18 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAMELIA BOGDAN NU MAI E JUDECATOARE – Inalta Curte a mentinut hotararea CSM de excludere din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti. Bogdan a fost data afara din sistem pentru ”nerespectarea in mod grav sau repetat a dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”. Camelia Bogdan reusise sa scape de prima hotarare de excludere gratie completului condus de vicepresedinta ICCJ Gabriela Bogasiu (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 April 2022 14:40
Vizualizari: 8228

Este oficial: Camelia Bogdan (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti nu mai este judecaroare. Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut marti, 12 aprilie 2022, hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM de excludere din magistratura a Cameliei Bogdan. 

Decizia a fost luata de un Complet de 5 judecatori ICCJ format din judecatorii Valentina Vrabie, Petronele Cristina Valeanu, Ioana Beatrice Nestor, Virginia Filipescu si Daniel Gheorghe Severin.

Practic, cei cinci judecatori au respins recursul formulat de Camelia Bogdan impotriva hotararii din 2 aprilie 2018 prin care Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara dispusese excluderea acesteia din magistratura.


Iata minuta ICCJ din 4 aprilie 2022 (dosar 927/1/2018):

 

”Respinge recursul declarat de Bogdan Camelia si recursul declarat de Asociatia 'Forumul Judecatorilor din Romania' impotriva Incheierii din 28 martie 2018 pronuntate de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 10/J/2017, ca nefondate. Respinge recursul declarat de Bogdan Camelia impotriva Hotararii nr. 9J din 2 aprilie 2018 si a Incheierii din 28 martie 2018 pronuntate de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 10/J/2017, ca nefondat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 12 aprilie 2022”.


Nerespectarea in mod grav sau repetat a dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor


In 2 aprilie 2018, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a decis excluderea din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti. Motivul excluderii: comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. o) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “nerespectarea in mod grav sau repetat a dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor” (vezi facsimil).

Mai exact, este vorba despre actiunea disciplinara in care Inspectia Judiciara a cercetat-o pe Camelia Bogdan pentru sentinta data in dosarul nr. 2185/2/2015 in care a dispus confiscarea a sute de mii de lei din averea notarului Jean Aurel Andrei, sotul presedintei Tribunalului Bucuresti Laura Andrei.

De altfel, notarul Jean Aurel Andrei a fost si cel care a reclamat la Inspectia Judiciara faptul ca judecatoarea Camelia Bogdan, a solutionat un dosar penal pornit in urma unui rechizitoriu al DIICOT si a dispus masuri asiguratorii impotriva acestuia, fara sa fie parte in proces si fara sa il citeze.

Inspectoriii judiciari au retinut ca din toate dosarele preluate de la colega sa, judecatoarea Georgiana Tudor de la CAB, pe perioada cat aceasta s-a aflat in concediu de odihna, Camelia Bogdan nu i-a mai predat acesteia la revenirea din concediu fix dosarul 2185/2/2015, in care s-a si pronuntat.

Actiunea de confiscare a averii notarului Jean Andrei de catre Camelia Bogdan a avut loc la putin timp dupa ce aceeasi judecatoare CAB a reclamat-o la DNA pe presedinta Tribunalului Bucuresti Laura Andrei, pe motiv ca ii ingreuneaza executarea unor hotarari judecatoresti pe care le-a pronuntat.

 


De prima excludere pe Cami a scapat-o completul lui Bogasiu


Prima decizie de excludere din magistratura a Cameliei Bogdan a fost dispusa de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara in data de 8 februarie 2017, constatandu-se ca, in timp ce judeca dosarul “Telepatia”, a luat 10.000 lei de la un SRL contractat de Ministerul Agriculturii, care era parte in dosar. Hotararea CSM a fost atacata ulterior de judecatoarea CAB la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Circa 10 luni mai tarziu, in 13 decembrie 2017, Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie condus de vicepresedinta instantei supreme Elena Gabriela Bogasiu a decis anularea hotararii CSM de excludere din magistratura a Cameliei Bogdan si inlocuirea acestei masuri cu cea a mutarii disciplinare a acesteia la o alta instanta. Mai exact, Completul judecatoarei Bogasiu a dispus, cu majoritate, ca judecatoarea Camelia Bogdan sa se mute, incepand din 15 ianuarie 2018, timp de 6 luni, la Curtea de Apel Targu Mures.

 

Comentarii

# DODI date 12 April 2022 14:48 +54

Așa pățesc mulți dintre țucălarii lui Petrov sau ciolaniSS-WuhaniSS. Iar funia este scurtă și, mai nou, unsă. Așteptăm nenumărații pupincuriști din PDL, PNL (și nu numai) să se alinieze la start.

# FOST JUDE date 12 April 2022 14:57 +222

PENTRU CA A JUDECAT HOTII SI LE-A CONFISCAT AVERILE, SISTEMUL PARALEL MAFIOT A EXCLUS DIN SISTEM UN PROFESIONIST. AM FOST COLEGI, IMI PARE RAU PT TINE, DOMNISOARA JUDECATOR. CAPUL SUS...

# Neanae date 12 April 2022 19:46 +14

Cine este astă Camelia Bogdan? Este o expresie comuna sa fie ceva, cineva trimis în groapa de gunoi a istoriei, a prezentului, etc etc. Făptura a demonstrat cât de nimeni in drum poate fi. Io zâc ca e cazul sa tragem apa peste întreaga istorie și prezență urât mirositoare de Băseniști. Epoca și personaje ca bretonata si alte blonde, LA CANAL! Rămân peste măsură încă în circulație.

# M date 12 April 2022 19:53 +34

dumnezeu nu doarme , cand s-a pronuntat pe biletele galbene nu s-a gandit ca dumnezeu nu doarme?, lui Voiculescu spunea ca iar fi dat 20 de ani. va dati seama cu cata usurinta condamna pe nedrept aceasta ticaloasa?

# maxtor date 12 April 2022 22:22 -1

ne gandim la "reabilitare"....

# Batman date 12 April 2022 23:01 -2

Cum pot lua legatura cu doamna Judecator? Un nr de telefon de al dansei? Multumesc

# asemuire 9 date 13 April 2022 00:55 +1

Nerespectarea repetată a dispozițiilor pă distribuiri aleatorii a cauzelor, zice irefutabil că caterinca cauzelor e dedicată unor complete corupte ???

# santinela date 13 April 2022 07:11 +1

Pentru ce a facut nemernica asta trebuia sa fie la puscarie de muuuult de tot,asa numai excludere !!

# Voxi date 13 April 2022 08:54 +2

Cu astfel de oameni a lucrat și lucrează sistemul. Din nefericire, mai sunt încă destui romăni( negri în cerul gurii) care aplaudă abuzurile și ticăloșiile unor așa-ziși magistrați, doar pentru că mentalitatea lor bolșevică dorește sânge cu orice preț.

# Băran Gheorghe date 13 April 2022 13:09 +5

1."s-a facut lumina-n sat" 2.Aroganta acestei doamne era evidenta iar pricina cu scoli/curs, etc e si ea evidenta. Toti judecatorii si procurorii trebuie sa inteleaga ca atata timp cat au acceptat si au ravnit privilegiile acestei profesii ( si nu sunt putine, chiar exagerate) trebuie sa accepte si rigorile . Eu va tranmsit un principiu natural: O profesie si un post in profesie vine cu lucruri usoare si grele , frumoase si urate. Nu le poti accepta si asuma doar pe cele usoare si frumoase iar cele grele si urate le lasi abandonate sau le delegi "sclavilor". Notati va rog pentru posteritate! Transmiteti discipolilor si urmasilor! Pierderea demnitatii umane si deprecierea genomului de aici pornesc. Nu poti fi pompier doar cu furtunul in mana pe strada iar in cladirea in flacari sa intre popa , doctorul sau invatatorul .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.08.2022 – Sediul DNA a ajuns in paragina (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva