30 November 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOTA CONTRAATACA – Presedintele UNBR Pompiliu Bota nu-l iarta pe procurorul Dragos Bujorean, care i-a cerut fara succes arestarea pentru practicarea fara drept a profesiei de avocat. Bota i-a facut denunt procurorului Bujorean pentru fals si l-a deferit CSM pentru nedepunerea declaratiilor de avere si interese (Denuntul)

Scris de: L.J. | pdf | print

3 July 2013 17:04
Vizualizari: 9544

Avocatul Pompiliu Bota (foto) presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (uniune infiintata in paralel cu UNBR-ul avocatilor traditionali) considera ca este o victima a procurorului Dragos Bujorean din Parchetul Judecatoriei Suceava. Saptamana trecuta, procurorul Dragos Bujorean a deschis dosare penale mai multor avocati din structurile Bota si a facut mai multe perchezitii, inclusiv la sediul UNBR – Bota din strada Academiei, din Capitala, dupa care a solicitat fara succes instantei de judecata arestarea preventiva a lui Pompiliu Bota sub acuzatiile de inselaciune si practicarea fara drept a profesiei de avocat.

Dupa ce l-a cautat temeinic la dosar, avocatul Pompiliu Bota a depus la Parchetul Curtii de Apel Suceava si la Consiliul Superior al Magistraturii un denunt penal si o plangere disciplinara impotriva procurorului Bujorean, sesizand faptul ca acesta a comis falsuri si nu si-a depus conform legii declaratiile de avere si interese.

Publicam in continuare denuntul si plangerea formulate impotriva procurorului Dragos Bujorean.

Catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava

Domnule procuror general,

Subscrisa, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, prin presedinte, av. drd. Pompiliu Bota, formulam

DENUNT

impotriva procurorului Bujorean Dragos din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Suceava pentru incalcarea:

- art. 292 c.p. – falsul in declaratii

- si art. 289 cod penal - falsul intelectual:

,,Falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia, de catre un functionar aflat in exercitiul atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.”

1. Niciodata de cand este procuror, Bujorean Dragos nu a inregistrat la dosarul profesional nicio declaratie privind incompatibilitatile si interdictiile, asa cum il obliga art. 5 alin.(3) din Legea nr. 303/2004:

,,Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti si personalul auxiliar de specialitate sunt obligati sa dea, anual, o declaratie pe propria raspundere in care sa mentioneze daca sotul, rudele sau afinii pana la gradul al IV-lea inclusiv exercita o functie sau desfasoara o activitate juridica ori activitati de investigare sau cercetare penala, precum si locul de munca al acestora. Declaratiile se inregistreaza si se depun la dosarul profesional.”

2. In perioada 2012 - 2013, procurorul Bujorean Dragos a refuzat sa declare ca ar detine:

I) Bunuri imobile ( terenuri, cladiri )

II) Bunuri mobile ( autovehicule, autoturisme, tractoare, masini agricole, salupe, iahturi, bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii...)

III) Bunuri mobile, a caror valoare depaseste 3000 de euro fiecare si bunuri imobile instrainate in ultimele 12 luni

IV) Active financiare (conturi si depozite bancare, fonduri de investitii, forme echivalente de economisire si investire, inclusiv cardurile de credit...)

V) Datorii (Debite, ipoteci... )

VI) Cadouri, servicii...

VII) Venituri realizate in ultimul an fiscal incheiat.

A se vedea site-ul C.S.M.: http://www.csm-just.ro:

http://emap.csm1909.ro/site/Statements.aspx

Cerem trimiterea in judecata a procurorului Bujorean Dragos din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Suceava, pentru incalcarea art. 292 c.p. – falsul in declaratii si art. 289 cod penal - falsul intelectual, cu aplicarea art. 41 alin. 2 c.p.:

,,Infractiunea este continuata cand o persoana savarseste la diferite intervale de timp, dar in realizarea aceleiasi rezolutii, actiuni sau inactiuni care prezinta, fiecare in parte, continutul aceleiasi infractiuni.” - Presedinte, av. drd. Pompiliu Bota

---------

Catre Consiliul Superior al Magistraturii

Domnule presedinte,

Subscrisa, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, cu sediul in Bucuresti, str. Academiei, nr. 4-6, scara B, ap. 31, sector 3, prin presedinte, av. drd. Pompiliu Bota, formulam

PLANGERE

impotriva procurorului Bujorean Dragos din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Suceava, pe care cerem sa il sanctionati cu excluderea din magistratura pentru:

- incalcarea prev. art. 99 d) din Statutul judecatorilor si procurorilor (LEGE Nr. 303 Republicata din 28 iunie 2004)- Constituie abateri disciplinare:

a) ,,incalcarea prevederilor legale referitoare la declaratiile de avere, declaratiile de interese, incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii;”

1.Niciodata de cand este procuror, Bujorean Dragos nu a inregistrat la dosarul profesional nicio declaratie privind incompatibilitatile si interdictiile, asa cum il obliga art. 5 alin.(3) din Legea nr. 303/2004:

,,Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti si personalul auxiliar de specialitate sunt obligati sa dea, anual, o declaratie pe propria raspundere in care sa mentioneze daca sotul, rudele sau afinii pana la gradul al IV-lea inclusiv exercita o functie sau desfasoara o activitate juridica ori activitati de investigare sau cercetare penala, precum si locul de munca al acestora. Declaratiile se inregistreaza si se depun la dosarul profesional.”

2.In perioada 2012 - 2013, procurorul Bujorean Dragos a refuzat sa declare ca ar detine:

I) Bunuri imobile (terenuri, cladiri)

II) Bunuri mobile (autovehicule, autoturisme, tractoare, masini agricole, salupe, iahturi, bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii...)

III) Bunuri mobile, a caror valoare depaseste 3000 de euro fiecare si bunuri imobile instrainate in ultimele 12 luni

IV) Active financiare (conturi si depozite bancare, fonduri de investitii, forme echivalente de economisire si investire, inclusiv cardurile de credit...)

V) Datorii (Debite, ipoteci...)

VI) Cadouri, servicii...

VII) Venituri realizate in ultimul an fiscal incheiat.

A se vedea site-ul C.S.M.: http://www.csm-just.ro:

http://emap.csm1909.ro/site/Statements.aspx

Consideram ca procurorul Bujorean Dragos a incalcat cu rea credinta, in mod repetat dispozitiile art. 99 d) din Statutul judecatorilor si procurorilor si, ca atare, cerem excluderea sa din magistratura, conform art. 100 lit. d) din acelasi statut.” - Presedinte, av. drd. Pompiliu Bota

Comentarii

# BOTA , TE IUBIM FII TARE !!! date 3 July 2013 17:19 +12

Daca vreti sa admirati un OM  care se lupta cu SISTEMUL din ROMANIA , acesta este BOTA POMPILIU, pe care il iubim si-l respectam . L-ati hartuit ca pe Isus Hristos -RUSINE JUSTITIA  Blestemati sa fiti toti magistratii care va mai luati de oameni legali care vor sa munceasca in tara asta , blestemata sa va fie familiile voastre , sa cada raul pe copilasii vostri , atunci o sa va dati seama  de rautate pe care o aveti in voi de sicanati acesti avocati LEGALI care profeseaza TOT IN BAZA UNOR HOTARARI DATE DE COLEGII VOSTRI .  

# Bujorean Dragoş interese nedeclarate fata de SC date 3 July 2013 21:07 +11

Bujorean Dragoş, cu domiciliul în localitatea Bosanci, str. Şcoala Deal nr. 641, jud. Suceava interesat direct de S.C. VB Fourniture SRL, dar aomis sa declare asta . Conform declaratiei de avere a sotiei Bujorean Violeta din 30.01.2007 a fost administrator la societatea mai sus amintita cu un salar de 7500 lei anual, si aceasta in fals pt. ca nu s-a specificat ca este si asociat si primeste dividende, sau poate lucra la negru. Din data de 30 septembrie 2008 asociații Bujoreanu Dragoș și Vandenplas Bernard, reuniți la ședința din data de 30.09.2008 au hotărât cesionarea la valoarea nominală a totalității părților sociale deținute de Bujorean Dragos, fara sa declare ca are interese fata de aceasta societate ca si fost asociat. Vandenplas Bernard are mai multe societati tepare si e un om din cardasia si teapa lui Bujoren. Trecutul nu se trece cu vederea si te urmareste !!!! Cand ii fi tu corect sa acuzi pe altii !

# MERGETI LA PUSCARIE CU BOTA date 3 July 2013 22:04 -10

DACA TOT ILIUBITI ATIT DE TARE PE BOTA,DE CE NU MERGETI CU EL LA PUSCARIE SA-I TINETI DE URIT, SA MAI JUCATI O TABLA, UN SAH, SAU CE VRETI VOI. DRUM BUN.

# pola nanaca date 3 July 2013 22:44 +2

polo, auzisem ca ai murit,

# Caro date 10 October 2013 21:24 0

Hai S...IR ba!

# Caro date 10 October 2013 21:32 0

Hai S...IR ba!

# Coco date 4 July 2013 14:30 -4

Pompilica, si baietii de la penitenciar vor sa te iubeasca ori pe rand ori toti odata

# pt anal-fa- betii polo si coco date 4 July 2013 14:39 +2

Dragi anal-fa- beti polo si coco, de ce nu va iubiti voi 2 ca intre agramati !!! (betiva cracita cocosmei si botomiei)

# latratores Bota date 4 July 2013 16:38 -1

Se vede ca ai aparut si ai prins curaj si vomiti din gura ta aia spurcata, numai laturi. Cit ai lipsit (doamne ajuta sa lipsesti de tot) nimeni nu a folosit limbajul pe care il folosesti tu, mai taran derbedeu. Esti o mizerie umana si meriti tot ce ti se intimpla.

# Tudor Raneti date 4 July 2013 17:11 +1

Vom vedea daca e de partea justitiei daca-l sanctioneaza disciplinar pe Ilie Iordachescu, decanul Baroului Bucuresti. Daca va intrebati de unde se trage, de la scandalul cu Cora (SC ROMANIA HIPERMARCHE SA), unde o sociopata, cel mai probabil concubina directorului, m-a inscenat penal pe 11.septembrie sa ma dea afara de la locul de munca, fapt pe care am fost santajat sa-mi dau demisia sau voi fi dat afara disciplinar, fapta penala consumata pe presupusa data de 9.octombrie.2009 prin concediere disciplinara, act anulat definitiv si irevocabil prin dosarul 43961/3/2009 de la Tribunalul Bucuresti. Administratia Cora se crede stapana lumii, si dupa ce a pierdut chiar cu circul si minciunile avocatilor infractori de la firma Magda Volonciu si Asociatii, a angajat avocatii infractori de la Kinstellar SPARL, care m-a inscenat impreuna cu administratia Cora pentru inca 3 sanctiuni disciplinare, prin care sa ma concedieze disciplinar, motiv pentru care am mai multe dosare pe rolul Tribunalului

# Tudor Raneti date 4 July 2013 17:16 +1

dosarelor penale le-am pierdut numarul, unele le-am publicat pe forumul sinteza zilei al antena3. ro si pe avocatura.com, de unde o parte au fost sterse, evident in baza devizei saitului \"justia fara secrete\". Le-am postat si pe forumul de pe asociatia-magistratilor.ro unde au fost atacate prin spam. O sa-mi fac un forum si sait dedicat, sa vad care admin avocat mafiot mai le sterge si de acolo. Sunt implicati functionari pana la cel mai inalt nivel in musamalizarea cazului, ori, cu cat sunt mai mari... JOS DICTATURA MAGISTRATILOR MAFIOTI. MOARTE TIRANILOR!

# avocat , ATENTIE MAGISTRATI !!! D.ZEU CHIAR EXISTA !!!! date 3 July 2013 17:26 +11

 Asa este, cand va cadea BLESTEMUL ACESTOR OAMENI CARE APRIND LUMANARI PE LA MANASTIRI , din cauza unor INCONSTIENTI DE MAGISTRATI care se DISTREAZA cu viata celor 5000 de avocati  si nu-i lasa sa traiasca decent , va cadea pe  FAMILIILE LOR .  Doar atunci isi vor da seama , ca exista o lege a naturii- viitorul este o consecinta a trecutului, NU  FA RAU FARA MOTIV , DOAR ASA CA NU VA CONVINE  CONCURENTA CU FLOREA !!!!!!  :-|

# iordanescu date 3 July 2013 18:12 +1

Asa e; nu il uitati pe decanul ,,baroului,, Bucuresti, Iordanescu Cristian, D-zeu sa-l ierte asa mafiot cum a fost el !

# florea cutumiaru date 3 July 2013 20:01 +5

De la florea asta, un bosorog partzait, pleaca toate mizeriile. El nu stie altceva decat protocoale. fara ele, organizatia lui cutumiara e moarta. E protejat de unii trogloditi din guvern. 8) Noi stim cine sunt aceia.

# POLO.NICU date 4 July 2013 15:36 +2

Protocoale si pact de coabitare. La fel de legitime

# Albastru date 3 July 2013 17:47 +2

Domnule Bota, tot respectul si nu uitati ca mai aveti un \"prieten\" la Constanta....Nita se numeste si acesta poate fi controlat sa-i vedem declaratiile de avere !

# lucian - pt administratorii acestui site date 3 July 2013 18:17 -4

inteleg libertatea de exprimare, dar nu in aceste limite. va rog sa cenzurati aceste blesteme si injurii la adresa magistratilor. este inadmisbil ca sub protectia anonimatului, incurajati fireste de niste articole evident subiective, orice neavenit, sa se exprime oricum. din orice barou ati face parte, aceste jigniri nu va fac cinste. lasati magistratii sa-si faca meseria si va invit la decenta!

# luciene date 3 July 2013 18:25 +8

luciene, da noi cat sa va mai platim salariile si pensiile nesimtite si voi sa va bateti joc de noi ? Si nici sa nu raspundeti ca aveti emotii ! Spor de stres, ai ? Care stres ma, ca orice ati face tot nu patiti nimic! mergeti la coasa si nu va mai injura nimeni!

# bujorene date 3 July 2013 18:20 +8

bujorene, nici nu stii in ce te-ai bagat si cate cuie ti-ai batut in talpa! Te intorci la tine-n sat dupa ce iti ispasesti pedepsele ! Suna-l pe fostul judecator Olaru Dan de la Zimnicea si intreaba-l unde a ajuns daca s-a legat de noi !

# oau date 3 July 2013 18:24 -6

aberatii fumigene! ce e mai trist e ca luju pune botu la tampeniile lui bota!

# oau bau date 3 July 2013 19:49 0

Tampenie genetica esti tu, si cu tot neamul tau de latrai libidinosi! Niste obedienti aserviti, gata sa pupe si poala popii si p**a lui kermit florea, pentru niste saracii de oficii. Bai bula, stii macar in ce an ne aflam?

# BOTA E PRIETEN CU RAZVAN SAVALIC date 3 July 2013 22:09 0

CITESTE SENTINTA DE CONDAMNARE A LUI BOTA DELA DEVA SI O SAAI SURPRIZA SA CONSTATI, CA SAVALIUC FIGUREAZA PRINTRE CLIENTII PE CARE BOTA I-A REPREZENTAT IN CALITATE DE AVOCAT.

# si care-i problema date 3 July 2013 23:09 +8

Toata stima pentru jurnalistul curajos, competent si obiectiv, Razvan Savaliuc. E printre putinii jurnalisti care au inteles faptul ca Bota lupta impotriva dictaturii mafiote care s-a instaurat in avocatura \"traditionala\" si pentru ca orice jurist sa beneficieze de egalitate de sanse pentru a accede in profesia de avocat, fara spaga sau nepotisme. Acelasi stimabil jurnalist a mai inteles ca acesta e motivul pentru care Bota e persecutat si denigrat de o adevarata caracatita, compusa din greii avocaturii mafiote in cardasie cu magistrati corupti si politruci-parlamentari, membri ai castei mafiote-flocea.

# POLO.NICU date 4 July 2013 15:39 0

:D :D :D tare mai esti prost mai. Vezi sa nu-ti musti limba si sa mori in chinuri. Ca spume la gura ai oricum :P :P :P

# la cine te referi ? date 4 July 2013 15:45 0

La cine te referi, baietas ??

# la ala pe care.l roade grija de prietenii lui Bota date 4 July 2013 15:50 0

:-)

# oau pune botu date 3 July 2013 18:27 0

pune si tu botu, oautule ! Du-te la voi pe juridice !

# alb negru date 3 July 2013 18:39 +6

cel fara pata sa arunce piatra? ce spuneti traditionalilor? taceti si rugati-va sa nu afle lumea cum ati mintit cetatenii acestei tari. ati facut o casta de gangsteri, si dupa cum se vede tara este plina de asa ceva, fara sa respectati legile tarii. in aroganta voastra avind politicienii drept scut nici macar nu v-a interesat sa va infiintati. si acum dati cu pietre, ati gasit un iuda pe care-l folositi. 

# Radu date 3 July 2013 18:53 +1

De apreciat demersul lui Bota, dar fara sanse de succes. Declaratiile au fost depuse pana in data de 15 iunie pentru fiecare an anterior. Doar ca cei de la CSM nu le mai incarca pe site, se fac ca ploua. Dati search dupa numele mai multor magistrati aleatoriu si veti vedea ca sunt multi care nu au deloc, altii care au in primii ani doar etc. Either way, va fi maxim o sanctiune disciplinara pentru cei care au astfel de sarcini in aparatul MJ, CSM etc.

# ARLECHIN date 3 July 2013 19:12 -4

Ati prins curaj botistilor?Chestia aia cu nearestarea lui Bota este pref in ochii unora..Veti vedea mai incolo solutia.Oricum Bota are mari necazuri.Oare de ce se da presedinte acest doctorand de ani de zile,din moment ce a fost schimbat din functie.Daca zice el ca respeceta legea avocaturii,de ce nu respecta cele doua mandate de presedinte?Oare de ce zilele trecute a facut plangere in numele Asociatiei juristilor independenti si nu in numele UNBR?Aceasta ultima smecherie cu denuntul nu are sorti de izbanda.A propos de necazurile lui Bota:zilele trecute la TV a aparut un mic reportaj cu camera ascunsa legat de dobandirea calitatii de avocat a unor(multi) italieni.Oare unde au dat italienii aia examen de intrare?Nu cumva la UNBR Bota?Si nu cumva cel intervievat a avut dreptate cu smecheria examenului?Oare asta nu este nici o fapta penala?Chestia cu italienii s-a mai discutat dar UNBR Florea nu a facut nimic.Este treaba lor ca nu stiu sa se apere la atacurile neprincipiale ale botistilor.Dar fapta ramane fapta si cineva trebuie sa se sesizeze.Sunt convins ca o va face Bujorean.Si atunci sa vedeti tontoroi pe capul unora din gasca de pe Academiei.

# harlechin date 3 July 2013 19:54 +5

Pui pariu cu mine ca bujorean va \'beli\' banana pana la cotor? Va distruge concurenta? Nu mai e cozonac? Va dam noi chec...cake, na...sau caca...orice doriti, milogilor obedienti! Numai sa cereti. :lol:

# Arle-mai mult-chin date 3 July 2013 20:06 +4

\'A propos\' se scrie Apropos, dar pe tine te preocupa mai mult ouale lui Bota, decat propriul tau nivel intelectual. In orice caz, noi, botistii, facem istorie in avocatura. Voi, milogii cutumiari, faceti doar CO2, in obedienta voastra senila fata de Mao Zedong-ul vostru desuet. Sunteti jalnici.

# ARLECHINO date 3 July 2013 19:24 +1

Cred ca esti depasit, arlechino, las-o jos ca macane; iti prinzi urechile !

# Arlechin =Prost date 3 July 2013 19:31 +2

Bai, TAMPITULE , habar nu ai ce vrei , pe Bota nici Procurorul General nu la desfiintat  daca ar fi fost un de-al de tine , era mor demult.  :-x

# ULCIORUL, NU MERGE DE MULTE ORI LA FINTINA date 3 July 2013 22:15 0

EXISTA UN INCEPUT SI UN SFIRSIT IN TOATE SI PENTRU BOTA, VENIT SFIRSITUL.

# ARLECHIN date 4 July 2013 12:55 0

Prost esti tu mai botistule.Se scrie l-a si nu la.Asa ca ai dat dovada culturii majoritatii botistilor.Iar multi dintre botistii care posteaza ,,sunt,,doar o persoana:Bota.Si mai lasati-ne cu avocatura in UE.Ce s-a facut de unbr a voastra cu italienii frizeaza penalul.O sa vedeti.

# arle date 3 July 2013 19:35 +4

arlechine, tata ,,pref in ochii unora,, la tine la circ ! Italienii ca si romanii sunt cetateni europeni ! ai auzit de - Directiva 98/5/CE a Parlamentului European si a Consiliului European de facilitare a exercitarii cu caracter permanent a profesiei de avocat intr-un stat membru, altul decat cel in care s-a obtinut calificarea ?

# asa e date 3 July 2013 19:37 +3

si: Art. 15. din Parlamentul European, Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene 2007/C 303/01.  - Libertatea de alegere a ocupaţiei şi dreptul la muncă: ,,(1)Orice persoană are dreptul la muncă şi dreptul de a exercita o ocupaţie aleasă sau acceptată în mod liber.  (2)Orice cetăţean al Uniunii are libertatea de a-şi căuta un loc de muncă, de a lucra, de a se stabili sau de a presta servicii în orice stat membru.  (3)Resortisanţii ţărilor terţe care sunt autorizaţi să lucreze pe teritoriul statelor membre au dreptul la condiţii de muncă echivalente acelora de care beneficiază cetăţenii Uniunii.”

# Tudor Raneti date 3 July 2013 19:58 +5

Tocmai am denuntat decanul mafiot al Baroului Bucuresti Ilie Iordachescu la UNBR pentru a fi sanctionat disciplinar, UNBR care mi-a raspuns poznas \"la mapa\". Vom vedea daca trebuie sa condamn si pe presedintele UNBR pentru aceleasi infractiuni, in cardasie cu mercenarii minciunii, cunoscuti ca avocati in Romania, carausi de spaga de la parti la magistratii mafioti

# pt Tudor Raneti date 3 July 2013 23:04 +1

Da-ne detalii, ca nu inteleg nimic. Unde si pentru ce l-ai reclamat pe Iordachescu, ca vreau si eu sa il reclam pe acest cap de mort. Il urasc de moarte si vreau ca fata lui si el, sa plinga toata viata lor si sa aiba parte de ce ne-a facut noua celor din UNBR 2004.

# Tudor Raneti date 4 July 2013 17:00 +2

L-am reclamat fiindca in cardasie cu o sumedenie de avocati carora le-am facut dosar penal, a refuzat sa-i sanctioneze disciplinar, conform obligatiilor de post nascute din statutul Baroului Bucuresti. Pentru aceasta s-a autoincriminat penal pentru complicitate cu avocatii infractori si asocierea pentru savarsirea de infractiuni, savarsind infractiuni de serviciu si de fals. In fapt, mi-a refuzat sesizarea pe motiv ca n-am semnat-o, insa, am trimis-o si prin Posta Romana semnata, si prin email in care am trimis poza cu semnatura, buletinul si numele in clar in scris de mana. Regulamentul Baroului Bucuresti pe care Ilie Iordachescu nu-l invoca fiindca probabil nu exista in acest sens, nu priveste cetateanul, fiindca Baroul Bucuresti conform statutului fiinteaza in interesul cetateanului, neconditionat de semnaturi spre exemplu. Da-mi un email si-ti fac forward. N-am avut timp sa public plangerea penala, la fel ca altele de pe forumul sinteza zilei de pe antena3.ro

# pt Tudor Raneti date 3 July 2013 23:25 +2

Da-ne detalii, ca nu inteleg nimic. Unde si pentru ce l-ai reclamat pe Iordachescu, ca vreau si eu sa il reclam pe acest cap de mort. Il urasc de moarte si vreau ca fata lui si el, sa plinga toata viata lor si sa aiba parte de ce ne-a facut noua celor din UNBR 2004.

# Tudor Raneti date 4 July 2013 17:03 0

Vezi saiturile Baroului Bucureti si al UNBR. Contin datele de contact. Altfel gasesti legislatia cautand pe google statutul baroului bucuresti, care indica si legea 51/1995, unde vei gasi la art. 87 si 88 legatura cu UNBR. Avocatii sunt cercetati disciplinar de baroul din care fac parte, si decanul de UNBR

# ILINA date 4 July 2013 22:22 0

[quote name=\"pt Tudor Raneti\"]Da-ne detalii, ca nu inteleg nimic. Unde si pentru ce l-ai reclamat pe Iordachescu, ca vreau si eu sa il reclam pe acest cap de mort. Il urasc de moarte si vreau ca fata lui si el, sa plinga toata viata lor si sa aiba parte de ce ne-a facut noua celor din UNBR 2004.[/quote]  PUR SI SIMPLU SUNT INGROZITA DE ACEASTA PERSOANA , DE TOATA URA PE CARE O TINE IN SUFLET, DE URITENIA EI MORALA . AUZI DOAMNE , AVOCATII BOTA SE DUC LA MANASTIRI CA SA BLESTEME PE CEILALTI ! DOAMNE ! TU TE AUZI CE SPUI ? CHIAR N-AI NICI UN DUMNEZEU  ? ESTI DEMN DE MILA SUFLET  PIERDUT ! ITI DORESC MULTA LUMINA IN VIATA TA !

# pt ILINA date 5 July 2013 10:40 +1

Demni de mila sunteti voi astea care ne-ati tot invocat exceptia lipsei calitatii de avocati, pe la instante siam fost cercetati penal, unii de mai ulte ori. Nimeni nu ramine nepedepsit si nici o fapta de-a voastra nu o sa treca fara sa platiti pentru asta in aceasta lume. Noi nu v-am facut nimic niciodata. Daca te simti nevinovata, de ce ti-e frica ?

# think date 3 July 2013 20:02 +9

bota i-a facut avocati pe italieni. foarte bine , sa vedem ce o sa faca nea florea.o sa iste un scandal diplomatic cu italia? pai la nea florea spaga pentru romani e undeva la vreo 15-20000 de euro, pentru italieni probabil ca cere vreo 100000 de euro. asa ca foarte bine a facut bota. toti licentiatii au dreptul la roba. de ce sa poarte roba numai jigodiile?toate pipitele termina dreptul si smecherii cu bani le baga in avocatura. sunt o gramada de boarfe analfabete care cauta tot felul de fraieri care sa le plateasca intrarea in baroul spagarilor.

# la Bota, spaga pt italieni, a fost de 5.000 euro date 4 July 2013 08:58 -1

Nu conteaza valoarea spagii. Spaga e tot spaga si ce a facut Bota, e infractiune. A organizat un simulacru de examen cu intrebari gata rezolvate pt italieni, care trebuiau sa stie limba romana. A determinat pe avocatii care au fost arestati o data cu el, sa elibereze adeverinte pt italieni, ca acestea si-au facut stagiul de pregatire de 3 ani, in cabinetele lor, ori acestea nu i-au vazut niciodata. De la condamnarea lui definitiva, Bota prin lege si-a pierdut calitatea de membru UNBR 2004 (art. 27 lit. d) din Legea 51/1995). Nu mai vehiculati ideea ca Bota e nevinovat, pt ca nu este nevinovat.

# JIJA date 4 July 2013 11:38 0

Il cunosti pe jija, de ce te f grija de noi ? Fa o cerere la UNBR sa afli daca bota si-a pierdut calitatea de membru asa cum visezi tu. Da semneaz-o !

# sa mori tu Bota! date 4 July 2013 16:53 0

Dar cine mai esti tu in UNBR, ca sa-ti fac eu tie o cerere. Ma faci sa rid, ha, ha, ha......

# loca date 4 July 2013 22:48 -1

deci preacinstitul iordachescu a bagat*o si pe fiesa avocat. e o magarie in tara asta cum nu se mai poate, numai odraslele lor sa manince. s-au intors boieri sa jefuiasca tara si sa iiterorizeze pe ceilalti muritori de rind.

# Ultimul Charlot date 3 July 2013 21:30 +3

La cat de tare s-a stins totul, in conditiile in care interesul fata de subiectul barourilor era foarte mare, la cum se precipita lucrurile, ma face sa cred ca s-a instaurat o forma de cenzura. Cineva e la \"butoane\"

# alo, voua date 3 July 2013 22:12 0

tuturor cretinilor! daca nu ai depus declaratiea, e contraventie si raspundere disciplinara. nu infractiune. infractiuni e sa o depui, dar sa omiti. nu ma asteptam la altceva de la asta

# esti analfabet date 3 July 2013 23:36 0

N-ai auzit de falsul prin omisiune ?! Analfabetule !

# vai date 3 July 2013 23:42 0

de capul tau. baaa, asta nu a depus declaratia, muuuuuu!!!!!!!!!!! nu e vorba ca a omis sa declare ceva in declaratia depusa!!!!!!!!!!!!!!!muuuuuuuu!!!!!!!!! vezi-ti de treaba ta, impachetator de saorme ce esti tu

# etnobotanic date 4 July 2013 09:06 +2

art3(2) din L78/2000 \"(2) Nedepunerea declarației de avere de către persoanele prevăzute la alin. (1) atrage declanșarea din oficiu a procedurii de control al averii în condițiile Legii nr. 115/1996.\"

# Ultimul Charlot date 3 July 2013 22:28 0

La cat de tare s-a stins totul, in conditiile in care interesul fata de subiectul barourilor era foarte mare, la cum se precipita lucrurile, ma face sa cred ca s-a instaurat o forma de cenzura. Cineva e la \"butoane\"

# Mare Eroare intarita si de magistrati !!!! date 3 July 2013 23:25 +4

Ma simt intr-o grava eroare si nu suport cand imi sunt asunse situatii si dedesupturi pastrate bine sub pres, in schimb fiindu-mi prezentatea doar laptele si mierea.  http://legeaz.net/spete-civil-iccj-2004/decizia-6619-2004 , http://www.scj.ro/strasbourg/BOTA-romania%20RO.htm

# th58m date 4 July 2013 00:02 +2

salve colegilor...(cum care?...știți voi care!...) :roll: ave magister bota!!!... acest BAROU nu este al lui bota ori al lui nimeni in vănt... acest BAROU este al nostru (cum care?...știți voi care!...) căt de bou să fii, să crezi că dacă il crucifici pe bota, din cănd in cănd, bagi groaza in mii de avocați?!?... 8)   dacă ești un bivol din curul moldovei , prost și retardat, nu mai executa, pe banii mei, deplasări  la bucale...mai bei rachiu de sfeclă, ca măta și domnul tac-tu???...așa-zisu-le procurore de la coada vacii !... :-x

# bota bota si iar bota date 4 July 2013 01:26 0

vad ca persoana fizica bota este cel mai amediatizat personaj pe luju.ro.!  ce tot aveti cu el??? UNBR este un aspect iar bota este altceva............nu putem nega realitatea ca si el a creat UNBR-ul atat de contestat nu concurenta! lasati-l in pace ..ce tot atat bota bota bota...cu avocatii lui...............sincer m-am saturat oricum este vedeta lumii justitiei....nu vedeti ca tara asta moare si voi???

# bota puscariabilul date 4 July 2013 08:31 -2

Bota nu e decit un puscariabil ca multi altii avizi dupa bani.

# du-te pe juridice date 4 July 2013 11:34 -1

,,persoana cel mai mediatizat,, ??? du-te pe juridice si exprima-ti agramatismele!

# Alberto Kurtyan date 4 July 2013 05:38 +3

Avocatura este sub tirul unui atac nemaintalnit din partea acestui procuror Dragos Bujorean. Nu inteleg ce fel de prietenie sau intelegere are el cu judecatorul care a incuviintat perchezitiile la zeci de avocati, fara nicio discriminare. Judecatorul Daniel Corduneanu (un nume cu rezonanta neplacuta in Moldova) se pare ca semneaza fara discernamant tot ce ii pune sub nas Bujorean. Neplacut.

# LM date 4 July 2013 11:13 +1

Se da o lupta pe viața si pe moarte între cele doua barouri (as spune la fel de legale) dar totuși o lupta inegala ... între un inginer si un securist. Cine va învinge oare ??? 

# labacioc date 27 August 2013 16:58 0

evident, SECURISTU\' !!! :lol: :lol: :lol:

# pt lm date 4 July 2013 11:32 +1

2 barouri ,,la fel de legale,, ??? unul desfiintat prin Legea 3/48 si unul infiintat prin justitie !!!

# LM date 4 July 2013 11:40 0

Așa e domnule dar ... In alta ordine de idei cred ca acțiunea domnului Bota ar trebui sa fie intemeiata pe 247, 248, 250,266 CP

# INS date 4 July 2013 11:34 0

Majoritatea românilor au un nivel scăzut de educaţie (44,2%) şi doar 14,4% au studii superioare. 41,4% au declarat că au un nivel mediu de educaţie, în timp ce 245.400 dintre persoanele recenzate sunt analfabete.

# pt INS date 5 July 2013 10:48 +1

DUPA CE CA SUNTEM ATIT DE PUTINI INTELECTUALI IN ACEASTA TARA, DIN CARE 5-6.000 DE MEDICI AU PLECAT, VOR SA PLECAM SI NOI AVOCATII DIN UNBR 2004, CA SA RAMINA NUMAI EI. PROSTII SUNT MAI USOR DE CONDUS, NU CREEAZA PROBLEME AUTORITATILOR.

# Relu date 4 July 2013 12:29 +6

Bujorene, pentru abuzul, de tip KGB, pe care l-ai savarsit fata de presedintele UNBR, Pompiliu Bota si colegii avocati ai acestuia, in orice tara civilizata, erai dat afara din magistratura si trimis in judecata pentru represiune nedreapta. Si daca tot ai confiscat(furat) dosarele de la sediul UNBR, te anunt ca printre acestea se afla si dosarul  senatorului-avocat, Catalin Croitoru, plus inca doua ale copiilor acestuia. Asadar, dupa logica ta de cioban in ale dreptului, rezulta ca si senatorul si copiii sai sunt infractori intrucat detin stampila de avocat, roba, isigna de avocat, sunt inscrisi pe tabloul UNBR-Bota si au cabinet de avocat. Apropo, pentru cultura ta generala, iata ce a declarat public dl. senator:\" UNBR-Bota si barourile sale componente sunt singurele structuri infiintate legal. unbr-traditional trebuie sa-si aduca structurile in stare de legalitate\" !

# Cetatean date 4 July 2013 13:27 +1

Intr-un material anterior, judecatoarea a respins propunerea de arestare preventiva intrucat acele pretinse infractiuni nu au format obiect al propunerii de arestare. Propunerea fusese motivata pentru 2 infractiuni, dar concluziile propunerii de arestare preventiva nu au fost in sensul arestarii preventive pentru acele infractiuni. Este ca si cum ar exista o contradictie intre considerentele unei hotarari judecatoresti si dispozitivul acesteia.

# POLO.NICU date 4 July 2013 15:47 +1

Asta-i valoarea lui Bujoreanu. Si nu-i singurul.

# excelent comentariu av. teodorescu nicusor date 4 July 2013 19:40 +1

NU MOR CAII CAND VOR CAINII, NICI CAINII CAND VOR STAPANII. Evident ca otreapa aia de procuror si de judecator de la SUCEAVA care a dat MANDATELE de PERCHEZITII, au urmarit ARESTAREA. De la vrut pana la putut e cale lunga. Daca vor intra cu noi la puscarie pentru PARTICIPATIE IMPRPROPRIE toti judecatorii ICCJ si toti procurorii din Romania care au atestat legalitatea UNBR si a BAROURILOR infiintate pe baza de HOTARARE JUDECATOREASCA de INFIINTARE, dupa intrarea in vigoare a Legii 51/1995, ne predam singuri la puscarie, sa avem FEMEILE noastre. Fara ei nu mergem. http://teodorescunicusor.wordpress.com

# jurist, ar trebui sa comentam juridic despre... date 4 July 2013 19:45 +3

deci d. bujoreanu ar trebui sa-i citeze si pe magistratii care au statuat ca baroul bota este legal.el a inventat smecheria cu asocierea in vederea savirsirii de infractiuni. daca ar exista asa ceva, judecatorii si procurorii, cei peste 1000 care au cercetat aceste fapte, la ce infractiune ar trebui incadrati? solicitati extinderea cercetarilor si asupra magistratilor, inclusiv cei de la C.Apel Suceava care au statuat legalitatea avocatilor din BB. 

# Tudor Raneti date 6 July 2013 20:16 +1

dl avocat teodorescu nicusor e propriul lui admirator :D

# Ultimul Charlot date 4 July 2013 20:20 +2

Se vor face cereri de extindere la toti avocatii din toate barourile din Romania - structura Bota, si pentru toti procurorii si judecatorii care au dat solutii care ne-au intarit convingerea ca avem calitate de avocat. Pentru neglijenta in serviciu, abuz un serviciu contra intereselor publice, uz de fals, omisiunea sesizarii organelor judiciare, ... cel putin.Vom sesiza de asemenea si ambasadele tarilor UE in care avocati din structura Bota profeseaza si in final cereri si actiuni pentru desfiintarea tuturor hotararilor judecatoresti in care avocati din structura Bota au pledat si au incasat onorar de avocat. Atat in tara cat si in tarile UE. Daca-i bal, bal sa fie. Si sa se termine odata cu starea asta confuza ce e tinuta parca intentionat.

# ilie date 4 July 2013 21:56 +2

ar trebui cercetati si avocatii traditionali. ei in ce baza isi desfasoara activitatea? sa ne spuna  procurorul bujorean daca a vazut actele de infiintare ale vreunui barou traditional. dupa aia discutam care este mai legal dintre cele doua barouri.corect? in civil se compara titlurile, asa si aici stimate magistrat, sa vedem cine este unbr? ai curaj sa spui adevarul? dar nu pe vorbe ca traditionalii l-au mostenit pe decebal si au descalecat la bucuresti si au dat de domn florea pe post de presedinte. 

# http://www.ziarobiectiv.ro/index.php/actualitate/scandal... date 4 July 2013 22:03 0

,, Scandalurile dintre avocații din structura Bota și cei din Baroul Argeș sunt departe de a fi încheiate. Avocatul Tiberiu Iordache, membru al structurii Bota a dat în judecată Baroul Argeș spunând că se simte denigrat, defăimat și înjosit și cere daune morale în valoare de 200 de mii de lei. Totul pentru că, spune domnia sa, s-a săturat ca în fiecare proces în care intră ca apărător să-i fie contestată profesia și să i se spună că o practică fără drept. Peste 2000 de procurori și judecători au recunoscut calitatea de avocat a celor din structura Bota Avocatul Tiberiu Iordache spune că sunt 50 de avocați din Argeș în structura Bota și cu toate acestea el este singurul căruia i se fac tot timpul tot felul de sesizări. De când funcționează UNBR Bota? -Prin decizia CEDO din anul 2004, uniunea a fost instituită și ea urmărește un scop de interes general, adică promovarea unei asistențe juridice adecvate și, implicit, promovarea justiției în sine. În plus, în anul 2011, ,,

# http://www.ziarobiectiv.ro/index.php/actualitate/scandal... date 4 July 2013 22:04 0

Consiliul Superior al Magistraturii spune că în practica recentă a instanțelor judecătorești și a parchetelor nu au mai fost situații în care avocații înscriși pe Tabloul Avocaților UNBR- Structura Bota să fie trimiși în judecată sau condamnați pentru exercitarea fără drept a unei profesii, astfel încât nu se impune efectuarea unui studiu asupra situației juridice a Uniunii Naționale a Barourilor din România și a barourilor județene înființate în temeiul unor hotărâri judecătorești. De când v-ați înscris în structura Bota? -Din 2011, după ce 20 de ani am activat în vechea structură. Am stat 10 ani în America și mi-am dat seama că Uniunea Bota respectă regula unei activități liberale și că nu trebuie să dai bani pentru examene și nici alte biruri pentru întreținerea unor persoane din barou. Câte plângeri vi s-au făcut până acum? -Am patru solicitări la diferite instanțe în care mi se cere să nu intru în proces pentru că îmi exercit fără drept profesia de avocat și de fiecare dată...

# a luat-o in freza si ”superavocatul” date 4 July 2013 22:06 -1

dos. 22899/233/2012: În temeiul art. 278 ind.1 alin. 8 lit. b Cod procedură penală, admite plângerea formulată de petenta Baroul de Avocaţi Galaţi împotriva rezoluţiei nr. 3272/P/2012 din 19.07.2012 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. Desfiinţează rezoluţia nr. 3272/P/2012 din 19.07.2012 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi şi trimite cauza Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi în vederea începerii urmăririi penale faţă de făptuitorul Teodorescu Nicuşor, pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii, prevăzută de art. 281 Cod penal, în referire la art. 26 alin. 1 din Legea 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, republicată.  http://portal.just.ro/233/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=23300000000147745&id_inst=233

# oare cine??cine??? date 4 July 2013 22:22 +3

daca ar avea competenta (dar nu are) bujorean ar inchide pravalia la suceava pe vreo 2 ani cel putin. sa audiezi vreo 3000 de avocati + 1000 de magistrati ca ai descoperit ca roata de fapt e patrata mi se pare fantastic. eu unul refuz sa mai platesc darile la stat ca niste oameni cu pregatire insuficienta sa incaseze salarii mari in timp ce hotii adevarati se plimba liberi. tara este jefuita de alesii nostri, nu avem drumuri dar ne ocupam de cazuri importante, ii inlaturam nelegal concurenta lui monsenieur florea ca asa vor muschii pensionarului.

# s date 4 July 2013 22:40 0

urmeaza razboiul mediatori - florea. circul avocatilor ilegali se extinde. 

# Ultimul Charlot date 4 July 2013 22:44 +1

Banuiesc ca eti constient ca deja a inceput. Avocatii din structura Bota au fost moenda de schimb pentru ca voi, mediatorii sa preofesati asa, ca traditionalii vroiau ca toti avocatii sa poata face mediere. Cu juristii au rezolvat-o repede, cu Bota acum se da probabil ultima batalie, si urmeaza mediatorii

# s date 4 July 2013 23:39 +1

stai linistit ca nu are ce sa-i faca lui bota. are hotarare judecatoreasca de infiintare barou.

# avocat date 5 July 2013 00:25 +1

Ba are  ce sa-i faca lui Bota. In primul rand ca azi, 05.07.2013 are termen recursul avand ca obiect propunerea de arestare preventiva. In al doilea rand, infractiunile pentru care s-a pus in miscare actiunea penala au fost savarsita in termenul de incercare stabilit de judecatoria Deva. In aceste conditii, nu mai este posibila condamnarea cu suspendare a inculpatului BOTA, acesta urmand sa execute pedeapsa in regim de detentie. In al treilea rand, cele doua pedepse NU SE VOR CONTOPI, ci se executa in intregime. Prin urmare, i se pot intampla multe lui Bota... De altfel, pentru termenul de astazi de la Tribunalul Suceava Bota dardaie de groaza in perspectiva admiterii recursului parchetului. Aceasta cu atat mai mult cu cat si inculpatul Botomei a fost arestat preventiv pentru infractiuni similare. Asa ca nu mai vorbiti fara sa stiti... Numai in pielea lui Bota sa nu fiti!!

# 992 date 5 July 2013 00:42 -1

Lacheu flocist, gata, l-ai condamnat pe Bota ? Tu esti si procuror, si judecator si de toate ? Pe Botomei de ce l-au eliberat ? Ai habar ? Mare avocat mai esti........va roade rautatea pana la oase. De ce va este asa de frica de omul asta, cand aveti de cand sa recunoasteti ? Nu veti recunoaste vreodata, e intrebare retorica. Asa cum nu veti recunoaste vreodata shpaga ptr. accesul in profesie si traficul de influenta cu politistii, procurorii si judecatorii. Nu va este scarba de voi, ipocritilor ?

# s pt avocat date 5 July 2013 12:35 0

avocat ...???? mai degraba om de serviciu la parchet dupa pregatirea de care dai dovada.

# ”cat de impertinent poate fi superavocatul?” date 5 July 2013 10:06 +1

Uitati-va si voi cat de suburban poate fi ”superavocatul” teodorrescu nicusor. Cam cum scrie el pe rahatul lui de blog: ”Cerere comunicare copie legalizata Minuta OLOGRAFA. Bine ca OTREAPA asta PENALA fosta AVOCATA PENALA-ONISOR LILIANA ANGELICA a comis ABUZURI si FALSURI IN FORMA CONTINUATA. M-as fi plictisit daca respingea plangerea pe TARDIVITATE. OTREAPOOOOOO!!! Mai sunt vite ca tine in functii de judecatori?” Eu daca as fi in locul acelor judecatori l-as arde la buzunar pe nemernicul incult si impertinent.

# ”cat de impertinent poate fi superavocatul?” date 5 July 2013 10:08 +2

Uitati-va si voi cat de suburban poate fi ”superavocatul” teodorrescu nicusor. Cam cum scrie el pe rahatul lui de blog: ”Cerere comunicare copie legalizata Minuta OLOGRAFA. Bine ca OTREAPA asta PENALA fosta AVOCATA PENALA-ONISOR LILIANA ANGELICA a comis ABUZURI si FALSURI IN FORMA CONTINUATA. M-as fi plictisit daca respingea plangerea pe TARDIVITATE. OTREAPOOOOOO!!! Mai sunt vite ca tine in functii de judecatori?” Eu daca as fi in locul acelor judecatori l-as arde la buzunar pe nemernicul incult si impertinent.

# barourile libere date 5 July 2013 12:19 +3

S-a respins (azi, 05.07.2013) recursul pseudo-procurorului mafiot, Bujorean !

# POLO.NICU date 5 July 2013 12:21 +1

Sa fie intr-un ceas bun...

# M.U.I. E. bujorene ! date 5 July 2013 12:31 0

BOTA E LIBER DEFINITIV !!!!!

# oarecare date 5 July 2013 12:50 +1

Se vede ca habar nu ai drept penal, nici nu aveai cum, neavand drept sa intri in sala. Nu e bine deloc pentru Bota, i-a respins si lui recursul. se mentine obligatia de a nu parasi tara. Pentru cei ca tine : este considerat vinovat dar nu sunt indeplinite conditiile din 148 lit f. , teza a doua. Nu e bine pentru Bota, de-aia a facut si el recurs. Puneti mana pe carte pana obtineti admiterea in barou, plantelor, si apoi sa scrieti pe site in probleme de drept penal !

# flocistule date 5 July 2013 13:04 0

Ba, buruiana, nu inseamna ca daca i-a respins si lui Bota recursul, e vinovat. Magistratii romani, care in general protejeaza casata mafiota-flocea(rudele stiu de ce), sunt in stare de orice abuz(a se vedea abuziva condamnare de la Deva-Alba-Neagra unde magistratii au facut pipi pe jurisprudenta favorabila lui Bota) Vei avea o mare surpriza cand se va pronunta CEDO, moment in care tu si gasaca mafiota-flocea veti vomita multa fiere !

# oarecare date 5 July 2013 13:09 0

Planta, nu am spus ca e vinovat, am spus ca e considerat vinovat. Nu eu cred asta, ci instantele, ambele. Mana pe carte, loaza care le spui rudelor ca esti avocat, desi nici tu nu te crezi avocat !

# flocistule date 5 July 2013 13:33 +1

Buruiana infatuata, desi faci pe marele jurist, esti o nulitate in stiinta dreptului. Bota, insusi, a fost chiar arestat preventiv si in final a fost ACHITAT DEFINITIV si despagubit substantial(!) de statul roman. In plus, cutumiarule tolerat si diletant, la judecarea pe fond a cauzei, instanta de recurs va fi CA Suceava, care s-a pronuntat deja cu privire la UNBR-Bota, achitand definitiv niste colegi avocati pe considerentul ca acestia au dobandit calitatea de avocat in mod legal !!!

# Citeste Legea 3 din 1948, bou\' satului date 5 July 2013 13:55 +1

O sa explodeze rahatu\'n voi, intr-o buna zi, de-atata ranchiuna. Cu d\'astia ca tine, Romania va ramane in mocirla vremurilor monopoliste. Citeste, boul catunului, hotararile date de sute de magistrati, in favoarea avocatilor \'Bota\', nu te mai da penalistul p***i. Mana pe citit, loaza bolsevica! Sau si tu, la fel ca ciudatul ala de bujorean, crezi ca toti magistratii aceia sunt in eroare... :-*

# awa date 5 July 2013 15:19 +1

Pentru \"oarecare\". Ai zis bine, chiar esti \"oarecare\". Ai auzit de prezumtia de nevinovatie? Ai aratat ca \"nu\"!Si cum sa faca cineva recurs impotriva unei solutii favorabile? A atacat ordonanta prin care a fost obligat sa nu paraseasca tara,atat. Oarecare... :D

# Bota liber date 5 July 2013 12:39 +1

     Dacă aveţi sânge în coaie, avocaţi tradiţionali veţi sări la bătaie, cine e primul: Rusa, Bichescu, Mihnea sau Oniga?

# oarecare date 5 July 2013 15:36 -1

Solutia nu a fost favorabila, este considerat vinovat ( chiar daca poate nu e ), motiv pentru care s-a luat masura obligarii de a nu parasi tara. De-aia a facut recurs. Se da castigator, in mod triumfalist, stiind ca majoritatea habar nu aveti de drept penal iar comunicarea intre voi, pentru a va informa reciproc asupra situatiei, este obstructionata total de el, neconvenidu-i cei destepti si informati.

# 992 date 5 July 2013 15:58 0

Mai oarescare, ne spui si noua cam in ce ar consta vinovatia lui Bota ? Ce a facut in concret, ca o tot dai de garduri atata cu vinovatia sa.

# oarecare date 5 July 2013 16:11 0

Eu vorbeam strict dpdv procedural. esti strain total de procedura penala, invata intai si apoi imi poti dovedi ca meriti sa-ti raspund.

# 992 date 5 July 2013 16:23 0

Am inteles ca aberezezi dpdv procedural. Dar procedura o aplici in contextul unor fapte comise. Care sunt faptele bulache ?

# POLO.NICU date 5 July 2013 15:54 +1

O tii pe-a ta cu ....este considerat vinovat. De procuror in mod sigur ca-i greu cu stiinta dreptului. Da nici cu tine nu mi-e rusine. Iar cat despre a sti drept penal mi-e mila de clientii tai, aia pe care ii aresteaza si tu zici ca sunt vinovati

# Popa T. Nicolae Tulcea date 6 July 2013 21:47 0

Stimati colegi, rog sa vedeti \"Autoritatea de lucru judecat\" in cod de procedura penal, este distincta de cea din civil, si rog mai vedeti si definitia normei juridice in T.G.D., despre care domnii procurori care l-au condamnat pe dl. Bota Pompiliu, nu au habar, cum nici judecatorii, care l-au condamnat in aceste conditii nelegale si netemeinice pe dl. Bota Pompiliu, se pare ca nu prea au citit de asa ceva intr-o carte care se numea introducere in Teoria Generala a Dreptului prin anul I de faculate. Pacat ca pretind a fi cei mai destepti netinand cont desi sunt obligati sa respecte prevederile art. 1 alin. 3 si 5, precum si art. 16 alin. 2 coroborat cu art. 53 alin. 2 din Constitutie. Mai rog, sa vedeti art.1 alin. 3 si 5 din Regulamentul C.S.M. nr. 881/27.09.2004 republicat prin Hotararea nr. 244/2004 M. Of. nr.14/05.01/2005 si alte norme mai nou in vigoare despre care poate nici nu vor sa auda unii procuroro sau judecatori care aplica legea dupa bunul plac, iar unii avocati pretin deja ca ei fac legea dovada ceea ce s-a intamplat cu dl.Bota Pompiliu dupa 23 de ani de \"democratie\" ?... Depre ce vorbiti voi domnilor colegi, ce legi sunt cele dupa carer suntem noi judecati ani si ani fara a se finaliza cauzele, apoi sa fim condamnati, dupa ce anterorn s-au dat multe solutii de neurmarire penala sau netrimitrerea nostra in judecataeste. Este sau nu este democratie in Romania dupa de 23 de ani pana azi ? Mai votam noi, multe Referedumuri, pana ce vom afla adevarul despre aceasta democratie, dovada ca acum s-a aflat oficial si public din gura primului - ministru dl. Ponta Victor, ca am fost pacaliti desi am votat, iar valabil pentru destituirea lui Basescu nu mai poate fi aplicat acum, oare de ce ?Au facut ei pact contra prevederilor art.2 alin.1 contrar alin.2 din acesta si nu respecta legea fundamentala a tarii. Care sunt faptele lor astazi ? Raspundeti daca sunteti juristi ? Nu daca sunteti avocati din grupul celor care l-ati \"aparat\" pe Nicolae Ceausescu la condamnat la moarte apoi avocatii ce functii au primit dupa aceia in stat ? Stiti sau Nu ? Tot asa aparati si clientii ? Baroul \"CLASIC\" DIN CARE FACETI PARTE este de drept public ? sau de dretp privat ? Legea nr.51/1995 este norma personala sau norma generala ? Popa T. Nicolae tel : 0749020799 sau popatnicolae@yahoo.com/popanicolaeblogspot.ro/ ma gandesc ca ar trebuie sa invatam oamenii sa se apre singuri macar in fata instantei de fond, si poate formuland inclusiv interogatoriul nu aveti cum sa respingeti partea care isi apara interesul, numai asistat de noi, in instanta, si cu procura continand mai multe clauze speciale pentru cei pe care ii vom asista astfel, ce mai contesta avocatii \"clasici\" fratilor ? Or, ce este democratia pentru cei din barourile \"clasice\" fata de care orrganele statului competente sa administreze probe in unele dosare penale au contatat clar in cadrul unor Parchete din tara ca nu au si/sau nu detrin acte de infiintare a persoanei juridice sau nu au putut prezenta acte de infiintare (statut sau act constitutiv). De ce nu-i promoveaza pe acesti oameni, care detin azi functii de procurori in acele parchete din tara desi se pare ca citesc si au dovedit unii procurori acest lucru prin actele lor de cercetare penala ? Mai mult, vreau sa intreb daca Legea nr.51/1995 este norma impersonala sau norma generala ? A se vedea si in manualul intitulat \"introducere T.G.D.\", de exemplu, \"notiunea de norma juridica\", respectiv definitia acolo data de profesori ce nu pot fi contestati ca si noi, exprimandu-se clar pentru toti juristii, fie ca sunt avocati, procurori, judecatori sau juristi nu fac exceptie de la aplicarea aceste definitii si de la aplicarea prevederilor art.1 alin.3 si 5 coroborat cu art.16 alin.2 din Constitutia Romaniei. Despe ce vorbiti voi in continutul textelor voastre de mai sus, daca despre lege nu vreti sa vorbiti pe intelesul tuturor romanilor. Pote astfel, vom fi nevoiti sa asimilam meseria noastra autonoma oricaror profesii liberale din Romania (art.1 alin.1 si art.47 alin.1 din Legea nr.51/1995) sau sa comparam in acest sens ceea ce vorbiti voi fratilor cu normele in vigoare totodata sa aflam realitatea din sistemul pe care unii il sustin din prostie. Daca si medicii s-ar razboi ca noi ar pute sa fie in pericol sanatatea oamenilor si asa abandonata de mult ? Aveti voi credinta in Dumnezeu ? Legea si Constitutia Romaniei exista pentru unii juristi, avocati, procurori sau judecatori precum \"exista credinta si in Dumnezeu\" sau/si cum nici credinta in Dumnezeu nu exista! Ca dovada, daca se va reevalua dupa revolutia din decemrie 1989 pana acum faptele celor care au aparat interesele unor oameni obijnuiti (justitiabili) carora li s-au luat foarte multi bani si nu li s-a aparat interesele fie (nemotivand recursul) ca nu s-au primit sumele mari ce le-au cerut drept onorarii in cauza, fie din alte motive nestiute nici pana azi, cum nici adevarul despre revolutia din decembrie nu s-a aflat nicipana azi, ar trebui sa vorbim numai dupa aceia cine este sau cine nu este avocat de buna credinta in in Romania conform legilor si Constitutiei in vigoare si nu numai. A se vedea si art. 723 C. pr.civil si/sau altele, nu inainte sa promiteti sa cititi definitia normei juridice din (introducere in T.G.D.) si autoritatea de lucru judecat intr-un Tratat de procedura penal pe care nu le mai puteti contesta si pe acestea, ca, nu mai aveti dupa ce invata carte. Or, daca scrieti voi carti fara sa plagiati, oare ce va iesi din continutul lor, sau poate nu va fi necesara \"Facultatea de Drept\" ca nu mai avem dupa ce invata carte si/sau degeaba exista cartea sus enuntata ca n-o citeste nimeni dupa cum se vede treaba, sau asa rezulta din textele de mai sus citind unele din ele renunt imediat sa continui nefiind importante si consistente, sunt chiar lipsite de interes si pentru cei care nu au scoala elementara. Eu am leacul pentru toti care ne acuzati acum si va astept in proces! Cu stima si consideratie pentru toti Popa T. Nicolae -avocat in Baroul Tulcea infiintat de dl. Bota Pompiliu in baza actului constitutiv si statutul sau pe care il detine in baza uneim hotarari judecatoresti definitiva pe teritoriul Romaniei. A se vedea art. 129 si cele anterior enuntate din Constitutia Romaniei, precum si art.14 coroborat cu art.15 din Legea nr. 304/2004, cat si art. 1 alin.3 si 5 din Regulamentul c.s.m., sus enuntat. Ar fi mai multe de spus, dar nu vreau sa va plictisesc si va rog sa cititi voi, sa-mi spuneti si mie ce-ati inteles din cartile citite, nu din cele spus de mine aici, desi nu spun prostii ca voi, ci vorbesc lucruri mai clare si pe intelesul tuturor, numai in caz ca veti citi si carti de specialitate care sa va lamureasca cum ia fiinta persoana judidice.

# irinel B date 20 July 2013 00:39 0

Domnilor, pentru mine lucrurile sunt clare sub aspectul spagii : la traditional spaga este de 5000 euro ( asa mi-au cerut mie ) , iar la Bota este ceva simbolic. Va rog sa ma sfatuiti (in conditiile in care nu sunt dispus sa dau 5000 euro ) ce sa fac ? avocatii de la Bota inca sunt prigoniti la instante ? inca au probleme cu colegii de breasla sau cu judecatorii si nu-si pot face apararile ? Chiar nu stiu ce cale sa apuc...

# Popa Nicoaae date 21 July 2013 15:21 0

Autoritatea de lucru judecat în penal decurge din puterea pe care o au exclusiv hotărârile judecătorești definitive existând identitate referitoare la persoanan învinuitului sau inculpatului. Nefiind posibilă tragerea la răspundere penală în mod repetat a celeiași persoane. Hotărârea are autoritate față de toate persoanele (facis jus erga omnes), iar excepția poate fi invocată de orice persoană care mai târziu ar fi acționată în calitate de coautor sau complice la infracțiunea de exercitare fără drept a profesiei de avocat. Se cer următoarele condiții : să privească același fapt material (idem factum) ; existența unei hotărâri definitive, iar noua acțiune să fie îndreptată contra aceleiași persoane (eadem personae). Art.22 alin.1 și art.10 lit.j C.proc.pen. Av. Popa Nicolae-Tulcea.

# Popa T. Nicolae -Tulcea date 28 July 2013 15:47 0

Referidu-ne la textul de prevederilor art.48 alin.2 si art.57 alin.2 din legea nr.51/1995, nu coincid cu regula de conduita clar exprimata in art.4,art.6 art.7 si art.8 alin.1 din Legea 26/2000, sau cu art.34 alin. 1 si 2 din decretul 31/1954 privin persoanele fizice si persoanele juridice. Pentru a stabili continutul clar al prevederilor art.48 alin.2 si art.57 alin.2 din Legea nr.51/1995 cu privire la toate elementele sale logico-juridice este imperios necesar sa coroboram aceste texte cu alte texte din legi diferite, cum ar fi Legea nr.26/2000 in baza careia dl Bota Pompiliu a luat fiinta,astfel fiind ceat nu pentru a fi stingherita initiativa sa si a se incerca includerea de reguli fixate de unii judecatori dupa bunul lor plac, ci trebuie favorizata expansiunea sa reprezentand acele raporturi juridice legal create in baza unei hotarari judecatoresti fata de acei oameni care au intele sa respecte legea Constitutia (ex. act constitutiv si statut) trebuie respectate obligatoriu.

# constantin m victor date 26 May 2014 12:07 0

in realitate BAROUL BOTAZ  constituie o organizatie constituita dupa modelul unei grupari infractionale menita sa induca in eroare justitiabilii dar si sa provoace serioase prejudicii calitatii actului de justitie.Un infractor agramat -care de altfel a si fost ras in cap la ORASTIE PENTRU NENUMARATELE SALE EVAZIUNI FISCALE,in complicitate cu piticul porno TONE - se gratuleaza reciproc cu claitati fictive ,bai mai mult se lauda ca l-au papat  de fund pe distinsul avi,cind in realitate acestia nu sint altceva decit niste impostori penibili.Le reamintesc ca atunci cind Mihail Sadoveanu a dorit sa devina mason,la ordinele acelorasi care au eliberat diplome la CHISINAU  pentru \"maestrii \"BOTA SI BOTOMEI !!! acesta a dat acolada frateasca lui alexandru paleologu direct pe p...s.le recomand sa o caute in acest scop pe GHILERDEA MARIOARA ,dar sa o prinda spalata...pe...creier... 

# W.C. Constantin date 26 May 2014 12:44 0

Zise infractorul fara dinti W.C. c onstantin! Da dupa ce te-a dat Bota afara de ce ai tot atacat in instante decizia ? Roaga-te sa intri la puscarie inainte sa te prinda tiganii pe care i-ai inselat!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva