28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII RAMAN PE BARICADE – In plina epidemie de coronavirus si cu starea de urgenta decretata, UNBR anunta ca va continua sa ofere asistenta juridica: "Avocatii raman alaturi de justitiabili si de ceilalti parteneri ai actului de justitie, pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale... Activitatea va continua in reprezentarea si asistenta juridica a clientilor... UNBR isi manifesta intreaga disponibilitate de a colabora cu CSM, ICCJ, cu autoritatile competente"

Scris de: B.G. | pdf | print

17 March 2020 12:14
Vizualizari: 3028

In plina epidemie de coronavirus si cu o Romanie in care a fost decretata starea de urgenta, avocatii raman pe baricade si continua sa ofere asistenta juridica justitiabililor.

Astfel, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de Traian Briciu – (foto) – anunta ca in ciuda noului context social creat de pandemia cu coronavirus, avocatii raman alaturi de justitiabili si de ceilalti parteneri ai actului de justitie, pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor.


UNBR face si o serie de precizari utile pentru avocati, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a decretat  luni, 16 martie 2020, starea de urgenta pe o perioada de 30 de zile.

Astfel, masurile de protectie sanitara prevazute in decretul presedintelui vor fi luate la nivelul fiecarui barou, precum si la nivelul UNBR. Totodata, fiecare barou va lua masurile necesare pentru asigurarea permanentei serviciilor de asistenta judiciara, in cauzele prevazute in Decretul emis de Iohannis. 

UNBR mai anunta si ca i
si manifesta intreaga disponibilitate de a colabora cu Consiliul Superior al Magistraturii, cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu autoritatile competente si cu ceilalti parteneri ai justitiei, in vederea punerii in aplicare a decretului presedintelui Romaniei.

Iata comunicatul UNBR:

"Stimati colegi avocati,

In contextul emiterii Decretului Presedintelui Romaniei nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 212 din 16 martie 2020,

Prin raportare la dispozitiile prevazute de art. 51 alin. (2) din Anexa nr. 1, Capitolul V, Domeniul Justitie si

Ca urmare a videoconferintei extraordinare organizata cu decanii barourilor si membrii Comisiei Permanente a UNBR, s-au hotarat urmatoarele:

1. Sedinta Consiliului UNBR, convocata pentru 20 – 21 martie se amana pentru o alta data ce va fi anuntata ulterior.

2. Sedinta Comisiei Permanente a UNBR convocata pentru 19-20 martie se va desfasura prin videoconferinta, la data de 19 martie, cu incepere de la ora 14.00.

3. Masurile de protectie sanitara, prevazute in Decretul Presedintelui Romaniei, vor fi luate la nivelul fiecarui barou, precum si la nivelul UNBR.

4. Fiecare barou va lua masurile necesare pentru asigurarea permanentei serviciilor de asistenta judiciara, in cauzele prevazute in Decretul Presedintelui Romaniei la art. 42 si 43 din Anexa nr. 1, Capitolul V, Domeniul Justitie.

5. Activitatea colegilor avocati va continua in reprezentarea si asistenta juridica a clientilor nostri, cu respectarea normelor sanitare impuse de Decretul sus-mentionat si restrangerile generate de reducerea activitatii in domeniul justitiei in aceleasi conditii normative.

In ciuda noului context social creat de pandemia cu coronavirus, avocatii raman alaturi de justitiabili si de ceilalti parteneri ai actului de justitie, pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor.

6. Pentru contracararea dificultatilor generate de aplicarea in concret, in domeniul justitiei, a masurilor dispuse prin Decretul Presedintelui Romaniei privind instituirea starii de urgenta dar si a posibilelor efecte economice globale, semnalate de decanii care au participat la videoconferinta de astazi,

A fost decisa constituirea unei comisii de lucru, privind evaluarea impactului starii de urgenta asupra colegilor avocati, pentru evaluarea propunerilor posibile de sustinere a acestora si pentru implementarea acestora.
Uniunea Nationala a Barourilor din Romania face un apel catre toti avocatii sa comunice la adresa uniune@unbr.ro propunerile pe care le au in vedere pentru depasirea acestei perioade de incercare pentru intreaga societate, precum si pentru sprijinirea membrilor profesiei.

Comisia de lucru va prelua propunerile colegilor avocati sosite la adresa de email indicata, va verifica sustenabilitatea acestora, posibilitatea incadrarii lor in baza legala existenta si le va prezenta Comisiei Permanente a UNBR in scopul atenuarii impactului negativ social generat de starea de urgenta.

In plus, in lumina comunicatului publicat ieri de UNBR, prin care am solicitat autoritatilor din Romania solutii sustenabile care sa fie aplicabile si profesiilor liberale, toti colegii avocati au posibilitatea sa transmita eventualele propuneri privind masuri pe care le-ar avea in vedere si pe care le-ar dori adoptate la nivel guvernamental.

Adresam tuturor barourilor aceeasi rugaminte, de a transmite Comisiei de lucru toate problemele sesizate la nivelul barourilor privind disfunctionalitatile pe care le intampina fiecare la nivel local.
Centralizarea comunicarilor colegilor avocati, primite la adresa de email uniune@unbr.ro va fi transmisa Comisiei Permanente cu informarile receptionate pana la data de 18 martie 2020, ora 12.00.

Dincolo de aceasta data, ramanem conectati ideilor si propunerilor dumneavoastra care vor fi analizate in sedinte ulterioare ale organelor de conducere ale profesiei.

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania isi manifesta preocuparea permanenta in legatura cu perioada pe care o traversam la nivelul profesiei, urmand sa va informam in legatura cu toate aspectele ce pot avea impact asupra sanatatii si activitatii dumneavoastra, dar si cu deciziile care se adopta la nivel guvernamental si care pot avea impact asupra profesiei noastre.

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania isi manifesta intreaga disponibilitate de a colabora cu Consiliul Superior al Magistraturii, cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu autoritatile competente si cu ceilalti parteneri ai justitiei in vederea punerii in aplicare a Decretului Presedintelui Romaniei nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, Anexa nr. 1, Capitolul V, Domeniul Justitie". 

Comentarii

# Demni de mila date 17 March 2020 14:26 +1

Rau ati ajuns!Nu va potoliti nici cand e stare de urgenta, chinuitoare e fuga asta dupa ciolan, e? Tot mai subtire e ciolanu, cozonacu nu mai e...Vin vremuri grele...La Techirgiol la hotel care este situatia?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva