vedere, aceea de a cere un vot pentru o functie pe care nu o poti ocupa.


In ceea ce priveste dosarul in care Iulian Dumitrescu a fost inculpat, iata acuzatiile formulate de DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 01.02.2024, a inculpatilor:

1. DUMITRESCU IULIAN, presedinte al Consiliului Judetean Prahova, pentru comiterea infractiunilor de luare de mita si fals in declaratii,

2. o persoana fizica, ruda cu Dumitrescu Iulian, pentru comiterea infractiunilor de complicitate la luare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata,

3. o persoana fizica, afin cu Dumitrescu Iulian, pentru comiterea infractiunilor de complicitate la luare de mita si fals in declaratii.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Inculpatul Dumitrescu Iulian, cu ajutorul persoanei fizice de la pct. 3 ar fi pretins, in perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achizitionarea in schimbul sumei de 47.500.000 lei a partilor sociale detinute de persoana fizica de la pct. 3 la o societate comerciala, valoare supraevaluata fata de valoarea reala a acestora, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu ca presedinte de Consiliu Judetean (CJ) Prahova si ar fi primit pana in data de 04.12.2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totala de 16.210.000 lei. Una dintre societatile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii in derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achizitionarii societatii comerciale de la persoana fizica de la pct. 3 i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrari cu beneficiar CJ Prahova.

Ulterior pretinderii, persoana fizica de la pct. 2 ar fi intocmit in fals un extras de cont in numele societatii tranzactionate care cuprindea mentiuni nereale privind soldul initial al contului, rulaje si operatiuni efectuate pe acest cont in perioada ianuarie-februarie 2023. Tot ulterior pretinderii, persoana fizica de la pct. 3, in luna iunie 2023, pentru depunerea la organul fiscal a situatiilor financiare aferente anului 2022 ale societatii tranzactionate ar fi dat o declaratie necorespunzatoare adevarului.

Cei doi complici, desi nu ar mai fi avut in 2023 nicio calitate oficiala in cadrul societatii tranzactionate, ar fi continuat sa gestioneze sume de bani din unele din conturilor bancare ale acesteia, din care o parte ar fi ajuns in final la Dumitrescu Iulian, sau dupa caz ar fi fost folosita in beneficiul acestuia.

Totodata, inculpatul Dumitrescu Iulian in declaratiile de avere din datele de 08.06.2021, 19.04.2022 si 15.06.2023, dupa caz:

- ar fi mentionat o valoare mai mica a dividendelor incasate de sotia sa de la o societate comerciala in care aceasta era asociat, nefiind declarata o suma totala de 122.400 lei

- nu ar fi mentionat imprumuturi primite direct de la persoana mentionata la pct. 2 in cuantum total de 2.575.000 lei

- nu ar fi mentionat suma totala de 3.451.881,82 lei, 50.075 lire sterline si 24.000 euro cheltuita in beneficiul sau si al membrilor familiei sale din conturile persoanei fizice mentionata la pct. 2.

Sumele respective ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii in strainatate si bunuri de lux achizitionate din afara tarii, liceu privat, cursuri tenis, chirie intr-un complex rezidential de lux etc.

In cauza procurorii au instituit masuri asiguratorii asupra conturilor bancare ale celor 3 inculpati, asupra unui bun imobil apartinand inculpatului Dumitrescu Iulian si asupra a 19 imobile apartinand celor 2 complici.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In dosar se mai efectueaza cercetari si fata de Vasile Anna-Maria, administrator public al judetului Prahova si Presedinte CA la Distributie Energie Electrica Romania SA cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, in forma continuata, constand in esenta in aceea ca nu a mentionat in 29 de declaratii de avere 2 terenuri detinute de sotul sau.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Aron date 29 May 2024 17:43 +6

Un hot Baronul Lamborghini

# Just date 29 May 2024 18:37 +3

Mă întreb oare ce s-ar fi întâmplat cu el dacă eram în comunism? Avea soarta ăluia cu vinurile

# o opinie date 30 May 2024 08:02 +1

Sa se caute urma banilor in strainatate. Milioanele de euro sau dolari au fost INVESTITI IN DIFERITE PARADISURI FISCALE. Orice ".......", isi poate da seama de aceasta moda a celor ce se imbogatesc" peste noapte". Traiesc bine mersi ani pe timpul procesului ce dureaza (functie de disparitia probelor) - probele incontestabile in opozitie cu "PUTEREA" PCR, sau a "oamenilor" combinati pentru realizarea capatuirii. Procesul functie de "imprejurarile enumerate mai sus, primeste o noua directie.Decizia este puscarie 5-10 ani(cu eliberare pt buna purtare si "spasire" in 3-5 ani), sau prescriptie(mai nou) in functie de suma furata si capacitatea PCR de inchidere a dosarelor(cu alte cuvinte suma trebuie sa fie consistenta, pt "acoperirea cu praf" a dosarelor sau "amortirea" atributiilor si orgoliilor. Ulterior, omul "imbogatit cinstit" pleaca DEMN din tara sa isi educe beizadelele in occident, sau retras intr-un loc idilic proprietate, cu paza. Traiasca eternul PCR, doar unele "sageti" platesc.

# avocat Coltuc Marius Vicentiu date 30 May 2024 09:32 +1

BEC DOARME! AEP DOARME! HOTĂRÂRE nr. 137H din 14 mai 2024 privind interpretarea prevederilor art. 79 și 80 din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 40 și 41 din Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările și completările ulterioare Ce se intampla daca controlul dureaza cativa ani? Numai in Romania securista se poate intampla asa ceva!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva