6 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CADRU DE NADEJDE, CHEMAT IN ACTIVITATE – La o zi dupa incetarea mandatului de adjunct al Procurorului General al Romaniei, generalul de brigada cu o stea Codrut Olaru a fost chemat in activitate de presedintele Klaus Iohannis. Olaru a explicat pentru Lumeajustitiei.ro ca va activa la Sectia Parchetelor Militare a PICCJ, ca procuror de executie, in subordinea lui Ion Vasilache. Se pregateste numirea lui Olaru ca sef al Parchetelor Militare?

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 May 2016 12:42
Vizualizari: 6840

Generalul de brigada cu o stea, in rezerva, Codrut Olaru (foto, alaturi de Traian Basescu) a fost chemat in activitate. Este vorba chiar despre procurorul Codrut Olaru, fost sef al DIICOT si adjunct al Procurorului General al Romaniei pana in 16 mai 2016, data la care si-a incheiat mandatul de 3 ani.

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a semnat, marti 17 mai 2016, decretul privind chemarea in activitate a lui Codrut Olaru, general al Armatei Romane: „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat marti, 17 mai a.c., decretul privind chemarea in activitate a domnului general de brigada – cu o stea, in rezerva, Olaru Codrut din Ministerul Apararii Nationale”.


Contactat de Lumeajustitiei.ro, Codrut Olaru a explicat ca decretul privind chemarea sa in activitate astfel incat sa poata activa in cadrul Sectiei Parchetelor Militare. Astfel, Olaru va activa ca procuror de executie in subordinea generalului Ion Vasilache, vestit pentru inchiderea „Dosarelor Revolutiei”. Intrebat daca are in lucru vreun dosar de importanta majora, Codrut Olaru ne-a precizat ca este prematur sa discutam acest lucru.

Pe de alta parte, potrivit unor surse, este foarte posibil ca Olaru sa preia in viitor conducerea Sectiei Parchetelor Militare din PICCJ. Informatia nu a fost insa confirmata de fostul adjunct al Procurorului General, insa venirea lui Olaru in cadrul Sectiei Parchetelor Militare are loc cu aproximativ doua saptamani inainte ca mandatul de procuror-sef al lui Ion Vasilache sa expire. De altfel, conform unor informartii din sistem, actualul sef al Sectiei Parchetelor Militare din PICCJ se va pensiona in curand.

De la caporal, la general

Revenind la Codrut Olaru, amintim ca acesta, pe atunci caporal, a primit gradul de locotenent-colonel in rezerva, in 2011, in timpul mandatului de ministru al Apararii Nationale al lui Gabriel Oprea. Ulterior, conform documentelor facute publice de MApN, Olaru a fost inaintat la gradul de colonel.

In cele din urma, fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu a semnat in 28 noiembrie 2014, “Decretul privind acordarea gradului de general de brigada - cu o stea in rezerva domnului colonel in rezerva Olaru Codrut din Ministerul Apararii Nationale”.

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 18 May 2016 13:15 +10

au ajuns stelele de pe umeri ca tabla lindab de pe case!!!!!!!!!!!!!!!!!le lipseste paratraznetul ,trazni/i /ar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# stima si onoare date 18 May 2016 13:22 -3

felicitari pentru articol si felicitari pentru domnul olaru. sa o intrebam pe doamna koveshi cat a fost procuror general 6 ani si pe domnul Vasilache cat a fost sef la militara ce a facut cu dosarul revolutiei... eu am toata încrederea ca domnul olaru va continua cercetarile si va face lumina in acest dosar.... un profesionist care spala rusinea parchetelor militari.. succes.. suntem cu ochii pe dumneavoastra

# tot noi militari date 18 May 2016 13:27 +4

sa vedem daca domnul olaru o sa fie lasat sa si faca treaba avand sef pe domnul vasilachi, dinozaurul parchetelor militari comentat de multi ca a inchis dosarul revolutiei

# tot noi date 18 May 2016 13:34 +5

tot noi va spunem ca o parte dintre tinerii absolventi ai inm sunt repartizati la parchetul militari ca procurori militari fara a avea armata... dar conform legii asta este procedura... domnul olaru cu o vechime de peste 25 de ani de sistem i se atribuie gradul corespondent

# marea reasursa ..umana ?! date 19 May 2016 10:26 +1

Daca l-a facut general , pasul 2 e sa-l faca judecator militar . Deci , va judeca generali . Ghici pe cine ?? 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2023 – Umbra lui Kovesi in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva