5 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BAIATUL LUI BOBI A AJUNS LA BUDA – Prietenul din Baile Govora al lui Bogdan Mateescu, fostul ajutor de sef de post Catalin Sorlei, a fost preluat de noul presedinte al CSM Marian Buda. Sorlei a ramas consilier al sefului CSM si dupa plecarea lui Mateescu. Sa fie modalitatea prin care Mateescu sta cu ochii pe Buda? Catalin Sorlei se prezinta: “Subsemnatul Sorlei I. Constantin Catalin, avand funtia de Politist la Consiliul Superior al Magistraturii”

Scris de: George TARATA | pdf | print

31 July 2022 15:50
Vizualizari: 5862

Prietenul din Baile Govora al lui Bogdan “Bobita” Mateescu a fost pastrat in CSM si de noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Este vorba despre un fost ajutor de sef de post, prieten vechi de-al lui Bogdan Mateescu (foto dreapta), pe numele sau Catalin Sorlei (foto stanga), pe care Bogdan Mateescu l-a facut consilierul sau in perioada in care a condus Consiliul.


 

Cazul lui Catalin Sorlei a fost prezentat pe larg de Lumea Justitiei in articolul “Baiatul lui Bobi”, din noiembrie 2021 (click aici pentru a citi). La acea data am dezvaluit ca Bogdan Mateescu si-a numit consilier un fost ajutor de sef de post, politistul Catalin Sorlei, de loc de bastina din Baile Govora, adica localitatea de unde se trage si Bogdan Mateescu. De asemenea, am prezentat poze de pe Facebook in care Bogdan Mateescu aparea la nunta lui Catalin Sorlei (foto), dar si in drumetii cu sotia acestuia. Practic, Bogdan Mateescu si-a adus in CSM un prieten din Baile Govora, pe care si l-a facut consilier. Asta desi, in opinia noastra, nici functia de ajutor de sef de post, nici cea de politist nu il recomanda pe Catalin Sorlei sa consilieze presedintele celei mai importante institutii din sistemul judiciar.


Buda l-a tinut pe prietenul lui “Bobi”


Desi cutuma in toate domeniile de activitate este ca atunci cand seful pleaca sa plece si consilierii acetuia, politistul Catalin Sorlei este in continuare in CSM. Si nu pe orice functie, ci pe aceeasi functie de consilier al presedintelui Consiliului.

Mai exact, noul sef al CSM Marian Buda l-a preluat pe fostul consilier al lui Mateescu in echipa sa. Astfel, intr-un raspuns acordat Lumea Justitiei (vezi facsimil 1), CSM precizeaza ca:

“Urmare a deciziei presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, domnul Sorlei Constantin Catalin exercita functia de consilier al presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, functie ce presupune exercitarea atributiilor specifice conform postului”.

 


In ceea ce priveste motivele pentru care noul presedinte CSM Marian Buda a decis sa il ia consilier pe prietenul din Baile Govora al lui Bogdan Mateescu, fost consilier al lui Bogdan Mateescu, este posibil ca Sorlei sa fie atat de priceput incat Buda sa se fi gandit ca nu se poate descurca fara el. La fel de posibil e ca Buda sa il fi preluat pe Catalin Sorlei in calitate de consilier la rugamintea ori sugestia lui Bogdan Mateescu, pe ideea ca oricum madatul de presedinte al lui Buda e de cateva luni, astfel ca ce rost are sa mai aduca alti oameni in Consiliu, daca exista deja unii care stiu cu ce se mananca functia de consilier. Totusi, Marian Buda ar trebui sa fie atent, si credem ca este, ca nu cumva Sorlei sa fie ochii si urechile lui Bogdan Mateescu.


Sorlei se prezinta: politist in CSM


Ciudat este ca desi este consilier al presedintelui CSM, Catalin Sorlei nu se prezinta in declaratiile sale de avere si de interese cu aceasta functie. Sorlei precizeaza ca este politist la CSM: “Subsemnatul Sorlei I. Constantin Catalin, avand functia de Politist la Consiliul Superior al Magistraturii” (vezi facsimil 2 si 3). Ce-o fi aia “politist la CSM”?

 

 


Comentarii

# santinela date 31 July 2022 16:02 +112

Sper ca Buda asta (ce nume predestinat) fiind interimar la CSM nu va ramine in functie. Am avut un Bobita - de risul curcilor- sa avem si neamuri de Buda -este totusi prea mult.Daca ramine, atunci judecatorii pot sa nu se mai plinga . Si asa astia cu legile speciale sint injurati de toata lumea dar se pare ca nici in cot nu-i doare .

# DNA date 31 July 2022 16:21 +132

Asta e CSM-ul....o cumetrie perpetua. Neveste, nepoti, amante sau amanti, prieteni, obligatii...banii sunt frumosi si se impart dupa nevoi. Una dintre cele mai corupte institutii din Romania. Maine, luni, 1 august 2022, Buda ar trebui sa ia masuri...daca nu e complice la furaciunea asta. Ati facut CSM sa fie o extensie a judetului Valcea.

# Parerea mea date 31 July 2022 16:22 +114

Tot e bine ca baiatul lui Bobi a ajuns la Buda si n-a facut pe el.... :cry:

# Sanda date 31 July 2022 16:26 +77

Ce prezentare de IQ=0.2%....pai la CSM exista o sectie de politie ca sa fie "politist la Consiliul Superior al Magistraturii?....poate e Walker, politist texan! Cine stie ca cazuri spectaculoase ancheteaza si nu stim noi.

# Caligula (cu calu senator) date 31 July 2022 16:31 +112

Pai daca baietii din dreapta pozei sunt in CSM, inseamna ca si-au adus si fetele din stanga pozei, ca sa nu se simta singuri? Si sa ii "consilieze"? :-?

# Democratia militara date 31 July 2022 17:03 +135

Exact ca la ei acasa, adica prea ca la tara. Coana corbu de la tara de la vaslui, pretena lui bobita de la valcea si a chelnaritei de la blaj. Halal justitie cu chelnerii securitatii scoliti la cap urile din fundul tarii

# DODI date 31 July 2022 17:26 +125

Lucru normal: după ce s-a îndopat ilegal cu savarine acest neterminat e firesc să stea cu ochii pe BUDĂ! Poate i se apleacă!

# Bobi date 31 July 2022 22:49 +116

Ce făcuși ma bobi ma ?!??!Ca sa se prezinte si el nu -l invatasi ma ?? De polițist la CSM n-a mai auzit nimeni pana la “prietenul” tău …. Dacă tot l-ai plătit cu funcția asta pai investește ma pana la capăt ca bănuiesc ca merita băiatul efortul si învață -l si pe el cât de cât cum e prin capitala … Sau tie îți plac numai ăștia de la Govora ? Nu ieși din jurisdicția tatălui ??! Prundentă sau coincidenta ? Sa știi ca cei care te iubesc te-ar aprecia si așa cum esti deci asumați si tu cine ești !

# Mimi date 1 August 2022 07:12 +79

Bani publici aruncati pe pile. Oare ce stie politistul de la CSM despre cariera magistratilor sau organizarea judiciara?

# Nae date 1 August 2022 07:32 +64

Sa ii spuna cineva ca daca e la CSM nu mai e politist, nu de alta, dar poate se apuca sa aresteze lumea pe acolo si face deranj! Vrem anchete!

# Problema cu pozatii este ca sunt intelectuali de tara date 1 August 2022 11:10 +70

Reflexele intelectualului de tara sunt savuroase prin efecte probabile: din o discutie cu asa specimene poti iesi usor cu ochii negri daca cumva simte finul intelectual ca pierde disputa verbala.

# stan p date 2 August 2022 13:20 +23

Nu persoanele sunt problema . "Sistemul" Relational creat, infiltrat si dominant, in "complexul functional" al societatii este problema. Scara valorilor, bagajul de cunostinte , interpretarea legilor , controlul cetateanului cat si complexul "TUTEA" (al bagarii in seama la romani) cu "interese" coroborat cu "complexul" revansard al indivizilor dominati de betia puterii nelimitate si iresponsabile sunt eterna, adevarata problema. Liberul albitru avand la baza cele de mai sus, sunt cororalul"demoratiei" noastra specifice . Nu va mai mirati!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva