23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAMELIA BOGDAN RAMANE JUDECATOARE – Sectia pentru judecatori a CSM a respins sesizarea Inspectiei Judiciare care cerea sa se constate ca judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti “nu mai prezinta calitatile necesare pentru ocuparea functiei de judecator, nemaibucurandu-se de o buna reputatie”. Decizia a fost luata in baza hotararii CCR care a declarat neconstitutionale prevederile privind buna reputatie

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 May 2021 11:18
Vizualizari: 9501

Vestita judecatoare Camelia Bogdan (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti nu va fi exclusa din magistratura pentru a treia oara de catre CSM. Cel putin deocamdata.


 


Sectia pentru judecatori a CSM a discutat miercuri, 12 mai 2021, raportul Inspectiei Judiciare prin care se cerea sa se constate ca Bogdan nu mai poate fi judecatoare intrucat nu mai indeplineste conditiile de buna reputatie (click aici pentru a citi). Decizia CSM a fost luata extrem de rapid, Sectia pentru judecatori respingand ca inadmisibila sesizarea Inspectiei Judiciare facuta in sensul de a se constata ca judecatoarea Camelia Bogdan nu se mai bucura de buna reputatie (vezi facsimil).

CSM nu a discutat insa fondul problemei, si anume daca vestita Camelia Bogdan are sau nu buna reputatie. Asta intrucat decizia CSM a fost luata in temeiul unei hotarari a Curtii Constitutionale a Romaniei care a declarat neconstitutionale prevederile privind buna reputatie. Mai exact, este vorba despre “Decizia nr. 187 din 17 martie 2021 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.14, 18, 27, 43 și 67 din Legea privind unele masuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii, formarea profesionala initiala a judecatorilor si procurorilor, examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, stagiul si examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari, precum si la concursul de admitere în magistratura, precum și a legii în ansamblul sau”. O decizie prin care CCR a stabilit ca articolele privind verificarea indeplinirii conditiei de buna reputatie sunt neconstitutionale. Chiar daca decizia CCR s-a referit la admiterea la INM, in magistratura si la examenul de capacitate al magistratilor, hotararea Curtii are efecte si asupra judecatorilor si procurorilor aflati deja in sistem, avand in vedere prevederile referitoare la indeplinirea conditiei de buna reputatie prevazute de art. 76 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.


Amintim ca judecatoarea Camelia Bogdan a fost in trecut exclusa din magistratura de doua ori de CSM. Una dintre sanctiuni a fost insa modificata de ICCJ cu mutarea la Curtea de Apel Targu Mures pe o perioada de sase luni, iar cea de-a doua a fost atacata la ICCJ cu recurs de Camelia Bogdan, astfel incat judecatoarea este in prezent suspendata din functie pana la solutionarea recursului.


* Cititi aici raportul Inspectiei Judiciare privind neindeplinirea conditiei de buna reputatie de catre judecatoarea Camelia Bogdan

 


Comentarii

# M date 12 May 2021 11:56 +25

Cata mafie, deja ma doare capu. Cum dracu uni judecatori de la o sectie judeca dupa un cod penal/civil iar la o alta sectie judeca dupa un cod penal/civil de pe alta lume...e bine asa avem salarii babane plus pensii specisle, suntem inadmovibili tot sa traesti iar noi prostimea trebue sa platim ...

# coco date 12 May 2021 12:02 +27

Dar de ce a fost exclusa din magistratura de mai multe ori??? N-au ramas definitive excluderile?

# Adrian date 12 May 2021 12:43 +21

O vrea SRI magistrat in continuare.

# constantin date 12 May 2021 14:25 +20

Nu cred ca exista mai mare bataie de joc in alta parte decat in justitie.Suntem de rasul lumii.Ce e valid intr-o instanta se anuleaza de instanta superioara.M-am plictisit sa mai aud de aceasta fosta, actuala ,viitoare judecatoare.Ce Dumnezeu o fi avand de pentru unii e asa de buna.Individele din CSM ce tot freaca atata ridichea si nu o mai termina.DOAMNE UNDE A AJUNS JUSTITIA IN ROMANIA.De aceea toti fraierii interesati isi procura licenta in drept.

# gigi date 12 May 2021 19:09 0

Asta in loc sa fie la puscarie ramane in continuare in magistratura? Asta nu se mai poate fi numita magistratura.

# Goran date 13 May 2021 09:56 +1

Cine-i plătește pe luserii de la chat-ul tv B1? Azi dimineață titrau "Camelia Bogdan, o noua victorie împotriva lui Dan Voiculescu" (?!). Ce legătură are Soulla cu...Prefectura? Poate împotriva lui Băsescu, tartorul.

# santinela date 14 May 2021 06:58 +2

A sarit Bobita nulitate-sa-i "repereze" onoarea . Atita PUTE in CSM-ul asta incit iti muta nasul din loc . Si asta o sa mai judece,de risul curcilor !

# sanchi gheorghe date 10 October 2021 19:18 +1

dna judecatoare camelia bogdan este cea mai corecta din magistratura.excluderea din magistratura de doua ori este abuziva este facuta de neosecuristul dan voiculescu si de membrii lovituri de stat din 1989

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva