19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATUL DRAGAN SUB AMENINTAREA PROCURORULUI – Avocatul Mihai Dragan dezvaluie mesajul de intimidare pe care i l-a transmis procurorul Mihai Mihaila de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, chiar sub ochii judecatoarei: “Si-a permis sa imi spuna: ‘Din acest moment, noi doi am terminat-o, stiti foarte bine la ce ma refer’… Este o amenintare care se poate referi la libertatea mea in sensul de a mi se inscena ceva”. Sute de avocati s-au solidarizat cu Mihai Dragan (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 March 2024 20:22
Vizualizari: 5363

Incident deosebit de grav petrecut la Curtea de Apel Bucuresti vineri, 15 martie 2024. Avocatul Mihai Dragan (foto 2) din Baroul Bucuresti acuza ca a fost amenintat chiar sub ochii judecatoarei de procurorul Mihai Mihaila (foto 1) de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, cu ocazia discutarii cererii de emitere a unor mandate de arestare preventiva pentru trei inculpati retinuti din dosarul White Tower, cerere respinsa in cele din urma.


 

Concret, avocatul Dragan sustine ca procurorul Mihaila i-ar fi transmis ca: “Din acest moment, noi doi am terminat-o, stiti foarte bine la ce ma refer”. Iar Mihai Dragan precizeaza ca procurorul Mihaila i-a creat o stare o stare de temere, considerand ca poate fi o amenintare la viata, sanatatea, integritatea sa fizica, precum si la libertatea sa, in sensul de a se inscena dosare penale.

Avocatul Mihai Dragan a mentionat ca va formula plangere penala si disciplinara impotriva procurorului Mihaila, solicitand deja inregistrarea sedintei de judecata.

Altfel, pana in momentul de fata sute de avocati – precum vicepresedintele UNBR Daniel Fenechiu, Cosmina Cerva, consiliera in Baroul Bucuresti, sau avocatul Florentin Tuca - si-au exprimat in mod public solidaritatea cu Mihai Dragan.

 

Prezentam dezvaluirile avocatului Mihai Dragan:

 “Ma aflu intr-o situatie delicata in care nu m-am aflat in toti acesti 23 de ani. In cadrul sedintei de judecata, in mod repetat, dar mai ales la momentul la care am inteles sa iau masuri, am fost amenintat de domnul procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Mihai Mihaila. Acest domn si-a permis in cursul acestei sedinte, in fata judecatorului de drepturi si libertati, sedinta fiind inregistrata, si in fata colegilor mei avocati, a doamnei grefier si a inculpatilor aflati in boxa, si-a permis asadar sa imi spuna: ‘Din acest moment, noi doi am terminat-o, stiti foarte bine la ce ma refer’, eu considerand aceasta afirmatie ca fiind o amenintare directa, care nu stiu exact la ce se refera, insa mi-a provocat o stare de temere venind din partea unui procuror cu vechime de peste 20 de ani, cu putere destul de mare asa cum dumnealui se manifesta, pentru dumnealui face dosare importante. Asadar, eu consider ca aceasta este o amenintare care se poate referi la viata, sanatatea, integritatea mea fizica si, de ce nu?, si la libertatea mea in sensul de a mi se inscena ceva pentru ca ‘din acest moment noi doi am terminat-o, stiti foarte bine la ce ma refer’ nu poate insemna altceva atunci cand vine din partea unui procuror”.

Comentarii

# X date 16 March 2024 22:42 +2

A mai apărut un Portocala ! Ce fac cei de la CSM ?

# ai cine te puse dle. avocat sa mergi la Ploiesti " date 16 March 2024 22:48 +1

La loiesti, frate? Pe bune? Ai Covid ? Apropos, ti-ai vizat pasaportu cand ai 'trat in Republica PLoiesti ? Pai, fara Onea si Portocala, uite unde anjusasi, frate ... ! Asa ceva .... ! Du-te fa-ti niste analize, ... lasa bre Ploiestiu'. Si Brasovu !

# Incredibilul fenomenalul unicuo date 17 March 2024 09:22 +15

Cam sperios si avocatul asta. Parerea mea e ca trebuie sa fii mult mai curajos in meseria asta daca vrei sa convingi instantele cand iti aperi clientii. Nu sa te retragi dupa sedinta si, precum copiii prescolari, sa adopti o atitudine pe principiul: Las' ca te spun lu' mami. Mami... uite ce mi-a facut Gigel! Iar eu sunt mic si lipsit de aparare si ma plang tie, sa ma aperi. Principiul funcuoneaza si aici, ambii sunt din Dambovita si cred ca erau prieteni sau cunostinte mai vecji, asa cum rezulta si din asa-zisa amenintare, care numai amenintare nu e.

# Visu date 17 March 2024 09:31 +1

Pretinderea de foloase pt insailarea dosarului e coruption

# Cârcotaș date 17 March 2024 10:15 +4

Și dacă s-a referit la faptul că nu mai mergeți la șpriț? Subțire "amenintarea", exagerata reacția!

# Ministerul Public in forma actuala trebuie desfiintat. date 17 March 2024 11:05 +1

Trebuie modificata constitutia si legile: doar judecatorii sa poata dispune privari de libertate mai mari de o zi, privarea de libertate de mai putin de o zi sa nu poata fi facuta consecutiv pentru aceeasi acuzatie dar cu alt nunar de dosar, iar orice privare de libertate de mai putin de o zi sa nu poata fi facuta publica.

# Io date 17 March 2024 11:52 +1

Ploiesti? Pai, cum sa infloreasca mafia PH de meleoane de ieuro fara sa fie deranjati de ....procurori , ANAF, ISU, DSP , etc.?

# S-au contrat intre ei in sala sigur date 17 March 2024 13:34 +6

E foarte ambigua exprimarea și dacă a zis-o în sala, trebuie prezumat ca a fost ceva benign, gen colegialitate. Ex: avocatul nu e lăsat sa astepte prea mult la parchet etc. De unde a scos asta cu amenințarea la adresa vieții? A mai primit amenințări anterior sau face show în presa sa pună presiune pe un magistrat?

# Prea sensibil date 17 March 2024 16:45 0

Reacția avocatului este exagerata .

# Prea sensibil date 17 March 2024 18:52 0

Reacția avocatului este exagerată

# Justice in motion date 20 March 2024 14:39 0

" Noi doi am terminat-o , stiti foarte bine la ce ma refer ! " Intr-un mediu si o locatie ce trebuie sa se bucure de solemnitate, spusele parchetarului - magistrat investit cu autoritate, se pot referi la orice , important si decisiv este ceea ce a receptionat si cum a interpretat destinatarul !! Caracterul de "Amenintare" este evident, indiferent ce pretinde emitentul ca ar fi vrut sa spuna ! Conduita parchetarului in speta concreta trebuie sa atraga o sanctiune corespunzatoare !

# eu date 22 March 2024 09:35 0

Domnul avocat se sperie cam ușor. Spectacol ieftin care nu îl ajută cu nimic. Clientela nu vine la fricoși, calculele sunt greșite.Eu nu mi-aș angaja un astfel de avocat care se miorlăie că l-a speriat procurorul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva