28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVIZ JUDECATORILOR: PERICOLUL VINE DIN CSM – Orice judecator poate fi suspendat din functie de CSM in baza unei simple sesizari a Inspectiei Judiciare. Precedentul a fost creat la adapostul satisfacerii dorintei de sange a opiniei publice. Pusa la stalpul infamiei pentru eliberarea unui acuzat de viol, judecatoarea Cristina Coarna de la Judecatoarea Braila a fost suspendata la o saptamana dupa sesizarea Inspectiei, in timpul verificarilor prealabile. CSM a socat pana si Inspectia (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 March 2021 16:41
Vizualizari: 6072

Orice judecator din aceasta tara poate fi suspendat din functie imediat dupa ce impotriva sa a fost depusa o sesizare sau dupa ce Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu. Precedentul a fost deja creat chiar de asa-zisul garant al independentei judecatorilor, Consiliul Superior al Magistraturii. Mai exact de Sectia pentru judecatori a CSM.


 

Zilele trecute, Lumea Justitiei a prezentat cazul judecatoarelor Neluta Marinica Tudorache si Ileana Alexandru de la Tribunalul Calarasi, a caror suspendare se pusese la cale la cateva zile de la momentul sesizarii Inspectiei Judiciare, suspendare care ulterior s-a produs la cateva zile dupa declansarea cercetarii disciplinare, fara insa ca impotriva celor doua Inspectia Judiciara sa le aduca oficial vreo acuzatie (click aici pentru a citi). Un abuz si mai mare din punctul nostru de vedere a fost comis de aceeasi Sectie pentru judecatori a CSM pastorita de Bogdan Mateescu (foto) in cazul judecatoarei Cristina Coarna de la Judecatoria Braila.

Cristina Coarna a fost suspendata din functie dupa ce a fost pusa la stalpul infamiei, fiindu-i reprosata motivarea incheierii prin care a dispus eliberarea din arest a unui inculpat acuzat ca ar fi violat o fetita minora. Nu intram pe fondul cauzei pentru ca nu il cunoastem, asa cum nu il cunosc multi dintre cei care o acuza pe judecatoarea Coarna, iar despre motivare trebuie sa recunoastem ca aceasta este iesita din comun, pe alocuri exagerata prin modul de formulare si de argumentare. De altfel, conform informatiilor pe care le-am aflat, judecatoarea Coarna ar fi renumita printre colegi pentru motivarile sale mai speciale. Totodata, nu ne pronuntam asupra corectitudinii deciziei judecatoarei Coarna de a elibera din arest inculpatul acuzat de viol.

 

CSM s-a speriat de furia populara


Ce ne-a atras atentia in acest caz este insa modul in care majoritatea judecatorilor din CSM, majoritate care a dispus suspendarea din functie a Cristinei Coarna, s-au lasat condusi de furia populara declansata impotriva judecatoarei de la Judecatoria Braila din cauza motivarii hotararii de eliberare a presupusului violator. Astfel, judecatoarea Coarna a fost suspendata din functie nu in timp ce impotriva sa fusese inceputa cercetarea disciplinara (deci Inspectia ar fi avut indicii privind comiterea unei abateri disciplinare), asa cum a fost cazul judecatoarelor de la Tribunalul Calarasi, ci intr-un moment in care dosarul disciplinar se afla in faza verificarilor prealabile. Deci Inspectia Judiciara nici macar nu gasise indicii pentru care sa inceapa cercetarea disciplinara.

Conform unui raspuns al Inspectiei Judiciare acordat Lumea Justitiei (vezi facsimil), Inspectia s-a sesizat din oficiu impotriva judecatoarei Coarna in 15 februarie 2021. O sesizare venita, adaugam noi, ca urmare a articolelor de pe anumite site-uri in care s-a prezentat motivarea incheierii prin care aceasta eliberase acuzatul de viol. In aceeasi zi, 15 februarie 2021, lucrararea a fost repartizata unui inspector judiciar pentru declansarea verificarilor prealabile.

A urmat apoi momentul din 22 februarie 2021, cand Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a suspendat-o functie pe judecatoarea Cristina Coarna, existand si opinii impotriva acestei masuri. Iar totul s-a intamplat in timp ce, asa cum insasi Inspectia recunoaste, “lucrarea se afla in procedura verificarilor prealabile”.

 

Nici Inspectia nu a sustinut suspendarea din functie a judecatoarei dispusa de CSM


Practic, judecatoarea Coarna a fost suspendata din functie nu doar inainte ca impotriva ei Inspectia Judiciara sa formuleze o acuzatie oficiala (cum s-a intamplat in cazul judecatoarelor de la Tribunalul Calarasi), ci chiar inainte ca Inspectia Judiciara sa gaseasca indicii care sa duca la inceperea cercetarii disciplinare.

De altfel, surse avizate au declarat ca inclusiv Inspectia Judiciara ar fi transmis judecatorilor din CSM ca nu se impune suspendarea din functie. Iar asta intrucat la acel moment abia fusese inceputa etapa verificarilor prealabile si nu se stia daca exista vreun motiv pentru inceperea cercetarii disciplinare impotriva judecatoarei Cristina Coarna.

 

Comentarii

# Netezeanu date 8 March 2021 16:52 +18

Inspecția a devenit anacronică,nefuncțională și bugetofaga.Sa fie desființată ! Am scris.

# Nici o zi fără cel mai șucar puradel date 8 March 2021 17:15 +2

În timpul „Plumbuitului” era o deviză alimentară: „Nici o masă fără Pește” ( era valabil inclusiv pentru centuriste! :roll: ) În zilele moderne, ale neo-socialismului de caviar, mimetizat în capitalism sălbatic de rapt, furtișag, cotișag, intimidare, represiune și terroare, deviza ceaușistă a devenit: NICI O ZI FĂRĂ PURADELUL ATOMIC DE BOMBARDAMENT JUDICIAR!”

# Gelu date 8 March 2021 17:18 +2

Cum era lozinca aia?CSM -ul e garantul independentei judecatorilor?Stasnic garant!

# @Netezeanu date 8 March 2021 17:19 +1

Scrie mumos dacă tot scrii! Și pune clasa energetică a washmaschinei în acord cu noile notații adoptate la nivel european. Se spune corect ”lucian netejoru Whirlpool - clasă energetică și de eficiență A. (majusculă primește doar firma mamă).

# Gilu date 8 March 2021 18:00 +6

Judecătorii își merită aleșii in CSM ! Nu-i plangeti si in general noi romanii nu meritam compătimire deoarece,în mod invariabil,la orice alegeri nu votăm cu capul ci cu kurul... Asa deci,proverbul se aplica invers: kurul face,capul trage...Aferim.

# Andrei Muresan EDITORIAL NISTORESCU date 8 March 2021 19:03 +5

Ne-am nenorocit! Nu doar politicienii s-au suit cu picioarele pe poporul român. Nu doar ofițerii din serviciile secrete folosesc puterea pentru a dirija politica și pentru a-și face plinul pentru două generații. Nu doar procurorii pun lanțuri și cătușe celor cu gura mare sau care se împotrivesc sistemului. A venit vremea să recunoaștem că deasupra tuturor, între popor și clasa conducătoare, se mai întinde o pătură de putere. Cea a milițienilor. Şi ei flămînzi, și ei proști, și ei violenți, și ei cruzi, și ei uniți ca ”plasa de Buzău”. Cu taxele și cu șmecheriile lor. Ei cercetează, ei amendează, ei fugăresc, ei fac dosarele pentru procurori. Pe cale de consecință, și ei își fac partea. Şi dacă procurorii comandă dosare pentru nevinovați sau pentru dușmanii puterii, dacă o pun de petreceri și de preluări, ei de ce nu s-ar răcori cu picioarele, cu bulanul, cu pumnul sau cu pistolul din dotare pe cîte unul care cîrtește sau care are nevastă frumoasă și nu cotizează?

# Popescu date 8 March 2021 19:16 0

Pai cu un asa sef la CSM totul este posibil... Nu mai exista moralitate? Unde este credibilitatea acestui om cand chiar tatal acestuia este acuzat de colaborare cu securitatea. Asa va trebuie daca nu ati luat atitudine la timp. Veti spune ca EL nu este ca tatal lui...dar nu este moral...

# Popescu date 8 March 2021 19:22 0

Cu un pui de securist in fruntea CSM totul functioneaza perfect. Pardon..colaborator al securitatii..adica informator, ...etc

# Gyuse Bogdan date 8 March 2021 19:53 +2

IJ nu face nimic atunci cand este sesizat ca un judecator falsifica declaratiile date de inculpat, ascunde probe, motiveaza aberant atunci cand inculpatul este obligat sa dea declaratie de martor sub amenintare, admite violarea vietii private cu scopul crearii de victime in dosar, admite instigarea, indemnul persoanelor pretins vatamate, admite falsificarea/ascunderea probelor, nu isi respecta pronuntarile, admite ca legala absenta plangerilor prealabile, etc., etc. Pe de alta parte IJ se sesizeaza din oficiu ca sa dea apa la moara tortionarilor din CSM. Si daca judecatorul Coarna a avut dreptate?! Pana la urma trebuie reformat intreg acest sistem judiciar. CSM, IJ, ICCJ, totul trebuie reformat, dar nu prin mutarea tortionarilor dintr-o parte in cealalta. Si trebuie facuta neaparat Legea raspunderii magistratului!

# CARCOTAS date 8 March 2021 21:34 +4

Judecatorii traiesc o faza previzibila, pe care ar fi putut sa o evite: cea in care se injunghie intre ei, dupa ce au terminat cu ceilalti aristrocati bugetari, politicienii si verii lor,asa zisii oamnei de afaceri. Puteau sa o evite daca erau JUDECATORI, adica destepti, bine pregatiti si, mai ales, buni la suflet si curajosi. O vreme v-a mers, v-ati supus de teama si din nepasare pentru soarta altora, gandindu-va, marginiti, ca pe voi nu va vizeaza. Nu puteati rezista, ziceti? Trebuia sa demisionati. Ati ales sa plecati capul pentru bani si un loc mai in fata i aceasta cloaca care a devenit Roamania condusa de servicii. Si cu p in c si cu sufletu-n rai, nu merge!

# Ioan Vieru - „Statul paralel peste tot” (Cotidianul) date 9 March 2021 08:11 +1

„Statul paralel este tocmai absurdul care se regăsește în deciziile publice, de la Justiție, la administrație, la Guvern. Statul paralel este, însăși, inerția de care clasa politică nu se atinge, arătându-se cu evidență paralizată în inițiativa schimbării. Statul paralel nu se poate înlătura decât pe calea unei destabilizări care nu poate veni de la statul paralel.” :sigh: (interpretare) Ce trebuie de reținut din cele de mai sus? Aceeași sintagmă deseori repetată pe acest site: GIO „Judicial Mafia Inc.” este un organism atât de bolnav, cu metastaze generalizate, încât NU-ȘI MAI POATE PRODUCE SINGUR ANTICORPII. LEACUL prin operație chirurgicală trebuie să vină DIN EXTERIORUL BOLNAVULUI. Vrem sau nu vrem, ne place sau nu ne place, ACEASTA ESTE REALITATEA OBIECTIVĂ.

# VIKY date 9 March 2021 11:14 +134

Pericolul nu vine din cotetul CSM, vine din cocina de porci de la Cotroceni, care pun in aplicare agenda primita de la oculta mondiala. Din cauza revoltelor globale, oculta mondiala forteaza inchiderea tarilor, sub pretextul "noilor tulpini". Daca turma globala va cadea in plasa acestor bolnavi psihici, se va ajunge la eliminarea tuturor celor care se opun vaccinarii si interzicerea libertatilor.

# maxtor date 9 March 2021 11:22 +1

"iar despre motivare trebuie sa recunoastem ca aceasta este iesita din comun, pe alocuri exagerata prin modul de formulare si de argumentare. " -maxtor a inteles:doamna judecatoare vorbea,cu acel prilej,despre botnitza sinistra si despre legile ne-constitutionale de "protejare",de L55/2020.intradevar,l-a eliberta pe respectivul din arest preventiv,l-a bagat in schimb in arest la domiciliu,l-a carantinat.atentie,maxtor e si nesimtit si asimptomatic.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva