26 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AVALANSA PESTE NICUSOR (XIII) – Judecatoarea Roxana-Elena Stanciu de la Tribunalul Bucuresti l-a obligat pe primarul general Nicusor Dan sa plateasca 8.000 de lei cheltuieli de judecata catre firma imobiliara Prima Vista Residential SRL. Alte 22 de dosare in care seful PMB a atacat in instanta autorizatii de construire emise de primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu asteapta pronuntarea la TMB (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

15 April 2024 13:03
Vizualizari: 1554

Primarul Capitalei Nicusor Dan (foto) face ce stie mai bine: impovareaza bugetul institutiei cu cheltuieli de judecata.Vineri, 12 aprilie 2024, edilul general a pierdut al saisprezecelea din seria celor 38 de procese in care incearca sa obtina anularea autorizatiilor de construire emise de catre primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Judecatoarea Roxana-Elena Stanciu de la Tribunalul Bucuresti a respins actiunea lui Nicusor impotriva autorizatiei de construire nr. 505 din 9 noiembrie 2022 obtinute de catre dezvoltatorul imobiliar SC Prima Vista Residential SRL.

La fel ca in prcedentele procese, TMB a constatat lipsa calitatii procesuale active a primarului general si a Primariei Capitalei. Altfel spus: doar prefectul Bucurestilor are atributia legala de a contesta in instanta autorizatiile de constructie emise de catre edilii sectoarelor.

Incheiem, mentionand ca alte 22 de cauze identice asteapta pronuntarea la Tribunalul Bucuresti.


Prezentam minuta sentintei nr. 2054/2024 pronuntate in dosarul nr. 31084/3/2023:


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor.

Respinge cererea de chemare in judecata, ca fiind formulata de persoane lipsite de calitate procesuala activa. Obliga reclamantii la plata catre parata Prima Vista Residential S.R.L. a sumei de 8.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentand onorariu de avocat redus.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii, cererea urmand a se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 12.04.2024”.

Comentarii

# Stelu date 15 April 2024 16:15 0

Este o sentinta stramba bazata pe pe necunoașterea legii nr. 350/2001 potrivit careia arhitectul-sef al Capitalei coordoneaza activitatea arhitectilor-sefi de sector iar institutia arhitectului-sef al capitalei verifica respectarea Planului Urbanistic General exercitand control pricvind disciplina in URBANISM avand competente similare ISC . Asadar judecatoarea lui Pește face confuzie intre disciplina in constructii si disciplina in urbanism (intre Legea nr. 50/199 si Legea 350/2001 potrivit careia DREPTUL DE CONSTRUIRE se exercita in conformitate cu documentatiile de urbanism (PUG-ul capitalei) iar emiterea autorizatiilor de construire reprezinta punerea in aplicare a prevederilor documentatiilor de urbanism. Politicienii corupti si judecatorii incompetenti au fac jocul samsarilor imobiliari

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2024 – Coldea si-a facut implant. Pont pentru DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva