24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII AU LUAT CU ASALT TREPTELE CAB – Peste 350 de avocati au participat la protestul „O zi fara avocati! Ziua in care Justitia nu exista!” Pe scarile Curtii de Apel Bucuresti, au luat pozitie avocatii Daniel Fenechiu, Gabriel Zbarcea, Flavia Teodosiu, Silvana Racoviceanu, Silvia Uscov, Alexandru Morarescu, George Moloman, Simona Oprea, Iulia Ciobotaru, Alexandru Dumitrescu, Oana Arghirescu si multi altii (Galerie foto)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

4 October 2023 17:44
Vizualizari: 4776

Mai mult de 350 de avocati au luat cu asalt Curtea de Apel Bucuresti miercuri, 4 octombrie 2023, protestand pe treptele instantei in cadrul campaniei „O zi fara avocati! Ziua in care Justitia nu exista!”. O campanie declansata de catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, prin care UNBR semnaleaza cele mai grave probleme cu care se confrunta avocatura romana.Asa cum veti vedea in imaginile de mai jos, printre participanti ila eveniment s-au numarat avocatii Daniel Fenechiu, Gabriel Zbarcea, Flavia Teodosiu, Silvana Racoviceanu, Silvia Uscov, Alexandru Morarescu, George Moloman, Simona Oprea, Iulia Ciobotaru, Alexandru Dumitrescu, Oana Arghirescu si multi altii.

Amintim ca pana la orele pranzului, instantele din Bucuresti si din zece judete s-au solidarizat cu protestul avocatilor, judecatorii suspendand sedintele timp de o ora si amanand solutionarea cauzelor non-urgente (click aici pentru a citi). De asemenea, greva avocatilor are ecouri pe tot continentul, Consiliul Barourilor si Societatilor de Avocati din Europa (CCBE) lansand un mesaj de solidaritate cu confratii romani (click aici pentru a citi).


Iata galeria foto a protestului de la CAB:Comentarii

# Mai bine imbracati decat judecatorii date 4 October 2023 14:24 +6

Nu era interzisa purtarea robei în afara sălii de judecata ? În rest, observ ca sunt mult mai bine îmbrăcați decât magistratii. Nu ca nu ar fi normal, avand in vedere ce venituri au mulți dintre ei.

# hm date 4 October 2023 15:07 +24

A venit si randul avocatilor sa stea frumos la poza pe treptele CAB. Cam ca #rezistentii de odinioara. Iar judecatorii au avut atacuri de panica atunci cand au vazut ca plantele ornamentale preferate nu au mai intrat in sali. Au dat amanari pentru partile norocoase si si-au vazut de treaba lor obisnuita - chipurile pentru respectarea "dreptului la aparare" (ala de care isi bat joc fara remuscari atunci cand exista avocati in cauze). Prosteala asta trebuie sa se termine. Singurii afectati sunt cei care erau parti in dosare. Dar din asta nu veti vedea vreo schimbare a legislatiei planuite de guvernul Ciolacu sau a atitudinii magistratilor fata de avocati, de parti sau de lege.

# FOST JUDECATOR date 4 October 2023 15:11 -50

AVOCATII TREBUIE SA FIE AVOCATI CIVILI SI AVOCAT MILITARI. AVOCATII,CU TOTII TREBUIE PLATITI DE STAT, NU POT FI LASATI LA MANA CLIENTILOR, DACA ÎI IAU SAU NU, SAU SA-I JEGMĂNEASCĂ EI PE CLIENTI.UNII PATRONI DE CASE PROFESIONALE AU ONORARII GRASE DIN DOSARE GRASE SI NU LE PASA, ACEEA CONDUC UNBR SI BAROURILE, RESTUL SUNT CALICI...ASTA NU E PROFESIE, CU JUDECATORI CARE NU ASCULTA AVOCATII SI DAU SOLUTIA CUM ÎI TAIE CAPUL...

# 350/10.000 date 4 October 2023 15:52 +5

Picătură din ocean

# Nu vă sunt alături date 4 October 2023 15:53 +19

În România nu există justiţie 365 de zile pe an. "Justiţia" grofilor securişti cu pensii speciale nu are nimic drept. Nu i-am văzut pe cinstiţii şi "civilii" avocaţi să protesteze împotriva violului judiciar din Dosarul Revoluţiei, unde de 34 de ani preaspecialii favorizează infracţiuni de genocid.

# ?????? date 6 October 2023 07:34 0

@ Să-i recalifice polițiști dacă nu au de lucru, ?

# ?????? date 6 October 2023 08:06 0

@ Să-i angajeze polițiști ca să caute clienți pentru avocați, dacă nu au clientelă și au ieșit în stradă să pretindă clientelă, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva