18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ANUL SI DEZASTRUL – INM a publicat rezultatele obtinute de candidati la proba de tip grila de verificare a cunostintelor juridice de la examenul de admitere la INM si de admitere in magistratura. La fel ca in fiecare an, mii de candidati au fost scosi din concurs de proba eliminatorie. Din cei 2.647 de candidati care vor sa intre la INM, doar 312 au trecut de prima proba, in timp ce la admiterea in magistratura doar 67 din 894 au reusit sa obtina minumum 70 de puncte (Listele)

Scris de: Cristina GHENEA | pdf | print

9 September 2016 19:33
Vizualizari: 22677

Institutul National al Magistraturii a publicat, vineri 9 septembrie 2016, rezultatele de la proba eliminatorie de tip grila de verificare a cunostintelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal din cadrul concursurilor de admitere la INM si de admitere in magistratura, organizate in perioada iulie – octombrie 2016. Potrivit listelor cu rezultate afisate pe site-ul INM, atasate la finalul articolului, din cei 2.647 de candidati absolventi ai facultatilor de Drept, care au indeplinit conditiile pentru a participa la concursul de admitere la INM, doar 312 au reusit sa obtina punctajul minim de admitere a probei eliminatorii – 70 puncte, restul de 2.335 fiind declarati respinsi. Astfel, rata de promovare a acestei probe este de numai 11,7%.


In ce priveste concursul de admitere in magistratura, la proba eliminatorie de tip grila de verificare a cunostintelor juridice au fost declarati admisi doar 67 din cei 894 de candidati care au cel putin 5 ani de experienta in domeniul juridic si care au indeplinit conditiile pentru a participa la prima proba. Din cifre rezulta o rata de promovare de 7,49%, 827 de candidati fiind eliminati din concurs.

Atat in cazul examenului de admitere la INM, cat si in cazul celui de admitere in magistratura, cei care sunt nemultumiti de punctajul obtinut la proba eliminatorie tip grila de verificare a cunostintelor juridice pot depune contestatii in termen de trei zile de la publicarea rezultatelor.

Dupa solutionarea contestatiilor, examenele continua cu sustinerea interviului de catre candidati, proba care se va desfasura in perioada 3-11 octombrie pentru admiterea in magistratura si in 12-25 octombrie pentru admiterea la INM.

Anul acesta, examenul de admitere la INM se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 200 de locuri de auditori de justitie, respectiv, 130 pentru ocuparea functiei de judecator si 70 pentru ocuparea functiei de procuror, in timp ce pentru admiterea in magistratura sunt scoase la concurs 143 de posturi, dintre care 85 la judecatorii si 58 la parchete.

*Cititi aici rezultatele obtinute de candidati la proba eliminatorie a concursului de admitere la INM

*Cititi aici rezultatele obtinute de candidati la proba eliminatorie a concursului de admitere in magistratura

*Anuntul INM privind depunerea contestatiilor

Comentarii

# Vladimârrr...!!! date 9 September 2016 20:19 +4

Ma surprinde treaba asta pentru ca, asa cum se vede prin parchete si instante, de la astia MINTE MULTA NU SE CERE, SA FI PROST SA AI "PUTERE" !!! DE CARTE CE SA MAI ZIC ?! Cine nu ma crede, sa "rasfoiasca" macar o data la cateva zile Lu Ju si o sa-mi dea dreptate

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 9 September 2016 20:43 +1

ABIA ASTEPT SA VAD CUM VOR TRECE PROBA DE PRESTIDIGITATIE PRACTICA,,ASCUNDEREA SPAGII!!!!!SPAGARII DE AZI INFRACTORII DE MIINE CA NICI DRACU NU MAI ARE INCREDERE IN CORECTITUDINEA EXAMENULUI!!!!!in fond examenul nu are mai mult de 35% credibilitate,pai!!!!!!!!nu/i ca aia ,,CUM ESTE TURCUL ASA/I SI PISTOLUL,, SAU CE NASTE DIN MAGISTRATI SPAGA MANINCA

# bravo date 9 September 2016 21:45 +3

Pe aia picati sa ii ia CSM sa ii faca asimilati.

# sa va explic cum sta treaba date 9 September 2016 20:34 +17

nu este nici un dezastru. noile coduri sunt dupa chipul si asemanarea lui Predoiu, niste catastrofe imbecile pe care nici noi profesionistii nu le pricepem. E usor sa faci intrebari avind codul in fata, si este aproape imposibil sa stii toate ineptiile aduse de noile coduri. Aceste coduri sunt un dezastru facute de PDL-isti care au avut interese sa distruga dreptul romanesc, hotii scapa iar cei corecti pot fi arestati foarte usor. Sunt coduri cu legi date pentru infractori si numai in favoarea lor. Daca dai un test de asta tuturor practicienilor in drept va garantez ca nu cred ca ramin 10% cu nota peste 5. Ascultati ce va spun. politicienii si beizadelele nu dau examene, astia cumpara grila sau intra cu pile pe usa din dos. Fraierii dau examen, isi tocesc neuronii cind de fapt avem o loterie in drept.poti sa bifezi bine la pocneala, fara sa inveti o iota, sau poti invata 10 ani si sa nu iei. Aceeasi magarie este la avocati, acolo cartile se fac dupa mercurialul stabilit la palat! :-*

# Edelweiss date 9 September 2016 20:53 +4

„Școala rumânească scoate numai TÂMPIȚI” - T. Băsescu. Iaca o panoramă înfiorătoare asupra acelor agramați și semianalfabeți funcționali care or să ne aplice legi, or să ne vorbească eticism, or să ne dea cazne, or să ne nenorocească destinele! Rroemenica + Planet der Affen. Planeta maimuțelor urlătoare, analfabete funcțional, paranoice și răzbunătoare.

# Violul date 9 September 2016 22:04 +2

M.am trezit cu o mare dilema citind conținutul legal al infracțiunii de viol...o iei razna,contactul sexual anal sau oral.pai si normal...?ce a fost în mintea lor?codurile vechi erau bune .există o practică de zeci de ani,trebuiau doar modificate pe sancțiuni si alte câteva chestiuni.bani aruncați pe mințile perverse ale unor lipsiți de sex

# RAd date 11 September 2016 09:10 +2

Prietene, in Cod scrie raportul sexual, actul sexual anal sau oral. Raport sexual e actul sexual normal, dar la cate stii matale... Care stie de coduri si de practica si de doctrina

# Deleanu v.avocat date 9 September 2016 22:38 +2

Nu i mai ponegriti!procentul reflecta realitatea. ACESTIA SUNT JUDECATORII CARE NE VOR JUDECA PE NOI SI PE PE FAMILIILE NOASTRE SI ALE LOR. Cel de sus sa le dea constiinta!

# Edelweiss date 10 September 2016 00:19 +5

LuJu, faceți cumva și cereți de la CSM o statistică a instituțiilor de învățământ superior de la care provin toți cei 312 și cei 87 de candidați care au reușit să îndeplinească baremul, plus încă o statistică acelor cu punctaje între 65 și 70, orientativă, care să confirme concluzia primelor date. (exemplu: 32 de candidați de la Univ. București, 27 de la UAIC Iași, 42 de la Babeș Bolyai, 18 de la Lucian Blaga, ...) Mă gândesc că o asemenea statistică nu poate fi considerată prohibită la publicare, în baza legii 677. Cred că o asemenea statistică ar oferi niște concluzii mai mult decât edificatoare, iar statistica completă ar trebui trimisă și la CNATCDU și ARACIS.

# AndreiV date 10 September 2016 02:20 +3

Acesta e nivelul cadrelor universitare care ii invata,dupa chipul si asemanarea lor.

# sa va explic cum sta treaba II date 10 September 2016 11:23 +5

absolventii de scoli particulare au ponderea. uitati-va la avocati, aicolo este DEZASTRU. Toti mascaricii care au terminat liceul cu chiu cu vai si-au cumparat diplome pe la diverse tarabe particulare. Tot astia avind ceva bani sau ajutati de politica au intrat prin diverse metode in clanul traditional. Aici au coincis interesele, necinstitii traditionali au avut nevoie de bani pentru a-si cumpara RIL-ul si pentru a beneficia de legi mincinoase pentru a inlatura concurenta. De fapt nu concurenta era problema, ci faptul ca sclavii incepeau sa constientizeze ca platesc tribut pe prostie sub forma de taxe si parataxe. O sa vedeti ca site-urile unbr-ului neinfiintat se refera preponderent la plata de taxe si amenintari cu eliminarea. Sumele sunt uriase, cica pentru pensii , sanatate etc. In realitate conturile sunt goale, banii plecind pe lifturi, hoteluri pentru smecheri, plimbari si distractii ale protipendatei. toti sunt profesori doctori docenti, dar habar nu au de principiile de drep

# escu date 10 September 2016 11:49 -1

Uite de aici pleacă dezastrul din justiție. Oare unde au terminat facultatea respectivii candidați. La stat sau la particuler. Lucrările de licență sunt sau nu plagiate?

# avocat traditional date 10 September 2016 13:34 +2

Cateva probleme:1.Examenul este foarte greu si trebuie sa stii carte(nu numai sa inveti pe de rost codurile).Acelasi lucru este si la noi,avocatii.2.Accept ca multi dintre judecatori/procurori ar lua note mici.Accept ca si eu,daca as da ,acum,examen,nu stiu daca voi trece,desi stiu multa carte (in unele domenii nu ma pricep pentru ca nu am lucrat).3.Are vreo importanta ca din cei admisi multi provin din facultati particulare?Daca au fost admisi inseamna ca stiu carte.Poate la capitolul caracter sa stea ,unii,mai prost.4.Sumele incasate la noi au destinatie precisa si nu e cazul sa comentam rautatile botistului de mai sus.5.Concurenta este intre noi avocatii traditionali si nu intre noi si botisti,care nu sunt avocati (si s-a lamurit problema definitiv).6.Sunt curios sa stiu cati dintre cei care au donat 20 mil de lei sa poata da examen la asa zisa unbr bota,au picat.Sau cati dintre italieni.

# pentru postacul de serviciu traditional date 10 September 2016 15:34 +2

avi la ora asta nu dormi? nu esti la mare sau la munte? oare de ce? no money?virsta inaintata, lombago ceva? mai vezi tastele? punem de o cheta si te rezolvam, noi astia care ne spui botisti. facem o colecta publica pentru *CU-MINTE-NIA TRADITIONALA* :P :P :P :P Cu mult drag,a ta GETUTA, prietena ta din parcul de joaca !

# avocat traditional date 10 September 2016 18:10 -3

Sa-ti raspunde mai ,,ailovebucovina,,:1.Nu sunt avi.2.Nu sunt postac de serviciu.3.Nu ai catusi de putina minte si,deci,logica:pot sa fiu si la mare ori la munte si sa postez;pot sa fiu tanar ori foarte tanar si sa am ,, lombago,,(incultule,se zice lumbago) ori sa nu mai vad;voi sunteti,,muritori de foame,,(expresie postata de un botist) asa ca nu aveti bani de cheta(si oricum,banii va trebuie pe la Suceava).4.Jocul ala de cuvinte este fumat de altii inaintea ta. 5.Nu asi specificat:Getuta este prietena mea de acum sau din copilarie?6.Vezi,mai botistule,de ce nu esti tu avocat?

# @avocat traditional date 11 September 2016 18:38 +3

Mai "avi", esti arogant si nu e frumos. In plus, esti si semidoct intrucat cel care a comentat la "10 septembrie 15:34" nu a gresit scriind "lombago". Atat cuvantul "lombago", cat si "lumbago", sunt corecte. Mai studiaza...

# Doina date 11 September 2016 13:33 +3

Sunt absolut curioasa cati dintre actualii judecatori, procurori, avocati ar fi sustinut cu brio acest examen. 10%, probabil. 

# postaciosul suparat date 11 September 2016 14:02 +5

Hai mai avi  de ce te superi asa? Nu prea ai simtul umorului. Si zi asa avi, postezi non stop.  :lol:  Avi la cat suntem de saraci  tot mai multi bani avem decat tine. Apropo in ce materii de drept crezi ca excelezi? Dam un examen impreuna dupa codurile adevarate? Asa cum era dreptul inainte de a veni fripturistii astia care se lauda ca stiu drept si ne fac legi. Ai vazut ca pina si femeia de serviciu de la parlament stie sa faca legi. Ce spui tinere bavarez o punem de examen? Ca mirlania asta care o faceti voi acuma nu se cheama examen ci o memorare inutila de coduri. Orice pacalici stie sa rupa o fraza si sa nascoceasca o intrebare de doi bani. Si al de la clasa 1 stie sa faca trebusoara asta. Referitor la Getuța stii bine de cine vorbesc.  :D

# avocat traditional date 11 September 2016 16:20 -3

Cred si eu ca esti suparat, postaciosule,stiind ce te asteapta prin Bucovina.Vrei sa iti raspunda avi ,pe care nu il stiu.Il stiu ,in schimb,pe avi avi dar iti raspund eu pentru ca ai traba cu mine,chiar daca persisti in eroare.Am simtul umorului dar mi-l afisez doar cu cei care merita.Tu nu meriti.Poate toti aia de pe tabelul botistilor sa aiba mai multi bani ca mine.Tu,nici cu donatiile italienilor nu ma ajungi.dar banii nu sunt totul si nici motiv de faima.Cel putin pentru mine.Oricand dau concurs cu tine din penal si civil pe vechile coduri(oare ele sunt cele adevarate?).Marlania cu examenul nostru este ca cea de la IMN.Deci,nu exista.Doua Getute stiu:una din adolescenta si una de acum.Dar ai dat iar cu bota in balta.Nu este ce crezi tu.Daca vrei sa ne etalam simtul umorului,nu mai ataca mizerabil.

# Bucovina date 11 September 2016 21:57 +4

Ce tot o dai mai avi-uta cu Bucovina si cu Bujorean! Poate nu stii ca ala a facut circ ca sa-l primiti in breasla. Explica lumii cum a dat ala examen si a promovat tocmai dupa circul Bota. De ce nu a dat inainte examen? Pute de la o posta a examen aranjat! Se pare ca Bota l-a prins bine de tot si nu se stie cum va scoate camasa. Pina una alta afla mai avi ca procurorii si judecatorii dau clasari pe rupte. Cam asta este nivelul vostru de practicieni ai dreptului. Se pare ca iar va faceti de rusine cu tot RIL -ul vostru de toata jena! Vezi ca lumbago e boala neuronului singuratic la cei de teapa ta. 

# bataie de joc date 13 September 2016 18:49 +3

sa vedeti ce catastrofa de intrebari au nascocit astia la admitere barou. bataie de joc, mai mari sanse ai la loto 6/49 sau la pariuri sportive. scopul astora a fost clar, 10 milioane taxa de fraier. 605 din taxa o incaseaza smecherii de la bucuresti, iar restul ce ramine. nu mai va lasati amagiti fratilor, la examenul asta nu se intra pe stiinta!

# @bataie de joc date 13 September 2016 21:50 +4

draga LUJU eu nu as mai scrie articole despre acesti mafioti. ati vazut ca medicii sunt conditionati de examene ca sa-si deschida cabinete? dentistii dau examen la guru ca sa deschida cabinete? dati exemplu de o breasla unde trebuie sa dai examen si apoi sa platesti biruri ca sa profesezi? numai la acesti pacalici e valabila magaria asta,unde oameni bine pregatiti sunt pacaliti de un examen de tip alba neagra, inventat de niste escroci care fac bani pe spinarea altora! HUOOOOO!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva