22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

BALTAG A SFARAMAT DULAPUL – Fulminant! Judecatoarea Gabriela Baltag l-a redus la tacere pe Klaus Iohannis in sedinta CSM: “Obiceiul dumneavoastra de a face politica in Consiliul Superior al Magistraturii este evident... Va adresez rugamintea ca poate macar la finalul mandatului nostru nu veti mai aduce dezbinare in aceasta institutie... Sa spuneti cum va raportati la posibilitatea de a fi din nou pe val in justitie serviciile de informatii”. Iohannis a plecat fara sa raspunda

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 December 2020 13:45
Vizualizari: 20317

Iata cum arata un judecator adevarat, care nu se indoaie si nu ia decizii in functie de regimul aflat la putere. Judecatoarea Gabriela Baltag (foto) din CSM l-a facut bucati pe presedintele Klaus Iohannis, pe care l-a pus la punct fata in fata, in plina sedinta a Plenului CSM.


 

S-a intamplat dupa discursul sustinut de Iohannis joi, 3 decembrie 2020, la CSM, acolo unde a prezidat sedinta Plenului in care apoi s-a confirmat ungerea lui Bogdan Mateescu in functia de sef al Consiliului. Astfel, judecatoarea Gabriela Baltag a abordat in mod direct un subiect pe care multi membri CSM probabil l-au observat, dar pe care nimeni nu avea curajul sa il scoata din dulap. Baltag l-a pus la punct pe Iohannis, atragandu-i atentia sa nu mai faca politica in CSM si cerandu-i sa nu mai dezbine Consiliul. Asta in conditiile in care Iohannis a facut politica la CSM, vorbind despre majoritati parlamentare si alte obsesii de-ale sale.

De asemenea, Gabriela Baltag i-a solicitat aceluiasi Iohannis sa se pozitioneze in problema inixtiunii serviciilor secrete in justitie, in conditiile in care in octombrie a respinis implicarea SRI in dosare, insa cu o luna inainte aprobase in CSAT un act normativ care permitea fix revenirea SRI in anchetele penale.

 

Iata reactia fulminanta a judecatoarei CSM Gabriela Baltag:


Domnule presedinte, stimati colegi, nu mi-am facut un obicei si nu mi-as fi dorit sa iau cuvantul, dar pentru ca din pacate obiceiul dumneavoastra de a face politica in Consiliul Superior al Maguistraturii este evident, as vrea sa va adresez o rugaminte care vine din partea mea - si nu numai a mea, a multor magistrati ai acestei tari – va adresez rugamintea ca poate macar la finalul mandatului nostru nu veti mai aduce dezbinare in aceasta institutie, pentru ca suntem suficienti de dezbinati.

Si pentru ca stiu ca sunteti un crestin, va vad de multe ori la televizor duminica, stiti si dumneavoastra cu siguranta ca la sfarsitul vietii nu suntem intrebati, nu dam socoteala pentru cat am urat, ci pentru cat am iubit si iertat, domnule presedinte. E foarte important acest lucru.

Daca tot sunteti oaspetele nostru, musafir cum spuneti dumneavoastra, as vrea sa nu lasam sa treaca aceasta zi fara sa spuneti colegilor nostri si societatii careia va adresati cum va raportati dumneavoastra la posibilitatea de a fi din nou pe val in justitie serviciile de informatii, indiferent de numele lor. Stiu ca v-am auzit in octombrie vorbind despre faptul ca nu veti agrea acest lucru, dar sa nu uitam domnule presedinte ca in septembrie ati dat un vot in CSAT pe aceasta problema si nu-mi explic daca va exista o hotarare de retractare fata de viziunea dumneavoastra din octombrie. M-as bucura daca as afla raspunsul la aceasta problema, eu si bineinteles cei care sunt preocupati de posibilitatea implicarii serviciilor secrete in actul de justitie”.


Iohannis a fost incapabil sa raspunda. Margareta, gtuita de emotie ca a stat langa liderul suprem


Ce a urmat? Klaus Iohannis nu a raspuns la niciuna dintre problemele semnalate de Gabriela Baltag, probabil pentru ca nu e obisnuit sa se confrunte cu intrebari reale privind probleme dificile, ci numai cu intrebari servite la fileu. A mai ascultat doua opinii, dupa care le-a urat succes membrilor CSM si a plecat.

Altfel, am observat vocea gatuita de emotie a sefei CSM Margareta Nicoleta Tint. Emotie cauzata probabil de faptul ca aceasta a stat langa liderul suprem al Romaniei, tatucul regimului care dupa “Guvernul Meu” si “Parlamentul Meu” doreste si “CSM-ul Meu”.

Comentarii

# coco date 3 December 2020 13:57 +46

O doamna!

# UN_OM date 3 December 2020 13:58 +67

RESPECT pentru cea care a avut DEMNITATEA și, nu în ultimul rănd, CURAJUL de a-i aminti lui Iohannis că ... E TRECĂTOR !

# Vlad N L date 3 December 2020 14:00 +41

N-a răspuns, 'bietul' dulap săsesc, pt ca nu l-au sunat de la niciuna din cele 3+ ambasade care-l 'coordonează' ca sa-i spună ce sa răspundă.

# Ion date 3 December 2020 14:05 +40

Bravo Dna Baltag! Asa ar trebui să fie toti magistratii! Dar din pacate ,unii sunt corupti,lingai,securisti ,complici la abuzurile statului mafiot ,inca viu ,împotriva românilor incomozi!

# NM date 3 December 2020 14:06 +25

doamne fereste de prostia, hotia si perversitatea lui Iohanis, nu pot sa ii multumesc acestei doamne de fier din justitia romana. tot respectu merita intr-un stat normal aceaste doamna cu siguranta era ministru de justitie sau macar prezedinta CSM. intr o tara de rahat nu poate fi condusa decat de un presedinte de rahat

# constantin date 3 December 2020 14:08 +23

Sunt mandru ca am avut onoarea sa o cunosc pe doamna judecator, fiind consilier juridic in judetul Neamt.Daca pana acum am mai avut unele indoieli privind obiectivitatea si verticalitatea d-nei judecator acum sunt convins.Asa este doamna Baltag si sa va fereasca Dumnezeu de razbunarea celor ce vor sa conduca cu orice pret.Sunteti o familie unita si stiti sa va aparati.Ma simt razbunat.

# Edelweiss - Ivory Tower Deutschlehrer date 3 December 2020 14:17 +5

În scopul adaptării rapide la cerințele viitorului, astăzi, prin bunăvoința dascălilor din Turnul Ivoriu, vom învăța declinarea pronumelui posesiv „mein”. Așadar: :roll: Genul masculin: N mein, G meines, D meinem, A meinen :roll: Feminin: N meine, G meiner, D meiner, A meine :roll: Neutru: N mein, G meines, D meinem, A meine :roll: Plural: N meine, G meiner, D meinen, A meine :roll: Viel Glück! :D

# Gilu date 3 December 2020 14:19 +14

Neamțul asta nu e neamt! Nu este nici momarlan de la Momarla!Este de-a dreptul marlan de la tarla!

# Lita date 3 December 2020 14:21 +7

Situatia de peste ocean pare roz, daca privim CNN si alti vectori ai cartelului cenzurii si dezinformarii globale. Pobabil ca asa este informat si KWI, care crede ca va avea sprijinul presedintelui "ales" pe care, in mod nefericit si imprudent, s-a grabit sa il felicite. Totusi, acolo sunt in plina desfasurare o serie de evenimente, inclusiv de ordin militar, care anunta un cutremur.

# Neamul lui Bicilis. date 3 December 2020 14:44 +47

Ce sa raspunda intaiul escroc al tarii? :)))))))))) Sau poate ca a raspuns din priviri, uitandu-se imprejur, a facut inventarul secaturilor ce-l inconjurau, membrii Cartelului Securistilor din Magistratura, iar cum unsul retard a fost ales ca sef, ce rost mai avea sa raspunda :)) Un spectacol demn de toti escrocii inghiesuiti prin magistratura!

# Anda date 3 December 2020 14:50 +29

Nu a răspuns Doamnei Baltag ,ca nu a avut textul scris cu raspunsurile ,pe prompter .Aici nu a fost ca la conferința de presă cu intrebari aranjate si cu cititul de pe prompter. Prompteristul Johannis!

# Lorenzo de Medici date 3 December 2020 15:41 +33

O doamnă, categoric, da ! Din păcate, singura.

# Eu date 3 December 2020 16:34 +44

Nu a răspuns pentru că până si securiciu care-i șoptește in cască a rămas trăznit! Le-a dat-o cu baltagu' de le-au sărit mucii...

# Moromete date 3 December 2020 18:13 +26

O judecatoare verticala , l-a facut muci/mut pe habarnistul national . Bravo ei , de o mie de ori pt curaj !

# Dragos date 3 December 2020 18:22 +39

Magistrat adevarat, integru si vertical!

# PopaSapcai date 3 December 2020 18:50 +9

"Rusinica" stimata d-na BALTAG, dvs trebuie sa treceti in calendarul ortodox aceasta zi ( 3 decembrie 2020 - cu rosu) memorabila cand a-ti avut o mare ocazie sa stati la aceiasi masa cu un INFRACTOR NOTORIU , care nu a fost inca pedepsit pentru 1) 1990 - 1994 vanzare de copiii in Sua si Germania impreuna cu Carmencita (sotie) si sora lui. 2) 1990- 2014 furt de case furt de case 4-6case Sibiu impreuna cu Carmencita. 3) 2006- prezent si viitor (Frontul nazist modern) recuperarea patriminoiului unei organizatiii NAZISTE unde Spargelführera fost presedinte al acestei organizatiei pana 2014. 4)Vanzarea catre Germania a 5000de romani in timpul pandemiei din primavara. Deci draga doamna felicitari pentru ca l-ati pus la punct pe prostul satului.

# Gaga date 3 December 2020 18:51 +6

N-am inteles prea bine: doamna Baltag i-a zis ca e crestin sau cretin?

# unvu date 3 December 2020 19:02 +4

Sparanghel Voda fara securisti e nimeni, si invers.

# VIKY date 3 December 2020 19:17 +9

Felicitari Doamna judecator!. Pacat ca justitia este ingenuncheata de un tradator de tara si popor. Cu toate ca ati amintit de biserica, acest individ nu are Dumnezeu, are doar un stapan din exterior. D-zeu sa va binecuvanteze, si sper ca si alti magistrati sa va urmeze exemplul.

# Munteanul date 3 December 2020 19:47 +4

RESPECT doamnă judecător!

# Tulus Marin, Olt date 3 December 2020 20:26 -17

Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimic!Este de/a dreptul revoltatoare atitudinea magistratului dat si a altor institutii inclusiv Presedintia.Toti magistratii din acest CSM ar fi trebuit schimbati dar fundamental ar fi trebuit schimbată Constitutia pentru ca majoritatea să fie societatea civilă și nu ei!Vezi cazul judecatorului Crina Muntean de la Bihor care a spus public ce coruptie există in Bihorsi a fost suspendată de acest CSM Presedintele ar fi trebuit să intervina printr/o decizie a CSAT si să dizolve CSM/ul actual. Observati că si recent Asociatia lui Calin si Pirlog.toti chipurile vor independenta impotriva reformelor care trebuiesc facute si pt. depistarea hotilor din magistratură. De ce vă este frică de serviciile secrete? Aceasta este solutia pt. combaterea coronavirusului de coruptie din Justitie?Cu toti cei care se opun masurilor de combatere a coronavirusului coruptiei trebuie exclusi din magistratură!Constitutia trebuie revizuită

# Ionel date 3 December 2020 21:17 +2

Da, nu fac politica.Vreau doar sa spun ca orice om inteligent, cu simtul raspunderii pentru inalta functie, dadea un raspuns inteligent.Nefortat, neobligat.Pacat! A ratat o lovitura de la 7 metri...Si nu era greu. Sa ne spuna Cristina Neagu cu Germania, azi.

# DETALIU date 4 December 2020 04:47 0

Oboseala cititului de pe copiuțe, mână oratorul să plece înainte de a citi și răspunsuri de pe fițuicile ce poate nu le avea sub palton dăcât în doaiceșprahe ?

# regie teatru date 4 December 2020 05:08 0

Dacă mecanismele justiției funcționau corect și rapid, multora din personaje le erau interzise accederi la funcții publice favorizate, iar așazisele conflicte par regie teatru ?

# Respect doamnei date 4 December 2020 07:44 +4

Felicitari din suflet doamnei!!!! Fiti barbata doamna, ca Romania nu mai are barbati!!!!

# Emil date 4 December 2020 09:57 0

FELICITARI ! Pentru curaj ,cinste si demnitate in fata unor figurantii sinistrii ,ce mimeaza ,democratia,unitatea,egalitatea in drepturi,dorinta de propasire/dezvoltare durabila a tarii . Are nevoie de multa inteligenta,dublata de vointa pentru a-si depasii handicapul ce il "detine"/retine in a deveni un om(macar) daca nu sef de stat inzestrat cu vocatia constructiei de durata .

# D.Ober.Man date 4 December 2020 11:30 +4

Tot respectul pentru un așa judecător! La așa curaj, fanforul și ai lui nu cred că vor sta cu mâinile în sân. Doamna judecător trebuie apărată de eventuale „întâmplări”.

# Cata date 4 December 2020 16:59 0

Gabriela Baltag, presedinte! E timpul sa alegem oameni si nu bestii! Trebuie redata demnitatea acestei functii prin sustinerea si alegerea unui OM demn.

# Vasile date 4 December 2020 17:35 +1

România mai are speranță să NU moară sufocată de Klaus Werner Iohannis și camarila lui Iohannis, PNL și Guvernul meu Orban!????????

# Sorin date 4 December 2020 18:26 +1

Doamna Baltag /. RESPECT

# escu date 5 December 2020 10:01 +1

Corect, merita o lecție de cum trebuie să te comporți într-o instituție care trebuie ținută departe de spectrul politic, de influențe politice. Asta, că el era unul din promotorii sloganului „jos labele de pe justiție”. Dup câtă slugărnicie arată unii față de săsălău trebuie și unii care să-i mai taie din nasul, nas care în ultima lună aproape că îl întrece pe al lui Pinocchio la câte minciuni a îndrugat. Un amănunt. Sper ca să urmărim cu atenție evoluția doamnei Baltag și la acțiunile care se vor înmulți împotriva dânsei. Sperăm să nu se bucure de aceeași „atenție” din partea unora și a unor instituții ca Mona Pivniceru, cea care l-a atacat tot așa pe Băsescu.

# Vasile ion date 5 December 2020 17:01 +1

Mlaus nu a avut replică pentru simplul motiv că este un biet prost! Este de departe cel mai prost președintele pe care l-a avut Romania!!! Nu-i înțeleg pe idioții care au pretenții de președinte, de la acest individ al cărui UNIC scop în viață este de a distruge Pesedeul....

# Lora date 6 December 2020 13:36 +1

Bravo doamna! Ati făcut praf pe nesimțitul de lângă dv., care u respectă constituția și se implica în politica, sprijinind PNL. Sunteți primul judecător din România, care a avut curaj, să-i dea peste nas neamțului.

# INDERJOSCHI Dumitru date 8 December 2020 21:29 +1

Mă înclin în fața celei care mi-a arătat că mai avem șanse să redevenim un POPOR și nu să rămânem la actualul stadiu de po******ție. Cinste românilor și celor care dovedesc că sunt ROMÂNI.

# Sapun Ion date 10 December 2020 08:03 +2

Felicitări acestei doamna Baldag, pentru curajul dovedit la ședința înaltului for al Magistrațurii, respectiv CSM pe tru ca încruntat un mare trădător al României, care vrea cu orice preț sa devina dictator, știind cate abateri are încălcând legile și Constituția României.

# Alex G date 28 December 2020 09:04 +3

Am cugetat mult dupa ce am vazut poizitia D nei Baltag fata de Odiosul conducator daca imi exprim sau nu punctul de vedere, nu obisnuiesc sa fac asa ceva dar energia transmisa de aceasta distinsa D na mi a luat greata de a vorbi sau comenta acest gen de subiecte si consider ca iesirea din aceasta mocirla in care se gaseste societatea romaneasca si in special justitia nu se poate face decat ca noi romanii sa i tinem umar la umar, sa le aratam ca ne pasa de cei care sufera de pe urma lor, altfel numai un potop ne mai scapa de ei

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva