13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVERTISMENTUL EXPERTULUI GRIGORAS - Inregistrarile audio-video din dosarele penale sunt expertizate de expertii INEC, cu programul EdiTracker, fara respectarea instructiunilor de utilizare impuse de producatorul din Rusia. Probele sunt compromise

Scris de: L.J. | pdf | print

7 June 2012 20:25
Vizualizari: 11943

 

In data de 23.05.2012, expertul criminalist autorizat in expertize audio-video, Catalin Grigoras (foto) care activeaza azi ca profesor la Universitatea din Denver - Colorado dupa ce a fost victima unor suspecte hartuiri din partea unor persoane din INEC si Ministerul Justitiei, a transmis o adresa catre mai-marii Justitiei, respectiv presedintelui ICCJ, Livia Stanciu, presedintelui CSM, Alina Ghica, ministrului Justitiei, Titus Corlatean, Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, precum si premierului Victor Ponta, aducand in lumina problemele majore la nivelul expertizelor criminalistice pe voce si vorbire efectuate de catre angajati ai INEC (Institutul National de Expertize Criminalistice, institutie care se afla acum sub directa coordonare a ministrului Justitiei.


In scrisoarea de peste ocean, Catalin Grigoras atrage atentia factorilor de decizie sus-mentionati, ca analiza probelor constand in principal in inregistrari audio se face in mod fundamental gresit, dupa cum urmeaza: ”utilizarea programului EdiTracker pe probele in litigiu in rapoartele de expertize criminalistice intocmite de angajatii Ministerului Justitiei nu este conforma cu manualul de utilizare al programului si instructiunile producatorului (firma STC din Rusia), adresate oficial Institutului National de Expertize Criminalistice la data de 16 iunie 2011. Atat autorii unor lucrari citate in bibliografia rapoartelor de expertize criminalistice intocmite de angajatii Ministerului Justitiei, cat si manualele de utilizare ale programelor din dotarea ministerului atesta fara echivoc faptul ca software-urile utilizate nu permit analizarea probelor cu metodele descrise in bibliografie”. Grigoras mai arata ca sustinerile celor de la INEC, ca ar utiliza principii si metode descrise in bibliografie nu sunt conforme cu realitatea, iar ”concluziile prezentate in rapoartele de expertize astfel intocmite nu au un suport stiintific”.

Expertizele pe inregistrari audio sunt compromise prin metodele gresite utilizate de angajatii INEC

Expertul criminalist Grigoras explica faptul ca probele expertizate de angajatii MJ in anumite dosare si rapoarte au avut caracteristici tehnice net inferioare celor minime indicate de producator si de manualul de utilizare. Grigoras a dat autoritatilor sesizate si amanunte tehnice extrem de complicate care dovedesc ca utilizarea programului EdiTracker nu este conforma cu conditiile de utilizare impuse de producator, rezultatele si concluziile rapoartelor de expertize astfel intocmite nefiind relevante.

Mai mult, acesta trimite si raspunsul sefului Laboratorului audio din cadrul Metropolitan Police - Londra, Alan Cooper, si al sefului laboratorului de probe digitale din cadrul Netherlands Forensic Institute din Olanda, Zeno Geradts, care i-au transmis o serie de lucrari ce atesta ca angajatii de la INEC Romania lucreaza dupa ureche.

Ce este extrem de important: expertul Catalin Grigoras, profesor in SUA-Denver, a transmis autoritatilor din Romania si un tabel cu o prezentare de dosare de pe rolul instantelor, continand neconformitatile (gafele) depistate de el in cazul unor rapoarte de expertiza intocmite de experti ai INEC.

* Cititi aici sesizarea expertului Catalin Grigoras, cu tabelele care releva gafele comise de expertii INEC in anumite dosare penale

Comentarii

# Laurentiu date 7 June 2012 20:44 +16

Domnul Catalin Grigoras este un profesionist adevarat. O autoritate incontestabila in domeniu. Gheorghe Pop - o unealta vorbitoare a DNA. Care se va umple de bube penale cind nu vor mai fi mama Codruta si tata Daniel sa-i tina palma.

# unne date 7 June 2012 22:03 0

sezizarea... e numai o fila. in rest nimic.

# unne date 7 June 2012 22:04 0

sezizarea... e numai o fila. in rest nimic.

# Ezoteric date 7 June 2012 22:54 +16

Daca le a sesizat pe doamnele stanciu si kovesi,sigur se remediaza problemele ! Ma bucur pt dl grigoras ca a ales sa traiasca intr o tara libera,iar ca orice om cu bun simt,care traieste in democratie,are o frumoasa naivitate si un idealism incorigibil. Il felicit,dar nu ma astept la nimic,inec e doar o biata unealta intr un angrenaj puternic si periculos,datorita caruia dl grigoras a fost nevoit sa plece. Si a fost spre binele lui si in sensul a ceea ce se intampla in sistem,izgonirea,marginalizarea sau anchetarea profesionistilor.

# Tzundrea date 8 June 2012 08:19 +8

Nu va mai smiorcaiti atata ! Justitia din Romania a ajuns in acest punct datorita judecatorilor, procurorilor si avocatilor care tac, tac ..complici cu structurile de crima organizata din Parchete, Instante, Barouri..Cand Magistratii sau Avocatii vor iesi in public si vor dezvalui comenzile primite de la Mafia din Justitie atunci Justitia va reveni la forma Normala.

# Margelatu date 8 June 2012 09:45 -6

Mai lasati-ma cu marele "profesor" Grigoras! De unde pana unde a luat gradul si a devenit mare profesor in SUA? Are doctoratul si atat. Nu are avut niciun grad didactic in Romania si brusc apare ca "profesor" in SUA?! Luju lasati gogoasele astea! Cat despre Pregramul Editacker nu ma pronunt, dar din ce exprima el, vrea sa se foloseasca ca monopol programul soft utilizat de el. Nu e corect nici asa. Plus ca nici pe plan european sau mondial nu exista o metoda clara, certa si recunoscuta in expertizele audio digitale, ci numai audio analogice pe banda. Ce sa mai vorbim de expertizele video deigitale?! Unde inclusiv el lucreaza dupa ureche! <img src=ops:' />   Asa ca cantati la alta masa cu "marele profesor" Grigoras :D !

# Calul date 8 June 2012 23:27 +10

Mai ai de invatat. Si la noi este sistemul de puncte sa ajungi profesor. Daca ai lucrari, bine-nteles. Si recunoscute, adica publicate in strainatate. Dar se pare ca tu il venerezi doar pe Ionescu, ajuns profesor cu o singura lucrare, asemanare intre scris si cioplit, de care au ras toti din grupul de specialisti unde a prezentat asa o ineptie. Si faptul ca Ionescu este jurist, i-a permis sa predea medicina legala. Cu asa valori, asa urmasi. Spune ceva intelept. Si vezi ca exista dreptul de autor, doar asa poti folosi un program. Nu e monopol. Sa cumpere INEC-ul programe, sa vedem cine vinde la specialistii lu' peste. 

# Tulcea date 11 June 2012 07:13 +4

Pai si atunci INEC-ul cum expertizeaza inregistrarile audio si video daca nu exista astfel de metode? Am cautat pe Internet si nu am gasit programul lui Grigoras la care faceti referire, imi puteti indica un site va rog? Si ca intre noi, romanii, parca mai mult as agrea un program romanesc decat unul rusesc.

# bibi date 8 June 2012 09:58 +7

da intra ma, desteptule, pe site-ul unibersitatii din Denver, oo sa-l gasesti acolo, profesor. iar specializarea a facut-o cu socala, la FBI-SUA, nu ca prapaditii astia de aici! o luna la SRI1

# Margelatu date 8 June 2012 10:26 -5

Lasa, ma, site-ul, dar cine-i da gradul de profesor taman in America, fara cetatenie, viza pe 10 ani doar, cand el nici in Romania nu a activat ca si cadru didactic?! Nici macar asistent niversitar nu a fost pe nicaieri si dintr-o data e mare profesor in SUA?! :D Iar ala e un centru Media in care se pregatesc maxim 6 luni persoane interesate de audio, inclusiv DJ. :D Iar Grigoras s-a format la SRI si DGIPI unde a lucrat ca "ciripitor" , e drept pe tehnic, vreo 10 ani. Asa ca lasa-ma cu el si cat de imaculat e! Iar la INEC a fost director adjunct pus de Macovei. Acum pupa labuta la PSD ajutat de LUJU?! <img src=ops:' /> Scuzati adevarul, chiar daca doare!

# Abramburica date 9 June 2012 09:53 +8

Pe bune? Are doar viza turistica pe 10 ani? Nu are permis de munca? Pai va fi arestat si trimis acasa cu primul vapor daca-l prind americanii. Si aud ca la INM n-a fost formator, ci liftier. Si la Gheorghe Cristea era valet in parcare, nu cadru didactic. Iar asta cu SRI si DGIPI pe tehnic e chiar buna, inseamna ca le dadea in cap la oameni cu castile, e nasol de tot atunci. Si zici ca examenul organizat de Macovei pentru postul de dir adj la INEC nu a existat? E naspa de tot. Atunci chiar este de apreciat ca Predoiu si Bica au organizat examene in baza carora au ajuns sefi in INEC ajutoarele de mecanici de locomotiva si dansatoarele la bara. Si zici ca acolo unde este acum are nevoie sa pupe labuta noului guvern? Cata decadere. Adevarul nu doare, si nici prostia din pacate.

# Critic date 8 June 2012 13:16 +9

Just toashu'! Care-i comitzia si comitetul si toashi care i-au dat dlui. Grigoras patalamaua sa fie profesor? E bine sa stiti ca aceasta este valabila in Romania unde poate fi profesor orice analfabet, agramat, plastografiator si plagiator daca pupa teoria care trebuie. De competente nu este cazul sa discutam fiindca am vorbi despre franghie in casa spanzuratului. Cu astfel de profesori de mucava se fac avocati, judecatori si procurori madeinromania si nu cu specialisti ca dl Grigoras. Un profesionist ramane profesionist in orice tara se duce, asa ca ar trebui s-o lasam mai moale cu cautatul in cafea si pacatele adevarate sau inchipuite ale oamenilor care si-au dat examenele si le-au si luat. De comentatori.... Si sa nu uitam ca numarul purtatorilor de pantaloni este mult mai mare decat numarul barbatilor!

# Piersic date 8 June 2012 20:41 +9

Mafia din INEC nu va intelege niciodata ce inseamna cercetare stiintifica si ca Grigoras a fost formator la INM. Chiar daca-l dam la o parte pe Grigoras, raman totusi mesajele clare de la specialistii din Rusia, Anglia si Olanda care indica fraudele din INEC. Toti sa fie nebuni in lumea asta, si numai mafia din INEC sa aiba dreptate? Parerea mea...

# UNBR ANUNTA! FOARTE IMPORTANT PT.AVOCATI date 9 June 2012 01:29 -3

SÂMBĂTĂ, 9 IUNIE 2012, ORA 09:00 CONGRES U.N.B.R. şi ADUNAREA GENERALĂ A BAROULUI BUCUREŞTI BUCUREŞTI, STR. BATIȘTEI, NR. 24A, VIZAVI DE ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

# Ezoteric date 9 June 2012 01:33 +8

Va spun eu ,grigoras a fost transferat in america de catre csm,la fel ca ioana bogdan la iccj. Eu propun sa facel invers,sa se intoarca grigoras in romania,unde isi va ispasi pedepsa pt tupeul de a fi criticat politia politica,si sa ii gaseasca csm un post d nei bogdan in america,sa vedem cine o apreciaza acolo pt ce stie ea sa faca.  Ca doar e ditamai judecatorul,nu un amarat de expert,cred ca o sa se bata americanii pe ea. Sau macar in irak,daca nu o primesc in america... Numai sa scapam de ea,ca tare ne e frica de dreapta ei judecata,corecta femeie !

# Bas date 19 June 2012 11:54 0

va mai aduceti aminte? suna cam asa, printre lacrimi si un nod in gat, basescu plangea cu muci si spunea: -Sa-ti fie rusine , domnule Patriciu ! Aste cuvinte le-a rostit dupa ce a citit expertiza facuta de "profesorul" Grigoras. Apoi a recunoscut cu mana pe biblie ca nu l-a lovit pe copil cu pumnul in plex etc.

# Abracadabra date 28 June 2012 19:42 +5

Sunteti siguri ca ce a citit Base este exact ce era scris in expertiza "profesorului" Grigoras? Si ce i s-a pus la dispozitie lui Grigoras a fost exact ceea ce s-a difuzat la TV? A vazut cineva inregistrarea trimisa la expertizare? Si de ce directorul INEC Dumitrescu Cristian a distrus imediat proba video? Ce s-a trimis la INEC a fost o contrafacere video pe care nimeni altcineva nu a vazut-o, iar Dumitrescu Cristian s-a grabit sa stearga urmele. Nu este intamplator ce i s-a intamplat ulterior lui Grigoras, in incercarea de a-l santaja sa taca din gura...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva