29 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BULLYING PE NEVACCINATI – Ireal ce se petrece la Universitatea de Medicina „George Emil Palade” din Targu Mures. Studentii nevaccinati, netestati sau care nu au trecut prin boala au fost umiliti de conducerea UMFST, nefiind primiti la cursuri si in camine: “Au pornit o campanie de bullying pe retelele de socializare si pe grupurile interne. La unele camine studentesti s-au afisat liste cu studentii nevaccinati cu scop de umilire publica”. Tribunalul Suceava a suspendat abuzivele masuri

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

29 October 2021 18:35
Vizualizari: 6533

Tribunalul Suceava pune stop discriminarii studentilor de la Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu Mures (UMFST) si obliga institutia de invatamant sa permita accesul cursantilor la activitatea didactica si in caminele universitatii fara a mai conditiona prezenta si accesul acestora de vaccinare, testare anti-covid sau de trecerea prin boala. Va vine sau nu sa credeti, de la inceputul anului universitar 2021-2022, in loc sa se invete, in cadrul UMFST s-a dus o lupta nedreapta, inegala si abuziva intre conducerea institutiei de invatamant si studentii nevaccinati sau care nu au prezentat dovada testarii sau a trecerii prin boala, carora le-a fost interzis sa participe la cursuri ori sa se cazeze in caminele universitatii.Conducerea UMFST a triat pana a dezbinat


Mai mult, studentii care au refuzat sa se conformeze regulilor abuzive impuse de conducerea Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu Mures au fost amenintati de reprezentantii Ligii Studentilor din Targu Mures (LSTGM) pentru ca protestau fata de restrictiile si conditionarile UMFST. Totul a culminat cu o campanie de bullying declansata de reprezentatii Ligii Studentilor din Targu Murest pe retelele de socializare si pe grupurile interne de discutii. Absolut scandalos, la unele camine studentesti s-au afisat liste cu studentii nevaccinati cu scop de „umilire publica” (public shaming).


Tribunalul Suceava, chemat sa faca dreptate


Pusi in fata acestei situatii, cateva sute de studenti (cel putin 200) s-au coalizat si, prin Asociatia Liga Studentilor din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, au semnat o petitie prin care au solicitat ca Universitatea din Targu Mures sa revoce hotararile care le impiedica accesul la educatie, insa fara succes.

Prin urmare, la Tribunalul Suceava a fost inregistrat dosarul nr. 3978/86/2021 prin care Asociatia Liga Studentilor din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi a chemat in judecata Universitatea George Emil Palade din Targu Mures solicitand supendarea hotararilor Consiliului de Administratie nr.7/3.09.2021 si nr.64//9.09.2021, a "Instructiunilor de lucru privind modul de organizare si desfasurare a activitatilor didactice a studentilor in unitatile de invatamant superior medicala in universitar 2021 - 2021" si a "Regulamentului privind organizarea si functionarea caminelor studentesti "cu privire la aplicarea dispozitiilor art.8 al.2 pct.2 si art.13 al.3.


Noroc ca studentii au avut avocati! UMFST prinsa cu minciuna


In acest litigiu, studentii de la Asociatia Liga Studentilor – Iasi au beneficiat de sprijinul societatii de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii, respectiv al avocatilor Mihaela Maxim (foto dreapta), Sorin Vladescu (foto stanga) si Ioana Hrisafi (foto centru) si al avocatei Diana Lucaciu din Baroul Bucuresti, care i-a reprezentat pe studenti.

Si bine ca au avut parte de profesionisti! Pentru ca, astfel cum reiese din comunicatul pe care Asociatia Liga Studentilor din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi l-a dat publicitatii, in timpul procesului Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu Mures (UMFST) ar fi mintit, sustinand ca doar cinci studenti ai universitatii se opun restrictiilor impuse de universitate, cand de fapt numarul acestora depasea 200.

Pe langa aceasta, conducerea UMFST a sugerat ca revoltele studentilor sunt nejustificate si ca acestia "ar trebui sa se supuna deciziilor Ligii Studentilor din Targu Mures (LSTGM) si ale reprezentantilor alesi in structurile de conducere ale institutiei". Adica sa se supuna deciziilor celor care i-au pus la zid pe cei care au protestat fata de masurile conducerii UMFST.


Din fericire, Tribunalul Suceava a dat castig de cauza studentilor de la Asociatia Liga Studentilor – Iasi dispunand suspendarea hotararilor abuzive ale conducerii Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu Mures (UMFST) pana la solutionarea definitiva a dosarului.


Iata minuta pronuntata in 28 octombrie 2021 in dosarul nr. 3978/86/2021:

"Admite actiunea. Dispune suspendarea hotararilor Consiliului de Administratie nr.7/3.09.2021 si nr.64//9.09.2021, a "Instructiunilor de lucru privind modul de organizare si desfasurare a activitatilor didactice a studentilor in unitatile de invatamant superior medicala in universitar 2021 - 2021" si suspendarea in parte a "Regulamentului privind organizarea si functionarea caminelor studentesti "cu privire la aplicarea dispozitiilor art.8 al.2 pct.2 si art.13 al.3. Cu recurs in 5 zile de la comunicare. Pronuntata azi 28 octombrie 2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei.
Document: Hotarare 702/2021 28.10.2021"


Redam in continuare comunicatul Ligii Studentilor din Iasi:

"Tribunalul Suceava a suspendat deciziile UMFST Targu Mures prin care accesul studentilor era conditionat de vaccinare, testare sau trecerea prin boala


Tribunalul Suceava a suspendat la cererea Ligii Studentilor (LS IASI) si a cinci studenti ai Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu Mures (UMFST) deciziile institutiei de invatamant prin care aceasta a conditionat accesul studentilor la activitatea didactica si in caminele universitatii de vaccinare, testare anti-covid sau de trecerea prin boala.


Practic, din momentul de fata, studentii pot din nou participa fizic la activitatile didactice si pot beneficia de locurile de cazare din camine fara absolut nicio constrangere legata de prezentarea vreunei dovezi de vaccinare, testare sau trecere prin boala. Cererea a vizat suspendarea a patru acte normative prin care s-au impus conditionarile expuse anterior. Fiind puse in discutie, prevederile recentei HG 1130/2021 nu se aplica in ceea ce priveste conditionarea accesului in spatiile universitare sau in caminele studentesti de certificatul verde.


Liga Studentilor (LS IASI) pune in vedere UMFST sa informeze toate cadrele didactice si intregul personal administrativ de decizia Tribunalului Iasi si avertizeaza ca la orice incalcare a hotararii instantei si a dreptului studentilor de a nu fi conditionati in niciun fel vor fi sesizate organele abilitate.

Totodata, Liga Studentilor (LS IASI) solicita public demisia de onoare a conducerii Ligii Studentilor din Targu Mures (LSTGM) pentru faptul ca au sustinut deciziile universitatii, depunand o adresa in acest sens la dosarul cauzei, cu scopul de a decredibiliza demersurile realizate de studentii nedreptatiti de catre UMFST. De asemenea, reprezentantii Ligii Studentilor din Targu Mures (LSTGM) au amenintat la inceputul anului universitar studentii care protestau impotriva restrictiilor si conditionarilor impuse si au pornit impotriva acestora o campanie de bullying pe retelele de socializare si pe grupurile interne de discutii, mai multi studenti fiind determinati sa ii dea in judecata pe asa-zisii „reprezentanti” in structurile de conducere ale UMFST care le-au adresat colegilor lor expresii injurioase, jignitoare, de natura sa aduca atingere imaginii, onoarei si demnitatii umane. La unele camine studentesti s-au afisat liste cu studentii nevaccinati cu scop de „umilire publica” (public shaming).


In plus, Liga Studentilor (LS IASI) mentioneaza faptul ca asa-zisa „recunoastere” formala a unei organizatii studentesti de catre o universitate nu are nicio baza legala si nu este de natura sa infranga in vreun fel dreptul studentilor de a se adresa instantelor de judecata in vederea recunoasterii drepturilor si intereselor lor legitime. Pretentia UMFST ca toti studentii ar trebui sa se supuna deciziilor Ligii Studentilor din Targu Mures (LSTGM) si ale reprezentantilor alesi in structurile de conducere ale institutiei reprezinta un abuz grav.


In instanta, UMFST a mintit, afirmand ca doar 5 studenti ai universitatii se opun restrictiilor impuse de universitate. In realitate, cel putin 207 studenti au semnat olograf o petitie prin care au cerut conducerii UMFST sa isi revoce hotararile.

Decizia, pe scurt, poate fi consultata aici:

http://infodosar.curteadeapelsuceava.ro/Detalii_Dosar.aspxid=3978%2f86%22021&idinstanta=86


Hotararea nu este definitiva, insa este executorie de drept si isi produce efectele din momentul pronuntarii instantei. Pe durata suspendarii, UMFST nu poate emite nicio alta decizie cu continut identic sau similar, prin care sa conditioneze in vreun fel accesul studentilor.


Documentatia din dosar a fost realizata de departamentul juridic din cadrul Ligii Studentilor (LS IASI), cu sprijinul Tuca Zbarcea si Asociatii si al doamnei avocat Diana Lucaciu (Baroul Bucuresti) care i-a reprezentat pe studenti, dorind cu aceasta ocazie sa le aducem multumirile noastre si ale studentilor pentru eforturile depuse".


Comentarii

# DODI date 29 October 2021 19:54 +198

Ce este mai dureros este atitudinea de slugă a multor ”intelectuali” din această țară care țin să se prostitueze în fața nulităților politice din fruntea statului (mutancamon) și guvernului (demisul câcâțu).

# Felicitam pe aceasta cale "Tuca Zbarcea si Asociatii" date 29 October 2021 20:50 +60

Bravo lor , si ei au fost studenti ... Excelent !

# Hitler ar fi mandru de ca se intampla acolo ... date 29 October 2021 20:54 +73

Conducerea ar trebui demisa de urgenta ! "Vaccinurile " ajuta oarecum , se pare, la a nu face o forma mai grava a bolii dar nu e 100% dovedit ( caci poate cei care s-au vaccinat si au facut o forma usora oricum ar fi facut-o la fel , inca nu se stie "esact" ). Nu va lasati calcati in picioare , asa a inceput si revolutia din `89 : LIBERTATE !

# livia date 30 October 2021 08:26 +46

Conducatorii sunt idioti, se stie, dar cei care amplifica idiotenia masurilor, sunt cretini de-a binelea.

# Liță date 30 October 2021 12:50 +35

Judecator italian Angelo Georgiani: "Și îi vrem judecați într-un nou Nürnberg" ("And we want them to be tried in a new Nuremberg"). https://www.bitchute.com/video/5zAdgjCBdJb7/

# Eu date 31 October 2021 00:29 +9

Bun,dar cine plătește pentru segregare? Până nu sunt "arși" făptuitorii nu se schimba nimic! Vinovații trebuiesc pedepsiți altfel recidivează sub oblăduirea "justiției" care doar se ocupa de efecte și nicidecum de cauză!

# anonim date 31 October 2021 14:00 +4

Ceva sclaveti la puscarie vedem si noi?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2022 – Sexgate in parchet

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva