13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASASINAT ECONOMIC LA MEDIU – Iata cum se blocheaza emiterea unei autorizatii la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov pentru depozitul ecologic de la Glina. O firma concurenta a cerut in instanta, fara temei, suspendarea procedurii de emitere a autorizatiei. Judecatoarea Andreea Sandu de la TMB a respins cererea la 7.06.2019 dar, desi legea a stabilit o procedura de urgenta, nu a motivat de peste 2 luni. Agentia de Mediu nu da autorizatia pentru ca, cica, asteapta motivarea (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

9 August 2019 16:44
Vizualizari: 9690

Romania este departe de a fi un stat in care mediul de afaceri este protejat de stat, dimpotriva putem spune ca reprezentanti ai statului se comporta iresponsabil, fara sa le pese ca unii agenti economici care platesc insemnate taxe si impozite la buget, pot falimenta sau inregistra pierderi uriase.

De asemenea, legislatia deficitara a Romaniei nu prevede sanctiuni severe impotriva celor care abuzeaza de dreptul de a se adresa Justitiei, pentru cei care folosind acest drept blocheaza sau intarzie foarte mult activitatea unor agenti economici care au platit si pletesc de zeci de ani impozite considerabile.


Cazul pe care il prezentam in continuare este graitor: Unul dintre cei mai vechi operatori economici de pe piata serviciilor de salubritate si depozitare deseuri provenind din Capitala – ECOREC SA a obtinut la inceputul anului 2019, din partea Agentiei pentru Protectia Mediului Ilfov, Decizia privind emiterea Autorizatiei Integrate de Mediu pentru Depozitul Ecologic Glina. In urma acestei decizii, s-a demarat procedura de emitere a Autorizatiei Integrate de Mediu, fara de care activitatea de la cunoscuta groapa de gunoi de la Glina nu poate continua.

Surpriza neplacuta insa, in luna feburarie 2019, firma ECO SUD SA Bucuresti, un alt operator de servicii de salubritate arondat Bucurestiului, care detine de asemenea un depozit de deseuri, dar in comuna Vidra, sat Sintesti, judetul Ilfov, a contestat procedura de emitere a Autorizatiei Integrate de Mediu pentru ECOREC SA, formuland o actiune pe ar. 10 si 14 din Legea 544/2004 a contenciosului, la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a Contencios (dosar nr. 4990/3/CA/2019) in care a solicitat:

1 – suspendarea deciziei emise de Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov privind emiterea Autorizatiei Integrate de Mediu pentru ECOREC SA la depozitul ecologic Glina;

2 – suspendarea procedurii de emiterea a Autorizatiei Integrate de Mediu pentru Ecorec SA... - (vezi facsimil 1)

Ca urmare a acestei actiuni in instanta, in mod inexplicabil Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov – desi nu era impiedicata de aceasta actiune, care nu suspenda procedura – a inghetat procedura de emitere a autorizatiei, asteptand verdictul. Dupa 4 luni de zile, judecatoarea Andreea Sandu, de la Tribunalul Bucuresti, a emis sentinta civila nr. 4213/07.06.2019 (dosar nr. 4990/3/CA/2019) prin care a decis “...Respinge ca inadmisibil petitul avanbd ca obiect suspendarea procedurii de emitere a autorizatiei integrate de mediu... Respinge petitul avand ca obiect suspendarea deciziei privind emiterea autorizatiei integrate de mediu nr. 8784/20.12.2018 ca neintemeiat... ce drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare” - (vezi facsimil 2)

Nenorocire insa, desi legea prevede ca procedura contencioasa in speta este una de urgenta, iata suntem in luna august (au trecut peste 2 luni) si motivarea nu s-a dat. Iar cei de la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov se fac ca ploua, adica asteapta motivarea pentru a continua procedura de emitere a autorizatiei pentru ECOREC SA, desi institutia nu este legata de acest proces pentru a finaliza procedura, intrucat potrivit art. 14 din Legea 544/2004 “recursul nu este suspensiv de executare” .

Conform art. 14 din Legea 544/2004: “...instanta solutioneaza cererea de suspendare, de urgenta si cu precadere... .

Au trecut mai bine de 2 luni, iar motivarea nu s-a dat, iar cei de la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov nu mai fac nimic pe procedura de autorizare a ECOREC SA, pe motiv ca asteapta finalul procesului. Adica motivarea, pentru a vedea considerentele instantei.

Lumea Justitiei sesizeaza prin intermediul acestui articol Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Ministerul Mediului sa verifice ce functionari se fac responsabili de tergiversarea procedurii de acordare a autorizatiei integrate de mediu pentru ECOREC SA in acest caz, care miroase a asasinat economic.

Vom reveni.

Comentarii

# Daniel date 9 August 2019 17:51 +11

Legislatie proasta si lipsa de implicare si seriozitate a Sistemului Judiciar.Tara asta merge prost si datorita Justitiei,pe langa faptul ca societatea are prea multi beciznici contributori in franarea economica si dezvoltare a tarii.

# nae girimea date 10 August 2019 11:07 +1

Metoda cu fauna protajata - "cucu cu testicule cu picatele mov pe fond verde "e clasica , e folosita de tot felul de ONG-uri dar cu complicitatea multora cu nume romanesti de la Agentia de Mediu mai ales in Transilvania . Scopul este mentinerea noastra in subdezvoltare deci debili , incapabili de a ridica pretentii sau de a-si apara drepturi .

# Marian date 10 August 2019 22:43 -1

Redactie LUJU : DACA O TINETI TOT ASA CU EXPUNERI MAJORITARE PLACIDE.....!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva