22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

BAROUL BUCURESTI FACE ANCHETA DUPA SINUCIDEREA AVOCATULUI DUMITRU – Decanul Ilie Iordachescu vrea sa dezlege misterul din cazul avocatului George Dumitru, care s-a aruncat in fata metroului, dupa ce a oferit DNA detalii despre dosarul mituirii judecatorilor sindici de catre Dan Adamescu: "Trebuie sa vedem care a fost motivatia pe care a avut-o pentru a se sinucide. Verificarea se va face in baza datelor pe care le primim de la organele de politie"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

23 May 2014 18:03
Vizualizari: 7742

Gestul avocatului George-Claudiu Dumitru din Baroul Bucuresti de a se arunca la inceputul acestei saptamani in fata metroului in statia de la Universitate, dupa ce a oferit procurorilor detalii despre cum ar fi mituit miliardarul Dan Adamescu doi dintre judecatorii sindicii de la Tribunalul Bucuresti, arestati tot in aceasta saptamana, a socat intreaga breasla. De la data decesului si pana in ziua de astazi s-a vehiculat ipoteza ca avocatul a recurs la acest gest pentru ca s-ar fi temut pentru siguranta lui, dar si pentru libertatea sa, dat fiind ca ar fi putut in orice moment sa fie pus sub invinuire pentru complicitate la dare de mita. Si asta pentru ca, el insusi a recunoscut ca a fost un pion pentru camuflarea spagii pe care Dan Adamescu ar fi dat-o judecatorilor sindici. Acest aspect se regaseste in incheierea judecatoarei Elena Raluca Costache de la CAB, prin care aceasta dispus arestarea judecatorilor Mircea Moldovan, Elena Roventa, Ion Stanciu si Sorin Ciprian Viziru.


Lumeajustitiei.ro l-a contactat telefonic pe decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ilie Iordachescu (foto 1), pentru a afla daca stia amanunute despre activitatile lui George Dumitru sau despre motive care ar fi justificat temerile avocatului. Avocatul Ilie Iordachescu a precizat inca de la inceput ca nu il cunostea personal pe George Dumitru, insa a afirmat ca nu exclude posibilitatea ca motivul pentru care avocatul George Dumitru (foto 2) s-a aruncat in fata metroului sa fie acela ca se temea pentru siguranta lui: "Este posibil. Eu am auzit o varianta de genul acesta".

In continuarea convorbirii, avocatul Iordachescu ne-a marturisit ca Baroul pe care il conduce nu a fost instiintat de decesul lui George Dumitru: "Noi nu am fost anuntati nici macar in legatura cu sinuciderea sa. Am aflat destul de tarziu despre acest incident. Familia avea cel putin datoria morala sa ne anunte, dar nu ne-a anuntat sub nicio forma. Noi nu am participat nici la inmormantare. De regula, Baroul Bucuresti, in momentul in care intervine decesul unui avocat trimite o coroana, trimite reprezentati din Consiliu, se pune, cum este si normal, o lumanare aprinsa la intrarea in Barou, se redacteaza un Ferpar. Acum nu am facut nimic pentru ca nu am stiut absolut nimic".

Ilie Iordachescu: "Va fi o verificare paralela celei facute de organele de politie"

In aceasta situatie, decanul Ilie Iordachescu ne-a dezvaluit ca Baroul Bucuresti va proceda la efectuarea unor verificari pentru a afla care a fost motivul care l-a impins pe avocatul George Dumitru la acest gest extrem. Mai exact, Consiliul Baroului Bucuresti se va reuni luni, 26 mai 2014, pentru a declansa verificarile, in paralel cu ancheta organelor de politie, in scopul elucidari acestui caz:

"Consiliul se intruneste in luni, pe data de 26 mai 2014, unde se va discuta situatia domnului avocat. Trebuie sa vedem exact despre ce a fost vorba, care a fost motivatia pe care a avut domnul avocat pentru a se sinucide. Trebuie sa aflam ce l-a condus pe un asemenea drum. Vrem sa facem o verificare, dar in raport de datele pe care ni le ofera si organul de politie si pe care le avem si noi la dispozitie. In cadrul sedintei se va pune problema motivatiei care l-a indemnat sa recurga la un asemenea act. Toata aceasta verificare se va face in baza datelor pe care le primim de la organele de politie. Va fi o verificare paralela celei facute de organele de politie. Inca nu suntem in posesia unor date concrete in legatura cu aceasta sinucidere".

Prezentam in continuare pasaje din inchieierea de arestare a judecatoarei CAB Elena Raluca Costache prin care a fost dispusa arestarea judecatorilor sindici de la TMB in care apare numele avocatului George Dumitru:

Numele avocatului apare in declaratia unei martore, mentionata in incheierea judecatoarei Elena Costache de la CAB. Daniel Onute, unul din juristii lui Dan Adamescu, a explicat ca afaceristul si fiul acestuia, Alexander Adamescu, si-au dat acordul la finele anului trecut pentru coruperea judecatorilor care aveu in solutionare dosarele de insolventa a doua firme. Declaratia acestuia a fost confirmata de martora Daniela Elena Firestain: “Declaratia martorei FIRESTAIN ELENA-DANIELA confirma sustinerile martorului ONUTE DANIEL, in sensul ca numitii ADAMESCU GRIGORE DAN si ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER si-au dat acceptul, atat in vara anului 2013 cat si in luna decembrie 2013, pentru coruperea magistratilor care aveau spre solutionare dosarele de insolventa ale S.C. SIGUR INDUSTRIAL CONSTRUCT S.R.L. si S.C. ACTIV CONSTRUCTII INDUSTRIALE S.R.L. Mai mult, martora a afirmat ca in luna decembrie 2013 s-a intalnit cu ADAMESCU DAN GRIGORE si cu ONUTE DANIEL, la sediul S.C. ASIGURARE REASIGURARE ASTRA S.A., ocazie cu care ONUTE DANIEL i-a transmis lui ADAMESCU GRIGORE DAN ca mai avea nevoie de o suma de bani, nespecificata, pentru rezolvarea “problemei” cu dosarul de insolventa”.

Acesta a fost momentul in care a intrat in circuit avocatul George Dumitru: “Cu prilejul acelei discutii, ADAMESCU GRIGORE DAN, care dispunea de activele financiare ale firmelor din grupul BAUMAISTER, a stabilit ca martora sa plateasca, in baza unui contract de asistenta juridica, incheiat formal cu avocatul DUMITRU GEORGE – CLAUDIU, o suma de bani, care ii va fi indicata ulterior de ONUTE DANIEL. Martora a aflat de la ONUTE DANIEL ca se va folosi de avocatul DUMITRU GEORGE – CLAUDIU pentru a scoate banii, pe care ulterior, ii va inmana lichidatorului BORZA MONICA ANGELA in vederea remiterii lor catre judecatori, folosind cu privire la acesti apelativul de 'jude'”.

George Dumitru a recunoscut ca a scos din cont banii destinati coruperii judecatorilor

Avocatul insusi a recunoscut implicarea sa in acest caz. Practic, prin declaratia data la DNA si colaborarea cu procurorii, George Dumitru a contribuit la infundarea clientului sau, astfel ca este posibil sa fi avut mustrari de constiinta:

Sustinerile martorei FIRESTAIN ELENA DANIELA se coroboreaza cu declaraţia martorului DUMITRU GEORGE – CLAUDIU, care a depus la prezentul dosar o copie a unui extras de cont, prin care se atesta viramentul, dintr-un cont apartinand S.C. BAUMEISTER UTILAJE ECHIPAMENTE S.R.L., in contul cabinetului sau de avocatura a sumei de 223.200 lei, in data de 10.12.2013. In aceeasi zi, avocatul DUMITRU GEORGE CLAUDIU a efectuat o retragere in numerar a sumei de 222.040 lei, din care ONUTE DANIEL afirma a primit suma de 100.000 lei, in numerar, pentru coruperea judecatorilor”.

Comentarii

# jiji date 23 May 2014 19:20 +1

Jalnic avocat esti coane iordachel, jalnic. Nu-l cunosti personal ai? Pai daca nu esti solicitat si nu ai procese... noroc cu darile pe care le culegi de la noi si ti-ai asigurat traiul ca sef de gloata. Acusica scapam de voi toti cind ue isi va da seama de farsa cu baroul infiintat prin efectul legii.

# POLO.NICU date 23 May 2014 20:19 0

Las ca face nea Ilie o sedinta de spiritism, poate s-a intalnit avocatul cu Cuza pe lumea cealalta si ii trimite actele de infiintare...asa ca sa crape Bota si ai lui ;-)

# avi date 23 May 2014 21:29 +1

Fa oarecare mai sunt metrouri in bucale. Hai sa ne vedem in statie la semanatoarea si sa prindem amindoi un metrou in mers. Tu  oarecare sari primul si eu te prind mai tirziu.

# slam alecu date 23 May 2014 21:36 0

Ce ancheta sa faceti voi mai nemernicilor ! Omul a reunoscut adevarul in fata procurorului DNA si este clar ca a intermediat darea de mita. Fata lui sub orice forma prevazuta de legea penala nu l-a salvat ci dracul l-a luat  de partea sa.

# obiectiva date 23 May 2014 21:41 0

martorii spun ca l-au vizitat 3 persoane cu o seara inainte si a stat de vorba 3 ore cu ei.......pana seara tarziu, era speriat, era AMENINTAT......CIUDAT, sa te simti AMENINTAT, sa te temi pentru viata ta si sa te `sinucizi`, foarte ciudat !!!!

# ilie de la premarie date 24 May 2014 07:59 +1

Pai, trebuie ancheta. Doar in ianuarie 2014, C.A.aAv. a incasat 22.320 lei . Adicatelea, fo\' 5.000 euro. Pai daca 223.200 lei urmeaza sa fie declarati nelegali, urmand sa si fie confiscati, cine crezi ca o sa le mai lasae 5.000 euo , ca sa isi faca ei sediile lu\' peste vopsit, de meleoane de euro (18 dupa sursa luju)?Tu ai da 5 kilo de euroi inapoi ?

# hrebe si bleaga au INCHEIAT O INTELEGERE A NEMERMICILOR ! date 23 May 2014 22:51 -2

hrebe si bleaga au INCHEIAT O INTELEGERE A NEMERMICILOR ! CONSPIRATIA NEMERNICILOR ! Dna-ul ESTE IN ALERTA ! Sa saboteze PMP-ul la numararea voturilor ! Adica voturile PMP sa le imparta intre ei CU SPERANTA CA PMP-UL SA NU INTRE IN PARLAMENTUL EUROPEAN DESI E COTAT CU 12%! Pe ei DNA-ule ! LA PUSCARIE ! poate in sfarsit cei doi banditi vor fi prinsi ! Din pacate la puscarie vor intra acarii Paun

# ionescu date 24 May 2014 00:28 0

http://bota.ro/wp-content/uploads/2014/05/JUD-TM-2014.pdf

# vvvv date 24 May 2014 11:47 +5

Da o ancheta cu banii nostri folositi de voi escrocilor pe cind faceti? Tare suntem curiosi sa vedem cum suntem jecmaniti ca sa va bagati neamurile in afaceri pe banii nostri.

# POLO.NICU date 24 May 2014 16:45 +2

Mai nea Ilie, cam ce date sa-ti furnizeze organele asa incat sa trageti voi- mari meseriasi- o concluzie... Te bagi in seama de pomană

# Ghimpu date 24 May 2014 22:18 0

Da, e ciudat sa nu te plangi macar sotiei sau rubedeniilor atata timp. Sau, poate era buralac, dar avocat fiind,... stia ce sa faca pentru a se apara legal, insa spaga si mita l-au determinat sa isi puna capat zilelor, ca nu va ajunge fratilor si vreti cat ami mult cu orice pret pe care il meritati din plin impostorilor comunisti !...

# Alberto Kurtyan date 25 May 2014 05:38 -1

Faptul ca familia nu s-a obosit sa anunte Baroul arata dispretul justificat fata de aceasta institutie, pe care o considera responsabila partial de sinuciderea lui George Dumitru. Sa nu ma intelegeti gresit! Familia stia ca este corupt dar mai stia ca si baroul este corupt la fel ca elemente din magistratura. Deci tristetea este ca nici intre hoti nu mai exista onoare. Fiecare corupt pentru el! 

# un avocat date 25 May 2014 07:40 0

\"Inseamna ca feciorul e un stupid\" spunea Caragiale... Pai, cum sa faci ancheta paralela dar pe baza datelor primite de la \"paraleli\"? :cry: Mereu surprinzator domnule Iordachescu!

# un avocat date 25 May 2014 07:46 0

Domnul Decan ar face bine sa investigheze cum naiba casa de avocatura \"la sinucisu\" avea angajati juristi, in conditiile in care formele de profesare nu au voie sa angajeze absolventi de drept, potrivit legii de organizare si a Statutului profesiei! Asta daca tot are timp! Ah, si poate invata odata cum se pronunta \"exceptie\"! El o zice \"iesceptie\" si imi raneste timpanele prin sala! :P

# ASA date 25 May 2014 08:21 0

Art. 24. - (1) Prezenta lege intra în vigoare la 3 zile de la data publicarii ei în Monitorul Oficial al României, Partea I. (2) În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, autoritatile publice, institutiile si toate celelalte persoane juridice de drept public sau privat vor opera modificarile prevazute de prezenta lege în încadrarea si stabilirea statutului, a drepturilor si obligatiilor consilierilor juridici pe care îi au numiti sau angajati în slujba lor. Art. 25. - (1) Asociatiile profesionale se vor înfiinta si statutele acestora se vor adopta în termen de 90 de zile de la data intrarii în vigoare a prezentei legi. (2) Pe data intrarii în vigoare a prezentei legi, asociatiile profesionale existente ale jurisconsultilor si consilierilor juridici îsi înceteaza activitatea

# FLOREA?????? TU??? AI ASA ceva? date 25 May 2014 08:25 -1

Art. 27. - Pe data intrarii în vigoare a prezentei legi se abroga Decretul nr. 143/1955 privitor la organizarea si functionarea oficiilor juridice, publicat în Buletinul Oficial, Partea I, nr. 8 din 30 aprilie 1955, cu modificarile ulterioare, precum si orice alte dispozitii contrare. Aceasta lege a fost adoptata de Senat în sedinta din 22 mai 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia României. PRESEDINTELE SENATULUI, DORU IOAN TARACILA Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor în sedinta din 4 noiembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (1) din Constitutia României, republicata. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR VALER DORNEANU Bucuresti, 28

# crustaceu date 25 May 2014 09:02 0

ei, sa nu cerem prea mult, aseara am vazut pe b1 faimoasa emisiune cu anuntul privind ancheta. eu cred ca daca tot face o ancheta paralele fara nici o noima sa plagieze la sfarsitul anchetei parchetului solutia sau din vre-un ziar mai rasarit si asta e. mai poate sa il decoreze post mortem pentru ca a aratat tuturor avocatilor din baroul sau unde duce incalcarea repetata a legii.

# crustaceu date 25 May 2014 09:06 0

si sa dea numele sinucisului, intr-un cadru festiv hotelului facut pe banii avocatilor, fiindca maine, cand ei vor fi anchetati si se vor sinucide pt deturnari de fonduri masive si alte altele sa se stie dca primul pas a fost facut de la baroul florea

# oarecare date 25 May 2014 11:05 +2

Ce caracter jegos aveti cei din barul Bota care comenteaza in acest fel despre moartea unei persoane ! Nu e momentul pentru asemenea comentarii !

# Catalin Racaceanu date 25 May 2014 11:56 0

Ai mare dreptate măi dragă. Despre morti numai de bine. Da ce-i mai grav - ce comentam noi s-au cum a procedat defunctul, mare avocat de altfel...

# bravo Catalin date 25 May 2014 13:37 0

Bravo

# crustaceu date 25 May 2014 22:54 0

nu am stima pentru cei care in loc sa infrunte viata asa cum e ea dau bir cun fugitii, nici cu calugarii care in loc sa il caute pe Dumnezeu in ei il cauta prin paduri, mai ales cand mai ai si copii, nu esti egalul lui dumnezeu sa iti iei viata cand vrei tu, ca doar nu te suspenzi din barou, ce naiba, nu trebuie sa fii jegos ca sa gandesti asa; nu ma refeream neaparat la un avocat, in general, insa tocmai fiindca e avocat, nu traia in canal si nu se droga e cu atat mai rau

# crustaceu date 25 May 2014 22:56 +1

tocmai fiindca viata a fost darnica cu el dar nu a respectat acest dar si a bagat man in noroi pana peste gat nu e ok

# Sa verficati! date 31 May 2014 14:49 0

1) Calitatea de asigurat se dovedeste cu un document justificativ - adeverinta sau carnet de asigurat - eliberat prin grija casei de asigurari la care este inscris asiguratul. Dupa implementarea dispozitiilor titlului IX din prezenta lege, aceste documente justificative vor fi inlocuite cu cardul electronic de asigurat, care se suporta din fond.

# Malek date 24 July 2014 09:19 0

Aveti voi traditionalii acest tip de document ? Mintea voastra este roba lor !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva