5 august 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Armata sorosista il vrea pe Citu tradator

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

20 iulie 2021 18:39
Vizualizari: 6601

Naimitii din ONG-urile cu finantare sorosista – triste forme de viata din inexistenta societate civila romaneasca – au primit ordin sa sara cu picioarele pe premierul Florin Citu.


 

E teama mare ca nu cumva in aceste zile premierul sa impiedice sabotarea Romaniei si sa trimita la UNESCO ordin de amanare sau chiar de retragere a dosarului Rosia Montana de la listarea abuziva in patrimoniul mondial.

Haitele sorosiste il ataca pe premier in strada, pe site-urile si publicatiile sponsorizate de sistem, ca nu cumva sa se dea unda verde exploatarii zacamantului aurifer de la Rosia Montana (300 tone aur si 1500 tone argint) evaluat la peste 30 miliarde euro.

Romania trebuie sa ramana saraca, ca sa fie cat mai bine spoliata. In rest, placa cu cianurile si asa-zisa zona de patrimoniu e o incomensurabila vrajeala, in zona neexistand nimic valoros, decat niste hrube (galerii in care s-a exploatat aurul acum vreo 2000 ani, in perioada romana) in care nimeni nu ar intra ca turist, caci e pericol sa te bagi pe acolo, de prabusire sau sa te axifisiezi de la gazele toxice sau lipsa de aer.

Sigur, premierul Florin Citu e un om al banului si realizeaza in ce gaura financiara se afla Romania si cata nevoie e de bani la buget, in masura in care cu aceeasi dezinvoltura raspunde comenzilor din afara si arunca banii imprumutati in nestire pe achizitii tinute in mare la secret. Ultimul ordin extern la care Citu s-a conformat si care a transpirat in presa este achizitia a 120 milioane doze de vaccin experimental (vreo 2 miliarde euro) la o tara cu nici 18 milioane locuitori, din care vreo 5 milioane plecate pe afara. Dar daca-i ordin, cu placere!

Totusi, Citu a suparat mediile sorosiste care se opun scoaterii aurului romanesc cu o declaratie de acum vreo saptamana, cand a anuntat ca va cauta o solutie sa protejeze la UNESCO ce e de protejat, dar sa permita si exploatarea zacamantului aurifer. Declaratie care denota ca e bine informat despre ceea ce Lumea Justitiei – si nu doar noi – a dezvaluit de ceva vreme. Si anume ca pentru a bloca scoaterea aurului, in ianuarie 2017, fostul premier Dacian Julien Ciolos impreuna cu fosta ministresa a Culturii Corina Suteu au trimis, pe persoana fizica (nu ca urmare a unei hotarari de guvern, memorandum ori vreun alt act oficial guvernamental) dosarul Rosia Montana la UNESCO pentru a fi inscris in lista patrimoniului mondial.

Inscrierea in patrimoniul universal, in caz ca dosarul nu va fi retras pana pe 25 iulie 2021 cand se va dezbate, va insemna blocarea dreptului Romaniei de a mai exploata vreodata aurul din propriul subsol. Un adevarat atentat la siguranta nationala.

Falsurile din dosarul trimis la UNESCO de piticul bubos sunt monumentale. Peste 1000 hectare descarcate arheologic au fost inglobate in zona de interes, chipurile si acolo ar fi sit arheologic, fara sa se tina cont ca insasi Ministerul Culturii, sub mandatele anterioare, au emis 11 certificate de descarcare de sarcini arheologice, ceea ce inseamna ca acolo nu poate fi nimic protejat. Evident, cele peste 1000 de hectare descarcate arheologic se suprapun perfect peste miezul zacamantului aurifer, iar intr-o tara in care Parchetul General nu ar fi fost cotropit la varf de haitele sorosiste sunt convins ca pentru aceasta manevra de sabotare a intereselor economice ale Romaniei s-ar fi lasat cu arestari cat cuprinde. Asa ca n-are cine!

Revenind la premierul Citu, acesta si-a permis luxul sa gandeasca cand a spus ca se gandeste la o solutie de compromis. Iar Citu nu are voie sa gandeasca, ci trebuie sa execute! Noi l-am pus, noi il dam jos! Asa gandesc sorosistii care se simt pe val intr-o tara tradata masiv de proprii conducatori.

Asa ca atat Citu, cat si stapanul sau Klaus Iohannis, au devenit in aceasta perioada tinta unor proteste de strada si linsaje mediatice. Tare mi-e ca au devenit tinte doar pentru a-i face sa cedeze mai usor si ca lumea sa nu le sara in cap la finele lui iulie 2021 cand se va afla dupa intrunirea UNESCO de la Fuzhou – China, ca Romania nu va mai avea dreptul sa-si exploateze aurul din propriul subsol. Pentru ca asa au vrut Julian Ciolos (pe care eu il banuiesc ca este agent strain) si alte cozi de topor. Foarte tare dezvaluirea colegilor de la Gandul care au sesizat o combinatie mai mult decat dubioasa pe axa Ciolos – Suteu – Audrey Azoulay, director general al UNESCO, in sensul ca astia se cunosteau demult si ca sunt mai apropiati decat s-ar putea crede - (vezi facsimil)

Daca indivizilor astora pe care nu-i intreaba nimeni de sanatate aici pe plaiurile mioritice, le iese pe 25 iulie 2021 lucrarea la UNESCO, Romania isi va lua adio, pentru multe generatii, de la aurul din propriul subsol. Adica de la sansa ca Romania sa devina una din statele europene cu cele mai mari cantitati de aur la activ.

 

Consecintele pentru Romania ar fi dramatice. Tara noastra ar pierde de trei ori:


- statul roman ar fi obligat sa plateasca pana la 6 miliarde euro despagubiri companiei miniere Gabriel Resources, care prin solicitarea de listare a zonei la UNESCO va comite practic o expropiere partenerului caruia i-a acordat licenta de exploatare pana in 2024 la Rosia Montana, companie care va castiga automat litigiul arbitral de la ICSID Washington, proces in care s-a ramas in pronuntare. Iar banii vor trebui platiti imediat!


- Romania va fi obligata sa investeasca peste 400 milioane euro in amenajarea zonei Rosia Montana, in cazul in care zona va fi declarata ca patrimoniu mondial, zona in care nu se poate face nimic important, dar banii vor fi dirijati catre entitatile sorosiste;


- blocarea scoaterii aurului va produce Romaniei o paguba de peste 30 miliarde euro, in numele protejarii unui pretins patrimoniu cultural indoielnic, zona fiind lipsita de orice potential real pentru turism sau comert, caci nimeni nu va vizita “galeriile romane” (hrube care stau sa se prabuseasca si in care se poate muri la orice pas datorita gazelor toxice care se elimina natural). Chiar deca se va scrie pe niste placute ca obiectivul de “monument UNESCO”;

     

Va trada premierul Citu Romania si va atenta la siguranta economica a Romaniei? Va fi barbat sa le dea peste bot naimitilor din oengeurile sorosiste care fac circ ieftin in strada, dupa cum stie si el prea bine? Sau se joaca iar la manipularea societatii, in sensul ca premierul ar fi baiat bun, nu ar fi vrut, dar ce sa vezi a fost coplesit si a trebuit in final sa cedeze sub furia “poporului” (mana de activisti sorosisti scoasa in strada la prosteala)?...

 

Vom afla curand ce carte va juca Florin Citu... Pentru mine e clar ca ambasadorul Romaniei la UNESCO nu poate sustine dosarul Rosia Montana, la intrunirea de la Fuzhou – China de la finele lui iulie 2021, spre a fi listat in patrimoniul mondial, in lipsa unui mandat expres din partea Guvernului Romaniei. Alfel ar risca sa intre candva la penal, alaturi de cei care au introdus dosarul plin de falsuri la listare la UNESCO, pe persoane fizice, folosindu-se de niste functii guvernamentale detinute vremelnic, si nu prin act oficial guvernamental. Aud ca decizia finala va fi luata, cel mai probabil saptamana aceasta, la nivelul Guvernului Citu, care spun eu ar face bine sa nu blocheze cea mai mare rezerva de aur din Europa de care Romania poate profita din plin.

Pana atunci, ca lumea sa inteleaga cat mai bine imensa vrajeala cu inestimabilul “tezaur” de la Rosia Montana pentru care cica nu mai pot dormi noaptea armatele sorosiste, precum si pentru ce Romania e pe cale sa renunte la o resursa aurifera care ar propulsa-o in primele state europene detinatoare de aur, prezint mai jos o serie de fotografii care vorbesc de la sine, mai bine decat oricine, despre “marele nimic” pentru care suntem gata sa aruncam 30 miliarde euro pe fereastra:

 

Comentarii

# Costi marin date 20 iulie 2021 19:45 +51

Dacă este bărbat adevărat va bloca acel dosar și va face bine României, pe care toți sorosistii încearcă sa o delapideze în fel și chip. Dacă este roman naționalist, cum tot declara, ar trebui sa rezolve acest lucru.

# imun/teanu date 21 iulie 2021 09:22 +19

Bine, bine!, dar din aceste 30 de miliarde (euro!) ce procent(as!) mititel "ii rsvine" Romaniei si la cine s-ar duce grosul "malaiului" /ca!, dacatot informam!, s-o facem complet. * Romaniei ii tot "revin" sarcini, de peste tot. Pe semnaturile UNORA, de fapt / care "nici usturoi n-au mancat..." (cu, insa, paraii de comisioane in buzunare!). Nu doar ceva ci totul e putred, si nu-n Danemarca. Daca la Roma antica "cloaca maxima" era subterana la noi e la (buna!) vedere.

# Ion date 21 iulie 2021 16:28 +10

Eu cred că problema este mult mai complexă. In primul rand zone mari ar trebui ecologizate. De către cine ? Apoi proiectul care prevedea un baraj destul de fragil, cu decantarea cianurilor, iar contractul prevede clauze de mediu cam subțiri și nu a long, etc. Exploatarea poate să aducă bani țării, dar numai niște specialiști patrioți ar putea impune contractual condiții corecte și pt.noi. Și cred că în oricare dintre situații, noi românii, vom ieși păcăliți.

# Baran Gheorghe date 21 iulie 2021 17:08 +25

@ imun/teanu. Stie deja tot romanul interesat de resursele tarii ca avem cel mai mic grad de profitabilitate la resursele minerale . Sarea , apa minerala, petrolul , gazele, litiul, cuprul ...etc exploatate in Romania aduc profituri pentru altii , iar noi tot in c-r-l gol suntem . Nu era mai corect daca exploatam noi si nu ne puneam in pericol cu o despagubire pentru Gabrieel Resources?" Muntii nostrii aur poarta , noi cersim din poart-n poarta. " . Am fost cei mai buni in explatari petroliere , gaze , resurse minerale de orice fel, aveam licenta pentru clasificare minereu aurifer si stanta pentru lingouri iar acum ....

# Ion date 21 iulie 2021 21:18 +1

Să admitem că permitem și începem exploatarea, le dăm naibii de hrube antice și unice. Care va fi producția de aur și de alte metale extrem de prețioase? Care va fi profitul și cui va reveni el? Care va fi redevența încasată de statul român? Dacă pricepuții ăia care vor exploata zona vor pleca într-un târziu, lăsând în urmă un deșert toxic, cine va plăti, cât și oare se va putea ecologiza zona cu adevărat? Toate experiențele anterioare în care statul nostru a făcut afaceri "bănoase" ne lasă să sperăm la normalitate și câștig?

# Saltaretzul date 21 iulie 2021 22:05 +13

Nu vreu sa va mint : si eu as sari cu picioarele pe capul lui Catu , Orban, Turcan, Ciolos, Basescu=Petrov, Vudrea, Coldea, Kiovesi, Lazar, Stanciu, Wuhannis ...

# Goya date 23 iulie 2021 01:22 +7

Ce tot îl băgați în seamă pe acest maymutzoi, Câțu, el este, vorba lui Ghilezan, o mâță care " se tolănește la picioarele lui Isar" și toarce a paguba. Bagati-l în seamă pe TARTORUL lor, Neamțu', ăla trage toate sforile, ăla se răzbună cum vrea el și pe țară și pe români. Unde sunt milioanele care, sanky, l-au votat ...și nu s-au vaccinat ? Acum o sa lanseze și el, după modelul "mielului" de la Casa Alba vrăjeala cu " pandemia nevaccinatilor". Și robotii lui, vaccinatii, deh, or să-și aprindă "luminițele". Atenție, Razvane, roboteii lui werner postează cam la greu de la un timp !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.08.2021 – Ambasadorul si-a pus poza cu tatucul Iohannis (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva