24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ARBITRAJ CU MIZA PENTRU ACTIONARUL CLUBULUI RAPID – Savin & Asociatii, prin avocatii Liviu Nita si Alina Savin, a obtinut un important succes pentru actionarul clubului Rapid, Victor Angelescu, intr-un litigiu arbitral desfasurat la Curtea de Arbitraj International de pe langa CCIR. Avocatul Liviu Nita: "Ne-am dorit ca dezlegarea instantei arbitrale sa lipseasca de efecte acele clauze contractuale care ar fi putut genera dificultati in functionarea Clubului Rapid"

Scris de: L.J. | pdf | print

13 October 2022 17:00
Vizualizari: 3056

Savin & Asociatii, prin avocatii Liviu Nita si Alina Savin, a obtinut un important succes pentru actionarul clubului Rapid, Victor Angelescu intr-un litigiu arbitral desfasurat la Curtea de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.


 

Potrivit clarificarilor oferite de Savin & Asociatii, litigiul, cu o valoare de peste 5.000.000 de euro, a privit un contract de asociere incheiat in forma autentica, privind investitia in clubul de fotbal Rapid ce evolueaza la acest moment in Liga I.

Potrivit deciziei Tribunalului Arbitral, Savin & Asociatii a obtinut atat constatarea nulitatii absolute a unor clauze extrastatutare cuprinse in actul autentic, dar si respingerea pretentiilor partii adverse ce vizau acordarea de daune-interese de 3.000.000 euro.

Din perspectiva juridica, litigiul este de natura sa clarifice ca persoanele ce nu detin calitatea de asociat al unei societati, nu isi poate rezerva printr-un act (chiar si autentic) dreptul de a influenta vointa sociala a respectivei societati si, cu atat mai putin, pot obtine daune-interese prin activarea unei clauze penale in baza pactului extrastatutar.


Avocatul Liviu Nita: "Faptul ca litigiul a fost solutionat de Curtea de Arbitraj International de la Bucuresti arata ca, si in cazul unor litigii care nu pot fi considerate tipice, arbitrajul local este o modalitate adecvata de solutionare a disputelor"


In fata Curtii de Arbitraj International, din partea Savin & Asociatii, litigiul a fost sustinut de avocat Liviu-Marius Nita, care, din 2017 coordoneaza practica de litigii a Savin & Asociatii.

Intr-o declaratie acordata in exclusivitate pentru Lumea Justitiei, avocatul Liviu Nita a precizat ca litigiul a avut o miza financiara semnificativa, care a fost dublata de "provocarile stabilirii unei strategii juridice complexe", aceasta din urma fiind necesara pentru evitarea generarii unor dificultati in functionarea Clubului Rapid.


Redam in continuare declaratia acordata pentru Lumea Justitiei de avocatul Liviu Nita, partener si coordonator al ariei Litigii in cadrul Savin & Asociatii:

"Ne bucuram pentru rezultatul obtinut in favoarea clientului nostru, dl. Angelescu, intr-un litigiu a carui miza financiara semnificativa a fost dublata de provocarile stabilirii unei strategii juridice complexe, ce s-a dovedit de succes: ne-am dorit ca dezlegarea instantei arbitrale sa lipseasca de efecte acele clauze contractuale de care se prevala partea adversa si care ar fi putut genera dificultati in functionarea Clubului Rapid si, in acelasi timp, sa fie respinse pretentiile partii adverse - plata a 3.000.000 euro, ca daune-interese.

Pentru Savin & Asociatii, rezultatul obtinut este o confirmare a experientei in gestionarea litigiilor comerciale complexe, iar faptul ca litigiul a fost solutionat de Curtea de Arbitraj International de la Bucuresti arata ca, si in cazul unor litigii care nu pot fi considerate tipice, arbitrajul local este o modalitate adecvata de solutionare a disputelor".


Savin & Asociatii (http://savin.eu.com) a fost fondata si este condusa de avocata Alina Savin, si are o experienta de aproape 20 de ani in avocatura de afaceri, activand in consultanta comerciala, fiscala si litigii civile, comerciale si contencios administrativ.

Comentarii

# static date 13 October 2022 18:10 0

Rapido - Shukuo - Seku _ vedem doar varful aisbergului, dar sigur acolo sunt cafteli de catralioane ... ne luam popcorn :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva