24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVALANSA PESTE NICUSOR (IX) – Inca o portie dubla de umilinta pentru Nicusor Dan. Judecatoarea Alexandra Voinea de la Tribunalul Bucuresti l-a trosnit pe primarul Capitalei in doua dosare. Edilul a cerut anularea autorizatiilor de construire obtinute de Lidl Romania si de fosta fabrica de pompe Aversa. In cauza cu Lidl, judecatoarea Voinea l-a obligat pe Nicusor sa achite cheltuieli de judecata de 10.000 de lei. AMR 27 de dosare (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

27 February 2024 18:19
Vizualizari: 2029

Primarul Capitalei Nicusor Dan (foto) a suferit marti, 27 februarie 2024, o noua infrangere dubla in legatura cu incercarea lui de a anula 38 de autorizatii de construire.Judecatoarea Alexandra Voinea de la Tribunalul Bucuresti a respins actiunile prin care „Plicusor Ban” a solicitat instantei sa anuleze doua autorizatii de construire emise de catre primarul Sectorului 2 Adrian Mihaiu: una obtinuta de catre fosta fabrica de pompe Aversa SA, iar cealalta primita de lantul de magazine Lidl. In procesul cu Lidl, judecatoarea Voinea l-a obligat pe Nicusor Dan la plata a 10.000 de lei cheltuieli de judecata (onorariu de avocat). Suma ar fi putut fi mai mare, dar magistrata TMB a cenzurat onorariul.

La fel ca datile trecute, instanta a respins actiunea lui Nicusor Dan pe motivul lipsei calitatii procesuale active atat in cazul lui, cat si in cazul Primariei Municipiului Bucuresti. Motivul este acela ca nu primarul, ci prefectul Capitalei are posibilitatea legala sa atace in instanta autorizatii de constructie emise de catre primarii bucuresteni (general sau de sectoare).

Incheiem, mentionand ca alte 27 de cauze identice asteapta pronuntarea la Tribunalul Bucuresti.


Redam minuta sentintei nr. 764/2024 din dosarul nr. 18078/3/2023 (privind autorizatia de construire obtinuta de SC Aversa SA):

Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor. Respinge actiunea, ca fiind formulata de persoane lipsite de calitate procesuala activa. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata azi, 27.02.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.


Prezentam minuta sentintei nr. 765/2024 din cauza nr. 18082/3/2023 (vizand autorizatia de construire nr. 391 din 28 septembrie 2022 obtinuta de SC Lidl Romania SCS):


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor. Respinge actiunea, ca fiind formulata de persoane lipsite de calitate procesuala activa. Obliga reclamantii la plata catre parata S.C. LIDL ROMANIA S.C.S. a cheltuielilor de judecata in cuantum de 10.000 lei reprezentand onorariu de avocat redus. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata azi, 27.02.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.

 

Comentarii

# DODI date 27 February 2024 18:52 0

O asemenea nulitate precum PLICUȘOR nu s-ar plimba pe la televiziunile de casă dacă nu ar avea susținea (imboldul și ordinul primit de la) Noua securitate. Nimeni nu îi face cunoscute ”realizările” prin care a încercat (și în mare parte a reușit) să blocheze spiritul investițial din capitală. De altfel securiștii au recunoscut faptul că ei se simt cel mai bine în ape tulburi, atunci când este devălmășie și când aplicarea legii este arbitrară. Doar atunci noii securiști își pot face toate matrapazlâcurile (firme sub acoperire, mass-media/clasa politică/economia virusate cu acoperiți) și în genere, tot ce se poate ilegal devine posibil.

# Io date 27 February 2024 22:51 +1

A facut cineva socoteala cat are de platit pana acum? El, sigur, nu. Va dati seama cat trebuie sa plateasca Primaria, adica bucurestenii? Si inca mai are 36% intentie de vot.

# maxtor date 28 February 2024 10:52 0

perseverare diabolicum est: a bagat apeluri/apele?

# Mucusor date 28 February 2024 18:47 +1

Iar a zis nicusor ca l doare in degetul cu care se scarpina pe nas de ce zice judecatoarea. Hai sa traiti bine, ca rede de voi ca becali.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva