18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Avocatul Catalin Dancu acuza DNA de incalcari flagrante in dosarul vamesilor de la Naidas: inregistrati nule, necompetenta teritoriala, investigator instigator etc!

Scris de: | pdf | print

10 February 2011 12:57
Vizualizari: 19291

Un maldar de nereguli ale procurorilor anticoruptie au fost descoperite de avocatul Catalin Dancu aparator in dosarul 1211/2/2011 in care sunt anchetati vamesii si politistii de frontiera de la Naidas. Maestrul Dancu puncteaza pentru Lumeajustitiei.ro toate incalcarile flagrante ale anchetatorilor, dar si pe cele ale judecatorilor care au emis mandate de arestare, asa dupa cum sunt ele mentionate mai jos:

In primul rand, in referatul cu propunere de arestare preventiva se fac referiri la inregistrari in mediul ambiental care de altfel sunt singurele probe in acuzare la acest moment, indicandu-se file si volume din dosar. Cu surprindere, studiind dosarul de urmarire penala, am constatat ca acele file nu exista si mai mult volumul cu inregistrari ambientale nu a fost pus la dispozitia instantei de catre DNA.

Un alt aspect esential pe care l-am criticat este faptul ca inregistrarile ambientale au fost efectuate de catre un investigator sub acoperire in baza delegarii date de catre procuror. Am invocat nulitatea acestor inregistrari, avand in vedere faptul ca in conformitate cu art.91/2 C.p.p, acestea pot fi efectuate doar de catre procuror personal sau de catre organul de cercetare penala, in nici un caz de catre investigatorul sub acoperire.

In dosar se regasesc doar declaratii ale investigatorului sub acoperire, desi toate constatarile investigatorului trebuiau cuprinse in procese verbale conform art.26/1 din Legea 78/2000.

Ordonanta de delegare a investigatorului sub acoperire este nelegala si abuziva avand in vedere aspectul de la punctul 2, precum si faptul ca acesta a fost autorizat de catre procurorul CERBU, volumul 2 fila 6 – „sa promita, sa ofere, sa dea bani sau alte foloase in scopul obtinerii unor probe. Este total nelegal si abuziv, deoarece prin aceste fapte, practic investigatorul se tranforma in INSTIGATOR, comitand fapte penale, iar in conformitate cu art.68 alin 2 C.p.p, obtinerea prin astfel de mijloace de probe in dosar este nelegala si nu pot fi folosite in procesul penal, conform art. 64 alin 2 C.p.p.

Se mai retine in referatul cu propunere de arestare, pe langa infractiunea de luare de mita si cea de aderare la un grup infractional. Judecatorul, a retinut ca motiv de arestare aceasta infractiune, cu toate ca la dosar NU EXISTA nicio proba din care sa stim care este grupul infractional la care s-a aderat, care este liderul acestui grup, care erau atributiile concrete ale membriilor grupului, care era structura grupului.

Asadar, judecatorul retine aderarea la un grup infractional fara sa cunoasca cine a constituit acest grup si practic la care grup s-a aderat????

Se retine in referat faptul ca s-a facut contrabanda cu tigari si s-a facilitat introducerea acestora in tara, cu toate ca NU S-A SESIZAT DNA PE INFRACTIUNEA DE CONTRABANDA CU TIGARI, prevazuta de legea 86/2006 actualizata. Se retin anumite interceptari si inregistrari de imagini, fara sa cunoastem autenticitatea acestora si fara sa avem posibilitatea la acest moment sa le expertizam pentru a verifica daca intr-adevar vocile apartin inculpatilor.

S-a invocat de catre avocati necompetenta teritoriala a instantei avand in vedere faptul ca DNA Bucuresti nu avea competenta, deoarece faptele s-au savarsit in Caras Severin si prejudiciul tot in aceeasi locatie.

Instanta a respins aceasta cerere, cu motivarea ca LOCUL DE DETENTIE ESTE IN BUCURESTI, ASTFEL CA DNA BUCURESTI ESTE COMPETENT!!! Nimic mai fals si aberant, deoarece locul de detinere nu este un criteriu de stabilire a competentei teritoriale.

Ca si concluzie, pana la acest moment, la dosar exista doar inregistrari ambientale NULE ABSOLUT cum am precizat mai sus, declaratiile investigatorului sub acoperire, SCRISE LA COMPUTER (nici macar olograf) si semnate de acesta, cu toate ca declaratiile trebuiau consemnate in procese verbale, precum si declaratiile inculpatiilor care nu au recunoscut faptele.

Instanta de judecata a trecut peste toate aceste aspecte si a admis arestarea preventiva a inculpatilor, evident in mod cu totul abuziv si comandata de la centru”.

Comentarii

# Terzi date 10 February 2011 17:28 -2

Uite ca cineva mai are curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Suntem plini de coruptie in vami, dar campania televizata care o intretine DNA va face multe victime printre nevinovati. Justitia nu se infaptuieste prin nedreptati!

# Sandu date 10 February 2011 18:52 +1

Cand au vazut stimabilii de la guvernare ca suntem usuiti din schengen si vor pierde alegerile, si-au sacrificat colectorii. Acum se face din tantar armasar, pentru ca bravul carmaci sa iasa in fata sa culeaga laurii si sa faca pe imaculatul. DNA? Niste executanti care actioneaza doar la ordin, spagaraia din vami era la fel si cand l-au pus jupan in 2005 pe Morar.

# haha date 10 February 2011 20:27 +1

i s-a cam lungit nasul tovarasului avocat de atatea aberatii debitate. Dar pentru un onorariu modic de 50.000 euro merita sa te faci de cacao. daca cineva crede ca o mafie poate fi probata cu probe de genul recunoasterii inculpatilor, cu martori si inscrisuri ori a ramas in urma cu cartea ori vorbesc banii luati pentru asa ceva.Pai in opinia tov avocat investigatorul sub acoperire trebuia sa stea ca prostul sa nu participe la marsavii nu cumva sa provoace vreun infractor si cu toate astea sa fie primit in clanul mafiot. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Pai chiar asa redusi mintal sa fie astia din mafie. Mananca si plimba-te linistit din banii murdari ai mafiotilor tovarase avocat dar nu mai si semnaliza ca nu sunt toti fraieri...

# Iulian date 13 February 2011 16:53 -1

haha, tu ai vreo farama de idee despre procedura penala? Iti spun eu ca nu. Mergi la crasma, ca ti se raceste "polar"ul luat cu ultimii banuti din ajutorul social.

# David date 10 February 2011 23:43 +4

nenorocitii astia de avocati au senzatia ca lumea trebuie sa inceapa si sa se sfarseasca cu justitia lor de rahat ! sa fie ei informati in legatura cu tot, sa treaca totul prin ei, sa-si dea ei avizul pt toate alea.
dar spune vreunul din gunoaiele astea ca imediat ce afla despre o actiune cum a fost si aceasta din vami fug degraba si-i previn pe cei vizati. si nu pe degeaba, fireste.
de-asta se umfla atat taratza ei ca au senzatia ca li se smulge osul din gura ca la javre.

# DOREL date 11 February 2011 06:26 +1

Mai draga, nu avem ce face, nu putem sa-i legam de stalp in piata publica si sa-i biciuim sau sa-o omoram cu pietre, asa ca justitia e necesara, a fost inventata inca din antichitate, dar inca de atunci ss-au facut si erorile (exemplul celebru: Isus Hrisos - Barabas).
Problema e ca macar justitia sa mearga cat de cat bine, erori si necazuri sunt peste tot,numai ca la noi merge in marsarier.

# Alex date 11 February 2011 05:51 +2

Pentru Terzi si Sandu
Pai voi chiar nu stiati ca vamesii sunt spagarii sefi ai Romaniei. Acum hai sa le plangem de mila. Majoritatea celor care se fac vamesi au un singur scop "Traiul bun din spaga".

# catalin date 11 February 2011 06:10 +4

Cica era ziua unui vames si colegii s-au intalnit sa stabileasca ce sa-i faca cadou.
- O limuzina, zice unul;
- Fugi, ba, ca e prea putin;
- O vila, sare altul;
- E putin, ma, ce dracu;
- Sa-l lasam singur in vama o zi, propune timid altul.
Se lasa un moment de tacere, dupa care toti:
- Nu, e prea mult.

Din pacate cam asta era realitatea de-acolo, indiferent ce zice Dancu

# doru date 11 February 2011 07:36 -3

Dancu are dreptate formal - legea nu permite genul acesta de actiuni ale investigatorilor. DNA are dreptate pe fondul cauzei - coruptia din vami e deja o axioma. Ceea ce trebuia de facut cu mult timp in urma era sa se adapteze legea unor cerinte de investigare moderna si specifica si sa se creeze un corp de procurori competenti. Ori acum defilam cu o lege care nu permite nici macar activitati normale de investigare (nu mai zic de subtilitati), cu un grup de procurori alesi pe criteriul "fidelitatii fata de cauza" nu pe cel al competentei (care pentru executa ordinul comit toate abuzurile posibile), cu judecatori "buni executanti" (ca asa e mai simplu)... si evident cu avocati care speculeaza toate aceste carente (asta e meseria lor).
PROBLEMA ESTE SISTEMUL

# V date 11 February 2011 13:24 +6

David,

Cred ca trebuie sa intelegi ca:

Justitia trebuie sa se faca pe baza unor probe
Probele trebuie sa indeplineasca cumulativ acele conditii (vezi CPP si unele tratate de penal)pentru a constitui TEMEIUL unei hotarari judecatoresti de condamnare
Probele trebuie sa fie LEGALE, adica obtinute conform CPP pentru a nu fi contestate.
Abia dupa ce se vor fi indeplinit aceste minime cerinte vei putea fi indreptatit sa te referi acuzator ori tendentios cu privire la vreun avocat sau chiar vreun faptuitor/invinuit.
Pana atunci parerea ta nu este altceva decat un comentariu referitor la un film de actiune cu elicoptere si mascati.
Regia este ca si scenariul o creatie a cuiva care da poporului paine si circ pentru a nu atrage atentia catre ce nu face sau ce ar trebui sa faca pentru cei multi. S-ar fi putut rezolva totul prin invitatii la audieri si retineri pe baza de PROBE nu de filme demne de youtube.
Daca se vrea Justitie nu se face astfel incat sa devina totul SPECTACOL cu actori de tip reality-show!

Cu deosebit respect pentru toti cei care participa la acest forum!

# solomon date 11 February 2011 19:09 -1

Oare cine are timp sa citeasca parerile savante ale acestui domn la care diletantismul este egal doar cu publicitatea desantata care i se face?Poate niscaiva citiori de/ai prezentei publicatii care vad nevinovati si spectacole DNA,in locul realitatilor crude si simple pe care le stiu si minorii atunci cand trec prin frontiere. Fereasca Sfantul ca astfel de specimene sa ajunga sa decida ceva in legatura cu interesul public vreodata in caceasta tara! Extraordinar ce poti citi prin aceasta minunata revista,atat de mare este ura irationala a reporterilor,redactorilor si editorilor ei fata de DNA,incat accepta sa se acopere cu ridicol,promovand nulitati de genul domnului avocat din articol si tolerand comentarii ale celor insetosati de dreptate,dar fara legatura cu bunul simt si evidenta,adica ale celor care nu au timp sa vada padurea din pricina copacilor...

# un cititor date 11 February 2011 19:11 -2

Da, totul e nul. Bine ca banutii luati, si de vamesi si de avocat sunt reali.
la aia cu necompetenta teritoriala e culmea, arata ca vor doar tergiversare si poate niste judecatori "mai de langa vama".

# Pentru Dancu date 12 February 2011 15:18 +1

Nu te poti abtine sa incerci sa creezi presiune publica pe magistratii....Avocat de 2 lei, unde sunt bani hop si dancu iese in public sa critice decizile magistratilor....

# Rabinovici date 13 February 2011 17:00 -2

Nenea "Pentru Dancu", matale...ce ai reusit in viata personala sa faci? Bugetar cu studii medii, cumva? Vinzi la vreun aprozar? Omul pe care-l critici nu vorbeste pe langa subiect. Tu...in ce calitate ii analizezi afirmatiile:-)?

# huo vamesi date 21 February 2011 09:18 +1

De mult se stie de sistemul corupt.
Am stat ieri in vama o groaza, se frecau de pe o parte pe alta vamesii, muncea unul singur (cred ca era cel ce nu lua spaga). In rest, frunza verde.
De ce nu dam liber la aceste actiuni ? Cocalarii spun ca nu sunt probe...Nu vor fi nicodata, sistemul nostru e prea corupt, incepand de la ****** de sus , din fruntea tarii , pana la colectorii astia...dar macar sa ii mai sperie careva din cand in cand...cum va explicati dragilor ca vama SCULENI, vama care e plina de SPAGA SI TRAFIC DE TIGARI ( a se vedea tirurile care vin din Moldova cu cherestea si care au paravane false- eu stiu asta, vamesii nu stiu ? :))) ), de ce aceasta vama nu a fost PRIMA ???
O zi placuta.
PS - Rabinovici, am un MBA, sa nu spui nimic de studiile oamenilor, ca nu ai pus diploma ta nicaieri, iar domnu avocat de mai sus e si el parte a sistemului corupt ...

# madonna date 12 April 2011 18:37 0

meteahna romanului, cum zice omul ceva se si gasesc vreo trei sa-i dea la cap...de aia o umbla justitia cu capul spart? dragilor, chestiunea este urmatoarea..scapa cine poate, cum poate si pe unde poate..cu avocati, fara magistrati, cu probe, fara instanta. nu va mai omorati atata in direct pe bietu sait care e mai indreptatit si cine ar avea dreptate...spaga la vami...de notorietate...textele legale..sunt in vigoare...cine a adus coruptia..?? e peste tot si tine de natura umana..ca e romania, indonezia, omul a acelasi..difera doar amploarea si nesimtirea unora, slabiciunile oamenilor pe care unii baieti destepti le fructifica...termenati cu prostiile si fiti politicosi ca aici e gratis!! bafta si multe bezele

# madonna date 12 April 2011 18:40 0

iote aici..lady gaga a cazut de pe pian..asta face o gramada de bani cat scriem noi pe aicisha de pomana..cine a zis ca lumea e dreapta??lool

# dess date 14 May 2011 00:53 -1

nea Curcă, las-o mai moale cu șprițu că ai nasu roșu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva