2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAB A GOLIT DOSARUL DNA – Judecatorii Alin Benone Raduinea si Elena Raluca Costache de la Curtea de Apel Bucuresti au constatat nulitatea actelor de urmarire penala si a rechizitoriului din dosarul de inselaciune al fostului sef ADP Sector 4 Marian Goleac, pe motiv de necompetenta materiala a organului de urmarire penala. Anterior, judecatoarea Claudia Monica Cipariu de la Tribunalul Bucuresti dispusese inceperea judecatii (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 February 2022 16:09
Vizualizari: 3868

Praf si pulbere s-a facut dosarul in care DNA l-a trimis in judecata pe fostul sef al administratiei domeniului public din Sectorul 4 pentru inselaciune. Este vorba despre Marian Goleac (foto), fost director general al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 S.A.


 

Printr-o decizie definitiva pronuntata saptamana trecuta, mai exact in 15 februarie 2022, judecatorii Alin Benone Raduinea si Elena Raluca Costache de la Curtea de Apel Bucuresti au dispus restituirea la DNA a dosarului in care vizat este Goleac. Hotararea a fost pronuntata dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a constatat nulitatea actelor de urmarire penala si a rechizitoriului, pe motiv de necompetenta materiala a organului de urmarire penala si in consecinta nelegalitatea sesizarii instantei.

Astfel, judecatorii Alin Benone Raduinea si Elena Raluca Costache au dispus desfiintarea actelor de urmarire penala si excluderea tuturor probelor administrate, restituind dosarul la parchetul anticoruptie.

Practic, Curtea de Apel Bucuresti a desfiintat incheierea judecatoarei Claudia Monica Cipariu de la Tribunalul Bucuresti, care, in 22 septembrie 2020, constatase legalitatea sesizarii instantei, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in dosarul lui Goleac, dispunand inceperea judecatii.


Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti din 15 februarie 2022 (dosar 11647/3/2020/a1):


“Solutia pe scurt: Incheierea nr. 74/CP - In baza art. 347 C.p.p. admite contestatiile formulate de contestatorul-inculpat Goleac Marian si de contestatoarea-persoana vatamata S.C. 'Totul Verde' S.A. (fosta S.C. Amenajarea Domeniului Public 4 S.A.), impotriva incheierii din 22.09.2020 pronuntate de judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti, in dosarul nr. 11647/3/2020/a1. Desfiinteaza incheierea contestata si rejudecand: in baza art. 345 alin.1 si 2 rap. la art.342 C.p.p. admite cererile si exceptiile formulate de inculpatul Goleac Marian si de persoana vatamata S.C. Totul Verde S.A. (fosta S.C. Amenajarea Domeniului Public 4 S.A.). In baza art.281 alin.1 lit. b C.p.p. (astfel cum a fost reconfigurat prin Decizia Curtii Constitutionale nr.302/2017), constata nulitatea absoluta a tuturor actelor de urmarire penala efectuate in dosarul de urmarire penala nr.501/P/2019 al Parchetului de pe langa I.C.C.J.-D.N.A., incepand cu data de 24.09.2019 si a rechizitoriului prin care inculpatul Goleac Marian a fost trimis in judecata, pentru necompetenta materiala a organului de urmarire penala si, in consecinta, constata nelegalitatea sesizarii instantei cu acel rechizitoriu. Dispune desfiintarea actelor de urmarire penala anterior mentionate, precum si, in baza art.102 alin.2 si 3 C.p.p., excluderea tuturor probelor administrate. In baza art. 102 al. 2 C.p.p. cu referire la decizia CCR nr. 22/2018 dispune excluderea de la dosar a respectivelor probe, precum si eliminarea din dosar a mijloacelor de proba excluse. In baza art. 347 al. 3 C.p.p. rap. la art.346 alin.3 lit. b C.p.p. dispune restituirea cauzei la Parchetului de pe langa I.C.C.J.-D.N.A. pentru a lua masurile legale ce se impun.

In baza art.275 alin.3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.

Pronuntata in camera de consiliu, astazi 15.02.2022.

Document: incheiere finala camera consiliu 74/2022 15.02.2022”.


Iata minuta Tribunalului Bucuresti din 22 septembrie 2020 (dosar 11647/3/2020/a1):


“Solutia pe scurt: Vazand dispozitiile art.342 si urm. din N.C.proc.pen.: Respinge - ca neintemeiate - cererile si exceptiile formulate/ridicate de catre inculpatul Goleac Marian si de catre persoana vatamata S.C. 'Totul Verde' S.A. (fosta S.C. ADP 4 S.A.). Constata ca - din oficiu - nu au fost invocate exceptii. In consecinta, constata legalitatea sesizarii instantei, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in dosarul de urmarire penala in care s-a emis rechizitoriul nr. 501/P/2019 la data de 26.05.2020 de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - D.N.A. - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, privind pe inculpatul GOLEAC MARIAN (cu datele personale cunoscute), trimis in judecata - in stare de libertate - pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, in forma continuata, prev. si ped. de art.244 alin.1 si 2 N.C.pen., cu aplic. art.35 alin.1 N.C.pen.. Dispune inceperea judecatii.

Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicarea prezentei incheieri procurorului, inculpatului si persoanei vatamate.

Pronuntata in sedinta din Camera de Consiliu, astazi, 22.09.2020.

Document: incheiere finala camera preliminara 22.09.2020”.


Prezentam comunicatul DNA din 17 iunie 2020 privind trimiterea in judecata a lui Marian Goleac:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului

GOLEAC MARIAN, director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 S.A. (la data intocmirii rechizitoriului), pentru comiterea infractiunii de inselaciune in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

in perioada 2008 – mai 2020, inculpatul Goleac Marian ar fi detinut pe nedrept functiile de director general adjunct interimar si director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA (ce are ca actionar principal Consiliul Local al Sectorului 4), obtinand in acest mod un folos patrimonial necuvenit in cuantum de 1.762.610 lei (cuantumul veniturilor incasate in functiile mentionate mai sus).

Concret, cu ocazia incheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus in eroare pe membrii Consiliului de administratie a SC (ADP) 4 SA prin aceea ca, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverinta prin care se atesta ca este absolvent al unei facultati de electrotehnica si informatica, specializarea electromecanica (promotia 2002) si ulterior ar fi atasat o diploma de inginer. Aceste documente ar fi fost obtinute in conditii nelegale, in realitate inculpatul nefiind nici macar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosita de acesta pentru inscrierea la universitatea respectiva fiind falsa). Conform statului de functii al ADP 4 SA, inculpatul Goleac Marian ar fi putut ocupa doar functii de executie pentru care sunt necesare doar studii gimnaziale, cum ar fi: floricultor, lucrator pentru salubrizare spatii verzi, ingrijitor cladiri, fierar betonist, pavator, etc.

Pana la data intocmirii prezentului rechizitoriu SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA nu a comunicat daca se constituie parte civila.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva