22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOICOTAREA COMPLETULUI NEGRU E SINGURA SOLUTIE – Avocatii se intrunesc in sedinta extraordinara ca sa discute motivarea halucinanta a deciziei de condamnare a avocatului Robert Rosu. Protestul cu banderole albe, manifestatii sporadice si comunicate de presa nu a avut niciun efect. Pentru a fi luati in seama avocatii trebuie sa refuze participarea la sedintele judecatorilor ICCJ Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie si chiar sa intre in greva generala

Scris de: G.T. | pdf | print

8 April 2021 11:58
Vizualizari: 6662

Avocatii se intrunesc de urgenta dupa aparitia halucinantei motivari a deciziei de condamnare a avocatului Robert Rosu in dosarul “Ferma Baneasa” pentru simplul fapt ca si-a exercitat profesia si si-a reprezentat clientul (click aici pentru a citi). Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barorurilor din Romania (UNBR) se va intruni vineri, 9 aprilie 2021, pentru “analizarea implicatiilor aparitiei motivarii in dosarul Baneasa privind pe avocatul Rosu Robert Mihaita”.


 

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii miercuri seara, 7 aprilie 2021, UNBR-ul condus de avocatul Traian Briciu (foto) precizeaza ca acest caz afecteaza profund profesia de avocat, fiind de natura sa induca incertitudine si temeri grave avocatilor cu privire la demersurile pe care le fac in exercitarea apararii clientilor lor. De asemenea, UNBR precizeaza ca aparitia in spatiul public a unor extrase din hotararea ICCJ din cazul “Ferma Baneasa”, inainte ca motivarea sa ajunga la partile din dosar este de natura a crea confuzii si interpretari eronate, cu consecinte pe termen lung. Nu in ultimul rand, UNBR anunta ca se vor hotari pasii care trebuie de urmat.

In ceea ce priveste acest ultim aspect, cel al demersurilor care vor fi facute in viitor de UNBR, trebuie amintit ca avocatii au declansat protestele imediat dupa condamnarea avocatului Robert Rosu, prin purtarea unor banderole albe, manifestatii publice la Curtea de Apel Bucuresti si emiterea unor comunicate de presa, insa acestea nu au avut niciun efect. Singura solutie pentru a fi luati in seama si pentru a reusi sa atraga atentia asupra periculosului precedent creat prin condamnarea lui Robert Rosu este ca avocatii sa recurga forme de protest mult mai radicale. Spre exemplu, o forma de protest ar fi in opinia noastra boicotarea totala de catre avocati a sedintelor “Completului negru de la ICCJ” format din judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie, cei care au dispus condamnarea lui Robert Rosu. Ba mai mult, avocatii ar putea declansa o "greva generala", refuzand sa intre in instante pana cand se pune capat practicilor de condamnare a avocatilor pe motiv ca si-au aparat clientul.


Iata comunicatul UNBR:


“Sedinta extraordinara a Comisiei Permanente a UNBR pentru analiza implicatiilor hotararii judecatoresti din dosarul Baneasa asupra exercitarii profesiei de avocat

Avand in vedere motivarea hotararii judecatoresti in dosarul Baneasa, Presedintele UNBR convoaca Comisia Permanenta in sedinta on-line pentru vineri, 09.04.2021, incepand cu ora 14.30. Ordinea de zi va avea ca unic subiect: Analizarea implicatiilor aparitiei motivarii in dosarul Baneasa privind pe avocatul Rosu Robert Mihaita.

Dat fiind faptul ca acest caz afecteaza profund profesia de avocat, fiind de natura sa induca incertitudine si temeri grave avocatilor cu privire la demersurile pe care le fac in exercitarea apararii clientilor lor, este necesara o analiza aprofundata a tuturor argumentelor in contextul hotararii judecatoresti in integralitatea sa. Or, aparitia in spatiul public a unor exclusivitati privind doar anumite extrase din hotararea inaltei Curti de Casatie si Justitie, inainte chiar ca aceasta motivare sa ajunga la partile din dosar este de natura a crea confuzii si interpretari eronate, cu consecinte pe termen lung.

De aceea, Comisia Permanenta a UNBR se va intruni in sedinta extraordinara pentru a analiza implicatiile hotararii asupra exercitarii profesiei de avocat si pentru a hotari pasii de urmat in continuare”.

Comentarii

# Neamul lui Bicilis date 8 April 2021 13:38 +52

O forma de protest eficienta, din partea avocatilor, ar fi boicotatea prin greva a tuturor sedintelor de judecata, nu doar cele ale "completului negru". De cetoate sedintele de judecata? Pentru ca desii CCR a statutat ca foarte multe articole (peste trei sferturi) din Cod proc pen nu sunt constitutionale, aceste nu au fost inca implementate intrun noo Cod proc. pen., iar prin aceasta grava neglijenta, in fapt desconsiderare atata a cetateanului cat si a drepturilor avocatului garantiile procesuale sunt eludate. Dar avocatii nu vor face niciodata un asemenea protest, ei sunt parteneri de nadejde ai judecatorilor si nu doresc sa-i deranjeze prin astfel de proteste. Doar propaganda bolsevica!

# maxtor date 8 April 2021 15:06 -1

sa-si faca "asigurare de malpraxis".....https://www.luju.ro/static/smiles/redface.gif

# şişu date 8 April 2021 16:47 +2

România ,ţara extremelor!Cum să boicotezi participarea avocatilor in sedintele anumitor judecători???Da ce,e şedinţa lor personală?De refuz de serviciu legalmente datorat au auzit domnii avocati?Nu stiu de ce dar imi amintesc de perioada in care DNA ,speriată de achitările pe care le dădea d-na judecător Costiniu V de la CAB au cerut să se interzică participarea d-nei judecător la sedintele in care se judecă cauze DNA!Asta e solutia ?Boicotarea unui judecător(judecători) pentru că nu ne place de el şi solutiile pe care le dă?

# Ionel Arama date 8 April 2021 20:44 +2

Da! Iar cand te trezesti, cand o sa ma citesti, retine te rog: avocatii, cei care nu se inscriu sa asigure asistenta din oficiu, nu datoreaza legal- adica impus de lege, niciun serviciu, nimanui!

# santinela date 9 April 2021 07:29 +3

Ei 'completul negru" ! Completul de ciumpalaci,completul nulitatii profesionale,completul slugilor obediente mai degraba.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva