21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ARSENALUL DIN CASA AVOCATEI – Parchetul Curtii de Apel Ploiesti a retinut o avocata din Baroul Prahova pentru contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. In casa avocatei ar fi fost gasite patru arme si munitie: “Fiul inculpatei, minorul P.D.N., in varsta de 10 ani, le-a folosit zilnic, fara drept si fara un minim de instructaj, impuscand cu ele pasari aflate in apropierea locuintei”

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 July 2023 18:34
Vizualizari: 6901

Caz iesit din comun la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. O avocata din Baroul Prahova a fost retinuta de procurori joi, 6 iulie 2023, pentru contrabanda in forma calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


 

Halucinant este insa fondul cauzei. Potrivit comunicatului Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, la locuinta avocatei ar fi fost gasite patru arme si munitie, care, atentie, ar fi fost achizitionate pentru a fi folosite de cei doi copii ai acesteia, in varsta de 7 si 10 ani. De altfel, fiul avocatei ar fi folosit zilnic armele pentru a impusca pasari in apropierea locuintei.


Iata comunicatul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti:


“La data de 06.07.2023, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, impreuna cu politisti din cadrul Serviciilor Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova si Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita, au efectuat un numar de 2 perchezitii domiciliare in localitatea Magurele, jud. Prahova, la locuintele unor persoane banuite de savarsirea infractiunilor de: contrabanda calificata, fapta prev. de art. 271 alin. (1) raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, fapta prev de art. 342 alin. (2) C.pen.;

In cauza, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata P.E.D. – avocat in cadrul Baroului Prahova, sub aspectul savarsirii infractiunilor mai sus indicate.

In fapt s-a retinut ca inculpata a achizitionat fara drept prin intermediul platformei eMAG Market, de la o persoana juridica din Polonia, o arma neletala de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4.5 mm, supusa autorizarii conform legislatiei romane si care a fost introdusa fara drept in Romania prin intermediul unei firme de curierat la inceputul lunii februarie 2023, arma pe care a detinut-o fara drept pana in data de 06.07.2023.

Totodata, cu ocazia perchezitiei, la domiciliul inculpatei P.E.D. au fost identificate alte trei arme si munitie aferenta, dupa cum urmeaza:

- Pistol cu inscriptie H8R SUPERMAGNUM calibru 6 mm cu seria D22E043499 de culoare neagra incarcat cu butelie de gaz;

- Pusca cu seria S/N 147529 cu inscriptia MADE IN CHINA de culoare maro; - Pusca de culoare neagra cu seria 2525020C22000898 prevazuta cu luneta, cu inscriptia THETA8X seria 3-9x32;

- O punga cu inscriptia PERFECT SPHERICAL BALL PELLET continand mai multe bile din plastic de culoare alba calibru 6 mm;

- 34 de butelii UMAREX CO2 neconsumate 12g;

Din cercetari a rezultata ca toate cele patru arme au fost achizitionate de catre inculpata cu unicul scop de a fi folosite de catre cei doi copii minori ai ei in varsta de sapte si de zece ani.

La perchezitie armele si munitiile au fost gasite lasate la indemana pe o masa din garajul imobilului de domiciliu al inculpatei P.E.D., fara sa fie asigurate in vreun fel.

Fiul inculpatei, minorul P.D.N., in varsta de 10 ani, le-a folosit zilnic, fara drept si fara un minim de instructaj, impuscand cu ele pasari aflate in apropierea locuintei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au dispus masura retinerii fata de inculpata, pe o perioada de 24 de ore.

Precizam ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Prometheus date 7 July 2023 19:18 +47

Inca ceva: ea a putut sa cumpere din Polonia arma cu aer comprimat fara sa o întrebe nimeni nimic pentru ca in Polonia sunt la liber. Din punctul de vedere al polonezului, el nici nu și-a pus problema ca ar fi vreo problema. Problema e aici 100% la statul roman care a criminalizat ceva ce ar fi trebuit sa fie liber. Auzi tu, contrabandă! Ce absurditate! Asta se întâmpla când litera legii calca in picioare spiritul legii si cei care ar trebui sa înfăptuiască justiția nu sunt in state sa recunoască justiția nici macar daca le-o desenezi cu creioane colorate.

# Robin Hood date 7 July 2023 21:22 +42

Aștept, cu nerăbdare, comunicatul parchetului după soluția de achitare. Oare pe cine și pentru ce a deranjat?

# AJVPS date 7 July 2023 21:28 +35

Adică le cumperi, oficial, de pe un site renumit și ești reținut/ă??? Strâmbă e lumea.

# AJVPS date 7 July 2023 22:52 +40

Aștept, cu nerăbdare, comunicatul cu ne cerem scuze, am vrut să o "ardem" dar nu ne-a ieșit. A cumpărat de pe un site acreditat în România un bun vandabil. Ce vină am eu că și consumator că statul a permis așa ceva??!

# Viktor date 8 July 2023 01:03 +210

Polite de platit de catre parchet ...Este inadmisibil sa reti o persoana pentru posesia sau/si achiztionarea unei arme ,,neletale,, adica un cutit care nu taie . In toata lumea aceste jucarii , al caror efect este mai slab decat efectul unei prastii, sunt la liber. La noi , cu toate ca au fost la fel , datorita isteriei mass media care titra cu litere uriase despre ,,duelurile,, cu arme , care de fapt erau nonarme , politia le-a introdus pe permise. Mai mult decat atata, aceeasi politie refuza sa propuna legislativului sa le scoata din acest regim hilar special, pentru ca raman fara ,,betele,, pe care le cer sefii...adica fara dosare, ei facand dosare pe banda rulanta pentru detinerea unor asemenea jucarii ...Mai mult decat atata, legea 295 nu face distinctie intre armele neletale air soft care nu necesita permis si cele cu aer comprimat care necesita permis ...este extrem de simplu sa se arata ,,zelul,, parchetului in speta de fata ...Nu ne mai facem bine niciodata ....

# Eu date 8 July 2023 07:15 +57

Justitia este in eroare. Orice persoana are dreptul sa detina arme pentru ca in constitutie existavdreptul la autoaparare. Legile care reglementeaza detinerea de arme sunt discriminatorii si neconstitutionale.

# santinela date 8 July 2023 07:37 +54

Numai in Romania pot fi parchetari atit de timpiti sa retina o persoana pentru asa ceva.Arme cu aer comprimat sau cu gaz.Da rasul curcilor !

# Am avut legi si Constitutie ! date 8 July 2023 11:24 +76

Candva Romania a fost un stat DEMOCRATIC. Atunci permisul de port arma LETALA pentru tinerii sub 18 ani se acorda cu TUTELA. Existau arme dar nimeni NU era infricosat ca va fii omorat - era LEGE. Frica a aparut o data cu aparitia COMUNISMULUI IN ROMANIA. A fost inoculata cetateanului "teroarea" detinerii de arme, PERICOL. Tot in anii comunismului mistretul a devenit vinat OCROTIT DE LEGE CU PERIOADE STRICTE DE IMPUSCARE CU AUTORIZATII SPECIALE. Anterior mistretul -porcul- salbatic era combatut tot anul pentru distrugerile din agricultura si distrugerea puietului de fazan, iepure ,caprior. potarniche si raspandea boli ,etc.- era carne si po******tia trebuia "CONTROLATA" si cati au facut puscarie pt acesta. Cat despre armele de 4,5-5,5 mm cat si cele de 5,6 si 9 mm cu percutie laterala (flobert) ar fi bine sa se aplice legea EUROPEANA. Romania este tara in Europa sau suntem in RO-exit, motiv jenant. DISCRIMINARE CERTA ?

# Magistrati prostuti cautam dosare second hand. date 8 July 2023 15:17 +46

Po******tie proasta egal magistrati prosti. Ca numai un prost poate face dosar penal pe litera legii si doar ca sa isi justifice propria existenta. Mai demult se impuscau caii fiindca mai mult mancau decat produceau. Poate face cineva un calcul sa vada daca nu cumva sunt unii din aceeasi categorie: buget 1 milion euro si plansete pe scari in loc de munca, caci dosare din astea cu copii de 9 ani nesupravegheati la joaca ... miroase a bataie de joc pe bani publici.

# Sfinx date 8 July 2023 18:18 +50

Nu e cumva portocală, revenit în activitatea, sau o clonă?

# Ioana M. date 8 July 2023 21:20 -58

Dupa unele minti, este bine sa dai unui minor o arma ?

# Portocala6 de la țară date 9 July 2023 15:51 +66

Păi închideți toate piețele în care se vând praștii.

# AJVPS date 9 July 2023 23:00 +72

La Jumbo se vând praștii și arcuri. Îi arestăm pe toți angajații sau numai C.A.-ul?

# audienta este legea date 10 July 2023 07:38 +99

Stimata Doamna, cand un obiect devine si constituie a fii ARAMA? Exista reguli si legi "umane", care se aplica doar atunci cand exista motiv si dorinta sau chiar pasiune in a detine si folosi legal o astfel de"arma". Nu credeti ca fata de restul LUMII CADEM IN DERIZORIU prin atitudine si comportament? Dam aspectul unor DECEREBRATI aplicand teoria "DROBULUI DE SARE" - NATIONALA APLICARE ?Peste tot in lume "exista" -la noi nu se poate- fiind un mijloc de constrangere partiala sau totala? FRICA? Stimata Doamna, D-vs detineti in bucatarie un cutit de bucatar?, detineti o toporisca pt excursii sau un topor de taiat - crapat lemne, coasa, furca ? Acestea sunt mult mai periculoase - LETALE decat "armele" cu aer comprimat date la peste 16 -17 ani- permisul de conducere. Cat despre celelalte de 5,6-9 mm la peste 18-22 de ani exista autorizare, raspundere legala si lege si PROPRIETATI PRIVATE LOC DE FOLOSIRE. Daca mai avem legi "FACUTE DE OAMENI SI NU DE "SPECIALISTI".

# parerea mea date 10 July 2023 07:58 -41

@IOANA M ,MINORUL ARE MAMA SI TATA! daca armele airsoft, cu aer comprimat sunt arme? Dar ce ne facem cu "MATURII" care trag din pistoale pe strada si gloantele naibii lovesc in majoritatea cazurilor locurile vitale ale unor cetateni care isi plimba nepotii , mananca o inghetata? Ce ne facem cu "cei mari" care se joaca in KT la viteze hipersonice si nu tin cont nici de parerea noastra si nici de legile care ne reglementeaza ?/"increderea si siguranta" . Sau nu acelea sunt problemele majore ale noastre ,ca ne apara NATO cu peste 10.000 de lovituri nucleare , termonucleare sau mai micute cu neutroni. Scuze , am uitat, astia nu reprezinta un pericol ca ii prinde cu "RADARU" DE PE BMW-uri nou achizitionate si le da spemii de puncte de amenda.

# Bogdanovici date 10 July 2023 18:49 +49

Nu ai dreptul sa te aperi cu arme letale in Romania (si-n R. Moldova), caci mafiotii (mari, aflati la putere) sunt interesati sa-si apere afacerile "cinstite" si dreptul la fericire de teroristii domestici care "se cred" victime si oropsite, care nu recunosc binefacerile stapanilor lor. Drept la demnitate al romanului ? Povesti ! Uite asa suntem umiliti si jefuiti cu acte in regula, in tara noastra, de aceia din functii de conducere (inteligenti, dar vicleni si perfizi) ! Cine a zis ca aia sunt OK si le-a parafat documentele ? Mucles ! "Nu e nimic de vazut si de auzit aici, straine ! Totu-i bine ! Lasa-ne sa te lasam." Asta da mizerie morala si financiara ! :sigh: :cry:

# Bogdanovici date 10 July 2023 19:20 +47

Lui "Eu" - dreptul constitutional la autoaparare la care incerci sa te referi e despre apararea judiciara (posibilitatea de a face plangere pentru dauna suferita, ca judecatorul sa-ti rezolve speta si sa ai de partea ta vreun avocat impotriva avocatului partii adverse). Lui "Ioana M." - da, e bine sa-i dai minorului tau arma ta, cu conditia sa stii cum sa-l folosesti (instructie plus forta fizica, pentru echilibru) si sa fii in preajma lui, sa-l supraveghezi, mai ales daca esti la tara, unde sansele de a fi sfasiat (ori animalele tale de curte) de fiare salbatice ori injunghiat de talhari sunt mai mari, pe timp de noapte. E deosebit de important de fii slobod, sa nu depinzi decat foarte putin de stat, caci altfel Statul despotic se va ocupa de tine acolo unde nu-ti doresti.

# LuciParizianul date 10 July 2023 22:50 +69

Sanchi! Dosar fabricat pentru ca dumneaei a incasat vreun onorariu baban si nu a dat partea procurarurii!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva