16 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOMBA: RAPORTARILE COVID SUNT FALSIFICATE – Vicepresedintele PSD Gabriel Zetea acuza: “Guvernul Orban masluieste raportarile Covid pentru a justifica organizarea alegerilor... Au schimbat procedura de raportare pentru a putea manevra datele in functie de discursul lui Iohannis. Noul sistem de raportare este folosit pentru ca datele transmise public sa sustina afirmatiile mincinoase ale lui Iohannis despre rezultatele masurilor luate de Guvernul PNL”

Scris de: L.J. | pdf | print

18 noiembrie 2020 14:26
Vizualizari: 3880

Acuzatie bomba lansata de presedintele PSD Maramures si vicepresedintele PSD la nivel national Gabriel Zetea (foto), candidat pentru un mandat de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020: Guvernul Orban falsifica raportarile privind cazurile de Covid inregistrate in Romania. Si o face doar pentru a justifica organizarea alegerilor parlamentare.


 

Intr-un comunicat de presa al PSD Maramures, Gabriel Zetea sustine ca procedura de raportare a cazurilor de Covid a fost schimbata pentru a se putea manevra datele in functie de discursul lui Klaus Iohannis. Conform liderului PSD Maramures, noul sistem de raportare este folosit pentru ca datele transmise public sa sustina afirmatiile mincinoase ale lui Iohannis despre rezultatele masurilor luate de Guvernul PNL.

In acelasi comunicat de presa, vicepresedintele PSD Gabriel Zetea aminteste ca specialistii au adus dovezi clare despre modul cinic in care guvernul omite de la raportare un numar de cazuri in zilele in care se depaseste cifra de 10.000 de imbolnaviri noi si le adauga apoi, in zilele in care se fac mai putine teste si in care numarul cazurilor noi este mai mic. Asta in timp ce in realitate bolnavii neraportati zilnic sunt inghesuiti la gramada in sectiile ATI care nu mai fac fata.


Iata comunicatul PSD Maramures:

 

 

Gabriel Zetea (PSD): 'Guvernul Orban masluieste raportarile COVID pentru a justifica organizarea alegerilor'

Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, candidatul social-democratilor maramureseni pentru Parlamentul Romaniei sustine ca Guvernul Orban masluieste raportarile COVID-19 pentru a putea justifica organizarea alegerilor.

'Au schimbat procedura de raportare pentru a putea manevra datele in functie de discursul lui Iohannis. Noul sistem de raportare este folosit pentru ca datele transmise public sa sustina afirmatiile mincinoase ale lui Iohannis despre rezultatele masurilor luate de Guvernul PNL. Bolnavii neraportati zilnic exista, insa sunt inghesuiti la gramada in sectiile ATI care nu mai fac fata si care ajung sa omoare, in loc sa salveze vieti. Specialistii au adus dovezi clare despre modul cinic in care guvernul omite de la raportare un numar de cazuri in zilele in care se depaseste cifra de 10.000 de imbolnaviri noi si le adauga apoi, in zilele in care se fac mai putine teste si in care numarul cazurilor noi este mai mic', sustine candidatul PSD Maramures pentru Camera Deputatilor si vicepresedinte PSD national pe domeniul infrastructura, Gabriel Zetea.

Cercetatorul Octavian Jurma a analizat problema numarului de cazuri nealocate, prezent in fiecare raportare zilnica a Grupului de Comunicare Strategica (GCS), iar cei de la Graphs.ro au folosit Legea lui Benford pentru a arata cum autoritatile adauga sau scot cifre din bilant, dupa cum considera oportun pentru mesajele lui Orban si ale lui Iohannis.


Ce se intampla cu numarul 'cazurilor nealocate?'


Autoritatile au decis, pe 15 octombrie, sa nu includa focarele in raportarile zilnice referitoare la numarul de noi infectari si sa nu tina seama de persoanele rezidente dintr-o localitate, ci doar de cei care domiciliaza acolo. Ambele decizii au ca rezultat scaderea 'din pix' a incidentei in localitati si o manipulare a dimensiunii reale de raspandire a SARS-CoV-2. GCS raporteaza, in fiecare bilant zilnic, o variabila numita 'numarul de cazuri nealocate' la sfarsitul listei cu noile infectari prezente in fiecare judet. Cercetatorul a aratat, intr-un articol ca in acest fel autoritatile pot spune ca Romania a intrat in zona de platou a epidemiei, pentru a arata ca masurile pe care le-au luat au avut succes.

“De la inceputul epidemiei au existat mici diferente intre totalul pe judete si totalul national. Aceste diferente erau reconciliate prin atribuirea acestor cazuri unei categorii etichetata '-' sau un judet fictiv 'judetul 43'. Este important sa intelegem ca acestea erau cazuri care ramaneau permanent nealocate, astfel incat aparitia lor avea un impact nesemnificativ asupra curbei epidemice. Din data de 3 noiembrie, insa, apare un numar urias de cazuri nealocate temporar care se adauga la numarul celor nealocate permanent. in raportul oficial rubrica '-' este inlocuita cu 'cazuri noi nealocate [temporar] pe judete' si primim o explicatie ca acest artefact se datoreaza 'modificarilor aduse platformei electronice'. Dupa 3 noiembrie, numarul de cazuri noi raportate la nivel national este sistematic mai mare decat numarul cumulat de cazuri noi pe judete. La finalul saptamanii trecute avem un excedent de aproape 5.000 de cazuri noi. De exemplu, daca joi au fost 8.536 de cazuri s-au raportat in fapt 10.142, prin adaugarea a 1.701 de cazuri care au putut fi alocate judetelor. Vineri s-au raportat 9.489 in loc de 10.163, cazuri prin scaderea a 674 de cazuri care s-au alocat judetelor din 'rezervorul' de cazuri nealocate”, a explicat Octavian Jurma pentru adevarul.ro.

Cercetatorul spune ca acesta este un sistem care produce ceata statistica si corupe datele zilnice, dar pastreaza totalul general corect. 'E ca si cum un bancher ar lua si ar adauga bani in fiecare zi din depozitele celor 42 de clienti stiind ca la un eventual control poate sa arate ca banii lipsa sunt in seiful bancii si ii va pune la loc cand are timp sa ii numere. Avantajul acestui sistem este ca lucrezi cu banii clientului, dar niciodata nu esti pe minus, deci nu poti fi acuzat de furt', explica Octavian Jurma.

Explicatia autoritatilor pentru numarul cazurilor nealocate este urmatoarea: 'Facem precizarea ca numarul acestora este determinat de modificarile aduse platformei electronice prin care sunt raportate si centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc in mod direct rezultatele testelor realizate, urmand ca de la nivelul DSP sa fie realizata ancheta epidemiologica si atribuite cazurile pozitive judetului/localitatii de care apartin persoanele infectate', potrivit adevarul.ro.

'Si asa ajungem sa fim furati in continuare de acesti incompetenti care fac orice pentru a nu pierde guvernarea. Singura lor grija, astazi, este ca alegerile sa aiba loc la termen, sperand ca vor putea sa minta si sa fure romanii inca patru ani. Este momentul sa le spunem: STOP! acestor sarlatani carora nu le pasa decat de interesele lor si nicidecum de problemele romanilor', a conchis seful PSD Maramures, Gabriel Zetea, candidat pentru Camera Deputatilor in noul Parlament”.

 

comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT MARAMURES, cod mandatar financiar 11200020

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2021 – La ICCJ se coace riposta impotriva avocatilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva