12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BECALI SI-A PUS IN CAP JUDECATORII – Sectia pentru judecatori a CSM condamna atacul latifundiarului Gigi Becali la adresa uneia dintre judecatoarele care au stabilt ca FCSB nu e Steaua: “Daca vedea ca o avocata are bratari, diamante, pierdea procesul. Zicea: 'Ia uite, curva, ce bratari are'. Era de etnie”. CSM: “Alegatiile depasesc orice limita admisibila a discursului public”

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 May 2024 13:42
Vizualizari: 3139

 

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (foto) il pune la punct pe latifundiarul Gigi Becali, dupa ce acesta a lansat un atac de joasa speta impotriva uneia dintre judecatoarele care au solutionat dosarul privind palmaresul echipei Steaua Bucuresti. Un dosar in care s-a stabilit ca FCSB nu poate emite pretentii asupra palmaresului clubului de fotbal Steaua Bucuresti, practic FCSB nu e Steaua (click aici pentru a citi).


Astfel, miercuri, 29 mai 2024, intr-o interventie telefonica la o emisiune ralizata de publicatia Prosport, referindu-se la respectiva judecatoare, Becali a precizat ca aceasta pronunta solutii in functie de modul in care aratau avocatele care se prezentau in fata sa, pe care le-ar fi catalogat drept “curve”. Totodata, acelasi afacerist a tinut sa sublinieze ca judecatoarea este de o anumita etnie, dar si ca solutia ar fi fost hotarata in alte cercuri decat in instanta.


Iata declaratia lui Gigi Becali:


Judecatoarea respectiva, daca vedea ca o avocata are bratari, diamante, pierdea procesul. Zicea: 'Ia uite, curva, ce bratari are'. Era de etnie, nu ca denigrez etnia, dar vreau sa zic ca a dat o hotarare… Pe toate le-am castigat pana acolo. S-a vorbit in sufragerie, sufrageria a vrut asa, o sa vedem si sufrageria pe la DNA”.


Replica CSM


Sectia pentru judecatori a CSM a dat publicitatii joi, 30 mai 2024, un comunicat de presa in care condamna afirmatiile lui Becali, despre care precizeaza, pe buna dreptate, ca depasesc orice limita admisibila a discursului public.


Redam comunicatul Sectiei pentru judecatori a CSM:


“In cursul zilei de 29 mai 2024, au fost redate video in cadrul unui interviu, prin intermediul publicatiei ProSport, mai multe alegatii formulate de o persoana publica, domnul George Becali, referitoare la un magistrat care a pronuntat o solutie in raport de care domnia sa manifesta interes.

Sectia pentru judecatori subliniaza ca afirmatiile formulate, referitoare la o posibila legatura intre solutia pronuntata si pretinsa etnie a doamnei judecator, la aspectul fizic al magistratului, la faptul ca persoana publica respectiva s-a interesat si a aflat ca judecatoarea ar fi formulat remarci reprobabile la adresa unor avocate, precum si ca solutia a fost pronuntata in alt cadru decat cel legal pentru toti cetatenii, respectiv 'in sufragerie', depasesc orice limita admisibila a discursului public critic intr-o societate democratica fata de o solutie pronuntata intr-un dosar si au potentialul de a incalca independenta magistratului.

Totodata, Sectia pentru judecatori reaminteste ca hotararile judecatoresti sunt supuse controlului judiciar in conditiile legii, critici putand fi aduse prin intermediul cailor de atac.

De asemenea, legislatia prevede cadrul in care pot fi sesizate eventuale conduite contrare standardului profesional impus judecatorilor si face apel la constientizarea efectului produs de limbajul public folosit la adresa corpului magistratilor asupra imaginii si increderii cetatenilor in justitie”.

Comentarii

# Lături in capul celor care nu merita decat laude date 30 May 2024 14:16 +23

Una dintre cele doamne judecator mi-a fost colega la una din instantele la care si a desfasurat activitatea. Tinută morala și profesionala ireproșabilă. Un judecator foarte bine pregătit si corect. Urat din partea lui Becali marele creștin. Chiar nu e amuzant deloc, sa ii fie rușine!

# Rectificare date 30 May 2024 14:27 +1

"Una din cele 2 doamne judecator". Prin urmare nu merita nici colega de complet laturile.

# fre date 30 May 2024 14:30 -12

Oare de ce luju e impotriva FCSB ??!! PS: nu doar din cauza acestui articol pun intrebarea, ci si altora, in care este sustinnuta clona Steaua 2016, in detrimentul echipei reale, FCSB, continuatoarea echipei STEAUA 1947..

# Parea beat. Nu e o scuza date 30 May 2024 14:40 +2

Am ascultat înregistrarea. Pare beat.

# maxtor date 30 May 2024 14:59 0

cu sau fara intentie(pe neganditelea) CSM tocmai a introdus "chestia asta" in baza de date neanonimizate- in scop de jurisprudenta! (baza aia e de n+1 ori mai periculoasa decat fosta arhiva sipa,se pare ca nimeni nu realizeaza..ing.CTP are un articol scris inainte de '89,explica destul de clar ce e cu entropia,ca se naste da' nu mai poti sa o distrugi;apropos,nu excludem un plagiat)

# Indignat date 30 May 2024 16:03 -25

Acum, Becali este mai prost de gura si cu minte mai putina. Dar nu a bagat oameni nevinovati la puscarie. Nu a omorat pe nimeni. A fost condamnat absolut pe nedrept, noaptea mintii si dosarele si deciziile! Oare de ce CSM-ul nu a avut nimic de comentat in acele situatii, si multe altele? Becali nu a semnat protocoale cu sri. Magistratii au facut-o! In concluzie, zic sa lase indignarile pe vorbe si sa astepte sa apara listele de colaboratori din randul colegilor. Atunci sa vedem daca se mai indigneaza.

# Pt maxtor date 30 May 2024 16:33 +2

" Nu vei avea viata privata dar vei fi fericit!"

# Pt maxtor date 30 May 2024 16:35 -1

https://m.luju.ro//tacerea-mieilor-fcsb-nu-e-steaua-judecatoarele-cab-andreea-dumbraveanu-si-alina-buculei-opresc-furtul-de-identitate-comis-impotriva-echipei-steaua-bucuresti-cele-doua-judecatoare-au-decis-ca-fcsb-club-fondat-in-2017-nu-are-niciun-drept-asupra-asupra-palma

# maxtor date 30 May 2024 17:44 0

e o judecatoare:la prima frustrare noteaza pe carnetzel,amenda sau injuraturi,presupunem; nu va uitati in poza,nu e acolo!

# santinela date 31 May 2024 06:44 0

Ete cine se trezira,sectia NUFARUL de la CSM-pe probleme de judecatori,adica aia care ii albira pe Onea,Portocala,etc spre rasul curcilor.Cat tupeu pe "jignitii" neamului ! Cat despre Becali, pe asta nu-l doare nici in cot de "indignarea" astora .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva