17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVETI GRIJA PE CINE VOTATI – Mesajul judecatoarei Adriana Stoicescu inainte de alegerile pentru viitorul CSM: “Sper sa nu uitam experienta 'prietenilor' imbracati in blanita de miel, care isi dau colegii pe mana procurorilor, sub pretexte ridicole. Sper sa nu uitam experienta 'votati oameni, nu proiecte', care s-a dovedit a fi, iata, gresita. Oamenii in care credem, pe care ii apreciem, se pot schimba cat ai clipi, caci puterea corupe, iar puterea absoluta corupe absolut”

Scris de: V.B. | pdf | print

25 March 2022 18:09
Vizualizari: 4488

Judecatorii si procurorii care isi aleg reprezentantii trebuie sa aiba mare grija pe cine trimit in Consiliul Superior al Magistraturii – legislatura 2023-2028. Altminteri, risca sa aiba surprize cumplit de neplacute, ii avertizeaza judecatoarea Adriana Stoicescu (foto), vicepresedinta Tribunalului Timis.Vineri, 25 martie 2022 (la o zi dupa finalizarea perioadei de depunere a candidaturilor), judecatoarea Stoicescu i-a indemnat pe aspirantii la Consiliu sa nu uite ca au existat nu putine cazuri in care diversi membri ai CSM nu doar au inselat asteptarile colegilor magistrati care i-au ales, ba chiar au ajuns a se deda inclusiv la tradari.

In ultima instanta, buna functionare a CSM se va oglindi in calitatea actului de justitie, de care, pana la urma, va beneficia omul obisnuit (justitiabilul), conchide Adriana Stoicescu.

 

Redam postarea de pe Facebook a vicepresedintei Tribunalului Timis:


“Sunt absolut convinsa ca vom avea un Consiliu Superior al Magistraturii echilibrat.

Intersele justitiei, ale magistratilor, trebuie sa conduca, obligatoriu, la apararea intereselor oamenilor.

Cat despre mine, raspunzandu-va la intrebari si mesaje, am spus de foarte mult timp ca nu intentionez sa candidez.

Scriu nu pentru a fi vizibila sau bagata in seama de ”cine trebuie”, ci pentru ca cred ca am o datorie morala, aceea de a spune adevarul, chiar si acelora care nu vor sa il auda, chiar si in timpuri tulburi, in care nu e nevoie de adevar.

Locul meu e acasa, in sala de judecata.

Aici este tot ce iubesc.

Voi sprijini noul Consiliu, atat cat voi putea, mai ales daca va fi nevoie de mine.

Voi scrie si voi striga, atunci cand va fi necesar.

Voi sesiza derapajele si voi veni cu propuneri concrete, daca mi se va cere.

Voi fi acelasi partener fidel si loial principiilor si oamenilor de calitate, cu care impartasesc aceleasi viziuni.

Sper sa nu uitam experienta 'prietenilor' imbracati in blanita de miel, care isi dau colegii pe mana procurorilor, sub pretexte ridicole.

Sper sa nu uitam experienta 'votati oameni, nu proiecte', care s-a dovedit a fi, iata, gresita.

Oamenii in care credem, pe care ii apreciem, se pot schimba cat ai clipi, caci puterea corupe, iar puterea absoluta corupe absolut.

Sper sa nu uitam ca suntem colegi, ca avem obligatii, nu doar drepturi, ca minciuna frumos fardata ramane o minciuna.

Sper sa invatam sa citim dincolo de aparente, sa nu ne mai lasm purtati de val, sa gandim cu capetele noastre, sa ascultam inainte de a da cu piatra.

Demnitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii vine cu responsabilitati imense, cu asteptari din partea colegilor si justitiabililor.

Oamenii privesc cu speranta spre noi, pentru ca nevoia de dreptate a unei societati, de prea mult timp bolnave, depaseste granitele a ceea ce credem noi ca realizam.

De aceea, astept de la colegii care ne cer votul, sa fie asa cum ar trebui sa fim cu totii: drepti si demni, corecti si atenti, de buna credinta.

Succes!”

Comentarii

# Corect ! date 25 March 2022 19:24 -236

Bravo ! Toata stima pentru doamna judecator .

# andrei date 25 March 2022 19:56 +375

Pacat ca ati inchis ochii cand ati avut ocazia sa faceti ce spuneti! Demagogie la un nivel inalt!

# Gica contra sistemului date 25 March 2022 22:08 +77

Puteți sa o votați și pe mama Justiției din groapa ca instituția asta tot compromisă rămâne. Mulțumiți-i lui Secu care v-a penetrat. Justiția postdecembrista începută cu o crima oribila în ziua de Crăciun nu are nici o valoare, decât beneficii pentru cioclii in robe negre sau vișinii și hoții protejați de ei. Unul e Bashescu care și-a făcut toate poftele schizofrenice cât a fost la putere și abia după un deceniu de scremete din partea justiției s-a dat o hotărâre prin care-i iau boii de la bicicleta. O mascarada prin care s-a distrus o tara. Rușine și, nu va faceți iluzii ca veți rămâne cu pensiile nesimtite.

# Jimmy date 26 March 2022 00:45 -175

Distinsa doamna! Sunteți o voce in lumea sistemului judiciar pentru ca pe acest spațiu al libertății nu ați judecat ci ați emis judecați de valoare mai mult decât pertinente. Păcat ca magistrații din România nu accepta ca pot fi independenți, mai mult își cauta o “umrela” care sa-i ferească. Sper ca intr-o zi sa ne vedem sa depănăm din tenebrele sistemului care nu vrea sa se tămăduiască de securisme, dnaisme sau bolsevicisme care fac mult rău oamenilor de multă buna credinta din rândul “Împartitorilor de dreptate”. Ramaneti la fel! Cele mai frumoase gânduri!

# maxtor date 26 March 2022 00:50 +11

vot deschis, ASUMAT,macar INTRE VOI.https://www.luju.ro/static/smiles/redface.gif

# dragos barna date 26 March 2022 09:04 -174

trebuia sa se inscrie doamna jude , sa lase timisoara sa vina aici ca pestele de la cap e imputit si fara concurenta reala au fost infiltrati cu usurinta unii care raspund la ordin. Or fara co curenta reala s a ajuns in situtia actuala, unde nici pe vremea comunistilor nu se putea ajunge, pt ca de ex concurenta de la.DNA Iasi pt EPPO nu ar fi ajuns la acel interviu(penibil de altfel)

# Putere absoluta egal Dumnezeu. Astia abereaza sau e Dumnezei date 27 March 2022 09:52 +227

Mai bine tacea doamna.

# Avramescu Nicusor date 27 March 2022 12:27 -108

Stimata doamna va apreciez reaspunsul si imi dau seama ca sunteti extrem de mahnita de ce ce se intampla in COTET . Continuati va rog lupta pentru ca Dvs ne reprezentati si va iubesc pentru ceea ce spuneti si sunteti. Nu renuntati la lupta pentru niste nisei. Dumnezeu ii va face sa dispara de acolo de unde sunt. Intotdeauna am crezut in Dvs si va rog sa nu renuntati la lupta. Avem nevoie de o justitie curata care sa nu fie afectata de faptul ca IJ ii da in cap in cazul in care un judecator a luat o solutie corecta intr-un dosar in care pare a fi dubii. Asta trebuie sa o stabileasca instanta de recurs sau apel. Va rog nu renuntati. Suntem mii de oameni care va sustinem si, mai presus de toate credem in rationamentul Dvs judiciar care s-a dovedit intotdeauna corect. Cine a gresit sa plateasca in conformitate cu legea. Dar nu peste lege. Va iubim stimata doamna si sunteti farul nostru calauzitor. Asteptam noi informatii si nu plecati niciodata capul daca nu ati gresit.

# Mihai Acatrinei date 27 March 2022 18:58 +238

Nu s-a auzit de vreo solutie de-a doamne, iar Timisoara in materie penala e ce a fost canva Craiova! Nu am citit vreun articol juridic publicat de doamna care sa o recomande ca un jurist de top. O jurista care nu a spus nimic nici din postura de avocat, nici din postura de judecator. Sa stea acasa si sa nu se deranjeze. Sa faca ce spune altfel e doar un fals profet.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva