14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CANDIDAT LA SECTORUL 5 - Avocatul Daniel Florea, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, va face lege si ordine in cel mai ocolit sector din Capitala: “Eu nu ma bat cu, eu ma bat pentru! Si cu asta am spus tot!”

Scris de: L.J. | pdf | print

18 May 2016 14:00
Vizualizari: 7476

Cunoscutul avocat Daniel Florea (foto) deputat si lider al organizatiei PSD Sector 5 si-a lansat cu mult curaj candidatura pentru functia de primar al Sectorului 5. Spunem cu mult curaj, pentru ca dupa imensul scandal judiciar in care este inculpat fostul primar Marian Vanghelie, Primaria Sectorului 5 pare sa fi devenit o zona mai degraba de ocolit decat de condus. Tocmai de aceea era nevoie de un candidat care sa vina din sfera justitiei, care cunoaste legea si care a si aplicat-o in mod corect, ca judecator, timp de 7 ani. Avocatul Daniel Florea, in varsta de 43 ani, este presedintele subcomisiei CEDO din Parlamentul Romaniei, membru in Comisia de alegere a judecatorilor la CEDO si membru in Comisia Juridica a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Cat de importanta este pregatirea juridica a deputatului Daniel Florea in aceasta cursa electorala, cat si intr-o viitoare functie de primar, ne explica insusi candidatul la Primaria Sectorului 5, Daniel Florea.


Dle deputat, locuiti in sectorul 5?

Da, locuiesc in Sectorul 5. Tin sa precizez ca sotia mea este nascuta si crescuta in Sectorul 5 si avem aici foarte multe rude si prieteni. Cum s-ar spune suntem o familie largita. Sunt si tatal a doi copii, gemeni, baiat si fata, Iulia si Tudor, care in august implinesc sase ani. Imi doresc sa preiau Primaria Sectorului 5 si cu gandul la copiii mei, pentru ca Sectorul 5 este locul in care nu numai ei, ci si toti copiii trebuie sa se dezvolte intr-un climat sanatos, curat, nepoluat si bineinteles fara criminalitate si fara coruptie.

Cum credeti ca veti reusi sa atingeti aceste deziderate?

Siguranta cetateanului este una dintre prioritatile mandatului meu. Sectorul 5 este singurul sector din Capitala unde nu exista camere de luat vederi in locurile publice, scoli, gredinite, piete, parcuri, intersectii. Mai mult decat atat, Politia locala desi are un sediu nou de aproape doi ani, nu s-a mutat in el si cei 300 de agenti sunt practic invizibili, oamenii fiind extrem de nemultumiti de acest lucru. Pentru a creste eficienta Politiei locale am deja un set de masuri care va fi implementat imediat de catre echipa mea si care cuprinde monitorizarea video a tuturor locurilor publice din Sector, infiintarea unui dispecerat care sa supravegheze continuu zonele publice si care sa asigure o interventie imediata in caz de incidente. Politistii vor beneficia de cursuri de formare continua, o fisa a postului si proceduri clare pentru ca cetatenii sa simta ca exista lege si ordine pe strazi. Sectorul 5 este singurul sector in care parintii platesc paza scolilor, ceea ce este inadmisibil si, de la inceputul noului an scolar vreau ca Politia locala sa supravegheze toate unitatile de invatamant.

Si in ce priveste coruptia? Ca doar nu va ganditi sa infiintati un mic DNA de sector?

Bugetul anual al Sectorului 5 este de 160 milioane euro, buget care este arhisuficient pentru a ridica standardul de viata la nivel european, pentru ca eu si echipa mea vom demonstra ca cei aproximativ 500.000 euro de cheltuit pe zi pot transforma Sectorul 5 intr-o zona foarte civilizata, asa cum ne dorim si cum meritam. Consider ca se poate combate coruptia prin transparenta totala si nu prin show-uri mediatice. Voi avea grija sa existe oameni potriviti in toate functiile care privesc gestionarea banului public, oameni care vor rezolva problemele in mod onest si care nu vor avea scuza ca nu stiu ce au semnat. Voi fi foarte atent la integritatea si competenta fiecaruia.

Sunteti un om tanar, pentru tinerii din Sectorul 5 aveti o surpriza?

Da, am pregatit surprize frumoase. Exista multi tineri-model, care exceleaza in diverse domenii, sport, cultura, invatamant etc, si care trebuie incurajati. Am deja in proiect un plan de masuri pentru recompensarea acestora si pentru incurajarea celor care vor sa le urmeze exemplul.

Credeti ca va fi o lupta la baioneta cu contracandidatii dvs sau aveti siguranta ca cetatenii Sectorului 5 isi doresc un alt fel de primar decat au avut pana acum?

Eu nu ma bat cu, eu ma bat pentru! Si cu asta am spus tot!

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 18 May 2016 14:44 +1

chiar a fost bun ca judecator!!!!!!!!!!!! NU A MERMELIT!!!!!!!!!!SPER SA FIE PRIMAR PE CIT A FOST DE BUN  CA JUDECATOR!!!!!!!BAFTA!!!!!!!!!

# Boc date 18 May 2016 16:25 +3

oricum mai bun ca Vanghelie! Vanghelie n-a fost niciodata primar bun!

# DODI date 18 May 2016 17:06 +3

Este cel puțin o diferență de calitate și de atitudine între cei doi candidați. Consider că va fi un câștig real pentru sectorul 5? Dar trebuie să ține seama și de greutatea votului celor în cunoștință de cauză și a celor săturați cu micii dați de vanghelie. Așa că sunt curios de rezultat.

# keke date 18 May 2016 18:56 +4

e bun si e altceva1 de calitate, nu vanghelioni! sectorul asta are nevoie de o transfuzie intelectuala.

# Taranu de la Tara date 18 May 2016 19:37 +1

,,Ghinion!", Luju draga! Il cunosc pe Dani de cand era un liceen f.bun, cu o educatie deosebita. Un copil, cum multi parinti si-ar dori. Apoi? Un student valoros, aplecat spre studiu si perfectionare profesionala. Urmarea? Un magistrat adevarat si nu fabricat (cum din pacate se poarta). Apoi? A ales un drum care i se potrivea perfect intr-o tzara civilizata...Ca deputat si-a facut ,,rodajul". E f.bun! Spre deosebire de alti tineri valorosi, ceva mai egoisti, Dani Florea e un roman - european, patriot si devotat neamului romanesc. (Sper sa nu-l incurce prea mult...). Nu-l putem compara cu alde vanghelis(z)me si manele. Alt aluat, alta structura, alta faita de neam de om. (Expresie ardeleneasca pentru omul de vitza). E un castig pentru cei ce stiu sa aprecieze adevaratele valori morale. Bravo Dani! Sa dea Bunul Dumnezeu sa reusesti tot ce-ti propui spre binele celor ce te aleg in sect V. Cu drag T..! V.D. Ps. Oameni buni! La locale se aleg OAMENII VALOROSI, nu golani si mincinosi!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva