23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOBI, NE MISCAM SI NOI MAI CU TALENT? - Autor de sesizari la Inspectia Judiciara impotriva judecatorilor care demasca abuzurile si derapajele din Justitie, seful CSM Bogdan Mateescu inchide ochii la posibila incalcare a dreptului la un proces echitabil in cazul lui Liviu Dragnea. Mateescu nu a sesizat Inspectia Judiciara fata de judecatorul Claudiu Corobana de la Tribunalul Bucuresti, care a judecat cererea de eliberare a lui Dragnea dupa ce anterior in reclamase pe Dragnea la CSM

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 June 2021 11:59
Vizualizari: 5430

Pasionat de sesizari la Inspectia Judiciara, cu tinte din randul judecatorilor care demasca si critica public abuzurile si derapajele din Justitie, presedintele CSM Bogdan Mateescu (foto), zis “Bobita Matilet”, asista pasiv la posibila incalcare a dreptului la un proces echitabil in cazul fostului lider PSD Liviu Dragnea. Ne referim la cazul judecatorului Claudiu Corobana de la Tribunalul Bucuresti, care a blocat liberarea conditionata a lui Dragnea, dupa ce anterior in reclamase pe Dragnea la CSM.


 

Purtatoarea de cuvant a CSM, judecatoarea Iulia Craiu, a confirmat miercuri, 2 iunie 2021, ca pana la aceasta data nu exista nicio sesizare trimisa de Bogdan Mateescu la Inspectia Judiciara privindu-l pe judecatorul Corobana. Asta desi, din punctul nostru de vedere, al magistratilor si al juristilor pe care i-am consultat exista toate indiciile pentru ca Inspectia sa declanseze o ancheta prin care sa stabileasca daca judecatorul Corobana a comis abaterile disciplinare constand in incalcarea regimului incompatibilitatilor si incalcarea obligatiei de a se abtine.


Judecatorul cu pata pusa pe Dragnea


Lumea Justitiei a dezvaluit in 27 mai 2021, in articolul ”Judecatorul cu pata pusa pe Dragnea”, ca cererea de liberare conditionata a lui Dragnea a fost judecata si respinsa de un complet din care a facut parte si judecatorul Claudiu Corobana de la Tribunalul Bucuresti, cel care, in 2018, a facut sesizare in nume propriu la CSM impotriva ex-liderului PSD. Concret, Claudiu Corobana si-a insusit un demers al asociatiei #rezist Forumul Judecatorilor din Romania (FJR) si a solicitat in nume propriu apararea independentei sistemului judiciar in urma declaratiilor facute de Liviu Dragnea si alti lideri PSD care au acuzat existenta unor magistrati aserviti statului paralel. Practic, se poate afirma, credem noi, ca prin insusirea cererii formulate de FJR in care se facea trimitere directa la Liviu Dragnea, judecatorul Claudiu Corobana a judecat si respins cererea de liberare conditionata a lui Dragnea dupa ce anterior facuse sesizare impotriva acestuia (click aici pentru a citi).

In acest context, Lumea Justitiei a cerut sesizarea Inspectiei Judiciare pentru a se stabili daca ne aflam in fata unor abateri disciplinare comise de judecatorul Corobana constand in incalcarea regimului privind incompatibilitatile si nerespectarea obligatiei de abtinere.


Pentru Mateescu, Dragnea nu are aceleasi drepturi ca orice roman?


Dupa cum spuneam, pasivitatea lui Bogdan Mateescu in acest caz este extrem de ciudata, in conditiile in care seful CSM a asaltat Inspectia Judiciara cu sesizari impotriva judecatorilor, inclusiv impotriva judecatorilor care inca mai indraznesc sa vorbeasca public si sa denunte problemele din Justitie. Cazul judecatoarei Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timis este elocvent in acest sens (click aici pentru a citi).

Pe de alta parte, prin lipsa sa de actiune Mateescu risca sa induca in randul opiniei publice ideea ca drepturile fundamentale pot fi incalcate fata de anumite personaje devenite indezirabile pentru regimul aflat la putere, asa cum este Liviu Dragnea. Or, asta chiar ar fi o problema, in conditiile in care orice persoana, indiferent de apartenenta politica si de situatia sa juridica trebuie sa beneficieze de dreptul la un proces echitabil. Iar magistratii care incalca acest drept, inclusiv cei cu afinitati #rezist, trebuie sa raspunda pentru actiunile lor. Nu spunem ca judecatorul Claudiu Corobana asta a facut, dar consideram ca seful CSM Bogdan Mateescu are obligatia de a sesiza Inspectia Judiciara pentru a se stabili daca judecatorul Corobana a incalcat regimul incompatibilitatilor si obligatia de abtinere atunci cand l-a judecat pe Dragnea desi facuse sesizare impotriva acestuia.

Comentarii

# Cetateanul date 2 June 2021 14:31 +4

Omul e stresat că nu mai ajunge prezidente la cab și voi vreți să respecte legea! În țara lui niște penali care atacă justițea? Ei na! Las că acuș vine mme curcan și taie sporurile, salariile și pensiile nesimțite, precum petrov. Întrebarea e care sunt azi cei trei ai lui? Sau șase?

# MN date 2 June 2021 18:54 +17

cum sa sesizeze bobita Inspectia cand el este pe aceasi metereza cu ei. bobita are acelasi comportament ca si Claudiu Coroaba si ceilalti rezisti ticalosi care distrug cetateni justitiabili. Bobita sesizeaza Inspectia numai cand primeste comanda sau are el un cui pentru respectivu, parerea mea ca nu o sa faca nimic pentru ca sunt in aceasi barca cu toti.

# santinela date 3 June 2021 06:22 +4

Cine sa astepte ceva normal,si legal de la un....?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva